Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
9.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m4y

Farkı anlamanın en kolay yolu:

Eski endüstri meslek liselerini düşünün. Şuan serseri dolu o liselerden eskiden uluslararası yarışmalara öğrenciler çıkardı. Çoğuda ödül almadan dönmezdi. Gerçekten mühendis ayarında teknisyenler yetiştirilirdi.

Bak sana en basitinden şöyle söyleyeyim. ATL'de 45 saat haftalık ders var. Sen bu dersleri ertesi sene unutacağı teorik bilgi yerine tamamen pratik bilgi amaçlı kullanırsan canavar yetiştiren bir kurum olur meslek liseleri. Sonra sal ortaya.
  • ne yazık ki haklısın 80 nesili olmaktan gururluyum mutluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baybars

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Farkı anlamanın en kolay yolu:

Eski endüstri meslek liselerini düşünün. Şuan serseri dolu o liselerden eskiden uluslararası yarışmalara öğrenciler çıkardı. Çoğuda ödül almadan dönmezdi. Gerçekten mühendis ayarında teknisyenler yetiştirilirdi.

Bak sana en basitinden şöyle söyleyeyim. ATL'de 45 saat haftalık ders var. Sen bu dersleri ertesi sene unutacağı teorik bilgi yerine tamamen pratik bilgi amaçlı kullanırsan canavar yetiştiren bir kurum olur meslek liseleri. Sonra sal ortaya.

Tamamen katılıyorum.

Okullarda öğretilenlerin alkolden farkı yok. Sürekli uçup duruyor. Sanki sürekli oyalanmamızı istiyorlar, düşünmemizi istemiyorlar gibi. Onun yerine pratik bilgileri teorik bilgilerle öğreteceklerine teorik bilgileri pratik bilgilerle öğretseler daha iyi.

Sanki şuan integral, trigonometri, fonksiyon, polinom çözemeyen bilgisayarlar yokmuş gibi bizi yıllarca kullanmayacağımız şeylerle dolduruyorlar. Burada o konular gereksiz demiyorum. Sadece senelerce bunlarla uğraşmamız gereksiz.

Tekdüze insanlar yetişiyor. Aynı Another Brick In The Wall klibindeki gibi. Okullar eğitim-öğretim kurumlarından çok robot fabrikaları gibi çalışıyor.

Bizler beynimizin en yaratıcı ve verimli çalıştığı dönemde kafamızı test kitaplarından kaldıramıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 5 Kasım 2011; 18:13:02 >

• her hafta gündem değişiyor takip etmek çok zor

fanfin kaseti- ses kaseti- mit pkk görüşmesi- genel kurmay başkanı itirafı- terör- füze kalkanı- deniz feneri- ergenekon- balyoz- kck- deprem- cumhuriyet- bayramı- kaddafi- libya- suriye -ırak kürt yönetimi -kuzey kıbrıs- güney kıbrıs- akdeniz sondajı- dolar -euro artışı- bedelli askerlik ve yeni askerli düzenlemeleri- yeni anayasa- özerklik ilanları- n.ç- fatmagül osmancık- acun -justinbiber -okan bayülgen -altın- canlı bomba- barzani- zamlar- karayılan yakalandı- yunanistan battı- cart curt sajdmsmhföxsfjsdc fxhaösdfxlajf takip etde göreyim benim aklıma gelenler bu kadar

eklemeyi unutmuşum össymskpsss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magandalar18 -- 5 Kasım 2011; 18:17:17 >
  • daha akıllı ama daha kültürsüz ve saygısız oluyor her geçen nesil. dünya globalleşiyor. normal bence
  • Adam haklı.
  • +1231231231231231233123123213123123123123123123
  • -Arkadaşlığın sevgisininin gücünün ışığı parlasın
    Bugun bir çizgifilme bakiyim dedim çizgifilm full böyle laflardan oluşuyordu şimdi ki nesile acıdım biz böyle büyümedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_R_DIED

quote:

Orijinalden alıntı: mdqx

İnsanlar kitap gazete dergi okumuyor ki ne bekliyorsun? su forumda takilanlarin % kaci gunde 10 sayfa ve ustu kitap okuyor(ortalama) Allah askina. E kusura bakmasinlar boyle olursa tabiki aptal bir nesil yetisir.16 yasindayim mahalledeki tum kucuk cocuklar kitap okumayi aptallik olarak goruyor

Dogru ama bu okullarin sucu. Cocuklara sevecegi kitaplar vermek yerine onlarca cok guzel "edebi eserler" veriyolar. Cocuklar da hayatlari boyunca kitaptan nefret ediyolar. Simdi eglenceli kitaplar verselerdi hic olmazsa biraz daha sicak bakarlardi.

Kayıyoruz ama olsun okulların açılmasının ardından 2. haftaydı yanılmıyorsam diyalog şöyle gelişti
    bu arada lisemde sınavlardan önce kitap okunup o kitapla ilgili soru çıkıyor

Dil ve anlatım öğretmeni:Çocuklar şu x ve y kitabını okuyacaksınız.
    X:Hocam bu kitaplar çok ağır daha eğlenceli bişeyler olmazmı zümrece toplanıp farklı kitap seçseniz(bunu diyen eleman çok kitap okumayan biri)
    DvA:Çocuklar bestseller kitapları bizde okuyoruz önemli olan bu edebi eserleri okumak o bestsellerlar basit ki herkez okuyor vs(hadi lise öğrencisi okusun ama bu düşüncedeki birinin ilköğretim öğretmeni olduyğunu düşünsenize)
    Diyalog devam eder...
    Ben:(yüksek sesle) Beyler en çok seyredilen maç barça-madrid maçıymış artık izlemeyelim biz bunu çünkü en iyi onlar oynuyor
    DvA:Sen bana birşeymi ima etmeye çalışıyorsun
    vs vs diyalog iyice uzadı hoca en sonunda çık dışarı diyip beni dersten kovdu zaten aramız iyi değil kadınla bakalım sözlüler nasıl gelecek
    İmla:)

• Lise 3'üm yaklaşık 3 senedir kitap okuyorum. İki haftada bir kitap bitiriyorum ama şu son zamanlarda hocalar yüzünden alışkanlığım alt üst oldu. Önce tarihçi ŞU ÇILGIN TÜRKLER'i okuyacaksınız sınavda kesin sorucam dedi. İyi tamam dedim, Jean Grange'ın ÖLÜ RUHLAR ORMANI kitabımı yarıda bıraktım üzüle üzüle.ŞU ÇILGIN TÜRKLER'i okurken sıkılıyorum aklım başka düşüncelere gidiyor. Ha kitaba lafım yok, eyvallah güzel şeyler anlatıyor. Ama sürükleyici değil ne yapalım? Tam bitirdim diye seviniyordum Edebiyat öğretmeni geldi aynısını yaptı. Okuyan adamıda soğutacaklar. Kendilerinin yükü hafifleyecek ya. Ben daha kendi okuyacaklarım listesine zaman bulamıyordum.

• İnanılmaz seviyede salak bir nesil yetişiyorsa bu yetişen neslin değil yetiştirenlerin hatası.
  • Okullar hiçbirşey veremez, eğitim ve öğretimin sadece 2.sini, o da olması gerekenin tam zıttı şekilde, hiçbir bok olamayacağımız şekilde veriliyor..Batı milletleri çökerken, doğu milletleri yükseliyor ve malesef örnek olarak doğuyu değil batıyı alıyoruz..Bizim kökenimiz doğu, orta asyadır..Her jenerasyona bir öncekinden daha fazla sex ve uyuşturucu, saygısızlık, merak etmeme ve araştırmama isteği, karaktersizlik enjekte ediliyor..Lise biteli 10 sene olmuş, o zamanlarda bile hergün gazete alıp birçok yerini okur, bulmacalarını çözerdim, 40 kişilik sınıfta 4 senede 3-5 defadan fazla gazete aldığını görmedim..Hala hergün önemli yazarların köşe yazılarını açıp okuyorum internetten..Örneğin Yılmaz Özdil, Nihat Genç..Face'den üye olarak hergün önünüze gelmesini sağlayabilirsiniz bile ama buna zaman ayıracak kadar vaktiniz olduğunu sanmıyorum..Sırf bu yüzden içinizde başarılı olmak isteyenler bu nüfus artışına rağmen , 10 sene önceye göre çok daha avantajlı, insan çok ama başarılı olmaya çalışan insan sayısı sürekli azalıyor, boş bir toplum oluyoruz..
    Başka bir örnek de basketboldan..15 sene önce 14 yaşındayken, Ülkerin seçmelerini kazanmak şimdikine göre çok daha zordu, çünkü gençler pc başında durmak yerine dışarıda birçok faliyette bulunmayı tercih ediyordu..Şimdi benim yeğenim 12 yaşında, fiziği spor için yaratılmış resmen, müthiş atletik, zeki ve Beckham kadar yakışıklı bir çocuk..Ama bütün gün okuldan gelince evde counter ve diğer rpg oyunlarıyla vakit geçiriyor, okulda kavga ediyor, hocalarına saygısız..Çık spora git diyorum, bekleme yapma devam et dayı diyor ..Suç ailelerde de var ama işte insanın içinden faliyetlere katılma isteğini alıyorlar sundukları sınırsız cazip seçeneklerle..

• kendini geliştirmiyorsan hiçsin zaten baskasından fayda bekliyorsan unut.
  • Dünya değişiyor.

- Tekerlek devrimi
    - Lidyalıların Para devrimi
    - Çinlilerin barut devrimi
    - Roma'nın devrilmesi devrimi
    - Osmanlı devrimi
    - Fransız ihtilali
    - Sanayi devrimi
    - Dünya savaşları devrimi
    - Justin Bieber devrimi.

Bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vercetti26

Lise 3'üm yaklaşık 3 senedir kitap okuyorum. İki haftada bir kitap bitiriyorum ama şu son zamanlarda hocalar yüzünden alışkanlığım alt üst oldu. Önce tarihçi ŞU ÇILGIN TÜRKLER'i okuyacaksınız sınavda kesin sorucam dedi. İyi tamam dedim, Jean Grange'ın ÖLÜ RUHLAR ORMANI kitabımı yarıda bıraktım üzüle üzüle.ŞU ÇILGIN TÜRKLER'i okurken sıkılıyorum aklım başka düşüncelere gidiyor. Ha kitaba lafım yok, eyvallah güzel şeyler anlatıyor. Ama sürükleyici değil ne yapalım? Tam bitirdim diye seviniyordum Edebiyat öğretmeni geldi aynısını yaptı. Okuyan adamıda soğutacaklar. Kendilerinin yükü hafifleyecek ya. Ben daha kendi okuyacaklarım listesine zaman bulamıyordum.

Vay be benzer bir durumdayiz, ben de jean grange'in bir kitabini(adini bile unutmusum) okurken edebiyatci 4 tane sacma sapan kitap verdi bunlari okuyun sozluleri oma gore vercem dedi. Ben de kitapi yarida biraktim. Onlari okudum. Sinavkar oldu. Sonra da yariyil tatili geldi ama kitap tamamen aklimdan cikmisti, artik hicbir heyecani falan kalmamisti zaten bazi seyleri de unutmustum. bazen tekrar baslayayim mi diye dusunmuyir degilim ama biraktim bir kere...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: U_R_DIED

quote:

İnsanlar kitap gazete dergi okumuyor ki ne bekliyorsun? su forumda takilanlarin % kaci gunde 10 sayfa ve ustu kitap okuyor(ortalama) Allah askina. E kusura bakmasinlar boyle olursa tabiki aptal bir nesil yetisir.16 yasindayim mahalledeki tum kucuk cocuklar kitap okumayi aptallik olarak goruyor

Dogru ama bu okullarin sucu. Cocuklara sevecegi kitaplar vermek yerine onlarca cok guzel "edebi eserler" veriyolar. Cocuklar da hayatlari boyunca kitaptan nefret ediyolar. Simdi eglenceli kitaplar verselerdi hic olmazsa biraz daha sicak bakarlardi.

Kayıyoruz ama olsun okulların açılmasının ardından 2. haftaydı yanılmıyorsam diyalog şöyle gelişti
    bu arada lisemde sınavlardan önce kitap okunup o kitapla ilgili soru çıkıyor

Dil ve anlatım öğretmeni:Çocuklar şu x ve y kitabını okuyacaksınız.
    X:Hocam bu kitaplar çok ağır daha eğlenceli bişeyler olmazmı zümrece toplanıp farklı kitap seçseniz(bunu diyen eleman çok kitap okumayan biri)
    DvA:Çocuklar bestseller kitapları bizde okuyoruz önemli olan bu edebi eserleri okumak o bestsellerlar basit ki herkez okuyor vs(hadi lise öğrencisi okusun ama bu düşüncedeki birinin ilköğretim öğretmeni olduyğunu düşünsenize)
    Diyalog devam eder...
    Ben:(yüksek sesle) Beyler en çok seyredilen maç barça-madrid maçıymış artık izlemeyelim biz bunu çünkü en iyi onlar oynuyor
    DvA:Sen bana birşeymi ima etmeye çalışıyorsun
    vs vs diyalog iyice uzadı hoca en sonunda çık dışarı diyip beni dersten kovdu zaten aramız iyi değil kadınla bakalım sözlüler nasıl gelecek
    İmla:)

Fena cevap vermissin ama dva ne?

• kesinlikle.bi kuzenim var çizgi filmlerdeki gibi salak salak hareketler yapıyor.bigün çarpacam akıllanacak harbiden çok kötü yeni nesil
  • quote:

Orijinalden alıntı: HardveyrManyaı

Okullar hiçbirşey veremez, eğitim ve öğretimin sadece 2.sini, o da olması gerekenin tam zıttı şekilde, hiçbir bok olamayacağımız şekilde veriliyor..Batı milletleri çökerken, doğu milletleri yükseliyor ve malesef örnek olarak doğuyu değil batıyı alıyoruz..Bizim kökenimiz doğu, orta asyadır..Her jenerasyona bir öncekinden daha fazla sex ve uyuşturucu, saygısızlık, merak etmeme ve araştırmama isteği, karaktersizlik enjekte ediliyor..Lise biteli 10 sene olmuş, o zamanlarda bile hergün gazete alıp birçok yerini okur, bulmacalarını çözerdim, 40 kişilik sınıfta 4 senede 3-5 defadan fazla gazete aldığını görmedim..Hala hergün önemli yazarların köşe yazılarını açıp okuyorum internetten..Örneğin Yılmaz Özdil, Nihat Genç..Face'den üye olarak hergün önünüze gelmesini sağlayabilirsiniz bile ama buna zaman ayıracak kadar vaktiniz olduğunu sanmıyorum..Sırf bu yüzden içinizde başarılı olmak isteyenler bu nüfus artışına rağmen , 10 sene önceye göre çok daha avantajlı, insan çok ama başarılı olmaya çalışan insan sayısı sürekli azalıyor, boş bir toplum oluyoruz..
    Başka bir örnek de basketboldan..15 sene önce 14 yaşındayken, Ülkerin seçmelerini kazanmak şimdikine göre çok daha zordu, çünkü gençler pc başında durmak yerine dışarıda birçok faliyette bulunmayı tercih ediyordu..Şimdi benim yeğenim 12 yaşında, fiziği spor için yaratılmış resmen, müthiş atletik, zeki ve Beckham kadar yakışıklı bir çocuk..Ama bütün gün okuldan gelince evde counter ve diğer rpg oyunlarıyla vakit geçiriyor, okulda kavga ediyor, hocalarına saygısız..Çık spora git diyorum, bekleme yapma devam et dayı diyor ..Suç ailelerde de var ama işte insanın içinden faliyetlere katılma isteğini alıyorlar sundukları sınırsız cazip seçeneklerle..

Yegenin cidden o kadar muhtesem biri mi yoksa sif yeni nesil berbat demek icin mi abartiyosunuz. Bir de rpg oyunlarina laf yok, hem de ingilizcesini gelistirmesine yardim eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Dünya değişiyor.

- Tekerlek devrimi
    - Lidyalıların Para devrimi
    - Çinlilerin barut devrimi
    - Roma'nın devrilmesi devrimi
    - Osmanlı devrimi
    - Fransız ihtilali
    - Sanayi devrimi
    - Dünya savaşları devrimi
    - Justin Bieber devrimi.

Bu kadar basit.

Justin Bieber mi? Şaka mı yapıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

yıl 2011 sex varken hala kitap okuyanlar var

Elinle cok vakit gecirmen senin icin iyi degil unutma
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.