Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
9.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

quote:

Orijinalden alıntı: mdqx

İnsanlar kitap gazete dergi okumuyor ki ne bekliyorsun? su forumda takilanlarin % kaci gunde 10 sayfa ve ustu kitap okuyor(ortalama) Allah askina. E kusura bakmasinlar boyle olursa tabiki aptal bir nesil yetisir.16 yasindayim mahalledeki tum kucuk cocuklar kitap okumayi aptallik olarak goruyor

hiç bi b.ka yaramayan aşk kitapları,şiir kitapları mı okuyalım efendime söyliyim biri felsefe kitabı yazmış 200 sayfa işte biz aslında yoğuz ama herşey hayaldir filan bu tür kitaplar mı okuyalım?Kaldı ki insan bunları hayatta yaşadıkça görüyor abartmaya gerek yok.Kaldı ki biz okumayı sevsek bu forumda olmazdık diye düşünüyorum.

troll kankilerimin entellektüel kişilikler olmalarını beklerdim :( adam hayatında yarım sayfa 'felsefe kitabı' okumadan bildiği tek felsefi gibi duran terimle genelleme yapıyor beyler kaçın :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 5 Kasım 2011; 21:45:49 >

• zaten coğu ortam da(tv,facebook vs.) beyinleri oyalamak amaci güdüyor.salaklaşmak normal bir sonuc.
  • bence bu durum meb den kaynaklanıyor çünkü eskiden okumak zordu işin içinde dayak yemek vardı , dersler zordu evlerde babalar daha çok kızıyordu ama şimdi dersler kolay kalmak zor hocaların vurması yasak çok rahatlık olduğu için böyle bence ve bundan öğrenciler şikayetçi deiğil o yüzden böyle bir topluma döndük
  • quote:

Orijinalden alıntı: feCiaLem

bence bu durum meb den kaynaklanıyor çünkü eskiden okumak zordu işin içinde dayak yemek vardı , dersler zordu evlerde babalar daha çok kızıyordu ama şimdi dersler kolay kalmak zor hocaların vurması yasak çok rahatlık olduğu için böyle bence ve bundan öğrenciler şikayetçi deiğil o yüzden böyle bir topluma döndük

öğrenciye dokun velisi anında okulda nerede o eski eti senin kemiği benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

Orijinalden alıntı: feCiaLem

bence bu durum meb den kaynaklanıyor çünkü eskiden okumak zordu işin içinde dayak yemek vardı , dersler zordu evlerde babalar daha çok kızıyordu ama şimdi dersler kolay kalmak zor hocaların vurması yasak çok rahatlık olduğu için böyle bence ve bundan öğrenciler şikayetçi deiğil o yüzden böyle bir topluma döndük

öğrenciye dokun velisi anında okulda nerede o eski eti senin kemiği benim

aynen veli okulda hatta çocuğa inanıp bağırışmalar çıkıyo ders bitmeden velisınıf kapısında öğretmenşe lavga sonra öğretmen haklı çıkıyo veli kıpkırmızı oğluna yine kızmıyo çocuk daha gaza gelio eskiden o yoktu öğretmen her zaman haklıydı

• kızlar yüzünden bu halde ortalık..
  • Allahaşkına Facebookla-Ben10'la bilmemneyle büyüyen çocuktan hayır mı gelir ? Samimiyet yok,biz hiç olmazsa sokakta azıcık top oynayıp,bizimkiler seyreden adamlardık.Şimdi bakıyorum 10 yaşımda kuzenim var msn'de ileti yapmış ''hak edeni hayatıma hak etmeyenin hayatına sokarım'' diye sdfasdfsadf .Boyu bacağıma ya geliyor ya gelmiyor.Ağzını burnunu kıracaksın.Facebook işi bozdu.Ne kadar çok teknoloji girerse iş o kadar bozulur, gerçekle temasın yok olur.Eskilerin yazarları,filozofları ,müzisyenler şimdi niye yok ? Çünkü insanlar eskisi kadar derinlemesine inmiyor işin.Sadece para getirecek ya da çabuk unutulacak taraflarına bakıyorlar.
  • 85 doğumlu olarak benim yaşadığım çocukluğu şimdikiler yaşayamaz.Bizden sonra sokakta top oynayan çocuk kalmadı.Yerel futbol klüpleri eskiden sokak maçlarını izler beğendiklerini seçmelere çağırırlardı.Mesela altay beni çağırmıştı.Biz maçtan sonra musluktan su içerdik şimdikiler halı sahadan sonra şişe su alıyor.Dandik bir ayakkabı ve futbl topu hariç hiçbir şeye para vermezdik.Şimdi herşeye para veriliyor.
    O zamanlar özürlü veya sorunlu olmadıkça bir insan asosyal olmazdı.Çünkü dışarı çıkmaya mecburdu evde ne yapacak?
    Ben 16-17 yaşındayken bu forum olsaydı bile umrunda olmazdı hergün dışarıdaydım.Sokaklarda gezip tozmak varken interneti ne yapayım?
  • Mesajım bulunsun. Çok güzel yorumlar var pc geçince detaylı okuyacağım fikir edinmek için.

Not:95 doğumluyum, dediğiniz gibi herkes garip geliyor bana. İstisnalar var ama kaideyi bozmuyor bu bir gerçek
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Ve bunun en büyük sorumlusu sosyal medya. İtirazı olan?

Bunun büyük sorumlusu paragöz insanlardır..Örneğin devletin futbol ligi basketbol ligi şifreli..Tvlerdeki dizileri filmleri bak o onun yengesine o onun ablasına töbe töbe hee bazı insanlar bunu çağdaşlık veya aydınlık olarak görebilir ama yemişim öle çağdaşlık ve aydınlığı...Arkadaş bence bu işin tek sorumlusu TEKNOLOJİ ve PARAGÖZ İNSANLARDIR...1999 dan sonra bitti o çocukluk dönemleri en son 95 nesli filan yaşadı işte o zeki güzel neşeli dönemleri ben kısmetse evlenirsem ve çocuğum olursa onu düşünemiyorm malesef uçan arabalar ... ...
  • İyi akşamlar.

Şimdiki nesil cidden öyle(bende 93 doğumluyum).Ben herşeyin bilincindeyim.Televizyon'u sadece haber ve 1-2 dizi izlemek için açıyorum.Kitap vakit buldukça okuyorum.Hergün gazete alırım.Bu hafta vizeler olduğu için hiçbirini yapamadım.Dışarıya çıkıp bakıyorum.Hepsi boş yaşıyor resmen.Örnekleri çok bunun.Hiçbirşey için çabalamazlar.

Kendi üniversitem'de de bunlardan var.Hocamız duvara yansıttığı görüntüdeki resmi,bilgisayarda aynısını yapmamızı istemişti.Sanırsam klavyesindeki bazı tuşlar çalışmıyordu.Test için 'Bunu yazmayın' yazdı.Ama bir arkadaşım bunu da yazmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

yıl 2011 sex varken hala kitap okuyanlar var

Aklı s.kinde adam örneği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTWYL

Forumdanda anlaşılacagı üzere hemen herşeye liseli derler,açılan bir konuya alakasız bir ton mesaj gelir,vs... zaten son zamanlarda bu tür muhabbetler sıklaştı 80'ler gibi olamaz.

Aynen öyle . Anında liseli denmesi bile saçmalığın daniskası . Adam belki mantıklı bişiy söylücek yada şöyle bakmak lazım belki de kendisi lise mezunu bile değil ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _LegendmJ_

quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

yıl 2011 sex varken hala kitap okuyanlar var

Aklı s.kinde adam örneği.

aklım neyimde anlamadım
  • herkes kendinden başlasın konuyu açan arkadaş forum köşelerinde ne işin var ?
  • Buyuk bir kismi da DH'de maalesef....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

quote:

Orijinalden alıntı: mdqx

İnsanlar kitap gazete dergi okumuyor ki ne bekliyorsun? su forumda takilanlarin % kaci gunde 10 sayfa ve ustu kitap okuyor(ortalama) Allah askina. E kusura bakmasinlar boyle olursa tabiki aptal bir nesil yetisir.16 yasindayim mahalledeki tum kucuk cocuklar kitap okumayi aptallik olarak goruyor

hiç bi b.ka yaramayan aşk kitapları,şiir kitapları mı okuyalım efendime söyliyim biri felsefe kitabı yazmış 200 sayfa işte biz aslında yoğuz ama herşey hayaldir filan bu tür kitaplar mı okuyalım?Kaldı ki insan bunları hayatta yaşadıkça görüyor abartmaya gerek yok.Kaldı ki biz okumayı sevsek bu forumda olmazdık diye düşünüyorum.

troll kankilerimin entellektüel kişilikler olmalarını beklerdim :( adam hayatında yarım sayfa 'felsefe kitabı' okumadan bildiği tek felsefi gibi duran terimle genelleme yapıyor beyler kaçın :(

''aşk'' kitapları insandan insana değişir ama her insan psikoloji veya şiir okumak istemez. Bende bunların dayatılarak okunmasına karşıyım. 10 tane istediğin türden oku veya 30 tane 1 tane şiir kitabı oku veya okuma sana kalmış. Ama kitap okumayan(bende daha çok polisiye vs okurum ama arada birde ''EDEBİ'' nitelik taşıyan kitabın okunması gerekli bence) gazetelerde sadece spor sayfasına bakıp televizyondaki saçma sapan toplumun ahlakını bozan dizileri izleyeceğine gündemden haberdar ol.Git kitap oku konuşmanı geliştir. Örneğin forumda konular açıyorlar işte asosyalim ne yapabilirim? E bunun sebebi konuşmayı bilmiyorlar iletişime geçemiyorlar millete merhaba demekten acizler(aynı zamandada klavye başındaki canavarlar) konuşma becerisinin gelişimide fazla okmaktan geçer.Ayrıca forumda takılmanın amacı(benim için) konu dışındaki komik olma potansiyeline sahip konulara bakınırım iphone-ipad konularına bakarım fırsatlara 2. ele donanımlara vs bakarım. Forumda takılan herkezin gündemden haberi olmayan düşünemeyen asosyal profilinde olması gerekmez.(yurtdışında satılan pahalı gazetelere bakmanızı öneririm genel olarak okumaya dayalı resim çok azdır)

Edit:@hakanfd akıllı telefon diye bir cihaz var internete girebilen ve ben istanbulda yaşıyorum hergün 30-60 dk yolda gidiyor en azından bu boş vakitlerde kitap vs midemi bulandırıyor bende telefondan giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskisiİyiydi -- 5 Kasım 2011; 22:55:11 >

• Medyada(tv,gazete,internet vs.) o kadar çok uyuşturucu ve cinsel uyarıcı varken normal bir durum bu...
  • İşin en kötü yanı artık kimsede bir merak yok.Günümün 3-4 saati kitap okumak , araştırmayla geçiyor.Türk tarihi , Osmanlı tarihi , Dünya tarihi , Atamızın yaşamı vs gibi işlerle geçiyor internetten yazılar okuyorum ama yaşıtlarıma (17 yaşındayım ) bakıyorumda hayatları facebook olmuş , kimsede ders çalışma gibi bir dert yok , herkes asosyal olmuş of ulan of 5-6 sene önceki o yaşamdan aldığım tadı alamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Balık baştan kokuyor.
    Öğretmenler mal ki yetiştirdikleri insanlar da mal.

adam haklı

Öğretmenlere adam gibi değer versin devşet,sonra kaliteli hizmet alınır.

Dershane karteli olan bir eğitim - öğretim sistemi olan bir ülke eğitiminden birşey beklemeyin.

Bir çocuğa ne verirse, ailesi ve yakın çevresi verir.

2 üni bitirip de daha z.çmayı bilmeyen hödükler var piyasada.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.