Şimdi Ara

İnanılmaz Seviyede Salak Bir Nesil Yetişiyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
3
Favori
9.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel cevaplar gelmiş.Bende yazayım bari.O Türkçeyi adam gibi konuşmayanlar, kısaltma yapanlar, araya ingilizce kelime sokanlar falan hepsi yanarak ölse içim acımaz o kadar diyorum bak.Benim yaşıtlarımdada var, olmayanlarıda var ama 94 ve üstü kopuk.Facebook'daki gereksiz yazılara,paylaşımlara hiç gelmedim bile.Hesabım var ama girmiyorum öyle duruyor.
  • eskiden okumak daha ayrıcalıklıydı kerkesin imkanı yoktu şimdi itide gidiyo kopuğuda ,e tabi böyle oluncada aklı başında insanlarında yollarını şaşırtıyorlar
  • 1980 ihtilalinden sonra değişti bu ülke bence. ben 36 yaşındayım. elimden geldiğince kitap, gazete okumaya çalışıyorum. en son okuduğum kitap Hanefi Avcının malum kitabı. hatta şu anda kurban bayramı tatilinde gidip yeni bir kitap alıp okumayı düşünüyorum. pek TV seyretmiyorum. çünkü abidik gubidik diziler, aptal magazin programları bence insanı mallaştırıyor. ilginçtir bu programların takipçileri de oldukça fazla. bu ülkede olan bitene hep seyirci kalınıyor. bir tepki verilmiyor. sadece 1 örnek vermek gerekirse herşeye oldukça yüklü zam geldi. ama ne memur maaşlarına ne de asgari ücrete doğru dürüst zam gelmedi. ve halkımızda en ufak tepki bile yok. üzüntü verici bir durum bence.
  • Ve bunun en büyük sorumlusu bilgisayardır.Adamlar hiç birşeyden haberdar değil bilgisayarda vakit geçiriyolar hep.Çok yazık :S

Şimdiki çocukların aklı fikri internet.Ben 1996 doğumluyum ama çocukluğumu evde bilgisayar başında değil dışarda top oynarak geçirdim.O zamanlarda internet vardı ama arada 1-2 saat internet kafeye giderdik.Sürekli dışardaydık.Şimdi dışarı çıkacak adam gibi insanda yok.Daha doğrusu herkez havalı bi tarafları yukarda.Bune böyle ya? 9-10 yaşındaki çocuk bana durumumu beğenirmisin diyo.Lan velet git sokakta maç felan oyna orda beğeneyim.Hiç cevap bile atmıyom şunu bunu beğen diyenlere.Acayip derece aptalca buluyordum bilakis.Milletin aklı fikri (ilköğretim ve ortaöğretimlerin) internet başında vakit geçirmek ve ordan kız tavlamak.Güya facebook'tan kızlar kabul eder sonra dışarı çıkarsın gezersin sonra yine eve.Çık dışarı hava al ALLAH ALLAH kalmadı hiç çevremde benim gibi düşünen.Oysa ben isterimki dışarda gezmek tozmak eğlenmek ama yok.Millet şu lanet icadın ( bilgisayarın) kurbanı oldu.Birşeyde bulamıyorum zaten.Oyun oynasan oynanmaz.Boş hepsi boş.Bilgi öğrenmek için takılıyorum bende bu Donanimhabere ise stres atmaya eğlenmeye geliyorum ve burdaki adamların çoğu benden büyük.Keşke bende onlar gibi olabilseydim.Şu lisenin bitmesini istiyorum herkez hala çocuk burda ondan "Liseli" deniliyomuş şimdi anladım.Çünkü ilkokul veletlerinden hiç bir farkları yok.Sınıfımda hala kalemleri saklayan,cins cins konuşan,kağıt atan,kalemle kitap'ı fln. çizen ve dahasını yapan ilkokul çocukları mevcut.O değil kızlar bile yapıyor.İlköğretimde böyle bi rezalet görmedim.Herkezin aklı fikri manita yoksa yok dışarı çıkma gezme yok.Ne bu ya? aman bi an önce üniversiteyi tutturup işe girmek istiyorum.Lise fln. hep kötü.2-3 sene daha çekecem bu lisenin kahrını bi an önce kalmadan sorunsuz bitirip sorunsuzda üniversiteye kaydolup sorunsuzda işe girmek istiyorum.Bi an önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThreeArrow -- 5 Kasım 2011; 23:36:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Dünya değişiyor.

- Tekerlek devrimi
    - Lidyalıların Para devrimi
    - Çinlilerin barut devrimi
    - Roma'nın devrilmesi devrimi
    - Osmanlı devrimi
    - Fransız ihtilali
    - Sanayi devrimi
    - Dünya savaşları devrimi
    - Justin Bieber devrimi.

Bu kadar basit.

Osmanlı Devriminden kastın nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Dünya değişiyor.

- Tekerlek devrimi
    - Osmanlı devrimi
    - Fransız ihtilali
    - Sanayi devrimi
    - Justin Bieber devrimi.

Bu kadar basit.

1453 tarihini kastetmiştim aslında, ama osmanlı devri demek de yerinde olabilir diye düşündüm.
    ikisinin arasında kalınca da ortaya bu çıktı af buyur bir yanlışımız olmuşsa

• quote:

quote:

quote:

Dünya değişiyor.

- Tekerlek devrimi
    - Osmanlı devrimi
    - Fransız ihtilali
    - Sanayi devrimi
    - Justin Bieber devrimi.

Bu kadar basit.

1453 tarihini kastetmiştim aslında, ama osmanlı devri demek de yerinde olabilir diye düşündüm.

İstanbul'un Fethi Daha doğru olur.

• quote:

quote:

quote:

Dünya değişiyor.

- Tekerlek devrimi
    - Osmanlı devrimi
    - Fransız ihtilali
    - Sanayi devrimi
    - Justin Bieber devrimi.

Bu kadar basit.

Yok hocam ne demek affetmek.

Aslında devrim olarak sayılabilir.Doğu Roma yıkılmış,bir devir kapanıp,bir devir açılmıştır.Hata yok.Sadece aklıma 1453 gelmedi.Dedim Osmanlı ne zaman devrim yaptı.

• quote:

Orijinalden alıntı: snopy.26

Ve bunun en büyük sorumlusu bilgisayardır.Adamlar hiç birşeyden haberdar değil bilgisayarda vakit geçiriyolar hep.Çok yazık :S

Bilgisayarida adam akilli kullansalar bisey demiyecegim. Sirf feysbuka falan giriyorlar sonrada bisey oldumu mal gibi kaliyorlar beceremiyolar.

edit:13-14 yasindaki elemanlarda caddeye gitmek icki icmek sinif farki olmus adeta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskisiİyiydi -- 5 Kasım 2011; 23:38:18 >
  • zaten bizim ülkemizin yüzde60'ı aptal. insanlara zorla kitap okutamazsın. okumak isteyen zaten okuyor. kitap okumakla ne değişecek orasını anlamış değilim. nedir bu kitap sevdanız. özünde iyi olan bi insan zaten iyidir. kötü olanıda kitaplar mı değiştirecek. bence çözülmesi gereken tek sorun televizyon. şu lanet alet insanları mahvediyor.
  • Hocam fen lisesindeyim ve mühendis olmak istiyorum.Matematiğim geometrim ve fiziğim iyi.Avrupadaki bazı ülkelerde herkes iyi olduğu alana göre gidiyor.Yazın 2 tane turist kızla tanıştım.Biri pastacılık okulunda okuyor.Kuzenim Almanya'da aşçılık okuluna gidiyor.Bizde ise herkes mühendis doktor olmak istiyor.Halk da haklı iş bulma sıkıntısı var.Başka ülkelerde(Almanya,Fransa,Hollanda)daha da vardır bildiklerim bunlar,ameleler bile iyi para kazanıyor...
  • Mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaraJımdakiEjder

zaten bizim ülkemizin yüzde60'ı aptal. insanlara zorla kitap okutamazsın. okumak isteyen zaten okuyor. kitap okumakla ne değişecek orasını anlamış değilim. nedir bu kitap sevdanız. özünde iyi olan bi insan zaten iyidir. kötü olanıda kitaplar mı değiştirecek. bence çözülmesi gereken tek sorun televizyon. şu lanet alet insanları mahvediyor.

Oyle birsey demedik kitap okumanin zevkini ve kattiklarini okuyan bilir ayrica benim kastettigim okumaya gelirsek insanlar kose yazisi bile okumuyor tv de ne varsa onu kapiyor kendi kendine dusunemez hale geliyor

edit:ortalama bi and lisesine gidiyorum sinifimdaki bir kiz her tarih dersinde yok m. yuzyilda soyle bu boylemi falan diyor sonrada hoca tersleyince bu m. yuzyil daki gii diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskisiİyiydi -- 5 Kasım 2011; 23:42:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertSusturucu

Hocam fen lisesindeyim ve mühendis olmak istiyorum.Matematiğim geometrim ve fiziğim iyi.Avrupadaki bazı ülkelerde herkes iyi olduğu alana göre gidiyor.Yazın 2 tane turist kızla tanıştım.Biri pastacılık okulunda okuyor.Kuzenim Almanya'da aşçılık okuluna gidiyor.Bizde ise herkes mühendis doktor olmak istiyor.Halk da haklı iş bulma sıkıntısı var.Başka ülkelerde(Almanya,Fransa,Hollanda)daha da vardır bildiklerim bunlar,ameleler bile iyi para kazanıyor...

Bende konservatuara gitmek istiyorum fakat toplum baskısı inanılmaz seviyede. Yok Türkiye'de iş yapamazsın, aç kalırsın vs vs. Zengin olmayı isteyen kim. Sevdiğim işi yapayım yeter benim için.

Mekatronikte istiyorum fakat yine Türkiye'de iş yapamassın vs vs. Sanki Türkiye'deki otomobil fabrikalarında robotlar çalışmıyor da elle montaj yapıyorlar Yani bu ülkede sadece doktorlar ve mühendisler iş yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdqx

quote:

zaten bizim ülkemizin yüzde60'ı aptal. insanlara zorla kitap okutamazsın. okumak isteyen zaten okuyor. kitap okumakla ne değişecek orasını anlamış değilim. nedir bu kitap sevdanız. özünde iyi olan bi insan zaten iyidir. kötü olanıda kitaplar mı değiştirecek. bence çözülmesi gereken tek sorun televizyon. şu lanet alet insanları mahvediyor.

Oyle birsey demedik kitap okumanin zevkini ve kattiklarini okuyan bilir ayrica benim kastettigim okumaya gelirsek insanlar kose yazisi bile okumuyor tv de ne varsa onu kapiyor kendi kendine dusunemez hale geliyor

ya arkadaşım. birşeylerin düzeleceğine gerçekten inanıyormusun?
    takma kafana boşver. kim ne yaparsa yapsın. elimizdekiyle yetinmemiz lazım. daha iyisi olmayacak çünkü. hep daha kötüye gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Orijinalden alıntı: SertSusturucu

Hocam fen lisesindeyim ve mühendis olmak istiyorum.Matematiğim geometrim ve fiziğim iyi.Avrupadaki bazı ülkelerde herkes iyi olduğu alana göre gidiyor.Yazın 2 tane turist kızla tanıştım.Biri pastacılık okulunda okuyor.Kuzenim Almanya'da aşçılık okuluna gidiyor.Bizde ise herkes mühendis doktor olmak istiyor.Halk da haklı iş bulma sıkıntısı var.Başka ülkelerde(Almanya,Fransa,Hollanda)daha da vardır bildiklerim bunlar,ameleler bile iyi para kazanıyor...

Bende konservatuara gitmek istiyorum fakat toplum baskısı inanılmaz seviyede. Yok Türkiye'de iş yapamazsın, aç kalırsın vs vs. Zengin olmayı isteyen kim. Sevdiğim işi yapayım yeter benim için.

Mekatronikte istiyorum fakat yine Türkiye'de iş yapamassın vs vs. Sanki Türkiye'deki otomobil fabrikalarında robotlar çalışmıyor da elle montaj yapıyorlar Yani bu ülkede sadece doktorlar ve mühendisler iş yapabiliyor.

Burası Türkiye.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Balık baştan kokuyor.
    Öğretmenler mal ki yetiştirdikleri insanlar da mal.

-bu ülkede 2 haftada ot yetişmezken öğretmen yetişti,
    -ne kadar alakasız bölümden mezun varsa (ziraat müdendisliği v.b.) öğretmen olarak sırf siyasi emeller adına öğretmen yapıldılar,
    -şu an 300 bin öğertmen boşta gezerken utanmadan önlisans kanatlı hayvan yetiştiriciliği mezunu insanları öğretmen diye görevlendirdiler, ilgili link (http://forum.memurlar.net/konu/1376114/?page=22 )

sonra kalk öğretmenlere mok at!

sen bu işin mezununu görevlendirme sonra bu nesil niye böyle diye hayıflan dur!!!

sonra yukarıda verdiğim gibi adamlar ortaya çıkar hemde kat ve kat daha fazla sayıda.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mdqx

quote:

ya arkadaşım. birşeylerin düzeleceğine gerçekten inanıyormusun?
    takma kafana boşver. kim ne yaparsa yapsın. elimizdekiyle yetinmemiz lazım. daha iyisi olmayacak çünkü. hep daha kötüye gidecek.

Umudunu kaybedersen yasama amacin kalmaz bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Ve bunun en büyük sorumlusu sosyal medya. İtirazı olan?

maalesef haklisin başlikta yazdigin konuda.
  • İnanılmaz seviyede solak bir nesil yetişiyor! diye okudum dikkatimi çekti ama şimdi gidiyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.