Şimdi Ara

İnceleme - Pentium M, P4'den daha mı hızlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar THG Türkiye web sayfasında ilginç bir inceleme var

Özeti şöyle:
    "Basit bir çevirici ile Intel'in Pentium M işlemcileri, kıdemli i865 ve i875 yongasetleriyle çalışabiliyor. Peki bu garip bileşimin Athlon 64 FX'i ve Intel Pentium 4 Extreme Edition'ı geride bırakacak kadar hızlı olduğuna söylesek!!! "

Detaylar için:
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20050614/index.html

• Bende inceledim ve sonuçlar ldukça etkileyici gerçekten.Zaten epeydir düşünüyordum sonuçları görünce iyiden iye düşünmeye başladım: intel neden bu kadar aptal(Belki bu aptallıkta bir stratejidir ama ben sadece aptallık diyorum). Yeni işlemcilerinde sıcaklıkla ve bir dünya sorunla baş edemeyen intel, neden bu pentium m işlemcileri masaüstünde kullanılabilir hale sokamıyor diye düşünürken sağolsun asus bir çevirici ile işi halletmiş. Ülkemizdeki 865 ve 875 chipselti oldukça çok anakart var ve performans artırmak için yeni anakart ve işlemci yerine bu çeviriciyi kullanmak çok daha cazip zira performans olarak çok ciddi bir fark atmış ve işlemcilerin stabilitesi çok güzel.prescottu soğutana kadar canımız cıkıyor valla..
  • bu adamlar masaüstünde köküne kadar oclenmiş dothanları göstererek laptoplarda default halinde vasat performans veren dothanları mükemmel göstermeye çalışmaktan başka bişey yapmıyolar.
    neden hiç amd 64 mobile işlemcileri desktopa takıp oclemiyolar peki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: electro2001

Arkadaşlar THG Türkiye web sayfasında ilginç bir inceleme var

Özeti şöyle:
    "Basit bir çevirici ile Intel'in Pentium M işlemcileri, kıdemli i865 ve i875 yongasetleriyle çalışabiliyor. Peki bu garip bileşimin Athlon 64 FX'i ve Intel Pentium 4 Extreme Edition'ı geride bırakacak kadar hızlı olduğuna söylesek!!! "

Detaylar için:
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20050614/index.html

hocam o yaziyi bende okudum ve sadece oyunlarda ve bazi masa ustu islemlerinde normal p4 lerden performansli diyorlar ama denedikleri islemci oc haliyle deneye katiliyor
    2 ci olarak ben orada oyle bir sey okumadim fx ve ee den hizli diye zaten olmasida imkansiz

• Zaten az güç çeksin diye yeterince kırpılmış bir işlemci tamam yüksek teknoloji ama... FX ya da EE yi geçeceğine bende pek inanmak istemiyorum.
  • THG ise zaten hiç inanmamak lazım.

Adamlar Kolpa Williamette lerş Tualatin P3 lere geçirtiyorlardı. Hoş sonradan sonraya kullandıkça gördük c serisine kadar olanların bırakın bir cacık çıkarmayı, p3 e göre frekans başına yarım performansta olduğunu görmeyen kalmamıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.