Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    V endeksi sakin kullanıcı icin fazlasıyla yeterli olacaktır ama konforlu mu yoksa yol tutusu iyi mi olsun yada genelde kullandığınız yer yol Nasıl ? Bunlari göz önünde bulundurup yumuşak yada sert hamurlu bi lastik almanızı tavsiye ederim,Goodyear asfalt icin gayet ideal ama bozuk bi yolda yada sert çukur vs balon riski olan bi lastik. Bu arada atlamışım "evet mutlaka balans şart " aksi takdirde titreme yada sağa sola çekme gibi durumlar yaşanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawkss -- 8 Eylül 2016; 23:32:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawkss

Evet. 205/55/r16 91V Goodyear effgrip performans... O halde size kolayoto ya bakmanızı tavsiye ederim.hem fiyatlar uygun hemde belirlediğiniz lastikciye kargo ile geliyor ve siz sadece Oray'a gidip değişim yapıyorsunuz ve ortalama 4 lastik icin 50tl veriyorsunuz sökme takma vs

Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Dünde tam kolayotoyu buldum bende yazıştım onlarla. Montaj noktası seçebiliyormuşum.
    Aynı seri aynı lastik 159,99TL.. İzmir goodyear bayi 195TL dedi sök tak..
    160*4=640TL + 50TL sök tak topamda 710TL yapacak.
    Yetkili satıcı 780TL dedi..

Ayrıca bayi 91W serisi gelmez dedi birde :) Bende 91W bakıyorum hep almanya üretimi olsun birazda yanaklar daha dayanıklı olur diye.. Neymiş gelmezmiş.. Koloyotoda o seri bile 180TL..

Ben kesinlikle koloy otodan alacağım eve yakın montaj noktasıda var.

• İsabet olmus :) bende o siteden alacaktım ama bayi bulunca Oray'a yönlendim.aldiginizda izlenimlerinizi bekliyoruz sizinde...

• 2013'te 4 adet EGP almıştım 205 55 16 91V ölçülerinde. 4 kanallı ve B A etiket değerine sahip. Araç Kia Rio sedan. 3 yılda performansta biraz azalma oldu. Örneğin ilk aldığım zamanlar ıslak zeminde abs devreye girmeden yere yapışıp duran araç şimdilerde absyi devreye sokarak duruyor. Kuru zeminde de aynı şekilde abs devreye girerek duruyor ve biraz şüphe uyandırıyor lastikler. Lastikler 30bin km yaptı bu arada. Ufak bir kaza sonucu 2 lastik yenilemek durumundayım. Hepsiburada'daki 3 kanallı lastikleri görünce biraz araştırdım ve burada buldum kendimi. Şimdi 4 kanallı lastik B A değerlerine rağmen 3 yılda performansında ciddi anlamda düşüş oluyorsa 3 kanallı ve daha kötü etiket değerli lastik zamanla nasıl olur diye düşünüyorum.

Alternatif lastik bakıyorum şimdilerde. Fiyatı EGP'ye göre biraz fazla olsa da Continental ContiPremium5 düşünüyorum. Michelin baya pahalı olduğundan alternatiflere dahil etmiyorum. Yine alternatif olarak Pirelli Cinturato modeli ilgimi çekiyor. Bayramdan sonra sipariş vereceğim ama hala kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 11 Eylül 2016; 14:50:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkangelevo

2013'te 4 adet EGP almıştım 205 55 16 91V ölçülerinde. 4 kanallı ve B A etiket değerine sahip. Araç Kia Rio sedan. 3 yılda performansta biraz azalma oldu. Örneğin ilk aldığım zamanlar ıslak zeminde abs devreye girmeden yere yapışıp duran araç şimdilerde absyi devreye sokarak duruyor. Kuru zeminde de aynı şekilde abs devreye girerek duruyor ve biraz şüphe uyandırıyor lastikler. Lastikler 30bin km yaptı bu arada. Ufak bir kaza sonucu 2 lastik yenilemek durumundayım. Hepsiburada'daki 3 kanallı lastikleri görünce biraz araştırdım ve burada buldum kendimi. Şimdi 4 kanallı lastik B A değerlerine rağmen 3 yılda performansında ciddi anlamda düşüş oluyorsa 3 kanallı ve daha kötü etiket değerli lastik zamanla nasıl olur diye düşünüyorum.

Alternatif lastik bakıyorum şimdilerde. Fiyatı EGP'ye göre biraz fazla olsa da Continental ContiPremium5 düşünüyorum. Michelin baya pahalı olduğundan alternatiflere dahil etmiyorum. Yine alternatif olarak Pirelli Cinturato modeli ilgimi çekiyor. Bayramdan sonra sipariş vereceğim ama hala kararsızım.

Eger bu lastik Hakkı'nda detaylı araştırma yaptıysanız son 1 yıla ait, genel yorumlar cok benzer.F/P lastiği ve cok zorlamadiginiz sürece gayet iyi is görüyor ki ayni fiyata yan marka yada 3. Sınıf lastikler alabiliyorsunuz.Aracimin üzerinde dis kalınlığı neredeyse 7mm olan kumho vardı ve şuanki fiyatı EGP tan daha pahalı ama ne konfor ne fren ! Anında kizaklama vs tek uygun tarafı iyi yol tutuyor du.ama eger Continental PC 5 alirsaniz daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum,kesinlikle 1 tık daha iyi :)

• quote:

İsabet olmus :) bende o siteden alacaktım ama bayi bulunca Oray'a yönlendim.aldiginizda izlenimlerinizi bekliyoruz sizinde...

Babamın aracına takılacak ama tabiki elimden geldiğince bir inceleme yapacağım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkangelevo

2013'te 4 adet EGP almıştım 205 55 16 91V ölçülerinde. 4 kanallı ve B A etiket değerine sahip. Araç Kia Rio sedan. 3 yılda performansta biraz azalma oldu. Örneğin ilk aldığım zamanlar ıslak zeminde abs devreye girmeden yere yapışıp duran araç şimdilerde absyi devreye sokarak duruyor. Kuru zeminde de aynı şekilde abs devreye girerek duruyor ve biraz şüphe uyandırıyor lastikler. Lastikler 30bin km yaptı bu arada. Ufak bir kaza sonucu 2 lastik yenilemek durumundayım. Hepsiburada'daki 3 kanallı lastikleri görünce biraz araştırdım ve burada buldum kendimi. Şimdi 4 kanallı lastik B A değerlerine rağmen 3 yılda performansında ciddi anlamda düşüş oluyorsa 3 kanallı ve daha kötü etiket değerli lastik zamanla nasıl olur diye düşünüyorum.

Eger bu lastik Hakkı'nda detaylı araştırma yaptıysanız son 1 yıla ait, genel yorumlar cok benzer.F/P lastiği ve cok zorlamadiginiz sürece gayet iyi is görüyor ki ayni fiyata yan marka yada 3. Sınıf lastikler alabiliyorsunuz.Aracimin üzerinde dis kalınlığı neredeyse 7mm olan kumho vardı ve şuanki fiyatı EGP tan daha pahalı ama ne konfor ne fren ! Anında kizaklama vs tek uygun tarafı iyi yol tutuyor du.ama eger Continental PC 5 alirsaniz daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum,kesinlikle 1 tık daha iyi :)

Hocam 3 yıldırda ben pc5 kullanıyorum. Performansta onda da azalma var.
    Dün dik bir yokuş başlangıcında durdum kalkışta gaza yüklendim biraz ve yaklaşık 10sn durmadan patinaj yaptı araba..
    ki aracımda dsg şanzuman ve asr aktifti.. bu kadar patinaj çekmemesi lazımdı.. zor yürüdü araç..

• Goodyear efficientgrip performance 215 55 16 93w ile 91v arasında ne tür fark var acaba bende almayı düşünüyorum. S60 için hangisi uygun olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhts -- 16 Eylül 2016; 12:39:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhts

Goodyear efficientgrip performance 215 55 16 93w ile 91v arasında ne tür fark var acaba bende almayı düşünüyorum. S60 için hangisi uygun olur?

Hız endeksi ( w al )
  • Ömrü çok kısa. 2 senede derinliği 2mm kaldı.
    Onun dışında yol tutuşu , sesi gayet iyiydi bir sıkintisi yok.
    Conti premium contact 5 ' i deneyecem.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhts

Goodyear efficientgrip performance 215 55 16 93w ile 91v arasında ne tür fark var acaba bende almayı düşünüyorum. S60 için hangisi uygun olur?

sayı kısmı lastiğin yük endekslerini harf kısmı ise lastiğin hız endekslerini ifade ediyor.

91V lastik için 91 sayısı bu lastiğin 615kg kadar yüklerde kullanılabileceği V harfi ise bu lastiğin 240km max hıza kadar kullanılabileceğini belirtiyor.

93W ise 93=650kg W=270km max hıza kadar dayanabilecek bir lastik anlamına geliyor.

Aracınızın max hızı 240km den fazla ise siz W serisi lastik seçebilirsiniz.

Aracınızın net ağırlığını 4 e böldüğünüzde çıkan değer ne ise de yük endeksini ona göre seçersiniz. Örneğin aracınız 1500kg ise 1500/4=375kg eder.
    artı araca 5 kişi bindiğini düşünmek lazım..ortalama 75kg dan 5 kişi 375kg da onlar yapar. 375/4=93,75kg da insanlardan gelsin.

Lastik başına 375+93,75=yaklaşık 470kg yaptı. Yani siz 91 serisi bir lastik alsanız 615kg dayanacağından sorunsuzca kullanabileceksiniz..

Aracınızda 1.6 dizel ise V seriside fazla fazla yetecektir.

Specleri karşıladığınız sürece daha fazlasına gerek yoktur..

• Fascism kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç km yaptığınız bu lastikle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: andios

Hocam kaç km yaptığınız bu lastikle?

40 bin km yapıldı. Arka ön değişikliği doğru zamanda yapılsa belki 10 bin km daha rahat giderdi.
    Zaten 50 bin km güvenli kullanım ömrü biçiyorlarmış yeni haberim oldu.
  • Fascism kullanıcısına yanıt
    O zaman lastik ömrünü tamamlamış hocam hakkını vermiş yani. Ama 2mm kalması yine de bana çok az geldi.
    Sert kullanım tarzınız varsa ondan olabilir yoksa hiçbir lastiğimizi o kadar aşındıramadık biz.
    Babamda hankook ventus prime 2 var sıfır araçla geldi. 5 yıl oldu ve 2mm ancak aşınmıştır araç 30bin de :)
    Benim lastikte continental pc5 3,5 yıl oldu sayılır diş derinliği 1mm anca azalmıştır daha ama 15bin km ancak olmuştur.
  • Arkadaşlar bu lastikleri alalı 5-6 ay oldu. Güzel bir lastik sessiz yakıta katkısı olumlu ve yağışlı havalar için biçilmiş kaftan. Ama bizim Türkiye yollarında yıpranma payı fazla. Çakıllı yollarda dayanıklı değil. Şu zamana kadar lastiklerin hepsi yama gördü maalesef.

• En son gidip pîlot sport 3 alıp arkama bakmayacağım ya :)

Continental patlıyor yırtılıyor, primacy 3 de aynı, egp de..

Çakayım bi spor lastik 2 kat ödeyeceğiz de en azından kafam rahat olsun :)

• quote:

En son gidip pîlot sport 3 alıp arkama bakmayacağım ya :)

Nasi patliyo hepsi.
    Primacy 3 u dag koy yolunda kullaniyoruz hic oyle sorun olmadi.
    Egp ile kac kaldirima bindim balon malon yok.
    Sirada contiyi deneyecez

• Arkadaşlar bu hepsi iburadanın sattığı lastiklerin etiket değerleri nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

quote:

En son gidip pîlot sport 3 alıp arkama bakmayacağım ya :)

Nasi patliyo hepsi.
    Primacy 3 u dag koy yolunda kullaniyoruz hic oyle sorun olmadi.
    Egp ile kac kaldirima bindim balon malon yok.
    Sirada contiyi deneyecez

O zaman sizce egp mi primacy 3 mü?
    Aradaki fiyat farkı kadar kullanımda da fark oluşturabiliyor mu primacy 3 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 19 Eylül 2016; 7:31:40 >

• andios kullanıcısına yanıt
    Farkli araçlarda kullandigim icin kiyaslamam dogru olmaz.
    Fiyat farki ne kadar sizin ebatlarinizda

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.