Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bozkırın Tezenesi

quote:

Orijinalden alıntı: ottoserdar

Arkadaşlar bu hepsi iburadanın sattığı lastiklerin etiket değerleri nedir

Hepsiburada.com dan aldığım 205/55/16 91 v nin etiket değeri A ya C,Gürültü ise 69 db.Desenler de 2 sene öncekine göre farklı.
    Made in Turkey ve 30 16 üretim.
    Benim anlamadığım etiket değerleri niye neden değişir?,bilgisi olan bir arkadaş var mı?.
    2 sene önce lastiklerim B/A ve 68 db gürültü vardı ben anlamadım bu işi.

benim bildigim eski desenin yanaklarinda sorun oldugu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sitede ayrıntılı bilgiler mevcut;

Goodyear UltraGrip 8
    Goodyear UltraGrip 9
    Michelin Alpin 5
    Continental WinterContact TS 850 P
    Nokian WR A3
    Nokian WR D3
    Nokian WR D4
    Bridgestone Blizzak LM32
    Dunlop SP WinterSport 4D
    Dunlop SP Winter Sport M3

İçlerinde en sessizi 68 db Dunlop 4D, Dunlop M3 ve Alpin 5. 69 DB ile ikinci Goodyear UltraGrip 9 ve Goodyear UltraGrip 8. Diğerleri oldukça sesli lastikler.

Genel değerlendirme olarak Ultra Prip 9 en iyisi gibi geldi. TS850 de oldukça iyiymiş ama çok sesli. Ultra Grip 8, 9'a göre her konuda geride görünüyor.

• Bütün testlerde istisnasız bir durum oluşmuş 2011'den bu yana continental wintercontact t850 ile birlikte full 1. olarak görünüyor 205/55 r16 ebatlarında ama ultra grip te 2. 3. olmuş. ilk 3 lastik öneriliyor zaten.
    Şimdi ultra grip 200TL iken gidip wc için 300TL vermek pek işime gelmiyor.. 4 lastikte 400TL fark oluşuyor resmen.
  • WinterContact T850 72 db ses yapıyormuş.

Araçlarda 10 db'lik fir fark 2 kat fazla ses anlamına geliyor.

67-68'lik bir michelin veya dunlop 4 db daha az ses yaptığına göre, %40 daha fazla ses yapan bir lastik T850. Direk eledim bunu.

Ultragrip 9 da 280 tl civarı ama bence 8'e göre fiyat farkına değer.

Yalnız anlamadığım hiçbir sitede AB etiketleri koymamışlar. Forumda da okuduğum kadarıyla değişik etiketli lastikler gönderilebiliyormuş. B alıyorsun D-E çıkıyormuş. Hangi siteye tam güvenebilirim bilemedim.
  • Regionella kullanıcısına yanıt
    Ultra grip 9 aradım ben biraz da en yenisi 2014 model.. sanki üretimi devam etmemiş yada türkiye ye girmemiş..

• 2016 bulabilsem alacaktım ben de bulamadım valla.
    Hepsiburada web sitesindekiler 2016 üretimi...

Bu arada hepsiburada web sitesindeki ürün isminde bir ekleme var.

Goodyear efficent grip performance FP

Sondaki FP'yi anlamadım....
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Kış lastiklerinde ug 9 için 2016 üretim tarihli yok. Hiçbiryerde yok sanırım.
  • 20.000 km sonuçları:

artıları:

+ hala sessiz ve konforlu sertleşme yok
    + yol tutuşta ve fren mesafesinde bariz azalma yok
    + 140 km üzeri hızlarda asfaltta yüzme yok
    + lastikte aşınma, balon, yarık vs. durumları yok (çukur ve kaldırıma sürtme durumları oldu)
    + 70 km ve üzeri hızlarda ani manevralarda savurma yok
    + yakın zamanda boş otobanda yüksek hız denemesinde (190-200 km/s) çizgiden sapmadı (ancak lastik ne kadar iyi olursa olsun benim için 5 dk' dan fazla gidilecek hızlar değil o yüzden çok uzun süre devam etmedim) daha sonra devam eden 140-150 arası 3-4 saatlik bol virajlı otoban yolculuğunda ise güvensizlik vermedi

eksileri:

- jilet asfalt olarak da bilinen aşınmış asfaltın bir kademe üstü, yani pütürü azalmış asfaltta 60km ve üzeri hızlarda çok çabuk abs devreye girebiliyor. ancak normal pütürlü temiz asfaltta bu sıkıntı yok. asfalt kalitesine biraz fazla duyarlı. asfalt seçiyor.

- patinaj mevzusu da asfalta göre ve araca göre değişiyor. çekiş kontrol yoksa ve motor güçlüyse, üst düzey spor arabalar dahi patinaja düşebiliyor.

Genellikle asfalt yolda şehir içi veya şehirler arası 110-130 km hızları arasında kullanılmıştır. Geçenlerde başıma gelen olayda da kazayı önledi diye düşünüyorum. Bulunduğum yerde mevcut olan üst geçit bağlantı yolu U dönüşü kadar keskin ve oldukça dik. Bir anlık dalgınlıkla vites boştayken indim, dönüşün en keskin noktasında kadranda 80 km görmemle arkayı bırakması bir oldu. Neredeyse yan yan inmeye başladım. Hafif frene dokunup sola kırdığımda ise biraz da sola önden açıldıktan sonra çizgisine girdi. Normalde fır dönmem gereken yerde yere yapıştı. Bunun dışında limitleri zorlayan bir şoför olmadığım için, aktarabileceğim daha ekstrem bir durum yok. Ancak benim için bu yeterli oldu. Bu işten anlayan arkadaşlar lastik sayesinde kurtulduğumu söyledi. Gayet memnun bırakan bir ürün.

• Internette hepsiburada web sitesindeki ürün isminde bir ekleme var.

Goodyear efficent grip performance FP

Sondaki FP'yi anlamadım....

Bilen varmıdır ?

Birde bu lastik 3 şeritli eski kullanıcılar kullandıkları 4 şeritli model ise bunu belirtsin.
    Çünkü lastik özellikleri tam ters yönde değişmiş..

Tüketim Islak Ses
    B A 68db
    A C 69db

Gördüğüm ekonomi arttırılmış, ama lastik sertleşip ıslak tutunmasından ödün vermiş ayrıca sertleşince ses 1db artmış.

Eski 4 şeritli lastikler polonya üretimiyken şimdi 3 şeritliler made in turkey???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydayd -- 10 Ekim 2016; 23:03:05 >
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    2015 üretim bendeki 4 oluklu polonya üretimi ve değerler B A 68db. Belirttiğiniz model goodyear' ın web sitesinde yok. 2016 üretim 4 oluklu lastikler, hepsiburada dışındaki lastik sitelerinde mevcut. Bu modeli ilk defa gördüm. Bayisinden bilgi alın isterseniz.
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Paylaşımınız için kendi adıma teşekkür ederim hocam. Çok faydalı oldu gerçekten.
  • Ben kliksa'dan almıştım ve Polonya haricinde bir üretim yeri olduğunu bile bilmiyordum. Dün baktım 4 lastik de Polonya üretimiymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andios

Kış lastiklerinde ug 9 için 2016 üretim tarihli yok. Hiçbiryerde yok sanırım.

Hala bulamadın değil mi dostum ben de alacağım ama 2016 ugp 9 bulamadım...
    Yok malesef. Ug8 alacağım aralık 1 de takacağım nasipse. Ug8 de güzel yorumlar alan lastik çok konu okudum.

• quote:

Yok malesef. Ug8 alacağım aralık 1 de takacağım nasipse. Ug8 de güzel yorumlar alan lastik çok konu okudum.

urun.n11.com
    Oto Lastik - Kışlık Lastik & 4 Mevsim Lastik - n11.com
    http://urun.n11.com/oto-lastik/goodyear-ultragrip-9-20555r16-91t-P35665515

Şurada 2016 üretim buldum ama pahalı geldi biraz.

Kendi sitelerini de güncellemişler 2016 diye. Orada daha ucuz;
    KolayOto
    GoodYear Ultragrip 9 205/55R16 91T
    http://kolayoto.com/goodyear-ultragrip-9-205-55r16-91t.html

Bir de 91 T diyor. 190 hız yapabiliyormuş. Genelde H olurdu lastiklerim. Bu hızlara çıkacağımdan değil ama 140-150 lerde T ile H arasında fark olur mu onu bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 12 Ekim 2016; 11:30:24 >

benim son kış lastiklerim T serisi hocam. 4 yıl kullandım lastik 7 yaşında hiç sorun çıkarmadı. 180km lere çıktığımda oldu. (tabi yapmamak lazım)

bende bu sefer H serisi kış lastiği alırım diyorum ama bilemedim şimdi.

260Tl verip UG 9 T serisi mi yoksa 200TL ye UG 8 H serisi mi sorusu oluştu kafamda :)
  • quote:

benim son kış lastiklerim T serisi hocam. 4 yıl kullandım lastik 7 yaşında hiç sorun çıkarmadı. 180km lere çıktığımda oldu. (tabi yapmamak lazım)

bende bu sefer H serisi kış lastiği alırım diyorum ama bilemedim şimdi.

260Tl verip UG 9 T serisi mi yoksa 200TL ye UG 8 H serisi mi sorusu oluştu kafamda :)

Forumda şöyle bi yanıt aldım T ve H arasındaki fark için

quote:

T sınıfı lastik max.190 km.hıza dayanabilir,1 Saatlik bir kullanım,bir saat 190 ve üstü gidiyorsanız H alın yoksa T sınıfı işinizi görür.

Ben kolayoto.com'daki ug9'u almaya karar verdim. AB etiketini de sordum henüz cevap alamadım onun cevabını da alınca buraya yazarım.

3-4 sene kullandığımız için ben daha iyisini alma kanaatindeyim.

Zaten yaz aylarında düzgün bir yaz lastiği ile birlikte bile o hızlarda o kadar süreler gitmiyoruz çoğumuz :)

Birde araçtan araca da fark var. 190km ile gidilecekse sorun yok. Ya mevzu olursa birine cevap vermek için 220-230km lere çıkmak gerekirse
    o zaman T serisi neler yapar acaba :) 190km hızla 1 saat dayanan lastik 230km ile 3-5dk dayanabilir miacaba :)

neyse bu konu uzar gider. 3 yıl T serisi ile ben hiç sorun yaşamadım, yaşamayızda.

Birde bir terslik var sanırım kolayotoda..

UG 8 205/55 r16 91T : 237TL
    UG 8 205/55 r16 91H : 204TL

T sersinin daha ucuz olması gerekmez mi?

• Eskiden olsa dediğin gibi kapışma yapardım ama onları geçtim, şimdi 160-170'i geçmem :)

Normalde T olan daha ucuzmuş evet anormallik var orda :) yurt dışı fiyatları şu şekilde;

Ultragrip 9'un AB değerlerini n11 üzerinden sorunca yanıtladılar

C yol tutuş C ıslak zemin 68 db imiş.

69 diye biliyordum ama 68 ise daha iyi çok farkediyor çünkü.

260 tl'den siparişimi geçerim bu akşam, havalar soğuyunca da taktırırım artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 12 Ekim 2016; 16:08:32 >

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.