Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ug 9 larım geldi. 2016 37. Hafta geldi hem de fabrikadan direk çıkmış sanırım. C,c etiketli ve 68 db

Not: Continental yazlık lstiklerime göre aşırı fark gördüm sessizlik konusunda, hakkaten memnun kaldım sessizlik konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 20 Ekim 2016; 19:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Regionella kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Önümüzdeki ay nasipse bende takıyorum :)

Bende de conti var yazlık onlardan sonra pirelli kışlıklarım aşırı ses yapardı. Desenize baya baya memnun kalacağız sessizlik konusunda :)

Umarım karda kışta yağmurda da memnun olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: andios

Hayırlı olsun hocam. Önümüzdeki ay nasipse bende takıyorum :)

Bende de conti var yazlık onlardan sonra pirelli kışlıklarım aşırı ses yapardı. Desenize baya baya memnun kalacağız sessizlik konusunda :)

Umarım karda kışta yağmurda da memnun olursunuz.

Sağolasın darısı başına :) hakkaten övüldüğü kadar varmış. konfor konusunda da oldukça iyi, yoldaki beyaz çizgilerden eskisinden sessiz geçiyor, tümsek ve çukurları daha sessiz geçiyor.
  • HB'de satılan efficent grip performance modelini almadım.
    Su tahliye kanallarının 4'den 3 indirilmesi, ıslak yol tutuşun A'dan C'ye gerilemesi şüpheye düşürdü.
    Sanki maliyet kısmak için kaliteden çalınmış düşüncesindeyim.
    Cross Climate alıp devam ediyorum.
  • Michelin CrossClimate'leri aldım. Ebat 205/55R16 en uygun ve en çok bulunan ebat. Yaz lastiği deseninde kış lastiği kauçuğundan gibi garip bir lastik. Şimdilik yol tutuşu iyi ama zaten gıcır gıcırken kötü olsa şaşarım. Umarım Efficent grip almadım diye pişman olmam. En azından 2 sene yazlık-kışlık lastik değiştirmeye ugraşmayacağım.
  • Hiçbir yerde 185 60 15 bulamıyorum sadece kolay otoda 2015 üretimi var

Link ismi duragrip ama ürün egp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,
    Size birşey sormak istiyorum.
    Benim arabada 205-55-16 egp var. Mart ayinda takildi 10 bin km. yapildi.

Son aylarda arabanin sag ön lastiginin havasi inmeye basladi 32 ps den 20 lere kadar düşüyor. İlk zamanlarda ara ara hava bastim ama tekrarladi yine. Lastigi bir tanidik lastikcide söktük ve suyun icine soktuk hava kabarcigi falan cikmadi. Son zamanlarda ise sag sol arka lastiklerde havasinin azalmasi sorununu yasiyorum. 2-3 hafta once bulunduğum yerde bir lastik bayisine tum havalari 32 yaptirdim, bugun ayni yere gittigimde sadece sag on lastik havasi tamdı.

Bu lastiklerin hepsi de patlamis çivi girmis vs. degilse nasil bir sorun olabilir? Acaba bir fikriniz var mi? Siboblarda falan sorun olabilir mi?

Son care yakinda kışlıkları taktirirken, yazliklarin hepsini suya sokup kontrol ettirecegim artik.

• Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.

Çivi vs yoksa lastiğin inme sebepleri genellikle değiştirilmemiş siboptan ya da ucuz siboptan olabilir. Ayrıca jantların lastiğe oturan kısımlarında boya dökülmesi veya pütürlenme varsa oradan da yavaş bir şekilde basınç azalması gerçekleşebilir.

EGP'lar kolay kolay sorun çıkaran lastikler değildir. Bu sıralar havaların soğumaya başlamasından Dolayı basınç düşüşü olabilir. Fakat 2-3 haftada ancak 2-3 psi eksiltme normaldir. Size tavsiyem bunları da bir kontrol ettirin. Sonuç alamazsanız bir yetkili bayiye danışabilirsiniz. @Gs_KuRTuLuS

• Acr07 A kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkur ederim. Ben lastiklerin patlak olduğunu pek sanmiyorum ama doger dediğiniz olabilir. Lastigi takan düzgün takmadi kanaatindeyim.

Yakinda zaten kışlıkları taktiracagim. O zaman kontrol edilir çivi falan olup olmadigi.

Tesekkur ederim.

Subaplara baktilarmi?

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece bir kere sağ ön lastik icin patlak hava kaciriyor bakalim dedim. Söktük komple suya soktuk hic kabarcik falan cikmadi. O ara araba 10 gun falan yatmıştı ondan sanmistim.

Subablara baktirmadim ama kisliklari takarken onlarida değiştireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gs_KuRTuLuS -- 1 Kasım 2016; 21:03:11 >
    Lastiginizde oluk sayisi kac tane 3 veya 4 adet olmali..

4 oluk var benimkilerde

Yurt dışında satilan ile ayniymis.
    Nedense yeni cikan 205/55r16 modellerinde 3 tane oluk var.
    EC degerleride farklı!!!
    Umarim nedenini bulursunuz, bizide bilgilendirin.

• Lastiklerden 2 tanesinden toplamda 2 tane akıllı vida, 1 tane vidanin baş tarafi cikti. Subablari kontrol ettigimizde ise lastikci eskimis oldugunu ve vida girmemis olanların bundan dolayi havasinin inmis olacagini soyledi.

Kisliklari takarken tel fırça ile jant kenarlarini temizlediler ve subablari degistirdiler. Vidalardan bir tanesini lastikcide farkettik oyle yama işini hallettik ama diger 2 taneyi lastikleri yikattiktan sonra kurumaya birakinca gördüm, artik takarken hallederiz onuda.

Bir sure sonra gidip bu lastiklerinde havalarini kontrol ettirecegim bakalim.

Tesekkurler cevaplar icin.

• Arkadaşlar bu tekerden alıcam 205-55-16 ... yalnız bunların 3kanallı ve 4 kanallıları var hangisi makbuldür acaba ..

• murat8361 kullanıcısına yanıt
    Onceki mesajimi copy paste ediyorum.

Internette hepsiburada web sitesindeki ürün isminde bir ekleme var.

Goodyear efficent grip performance FP

Sondaki FP'yi anlamadım....

Bilen varmıdır ?

Birde bu lastik 3 şeritli eski kullanıcılar kullandıkları 4 şeritli model ise bunu belirtsin.
    Çünkü lastik özellikleri tam ters yönde değişmiş..

Tüketim Islak Ses
    B A 68db
    A C 69db

Gördüğüm ekonomi arttırılmış, ama lastik sertleşip ıslak tutunmasından ödün vermiş ayrıca sertleşince ses 1db artmış.

Eski 4 şeritli lastikler polonya üretimiyken şimdi 3 şeritliler made in turkey???

Teşekkürler bulırsam 4 şeritli alırım ..bulamazsam başka lastik bakarım heralde.

FP Fiat markasının orjinal ekipman olarak kullandığı anlamına gelir.

Bildiğiniz üzere Fiat Egealar Türkiye'de üretiliyor. EfficientGrip Performance FP olan 205/55R16 ve 195/65R15 modelleri Egea için özel üretilen lastikler. O yüzden desenleri ve etiket değerleri farklı.

Her lastik üreticisinin, hangi marka için orjinal ekipman lastikler ürettiğini göstermek için kullanılan FP, MO, AO vs gibi eklentiler vardır. Goodyear lastik etiketinde bu eklentileri yazmadığı için bu karışıklık orataya çıkıyor.

Mesela 205/55R16 Michelin Energy Saver modelinin AO yani audi orjinal ekipmanı olduğunu gösteren yazı lastiğin etiketinde bulunmakta.

Keşke Goodyear da etiketi tam açıklamalı yapsaydı da bu karışıklık oluşmasaydı.

• Acr07 A kullanıcısına yanıt
    Tesekkur

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.