Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece yumuşaklık ve konfor arıyorsanız Michelin,
    uzun ömür ve formun aynı kalması yakıt tasarrufu ve ıslak yol tutuş için EGP.

Ben 65.000KM EG, 73.000KM dir halen de EGP kullanıyorum,
    daha önce de çok yol yaptım, değişik lastikler kullandım;
    Goodyear, Michelin ve Continental'e göre daha sert ancak daha uzun süreli diş derinliği ve kullanımı var,
    Ayrıca bu model yakıt tasarrufu sağlıyor, kuruda eğer yol eski ve aşınmış parlak asfaltsa kendini kolay bırakma eğilimi var,
    Yanaktan henüz sorun yaşamadım ama birkaç kez yanaktan arka lastikleri vurduğum oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 9 Aralık 2016; 16:53:3 >
  • Daha sonraki dönemlerde 40-50.000KM gibi;
    yakıt tüketimi, farklı iklimde yol tutuş ve sağlamlık konularında bu cross climate hakkında bilgi verir misiniz?
  • Bahsettiğiniz eski asfalt neredeyse tüm türkiye yol şartlarında mevcut.. sonuçta yaz lastiği. Islak zemin tutuşu direkt göz ardı edilmeli..

Onun haricinde de iş yapacağı yolda da kolay bırakma eğiliminde olan bir lastik ise büyük sıkıntı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cavaliere48 C kullanıcısına yanıt
    Henuz CC'ler bende yeni yaz sıcağı veya kar_buz tecrubem olmadı.
    Size onerim lastikleri marka bazında degil marka_model bazında değerlendirin.
    Markalarin cok değişik modelleri var ve ozellikleride cok degisik oluyor.
    CC degisik bir iddiada bulunan bir lastik. EGP ise tamamen farkli bir lastik.
    Sizin kullandiginiz egp şimdi alsaniz farklı izlenim verebilir.

Nedenini burada yazdim eski egp'ler polonya yapimi 4 su tahliye kanalli ve eu etiket degerleri farkli yeni egp'ler turkiye uretimi ve 3 su tahliye kanalli eu etiket degerleri farkli. Sonucta her modeli farkli degerlemek sart oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cavaliere48

Daha sonraki dönemlerde 40-50.000KM gibi;
    yakıt tüketimi, farklı iklimde yol tutuş ve sağlamlık konularında bu cross climate hakkında bilgi verir misiniz?

Benim bilgi verme şansım yok çünkü araç yılda 15 bin anca yapıyor.

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    Peki hocam hangisi daha iyi 4 kanalli olan mi 3 kanalli olan mi?

• Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Benim görüşüm 205 55 r16 ebadında gecerli olabilir.
    Güney gibi sicak taraflarda 3, istanbul ve karadeniz gibi kuzey taraf icin ise 4 daha iyi.
    Zaten 205 üzeri bildigim kadariyla kendinden 4 kanal geliyor.

Teşekkurler cevap icin.

Aslen marka bazından da ziyade, orta sınıf compact araçların en çok kullanılan lastik ebatları için
    en sık kullanılan lastikler arasında kıyas gibiydi benim yapmaya çalıştığım.
    Daha önce Michelin Primacy kullandım, gerçekten çok iyi ve konforlu lastikler ancak Türkiye için çok uygun olduğunu düşünmüyorum.

Bunu yazarken tabi modeli de belirtsem daha doğru olurdu, ama bende eski tecrübe nedeniyle böyle bir algı var yine de,
    modeller de Primacy 2-Primacy 3 diye kendini geliştiriyor. Örneğin, Efficient Grip kullanmıştım, son 73.000KMdir son sürümü EG Performance kullanıyorum, arada bariz fark var diyebilirim.

Konuyu, baya detaylı diğer Continental karşılaştırma konusunda yazmıştım:
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122414355

Bendeki EGP'lar 4 kanallı ve Polonya üretimi ama henüz değiştirmediğim için yenileri 3 kanallı ve Türkiye mi üretim bilmiyorum.
    Yeni Türkiye üretimlerinde kalite farkı var mı, tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 13 Aralık 2016; 15:57:50 >

• Merhabalar.

Şu an forumda bir yanlış anlaşılma söz konusu.

4 kanallı olan 205/55R16 EfficientGrip Performance(Yurtdışı üretimi) (goodyear ürün kodu 528503)

3 Kanallı olan 205/55R16 EfficientGrip Performance FI(Türkiye üretimi) (Goodyear ürün kodu 541403)

İkisi de şu an üretilmekte ve satılmaktadır.

Etiket değerleri ve desenleri birbirinden farklıdır. "FI" takısı olan ürün ülkemizde üretildiği için maliyetleri daha uygundur. Ayrıca Fiat Egea orjinal ekipman lastiğidir.

Bayi olarak bilgilendirmek istedim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acr07 -- 13 Aralık 2016; 18:46:56 >
  • Ek olarak V serisi üzeri yani W, Y hız kodlu lastikleride polonya değil almanyada üretiliyor sanırım. Bir çok kullanıcı alman üretimi olsun diye V yerine W aldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 14 Aralık 2016; 7:27:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andios

Ek olarak V serisi üzeri yani W, Y hız kodlu lastikleride polonya değil almanyada üretiliyor sanırım. Bir çok kullanıcı alman üretimi olsun diye V yerine W aldı :)

Aynen doğrudur teşekkür ederim.

• Sakin kullanan birisi için v ile w fark etmez. 😄

En cok dikkat edilmesi gereken bence etiket degerlerinde en az ıslak yol tutuş c olmalı.
    Birde benim acimdan ses ne kadar dusuk olursa o kadar iyidir.

• andios kullanıcısına yanıt
    Bence üretim yeri hic onemli değil, bu alaman takintisina bir türk olarak sinir oluyorum.
    Yeni aldigim michelin CCler italya uretimi. Dunlop almistim tayvan uretimiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

Bence üretim yeri hic onemli değil, bu alaman takintisina bir türk olarak sinir oluyorum.
    Yeni aldigim michelin CCler italya uretimi. Dunlop almistim tayvan uretimiydi.

Öyleyse petlas kullanın.

• andios kullanıcısına yanıt
    Etiket degerleri iyi olsa kulllanirim. Gittikce yeni modellerinde kalitenin yukseldigini goruyorum. Bir sonraki lastik degisiminde muhtemelen petlas kullanirim. CC ayarinda lastigi simdilik yok ama en son kislik aldigim savalarda etiket C C 71db, petlasta ise E C 72db'idi.

• Efficient Grip mi Cinturato P7 mi ?
  • P7 ye göre efficent grip performance serisi daha sessiz.

• Türkiye üretimi olanlarda bir kalite farkı varmıdır? Islak zeminde çok fark edermi, yumuşaklığı felan nasıldır ? Bu 3 kanallı ile 4 kanallı arasındaki farkları anlatabilecek uzman bir arkadaş varmıdır, çok önemli bir fark yoksa türkiye üretimi olanı almak mantıklı fiyatı daha uygun
  • buldozer85 B kullanıcısına yanıt
    Son bir-iki sayfayı okuyun

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.