Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
277.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam T serisi olacaksa 20tl farkla Continental wintercontact t850 var.. kış lastiği testlerinde hep birinci. Onuda göz önünde bulundurun derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 uretimi ugp lastikler eski performansında değiller gibi geliyor bana. Rampa kalkışlarda biraz fazla basınca özellikle yerler ıslaksa hemen patiye kalkıyor. Aracım 1.4 kia ceed 90hp.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andios

Hocam T serisi olacaksa 20tl farkla Continental wintercontact t850 var.. kış lastiği testlerinde hep birinci. Onuda göz önünde bulundurun derim.

Onu direk eledim dostum 72db ses yaptığı için.

68-69db lere göre aşırı ses alıyor anlamına geliyor.
  • Regionella kullanıcısına yanıt
    Anladım. Aracın yalıtımı da önemli. Benim yaz lastiklerim Continental pc5 72db ama araçlar düzgün yolda 90-100km giderken fıs demiyor :)
    Birde 68db olsa demekki :)

• quote:

Anladım. Aracın yalıtımı da önemli. Benim yaz lastiklerim Continental pc5 72db ama araçlar düzgün yolda 90-100km giderken fıs demiyor :)

Evet benim 2014 civic var, continentaller aşırı sesli, zaten arabanın yalıtımı da iyi değil, mecburen sessiz lastik arıyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regionella

quote:

Evet benim 2014 civic var, continentaller aşırı sesli, zaten arabanın yalıtımı da iyi değil, mecburen sessiz lastik arıyorum. :)

Lastikler geldiği zaman üretim yılı ve haftasını paylaşırsanız çok makbule geçer hocam.
    Kolayoto'dan alacağım bende.
    İş güvenliği bilgilerine göre aynı değerde iki ses kaynagı birlikte tek başlarına ürettiklerinden 2db fazla ses üretir.
    Buna göre 72dblik 4 lastik, toplam 76db ses üretir.
    80db sınır değerdir ve korunma şarttır.
    Motor sesinide düşünürseniz.
    72db gürültülü lastiktir.

• quote:

Eskiden olsa dediğin gibi kapışma yapardım ama onları geçtim, şimdi 160-170'i geçmem :)

Normalde T olan daha ucuzmuş evet anormallik var orda :) yurt dışı fiyatları şu şekilde;

http://www.ebay.co.uk/itm/WINTER-TYRE-Goodyear-UltraGrip-8-205-55-R16-91H-M-S-BSW-me-MFS-/272404011971?hash=item3f6c8b5bc3

http://www.ebay.co.uk/itm/WINTER-TYRE-Goodyear-UltraGrip-8-205-55-R16-91T-M-S-me-MFS-BSW-/272409509429?hash=item3f6cdf3e35

Ultragrip 9'un AB değerlerini n11 üzerinden sorunca yanıtladılar

C yol tutuş C ıslak zemin 68 db imiş.

69 diye biliyordum ama 68 ise daha iyi çok farkediyor çünkü.

260 tl'den siparişimi geçerim bu akşam, havalar soğuyunca da taktırırım artık :)

Hocam kolayoto bana aşağıdaki etiket değerlerini verdi aynı lastik için. Büyük fark var. Değerler sorunlu..

Bu mesaja eklenen görseller:

• Merhaba, 2015 egp kullanıyorum. Önceki lastik cpc2 idi. Araç civic fd6. 205 55 16 v hız endeksli. Lastiğin artıları yuvarlanma direnci düşük ve daha hafif o yüzden daha az yaktırıyor yarım litre kadar. Aynı sebeple kalkış ve hızlanmayı iyileştirdi. Ayrıca dar ve keskin olan virajda bariz daha iyi. Virajda daha hisli yani direksiyon hareketlerine uyma konusunda daha iyi. Buna karşılık kalkışta patinaja düşmeye meyilli, abs daha kolay açıyor. Dar viraj hızı daha iyi +10 km ama limite geldiğinde kopma daha kolay. Cpc2 de limit daha düşüktü ama son limitte inatla tutunurdu. Kuruda ben o kadar iyi bulmadım kızaklama ve çizgiyi bozma oluyor. Islakta tutunma ve yönlrnöe daha iyi. Su geçişlerinde eh yani. Su tahliye idare eder.. Ses olayı; bence pütürlüde sesli yani belki bi tık daha sessiz ama o kadar. Sonuç olarak; ben herşeye rağmen memnunum kötü lastik değil ama. Daha pahalıdır ama sürüş dinamikleri açısından bir dahaki sefere sport seri bi lastik denemeyi düşünüyorum..

• quote:

quote:

Eskiden olsa dediğin gibi kapışma yapardım ama onları geçtim, şimdi 160-170'i geçmem :)

Normalde T olan daha ucuzmuş evet anormallik var orda :) yurt dışı fiyatları şu şekilde;

http://www.ebay.co.uk/itm/WINTER-TYRE-Goodyear-UltraGrip-8-205-55-R16-91H-M-S-BSW-me-MFS-/272404011971?hash=item3f6c8b5bc3

http://www.ebay.co.uk/itm/WINTER-TYRE-Goodyear-UltraGrip-8-205-55-R16-91T-M-S-me-MFS-BSW-/272409509429?hash=item3f6cdf3e35

Ultragrip 9'un AB değerlerini n11 üzerinden sorunca yanıtladılar

C yol tutuş C ıslak zemin 68 db imiş.

69 diye biliyordum ama 68 ise daha iyi çok farkediyor çünkü.

260 tl'den siparişimi geçerim bu akşam, havalar soğuyunca da taktırırım artık :)

Hocam kolayoto bana aşağıdaki etiket değerlerini verdi aynı lastik için. Büyük fark var. Değerler sorunlu..

Bu mesaja eklenen görseller:

İyice karıştı işler, bana da böyle bilgi verildi şimdi site üzerinden;

Sizin lastik ebatları nedir? Belki fark ondandır. Ve bana gelen bilgide ıslak zemin performansı daha iyi B ama yakıt E seviye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 14 Ekim 2016; 10:31:03 >
  • quote:

Sizin lastik ebatları nedir? Belki far ondandır. Ve bana gelen bilgide ıslak zemin performansı daha iyi B ama yakıt E seviye.

Benim lastik de birebir aynı sendekiyle. İş bilmeyen müşteri temsilcilerine denk geldik herhalde. Ben özellikle elinizdeki lastiklere bakarak etiketi yazın demiştim.
  • quote:

quote:

Sizin lastik ebatları nedir? Belki far ondandır. Ve bana gelen bilgide ıslak zemin performansı daha iyi B ama yakıt E seviye.

Benim lastik de birebir aynı sendekiyle. İş bilmeyen müşteri temsilcilerine denk geldik herhalde. Ben özellikle elinizdeki lastiklere bakarak etiketi yazın demiştim.

Burada da bana kolayoto aracılığıyla n11 üzerinden verilen lastik değerleri verilmiş, 68 db olan. T etiketli 68 db imiş. H etiketli 69db.

https://forum.donanimhaber.com/m_99502036/tm.htm

Bu bilgi karmaşası üzerine şuna bakayım dedim indirimle tek lastik 247 tl'ye geliyor

http://www.hepsiburada.com/michelin-205-55-r16-91t-alpin-5-kis-lastigi-p-OTLSTMIW058751

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 14 Ekim 2016; 11:07:12 >

• quote:

quote:

quote:

Burada da bana kolayoto aracılığıyla n11 üzerinden verilen lastik değerleri verilmiş, 68 db olan. T etiketli 68 db imiş. H etiketli 69db.

Bu bilgi karmaşası üzerine şuna bakayım dedim indirimle tek lastik 247 tl'ye geliyor

http://www.hepsiburada.com/michelin-205-55-r16-91t-alpin-5-kis-lastigi-p-OTLSTMIW058751

Enteresan. İki maili bir yere ekleyip hangisi doğru demek lazım aslında.
    Michelin hiç araştırmadım ben..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Enteresan. İki maili bir yere ekleyip hangisi doğru demek lazım aslında.
    Michelin hiç araştırmadım ben..

Şu an işyerinde olduğum için atma fırsatım yok atabilirsen sen bi bakalım. Bana michelin de fiyat ve özellikle düşük db açısından alınabilir gibi geldi.

Hocam db i boşverin test sonuçlarında ug9 daha iyi alphin5 e göre. Ug9 olacak sanırım benimde tercihim.

• quote:

Hocam db i boşverin test sonuçlarında ug9 daha iyi alphin5 e göre. Ug9 olacak sanırım benimde tercihim.

Aynen haklısın. Kasımı mı beklesem almak için indirim olur mu acaba bilemedim.
  • Bu başlık efficent grip mi?

Bu ug9 ve alpin5 için başlık yok mu?

Hocam kış ayları yaklaştıkça fiyatlar artar diye düşünüyorum. Ben maddi durum sıkıntım nedeni ile 26 kasımda taktıracağım :)
  • Haklısın, erken almak daha mantıklı o zaman. :)

@andios
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.