Bildirim
İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (6. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
hocam yan kapılara bende uyguladım güzel oluyor ancak? göstergelerdeki ledleri nasıl değiştirdiniz? hangı tarz ampul kullandınız bunlarla ılgılı resm paylasırsanz bende değiştirmek istiyorum -
-
Bende de aynı arıza oldu kontak termiğini değiştirdik düzeldi parça 30 tl Nispar da -
Merhabalar Benimde 96 model 2.0 manuel maximam var.Maximamdan memnunum hatta yabancı forumları gezdim baya tutulan model.Hele ki tayvan japonya malezya da ikiz kardeşi cefiroları görünce daha da cok begendim.Birkaç aksesuar parçayla cefiro tipine cevriliyor ama getirtmek sorun olur sanırım. ebaydan obd 1 kablosunu aldım internetten nissan data scan ve nissan dash programlarını indirdim aracın tüm ecu verilerini rahatca görüp müdahale edebiliyorum.Bu da baya masraftan kurtarıyor insanı.Şimdilerde ahşap görünümlü ön konsolu infiniti i 30 yad cefiro dakilerle değiştirsem mi diye düşünüyorum.Amerikada parçaları cok ucuz ama shipping çok istiyorlar.Örneğin tek parça sinyalle beraber olan far modelleri cifti 114 dolar ve şık bir görünüm veriyor.
-
bu arıza tespit için obd 1 kablosunu nereden aldınız ve bu internetten indirdiğiniz programları ücretsiz mi indirdiniz..
bunları nasıl yaptığınızı kısaca anlatabilirmisiniz....
ayrıca sizdeki kablo nun foto varsa gönderebilirmisiniz...
ilginiz için teşekkür ederim.... -
Ebay da ob1 data cable diye aratabilirsiniz.1996 ya kadar araçlar obd1 kullanır 1996 dan sonra obd2 baglantı vardır
İnternette nissan data scan veya nissan scan tech yazıp arama yapın programları bulabilirsiniz demo ve cracklenmiş olan versiyonları mevcut.
http://www.ebay.com/itm/Nissan-Consult-OBD-1-OBD1-14-PINS-USB-1989-2000-DDL-Scantool-interface-/370680076223?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564e4117bf -
merhabalar..kusura bakmayın okulum dolayısıyla şu 1 haftadır ilgilenemedim,baya mesaj gelmiş..@drcalibra hoşgeldiniz,sizi aramızda görmek çok güzel..Verdiğiniz bilgileri izninizle konuya eklemek istiyorum..Mutlaka meraklı olanlar için yararlı olacağını düşünüyorum..Aracınızda baya hoşmuş,kıskanmadım değilim açıkcası :) tekrar hoşgeldiniz,keyifli hafta sonları diliyorum..
@kıllıoğlu fotoğrafları izninizle sizin adınız ile konuya ekliyorum,belki led uygulaması yapacaklar için iyi bir rehber olmuş olur ,bunun üzerine usa forum linkide vereceğim..
konu günceldir,yeni bilgiler eklenecektir. -
-
Arabalari seven araba alirken yakit parca vs gibi ozellikler yaninda gorsel keyif performans ve konfor gibi ozelliklerede dikkat eden arkadaslara maxima hakkinda kendi tecrubelerimi aktarmak ve sizlerden de ogrenmek isterim.Bu gune kadar Alfa 156 Opel Omega 2.5 facelift Peugeot 605 turbo gibi arabalarim oldu.Oncelikle bunlardan sadece omega ve maxima birbirinin yerini doldurabilir.Bu kadar sessiz calisan ve az yakan baska bir v6 motor gormedim ayrica izolasyon ve kullanilan malzeme kalitesi de baya iyi.Parca sıkıntısı yok ustasini bulursaniz bakimlarinida iyi yapiyorsaniz kesinlikle hakkini veren bir araba.2 eli zayif diyenler binince sasirmaya ve diger ozelliklerini sormaya basliyorlar iyi ki de fazla kimse bu maximalari bilmiyor yoksa almak icin bir 2 el passat parasi odemek zorunda kalirdik.her arabanin oldugu gibi maximaninda kronik arizalari var ancak bunlarin tum cozumleri yabanci forumlarda mevcut infiniti i30 ve cefiro ikiz kardeslerinden aksesuar parcalar kullandiginizda arac s sinif mercedes havasina burunuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Maxima forumunu biraz daha ilginç hale getirmek için buyrun nasıl yapılır örnekleriyle dolu maxima severlerin kendi yaptıkları modifikasyon yada bakımların nasıl yapılacağını anlatan bir site
http://www.vqpower.com/v3/how-tos/4th-generation
Bölümler hlinde ayrılmış ve her bölümde ayrı konular mevcut -
-
-
bu aralar arabamın çekişinde bir düşüş hissediyorum bujilerimi değiştirsem acaba ne dersiniz ? -
quote:
Orijinalden alıntı: aaaahmett
bu aralar arabamın çekişinde bir düşüş hissediyorum bujilerimi değiştirsem acaba ne dersiniz ?
hava filtresi kaç bin km önce değişti..varsa lpg ayarı yaptırdınızmı..bujiler kaç bin km önce değişti veya değiştirilmi,değiştirildiyse hangi buji var,bunlar hakkında bilgi verirmisiniz acaba ?..bizde ondan hareketle size yardımcı olalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 23 Nisan 2014; 22:52:01 > -
Aslında önce bir bilgisayara bağlayıp hata kodu var mı bakmak lazım bujilerde sorun oldugunda genelde patırda ma hızlanırken kesiklik dalgalı çalışma gibi şeyler olabilir.Ama nissan scan tech gibi programlara bağlarsanız en azından debimetre lambda vuruntu sensörü gibi seylerde kontrol edilmiş olur.Mesela vuruntu sensörü arıza verdiyse ecu motor hasar görmesin diye performansı düşürür. O yüzden iyi bir usta ve nissan programı olursa maliyet düşer yoksa buji diye başlarsınız debimetreden cıkarsınız boşu boşuna parça değişimi olur -
quote:
Orijinalden alıntı: C.Canky
quote:
Orijinalden alıntı: aaaahmett
bu aralar arabamın çekişinde bir düşüş hissediyorum bujilerimi değiştirsem acaba ne dersiniz ?
hava filtresi kaç bin km önce değişti..varsa lpg ayarı yaptırdınızmı..bujiler kaç bin km önce değişti veya değiştirilmi,değiştirildiyse hangi buji var,bunlar hakkında bilgi verirmisiniz acaba ?..bizde ondan hareketle size yardımcı olalım
Öncelikle teşekkurler cevap yazdıgınız için ; hava filtresi yeni değişti yağı yeni, bujiler ,10 bin km oldu iridyum bujiler arabayı aldıgım kişi bu bujilerin ömrünün 100 bin km olduğunu söylemişti ne kadar doğrudur bilemiyorum sanırım tek tırnak olanlardan 3 tırnak sizin tavsiye ettiklerinizden alsam mı acaba diyorum lpg filtresi yeni değişti ve ayarıda yeni yapıldı
kocaelide yaşıyourum gecen hafta sonu bursaya gittim...giderken yokuşlarda eskiden zorlanmadan cıkan araba bu gidişimde bayıldı gibi .... araba doluydu gerçi ama 1.6 araçların yokuşta beni geçmeleri canımı sıktı acıkcası burda dogru düzgün nissan serviside yok sadece bir tane özel servis var oda felaket... bu arada aracım 1998 model manul vites odd 2 kablosumu almam gerkiyor bilgisayara baglamak için
-
Icv valfi bir de egr borusunu temizletin ben kendi arabamda bunları değiştirdim inanılmaz farketti gaz yemesi hızlanması vs.Bence bujileri ellemeyin birde aracın egzozundan cıkan dumana bakın az mı cok mu rengine bakın -
bugun bujileri değiştirdim sizdeki 3 tırnak ngk bujilerden taktırdım takan usta orjinali tak filan dedi ama dinlemedim taktırdım daha sonra arabayı çalıştırdım usta arabada tekleme oldugunu söyledi elle gaz telini cekince ara sıra bi patlama yapıyor ben daha önce fark etmemiştim acaba bujileri takarken bobinlere zararmı verdi yada yanlış bişeymi yaptı canım cok sıkıldı bobinlerde dünyanın parasıdır şimdi hepsini orjinal alıp değiştir diyor usta :((
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaahmett -- 25 Nisan 2014; 19:15:00 > -
quote:
Orijinalden alıntı: drcalibra
Icv valfi bir de egr borusunu temizletin ben kendi arabamda bunları değiştirdim inanılmaz farketti gaz yemesi hızlanması vs.Bence bujileri ellemeyin birde aracın egzozundan cıkan dumana bakın az mı cok mu rengine bakın
inanın cok istiyorum ama burda kocaeli gibi büyük bir ilde dogru düzgün bu arabadan anlayan usta bulamıyorum bi gün gözümü karartıp kendim yapmaya çalışaçagım başka türlü olmuycak arabamı cok seviyorum ama bu konular sıkıntı yaratıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X