Şimdi Ara

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.800
Cevap
50
Favori
159.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar Herkese Merhaba, Bu Kadar Maxima Kullanıcısı ve arabayı Bilen Görmek Beni Mutlu Etti
    1995 Model Bir Aracımız Var Resimlerini Paylaşıyorum Sizlerle.
    Bujileri Bu Hafta Deneyip Sizlere Geri Döneceğim,
    Ayrıca Geçen Hafta Aracımıza 10-60 Yağ ve Katkı Koyduk İnanılmaz Derecede Aracı Rahatlattı Araç Resmen Boğaz Açtı..
    Hava Filtresi Konusunda Araçta Akişmetre Olduğu İçin Araca Zarar Verir Diye Söylediler Ama Denemekte Fayda Var..

• quote:

Orijinalden alıntı: kıllıoğlu

video yu izledim ama tam net duyamadım sizi yönlendirmek istediğim bakmanızı tavsiye edebileceğim bir kaç bölge var...
    1-kayışların bağlı olduğu rulmanlardan bu ses gelebilir...
    2-klima kasnağının bilyesi olabilir....
    3-zincir olabilir(gergilerinden birinde sorun olabilir bunun için sökülmesi lazım bu da çok sıkıntılı ve zor maliyetlii bir şey inşallaah bu değildir)....
    4-motor sizden önce yağsız kalmış veya zorlama sonucu hararet yapmışsa yağlı klapelerden biri veya birkaçı buna sebep olabilir....
    5-piston üzerinde yağı sıyıran sekman var yukardan aşağı doğru sıralarsak üçüncü sıradaki buda yağsızlık veya hararet sonucu aşırı genleşme yapmışsa bundanda olabilir....

aklıma gelen olası nedenler bunlar siz bunları gözden geçirin tekrar haberleşiriz....

geçmiş olsun saygılar.....

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim,tabi geçmişte neler yaptıklarını bilemeyiz,çünkü adamların yaptık dediklerinin birini dahi yapmadıklarını gördük..işin ilginç olanı sesin araç ısındıktan sonra gelmeye başlaması..umarım motor ile ilgili birşey değildir,eğer öyle ise bu araca çok üzülürüm..

@54mlh54 hoşgeldiniz,sizi aramızda görmek bizi mutlu etti..umarım verdiğimiz bilgilerden memlun kalırsınız...sorunuz olursa buraya yazabilirsiniz..

Yağ konusunda genellikle o yağı yağ eksilten veya yüksek performanslı araçlar(yarış araçları,sürekli yüksek devirde kullanım veya turbolu araçlar) için koyarlar ama..yağ eksiltme probleminiz varsa kesecektir..Çünkü bu araçlara genellikle 5-30 veya 10-40 konurda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 7 Mayıs 2014; 9:50:41 >

• C.Canky kullanıcısına yanıt
    bence o sesi fazla kafanıza takmayın aracınızı fazla zorlamaz yağı eksiltmezseniz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum...
  • C.Canky kullanıcısına yanıt
    Aracımın Kapı Fitillerinin Değişmesi Gerekiyor Artık. Piyasada Bulamıyorum Bulsam'da Gerçekten Çok Pahalı Yedek Parça Temini Yapabileceğimiz Neresi Var Önerebileceğiniz..
  • akemre A kullanıcısına yanıt
    Hocam Gergi Zinciri Sesi Aynısı Benim Araçta Oldu. Eksantrik Zincirini Değiştirdiler. Zor Bulduk Ama Şuan O Ses Yok. Ama Tabi ki Yinede Bir Servise Göstermeni Tavsiye Ederim..
  • Merhabalar, İzmir deki aracın otomatik oluşu dolayısı ile sizlerin de tavsiyesi ile vazgeçtim. Aydında başka bir araç için pazarlık ettim. Kısmetse pazartesi gidip almayı düşünüyorum ve yine değerli yorumlarınızı almak istedim. Sizlerin görüşü benim için önemli. Araç şu:
    http://www.araba.com/281731281/Nissan-Maxima-QX-20-SE
    ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhablar arkadaşlar bir cok sitede araştırmama rağmen bulamadım anahtarı sustalıya çeviren varmı acaba içinizde merak ettim...benim sustalılar cok hoşuma gidiyor ama bizimkine uygun bulamıyorum bir iki anahtarcıya götürdüm ellerinde olmadıgını söyledi yaptıran varmı acaba ??
  • merhabalr arkadaşlar bu forumun kurulduğu çok iyi olmuş Bandırmadayım 2 yıldır manuel 96 model maxima sahibiyim.Bulunduğum yerde bu araçtan anlayan usta yok burada sorunlarımızın paylaşılacak olması çok iyi oldu.Aracımda son bir kaç aydır rolanti düşmesi ve stop etme durumu var araç soğuk veya sıcakken farketmiyor devir aniden düşüyor ve araç stop ediyor aracı yeniden çalıştırmak zorunda kalıyorum sizce sebebi rolanti valfindeki arızamıdır ??aracım atiker marka lpg li devir problemi hem gazda hemde benzinde mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga70x

merhabalr arkadaşlar bu forumun kurulduğu çok iyi olmuş Bandırmadayım 2 yıldır manuel 96 model maxima sahibiyim.Bulunduğum yerde bu araçtan anlayan usta yok burada sorunlarımızın paylaşılacak olması çok iyi oldu.Aracımda son bir kaç aydır rolanti düşmesi ve stop etme durumu var araç soğuk veya sıcakken farketmiyor devir aniden düşüyor ve araç stop ediyor aracı yeniden çalıştırmak zorunda kalıyorum sizce sebebi rolanti valfindeki arızamıdır ??aracım atiker marka lpg li devir problemi hem gazda hemde benzinde mevcut.

Büyük ihtimalle akışmetreden yapıyordur. Bu şekilde kullanmamanı öneririm. Gittikçe artabilir ve seyir halinde stop ettiğinde direksiyon çok ağırlaştığından, fren de çok az tutacağından araca hakim olamayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kandoR21 -- 9 Mayıs 2014; 12:43:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

tekrar merhabalar..flood yapıyor gibi olacağım fakat idare edin kusura bakmayın..Şu ana kadar araç ile ilgili bir sıkıntımız yok fakat aklıma takılan aracı aldığımızdan beri sağ taraftan (devirdaim,krank pulesi,direksiyon hidrolik pompası) tarafından bir sürtme sesi gibi birşey geliyor..aklımıza gelmedi aracı yukarı kaldırdığımızda çalıştırıp bakmadık..İşte videosu buyrun..nedir anlamış değilim..

Video linki ;

BURAYA TIKLAYINIZ

Bana da motor yanındaki zamanlama zincirlerindenmiş gibi geldi. Bence sebebini bir an önce bulmanda yarar var. Videodan ne kadar sonuç çıkarılabilir bilmiyorum ama ses azımsanacak düzeyde değil.

• Akışmetrenin değişmesimi gerekir ?AYRICA AKIŞMETRE DEDİĞİMİZ DEVİR SENSÖRÜMÜ?
  • Aracı aldığımda durduğumda devir kendi kendine yükseliyor sonra normale dönüyordu bu durumda halen devam ediyor ...
  • aaaahmett A kullanıcısına yanıt
    Ben Yaptırdım İzmit'te Bir Arkadaş Var O Yapıyor Adresi Öğrenip Tekrar Dönerim ve 1 Yıldır Kullanıyorum Diğer Şahin Tarzı Bozulanlardan Değil. Çok Kaliteli Malzeme..
  • @kıllıoğlu bakalım yakın zamanda dıştaki gergi rulmanında şüpheleniyorum..onu değiştirince bilgi veririm..

@54mlh54 kapı fitilleri konusunda fazla bir bilgim yok ama madem parçacılar pahalı geldi..O zaman internet üzerinden araştırma yapacaksınız(ilk önce TR içi sonra ebay gibi)..Baktınız olmadı sağlam olarak çıkma araçlardan temin edebilirsiniz..Konyada öyle parçalanık bir araç vardı..Tabi onlarında ne kadar sağlam olduğu tartışma konusu..

@akemre sanırım ilan kalkmış..kapora alındı yazıyor ama..

@aaaahmett sustalı anahtara çeviri ile ilgili sahibinden'de ilan mevcuttu fakat kalkmış..eğer bulabilirsem size atarım..

@tolga70x hoşgeldiniz..peki daha önce böyle bir sorun varmıydı ?Ben kendim aramak istemiyorum,cihaz bulsun derseniz nissan servisine başvurun..Aracı bilgisayara bağladıktan sonra arızanın ne olduğunu göreceklerdir..70 tl gibi bir ücreti olması lazım..Daha önce öyle birşey ödemiştik..Eğer elektronik bir arıza ise zaten ekranda çıkar..Lpg ile ilgili birşey ise servis ona birşey yapamaz..Yalnız lpg ile ilgili olması demek benzinide etkilemeyeceği anlamına gelmez...Ayrıca aracın öyle yükselip,bir an düzeltmesi normaldir...İsterseniz debimetreyi balata spreyi ile temizleyin..Ama yinede debimetre olması muhtemel..Çünkü bu araçlarda ortaya çıkan sorunlardan bir tanesi..

Akışmetre dediğimiz debimetre (maf) sensörüdür..devir sensörü çok ayrı bir olaydır..

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

@kıllıoğlu bakalım yakın zamanda dıştaki gergi rulmanında şüpheleniyorum..onu değiştirince bilgi veririm..

@54mlh54 kapı fitilleri konusunda fazla bir bilgim yok ama madem parçacılar pahalı geldi..O zaman internet üzerinden araştırma yapacaksınız(ilk önce TR içi sonra ebay gibi)..Baktınız olmadı sağlam olarak çıkma araçlardan temin edebilirsiniz..Konyada öyle parçalanık bir araç vardı..Tabi onlarında ne kadar sağlam olduğu tartışma konusu..

@akemre sanırım ilan kalkmış..kapora alındı yazıyor ama..

@aaaahmett sustalı anahtara çeviri ile ilgili sahibinden'de ilan mevcuttu fakat kalkmış..eğer bulabilirsem size atarım..

@tolga70x hoşgeldiniz..peki daha önce böyle bir sorun varmıydı ?Ben kendim aramak istemiyorum,cihaz bulsun derseniz nissan servisine başvurun..Aracı bilgisayara bağladıktan sonra arızanın ne olduğunu göreceklerdir..70 tl gibi bir ücreti olması lazım..Daha önce öyle birşey ödemiştik..Eğer elektronik bir arıza ise zaten ekranda çıkar..Lpg ile ilgili birşey ise servis ona birşey yapamaz..Yalnız lpg ile ilgili olması demek benzinide etkilemeyeceği anlamına gelmez...Ayrıca aracın öyle yükselip,bir an düzeltmesi normaldir...İsterseniz debimetreyi balata spreyi ile temizleyin..Ama yinede debimetre olması muhtemel..Çünkü bu araçlarda ortaya çıkan sorunlardan bir tanesi..

Akışmetre dediğimiz debimetre (maf) sensörüdür..devir sensörü çok ayrı bir olaydır..

Evet, arkadaş bana itimat edip ilanı kaldırmış sağ olsun. Pazartesi Aydın a gidip araca bakacağım.araç 1998 model, manuel, 228 bin km. De. Hiç boyası yokmuş. Motorunun gayet iyi durumda olduğunu söylüyor. Egzozundan su atıyormuş. (ben bilmiyorum ama sanırım bu iyi bişeymiş)atiker marka lpg var. Lastikleri yeni good year mış vs.
    daha önceki tavsiyeleriniz ışığında araca bakacağım. Büyük ihtimalle alırım diye düşünüyorum. Fiyatı uygun oluşu biraz endişelendiriyor beni. Sahibi maddi sıkışıklığından dolayı sattığını, iki sene önce bu aracı hurdaya çıkana kadar binmek için 15.500 e aldığını söylüyor. İnşallah dürüst birisidir. Hayırlısı bakalım. Pazartesi günü durumu bildiririm. Yine de tavsiyelerinize açığım. İnternetten aradım Aydın da aracı nereye gösterebilirim diye. Bi oto test-ekdpertiz yeri var. Oraya götüreyim diyorum.
    saygılar, Selamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 54mlh54 adresini verirseniz cok sevinirim .......Benim araştırmadığım yer kalmadı bulamadım bir türlü haber bekliyorum sizden....Birde anahtarın fotografını cekip buraya ekleyebilirmisiniz acaba merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaahmett -- 11 Mayıs 2014; 1:57:46 >
  • akemre hayırlı olsun.... arabada sorunsuzdur inşallah iyi günlerde kazasız belasız kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaahmett -- 10 Mayıs 2014; 3:44:22 >
  • Arkadaşlar araçlarımızın parça teminini nasıl yapıyorsunuz yurt dışı hariç....
  • aaaahmett A kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. inşallah araba düzgündür de ben de maxima sahibi olarak aranıza katılmış olurum....
  • @akemre yani dediğim konuda yazdığım noktalara dikkat edin,birde isterseniz hasar yazıp sms gönderiyorsunuz..onlara sorgulatabilirsiniz,tanıdık sigortacı varsa aracın geçmişine baktırabilirsiniz..Umarım düzgün araçtır,alırsanız şimdiden hayırlı uğurlu olsun..

@tolga70x eğer büyük şehirde iseniz parça konusunda sıkıntı olmuyor..fakat küçük ilçelerde bu durum dahada vahim..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.