Şimdi Ara

İnfinity RSa tweeter problemi Crossoverdan anlayanlar lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bulunan nadir kıymetli mükemmel setero imajlı infinity rsa speaker larımın emit tweeterlarını dumanladık.

Ne kadar kendi imkanlarımızla tamir etmeye çalışsakta verimli sonuç alamadık

Buyrun Hoparlörün şeması
    http://www.infinity-classics.de/technik/manuals/RSa_technical_sheet.pdf

Buda emitlerin yerine takmak istediğim tweeterlar
    https://www.madisound.com/store/manuals/rt2ca.pdf

yanlız tweeterlar 8 ohm ve emitlerin omajı daha düşük olması lazım

Crossover frekans kesiminde problem yaşarmıyım.

Speakerlarım 4 ohm omajın değişmesini istemiyorum.

Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o6mertsever -- 22 Temmuz 2018; 11:13:48 >

• 4 Ohm tweeter yerine 8 ohm tweeter kullanmanız halinde hi-pass filtrenin etkili olduğu crossover frekansı kayar.

Hoparlör sisteminizde crossover frekansının 3 kHz olduğu belirtilmiş.
    4 Ohm yerine 8 ohm tweeter kullanmanız halinde hi-pass crossover frekansı takriben bir oktav aşağıya, 1.5 kHz'ye inecektir.
    Bu arada, kullanmayı düşündüğünüz tweeter crossover frekans alt sınırı olarak 1.8 kHz önerilmiş...

Öncelikle her iki tweeter'ın hassasiyet (sensitivity) değerlerini mukayese etmeniz gerekir.
    Eğer almayı düşündüğünüz tweeter'ın hassasiyeti orijinalinden yüksek ise bir L-pad ekleyerek crossover'ın gördüğü etkin empedansı 4 ohm'a düşürebilirsiniz. (Diğer taraftan crossover şemasında tweeter hattında, tweeter'a seri olarak bağlanmış 2-5 ohm potansiyometre olduğu görülüyor.)

Aksi takdirde crossover frekansının bir oktav aşağı inmesini önlemek için hi-pass kısmında değişiklik yapmanız gerekebilir.
    Örneğin 8 ohm tweeter için 6 mF kondansatörün 3.3 veya 3 mF kondansatör ile değiştirilmesi düşünülebilir.

Hoparlör sisteminin tasarımında aşağıdaki hususlar dikkatimi çekti:
    * Tweeter hattında seri bağlantılı bir potansiyometre kullanılmış olması... Pot'u her çevirdiğinizde crossover hi-pass frekansı kayacaktır. Bu pek olumlu değil.
    * 10" Woofer kullanan 2-yollu bir sistemde 3 kHz gibi yüksek bir crossover frekansı seçilmiş olması... Bunun neticesi olarak woofer'ın çalıştığı üst frekanslarda ciddi bir "beaming" olacaktır. Bu da sesin tweeter ile entegrasyonu bozacaktır.
    * 12 db/octave 2-yollu crossover'larda genellikle tweeter'ın ters fazlı bağlanması önerilir. Firma bu öneriye katılmamış...

Kısaca özetlemek gerekirse...
    Eğer daha önceki performansından memnunsanız orijinal tweeter'ı, yeni veya çıkma, bir şekilde temin ederek takmanız en iyisi olacak.

• Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim

emit tweeter almak istemiyorum ki hiç birşekilde bulamıyorum.

bu önerdiğim tweeterı emit gibi çalıştırayım yeter.
    aynı frekanstan kesip hoparlörün toplam 4 oh olan empedansını değiştirmeyim benim için en kıymetlisi şu an emitlerin ön yüzleri çok büyük yerine o bıyutlarda tweeter malesef bulamıyorum hem yuvarlak hem büyük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o6mertsever -- 22 Temmuz 2018; 16:13:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.