Şimdi Ara

İnform 1000 KVA (650) watt UPS Modifiyesi resimli anlatım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler elimde bulunan 1000 kva LIK YANİ 650 WATT lık UPS i uzun süre ve yüksek amperde çalıştırmak üzere modifiye ediyorum...

işe ilk olarak dolayısıyla sürekli yük altında olan mosfet transistörlerin soğutucularını değiştirmekle başladım...

kendi orjinal soğutucuların yaklaşık 4-5 katı büyüklükte geniş yüzeyli ve petekli soğutucuya bağladım... gayet güzel oldu...

Devrenin AKÜ den gelen besleme kablolarını iyice kalınlaştırdım... UPS in devresini üst taraftan ALT bölmeye aldım...üste soğutucu bloklar sığmıyor diye artık içersindeki akü yerini iptal ettim... Trafonun duruş yönünü değiştirdim falan filan şu anda daha yapım aşamasında

hafta içi malum iş güç uğraşmaya vakit kalmıyor hafta sonları ne kadar yapabilirsek işte ...

bitmiş halini ve test değerlerini sizinle paylaşırım...

Yorumlarınızı önerilerinizi tavsiyelerinizi eksik etmeyin saygıdeğer üstadlarım dostlarım dostlarım... iyi geceler

işte yapım aşamasından kareler !!!

• resimlere devam yorumsuz kalmayalıım arkadaşlar...

• bitmedi daha var... bu görmüş olduğunuz soğutucaların baş kısmına 5cmx5cm lik 12 voltluk sessiz bir fan bağlayıp soğutmayı aktif hale getirerek daha uzun süre çalıştırmayı planlıyorum...

resimlerde gördüğünüz gibi orjinal soğutucuların 4 cm x 5 cm 1cm kalınlığında adi plakalardı yeni takılan soğutucular gerçekten etkili

devam resimlere !!!

• işte resimlere devam bitmiş halini ve test resimlerini haftaya yükleyecem inşallah bakalım beyenecekmisiniz ??

bu UPS i 60 A Mutlu Silver AKÜ ile çalıştırıyorum...

• bu UPS test amaçlı 4 adet her biri 150 watt olan Armut lambaları bağladım... hepsini yakıyor banamısın demiyor yalnız o zaman deneme amaçlı ince kablo kullandığım için kabloların tütmeye başaldığı gördüm Akü deki 60 A den dolayı kablolar dayanamamıştı aşırı yüke şimdi bu kabloları iyice kalınlaştırdım...

yorumları unutmayalım beyler

• Evet beyler düşünceleriniz nelerdir ??

mailsert hocam olsaydı forumda muhakkak bir tavsiyede bulunurdu ama malesef aramızdan ayrıldı nedendir bilinmez
  • Uğraşmışsınız elinize sağlık ancak o ups kartından çekeceğiniz watt belli zaten soğutucuları olsun kablolaması olsun ona gçre tasarlanıyor bence biraz gereksiz olmuş yani yaptığınız işin pek bi artısını görebileceğinizi sanmıyorum.

Çıkış mosfetlerini daha güçlü olanları ile değiştirip ısı değerini biraz daha aşağılara çekebilirdiniz bu şekilde soğutucularla oynamaz kartın daha rahat çalışmasını sağlayabilirdiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • syn om42 kardeş ne demek gereksiz olmuş

yaw zaten bu ups bana 600 watt vermiyormu bu minik soğutucularla amane kadar süre max 15 dakika bende bunu 15 dakika değilde çok daha uzun süre kullanmak için soğutucuları büyütüp ucuna fan ekledim...

soğutma önemli herşeyden önce mosfetleri değiştir demişsin ii güzelde nasıl olacak o iş devre şeması yokki cihazın nerden biliyim nekadar güçte bir mosfet takacağımı ??

üzerindeki mosfetler IRF 3205 SERİSİ zaten kabloların kalın olması her zaman iidir yanma derdiolmaz en azından ...

• Bu şekilde kalsın daha fazla değişiklik yapmayın bence.
    Gücünü arttırmak için trafonun da değişmesi gerek devreyi kurcalamak gerek, bozma ihtimali yüksek. :)
    Uzun süre kullanmak için aküyü büyütmüşsünüz soğutmayı sağlama almışsınız daha ne olsun.
  • evet aynen soğutmayı büyütüp aktif hale getirdim Aküyüde büyüttüm... Zaten bu haliyle kalacak devre daha fazla kurcalamayı düşünmüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile pek ilgili olmasada başlıkta yazılan 1000 kVA değeri 1000 VA olmalıdır. Bunun dışında ekstra takılan soğutucular işe yarayabilir. Denemeden bir şey yazmak çok zor. Saygılar.
  • arkadaşlar ya bunun üzerindeki IRF 3205 Mosfetlerin her biri 200 watt gücünde

benim el yapımı inerterimdeki IRFP 064N Mosfetlerimde 200 watt gücünde ama iki mosfet arasında boyut farkı var her ikisininde değerleri aynı nasıl iş anlamadım doğrusu

biri nedenini açıklayabilirmi acaba ???
  • quote:

mailsert hocam olsaydı forumda muhakkak bir tavsiyede bulunurdu ama malesef aramızdan ayrıldı nedendir bilinmez
    Nedeni belli dostum belli.
    Yiğidi hakkını vermeyip öldürürsen olacağı bu.

allah affetsin ne diyelim

Malisert üstadıma saygılar.....

Ayrıca kaç amper akıtmayı düşünüyorsun?Uzun süre çalıştırmak için soğutucu bağlamanız yeterli kalmaz diye düşünüyorum...Diğer devre elemanlarıda önemli aslında...
  • valla hocam çok doğru söylüyorsunuz yiğidin hakkını vermeyip öldürürsen olacağı bu işte !!!

forumdaki bazı çocuk zihniyetli arkadaşlar yüzünden bu forumda bilinen ve gerçekten bilgi sahibi olan insanlar zorluk çekiyor münakaşaya giriyor...

adamın elektroniğin e sinden çaktığı yok gelmiş burda kendini profesör gibi gösteriyor... şiddetle kınıyorum bu tür insanları

evet bence şimdilik soğutma yeterli zaten yaptıktan sonra full dolu 12 V 60 A aküyü bitirene kadar tam yükte çalıştıracağım bakalım ne olacak sonuç...

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

valla hocam çok doğru söylüyorsunuz yiğidin hakkını vermeyip öldürürsen olacağı bu işte !!!

forumdaki bazı çocuk zihniyetli arkadaşlar yüzünden bu forumda bilinen ve gerçekten bilgi sahibi olan insanlar zorluk çekiyor münakaşaya giriyor...

adamın elektroniğin e sinden çaktığı yok gelmiş burda kendini profesör gibi gösteriyor... şiddetle kınıyorum bu tür insanları

evet bence şimdilik soğutma yeterli zaten yaptıktan sonra full dolu 12 V 60 A aküyü bitirene kadar tam yükte çalıştıracağım bakalım ne olacak sonuç...

Bu yazdığınız hoş olmamamış elektronik bölümü zaten hobi forumu. Saygılar.

• hocam ne alaka hobi forumu burda ciddi bişeyler paylaşıyoz
  • hocam alperbugra hocamdan özür diliyorum ben başlığı halen düzeltmemişim pardon unuttuk işte !!!

evet aynen soğutmayı çok iyi yapmayı planlıyorum bende yaww zaten ben bu ups ten sürekli 600 watt çekmiyecemki taş çatlasa 300 350 watt kadar

yaww bu arada konuyla pek alakaı değil ama ön üst dişlerimi kaplama yaptırmak için iş çıkışında dişçiye giitim akşam akşam diş etlerime 6 tane iğne yedim şaftım kayydı valla

daha sonra ağzıma dremer ağzı gibi küçük bir makine ile ön dişlerimi traşladılar... neye uğradığımı şaşırdım... neyse hafta sonu yeni porselen dişlerimew kavuşacam Allah nasip kısmet ederse ...

üstadlarım siz siz olun dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin sakın gözünüzü seveyim insanın başına gelmeden ne yazıkki anlamıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 6 Kasım 2012; 22:35:41 >

• Evet beyler UPS modifiyesini tamamlamış bulunmaktayız... işte yapılan başlıca değişikler !!!

1) Ups PCB Kartı alüminyum soğutucular büyütüldüğü için akü bölmesine yerleştirildi.
    2)Transformatörğn yönü değiştirildi.
    3)soğutucu plakalar değiştirilip yerine yaklaşık 3 katı büyüklükte geniş yüzeyli çift tarafı petekli soğutucu takıldı...
    4)soğutucu plakaların baş kısmına 5 cm çaplı 12 volt 1 watt fan yerleştirildi...
    5)Akü kutup kabloları değiştirilip daha kalın kablolarla değiştirildi...

sonuç gerçekten mükemmel süper soğutma ve kararlılık var...
  • işte resimler !!! yorumları görelim üstadlarım !!!

• devam resimlere !!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.