Şimdi Ara

ING Bank e-turuncu hesap (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.569
Cevap
132
Favori
576.342
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dusuk. 32 gun icinde para cekersen faiz bozulur. Halbuki 32 gunluk faizin ingnin gecelik faizi olan 12.75 ten de fazla vermesi lazim, cunku parani cekemiyosun para azalmiyo dolayisiyla. Ayrica gunluk faizde her gun artan paraya tekrar faiz geliyor yani faize faiz oluyor ama 32 gunluk vadelide faize faiz yok. Yani gunluk faizde mesela 12.75 faiz, parani hic cekmezsen 32 gun sonunda baktiginda 12.75 ten fazla oluyor ama 32 gun vadelide neyse odur hepsini 32. gun sonunda verir bir de tekrar yenilemekle ugrasirsin vade bitisi hafta sonuna ya da tatile geldigi zaman o gunler faiz kaybedersin. Ya da yeniden acmayi unutursan yine faiz kaybedersi. Ayrica actigin gunden degil ertsei gunden faiz alirsin. Her turlu kayip yani. Akbank vadeli hesabim vardi daha ince oradan biliyorum. Oturuo parmakla vade sonu hesaplar ona gore vade suresini belirlerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU SAATEN SONRA DOLAR HEPSİNİ YALAR
  • İng ye yatırsak şimdi k.kartı ıvır zıvır kakalarlar giç işim olmadı bugüne kadar

• gunluk faizde faize faiz oldugu dogru fakat faiz oraninin garantisi yok , asagi ya da yukari degismeler olabilir fakat 32-46-92-180 gun gibi baglamalarda islemi yaptiginiz faiz orani sizin acinizdan asla degismez

o vadeyi yarin ya da 1 hafta sonra kullanacak kisi icin degisebilir ama sizin icin degismez
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    İyi de dusse bile gunluk faiz 30 gunluk vadeli faizden her turlu fazla veriyor. Arada baya fark var. Bu her bankada boyle. Gunlukte istedigin an para ekleyebilmek ve ekledigin gunden itibaren faiz kazanmak da cabasi. 30 gun vadelide ne ekleyebilirsin ne de acil bir duurmda parani cekebilirsin. Cekersen misal 500 tl faizin yanip gider.

• Bunlari biliyorum fakat istersen aylik ile gunlugu 30-60-90 gun gibi sabitlenmis vadeli hesapla karsilastir hesap makinesi ile

Hatta 0.25% puan az ve 0.25% puan cok halleriyle 3 lu modelleme yap , sonucu paylas

Mesela enpara 9,50% su an , ama 10,50% diyelim fatura talimati ile

Hic dusmedigibi varsayarak ve gunluk faizin eklendigi sekilde giderek 92 gun sonunda 1.000 liranin ne kadara ciktigina bak

Bir de 92 gunluk vadeye koy (su an 12%) .

Hangisi yuksek cikar sence ?

92 gunluk vadeli, kenarda bir miktar parasi olup da maasindan ya da kazancindan arttiramayanlar icin ideal olabilir. Ki onlar maas ya da kazanclarindan arttiramadigina gore acil bir durumda parayi cekip misal 80. gunde hic faiz kazanamayabilecekler.Ben memurum ve maasim yatinca hepsini e turuncuya atiyorum. İhtiyacim oldukca e turuncudan akbank maas hesabima havale yapip para cekiyorum. Boylece maasim olan 3300 liradan hemen faiz kazanmaya basladigim gibi param ihtiyac disinda orafa durdugundan hic faiz kaybi yasamiyorum. Sen 92 gun faize koydun diyelim. 45. gun iyi bi para gecti eline 45 gun bu paran hic olacak. Her turlu gunluk faiz daha iyi.

• vadeli hesap acmada bir limit yok ki , 100 bin liranin vadesi 45 inci gunundeyken , o esnada eline 100 bin gecerse yeni bir 30-60-90-180 gunluk vade acabilirsin

turuncu hesaptaki gunluk faiz 12,50% ise , elbette 30 gunluk 12,50% den iyidir , fakat 180 gunluk 12,50% den iyi olup olmadigi tartisilir

Cunku bazen bugunku risk kosullarinda uzun vadeli yuksek bir faiz orani yakalamak , parayi serbest birakma avantajindan daha ustun cikabilir ..

Gunluk faizin avantaji ise , faiz disi araclarda gunluk pozisyon alabilmek icin guzel bir yontem olmasi .. Mesela elindeki miktari gunluk faizden cekip 2-3 gun dolarda ya da paritede pozisyon alabilirsin ,sonra durgun sular baslayinca yine gunluk faize donebilirsin

Ama uzun vadeli bagladiginda ,bu avantajlardan banka yararlanir senin paranla, sen yararlanamazsin

Bazi acilardan gunluk faiz avantajli , zaten o yuzden orani nispeten dusuk , benim tek itirazim ornegin enparadaki 10,50 % gunluk faiz istedigi kadar bilesik gunluk kazandirsin asla aylik 12% lere filan ulasamaz

Hayir gunluk faiz akbank ve ingde vadeli mevduattan daha yuksek. İkisini de kullandigim icin biliyorum. Benim gunluk pozisyon alma olayim da yok. Dolar 2.65 iken alsaydik 3.10 a kadar ciktigindan parayi vurmustuk ama riske girmek istemiyorum.

Bu arada neden en paraya o kadar takildiniz kaldiniz, hic biri babamizin bankasi degil ing %13 reklamini gorur gormez 9.50 veren akbank direktten hemen ona gectim. Aidat, kart, eft havale ucreti olsaydi bile ingde daha cok kazanacaktim cunku.

• enparaya takili degilim , ben de o dedigini yapiyorum , bir donem hsbc ,simdi enpara , fakat turuncudaki 13% un 1 sene sabit kalmayacagini ongoruyordum , 13% su an icin cok yuksek kaldi cunku , bir donem de odeabank 14 e yaklasti ama sanirim 1 ay ya da 45 gunluktu

enparadaki uzun vadeli secenekler avantajliydi 6 ay once 12,75 ten baglamistim 180 gunluk

Yoksa ona takildigimdan degil , fakat bankalar 1 sene boyunca bu garantiyi veriyorsa emin ol ki o 13% orani oynamalarla mutlaka diger alternatiflerin ortalamasina duser

ama ozgurluk var tabi , dusmeye basladiginda baska avantajli yere tasimak mumkun
  • Anladim. Evet duruma gore degerlendiririz. Mesela ing 11 e falan duser de baska bir banka 13 verirse ona gecerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: johnymu

enpara.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Hocam enparada bu oranı nasıl aldınız bana su an 11.75 veriyorlar. 10 gun once 12.60 sonra 12.40 düştüler tam o sirada vade baslatmis olabilir misiniz ?
    Yada bu islerde pazarlik oluyor diye duymustum. Pazarlik falan yaptiniz mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: weapon_ps3

quote:

Orijinalden alıntı: johnymu

enpara.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Hocam enparada bu oranı nasıl aldınız bana su an 11.75 veriyorlar. 10 gun once 12.60 sonra 12.40 düştüler tam o sirada vade baslatmis olabilir misiniz ?
    Yada bu islerde pazarlik oluyor diye duymustum. Pazarlik falan yaptiniz mi ?

bir buçuk sene civarı dır param orda. ilk 11.75 le başladım. şimdi böyle. ama pazarlıkta yapabilirim iyi fikir blöfle.

• Şu an cepteteb'in günlük ve aylık faiz oranları nasıl arkadaşlar?

• Evoo kullanıcısına yanıt
    CEPTETEB
    CEPTETEB HESAP FAİZ ORANLARI
    http://www.cepteteb.com.tr/cepteteb-hesap-faiz-oranlari

• weapon_ps3 kullanıcısına yanıt
    Enparada kesinlikle pazarlık yok. Arkadaşın şansına vadesi 12.40 tan başlamış.

• Yeni bir vadeli hesap açmayı deneyip güncel faizi görebilirsin.

• bende başvurdum bakalım, yalnız başvururken ki sözleşmelerde hesap işletim ücreti, eft masrafı falan gözüküyor. herşey ücretsiz değil mi?
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt
    ne pazarligi ne sansi ? pazarlik yok elbette onda haklisin da sansa vade nedir ? banka bu , hepsiburada veya yemeksepeti promosyonu degil ki

Koydugu resim faizler 12,40% iken cekilmis bir resim , bundan dogal ne olabilir , o an 12,40% , daha once 12,75% oldugu zamanlar oldu ,simdi 12,00%

Ben bugun parayi 32 gunluk 12,00% den baglasam ,yarin 11,50% ye dusse ve 12,00% den bagladigim gun cektigim resmi koysam sansa mi o vadeyi almis oluyorum ?

Not : Bu arada sanstan kasit su ise yazilarimi geri aliyorum , ki muhtemelen durum bu , enparada aylik vade sonunda 3 secimden birini yaptigin bolum var , vadeyi aynen yenile, yenilemeden kapat, digeri de faizi aktar kalani yenile tarzinda

Parasini vadeli hesapta degerlendirip gununu kaciranlar kayip yasamasinlar diye yenilemeyi secebiliyorlar , tabii yenileme esnasinda o gunun 32 gunluk faiz orani kac ise ondan yenileniyor ,ornegin bu 12,40% yenilenme gunundeki faiz oranidir, ama ilerleyen gunlerde duser ,cikar , baglandiktan sonrasini o kisi icin etkilemez haliyle

Bu donemde daha onceki mesajlarda da soylendigi gibi enparada dusus yonunde cok kez degisiklik oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 6 Mayıs 2016; 3:15:42 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.