Şimdi Ara

İngilizce Dersleri Nasıl Anlayacağız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar Müh. üzerinden konuşacağım. Aşağıya Gebze Teknik Üniversitesinde İngilizce anlatılan bir ders videosu koyuyorum, birkaç saniye izleyebilirsiniz:

Bu gibi derslerdeki İngilizce böyle günlük hayattaki veya dizilerde izlediğimiz İngilizceye pek de benzemiyor. Biraz daha akademik, terimleri bol ; gramerden çok kelime bilgisi isteyen bir İngilizce. Ben daha Türkçe anlatılan modern fizik, organik kimya gibi konuları zor kavrarken İngilizce mühendislik derslerini hele bir de ders anlatan hocanın telaffuzu iyi değilse nasıl anlayacağım?

Hazırlıkta öğrenirsin diyorsanız çoğu kişi üniversitelerde verilen İngilizce eğitiminin yetersiz olduğunu söylüyor. Ki ben hazırlığı iyi bir şekilde bitirsem bile üstteki dersi iyi anlayabileceğimi sanmıyorum.

ODTÜ gezisinde Bil. Müh. öğrencisine bunu sorduğumda gülerek "biz de anlamıyoruz" demişti. Şimdi size soruyorum İngilizce dersleri nasıl anlayacağız? Sırf bunun için Türkçe ders veren Ege'yi mi yazsam diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 109luknouhei -- 8 Temmuz 2021; 12:57:9 >

• Üniye girmeden önce de ilk 1 ay hiçbir şey anlamazsın sonra alışırsın tarzı şeyler duymuştum. Şuan hazırlığı bitirdim ve hala öyle olduğunu düşünüyorum   Koca bir ay olmasa da bir süre alışana kadar her şeyi tam anlamayacağım, ama gidişattan kopmayacağımı düşünüyorum.

Bu arada ingilizce eğitim bu aralar baya bi sorguladığım bir şey. Özellikle Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nu okuduktan sonra fikirlerim 180 derece değişti. Eğitimin anadilde verilmesi gerektiği görüşünde. Buna en büyük örnek olarak da japonyayı veriyor. "Batı tekniği, japon ruhu" sözüyle hareket ediyorlar.

• Bu nasıl bi video lan işkence gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • en korktuğum durum da bu eğitimi ona göre veriyorlardır diye düşünerek içimi rahatlaatıyorum

• Hocaya bağlı genelde odtüde bu hocanın derslerini hiçbir şey anlamasam bile akıcılığı ve tarzı o kadar iyi izletiyor ki.

Ek olarak kariyer hedefinizi bilmem ama bilg müh konusunda ingilizce okuyup bir şey anlamamak türkçe okumaktan daha faydalıdır. Bir şekilde alışıp öğrenmeniz gerekecek. CENG demeyeyim hatta işin içinde teknoloji ve üretimin olduğu bir alanda genel olarak BT dersek BT=İngilizce oluyor.

BT= Bilişim Teknolojileri

Ek olarak bir videodan tek üni genellenmez tabii ki ama üni önemli mi diyen arkadaşlara bir nebze cevap niteliği taşıyacaktır. O da şu açıdan tabii ki bu genelleme bir şeyi çözmez ama ne kadar iyi bir üni o kadar gelişmiş bir hoca olarak karşımıza çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 8 Temmuz 2021; 13:3:49 >

• kardeşim attığın videonun ilk rakamı üç yani bilmeyene anlatmıyor sen önceki derslerinde o terimleri öğrenmiş olman lazım. bu arada ben odtüde bi ders econ260dı sanırım derse girmiştim. zaten adamın sesi bizim sıraya gelmiyordu birine abi ben bi bok duymuyom nasıl yapıyonuz dedim. boşver kardeşim biz de anlamıyoz sınav vakti notlardan çalışcaz demişti. ama anlamıcak bi şey yok bence

• Eğer hocaların telaffuzu kötüyse 4 sene tam bir eziyet olabilir ancak hocaların İngilizcesi iyiyse hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Yazacağın yerin öğrencileriyle konuş ve hocaların İngilizcesi nasıl diye sor kesinlikle.

• 1 sene hazırlık boşuna mı var oğlum oturun 1 sene de bu videoları en azından anlayacak kadar ingilizceniz olur sonra sonra gelişir terimleri öğrendikçe

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten çok zor iş. Korkutucu da. Ya anlamazsam falan. Sağlam bir listening gerektiriyor.

• Terimleri zaten ingilizce ogreniyorsunuz, o yuzden sikinti olmuyor.
    Cok cok kotu aksani olan bir hoca degilse biz de anlamiyoruz durumu olmuyor zaten. Iyi unilerde de anlasilmayacak aksanli turk hocalar genelde olmuyor, fransiz veya korelinin ingilizcesini anlamak turklerden daha zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik terim dediğin öğrendiğin şeyler zaten. Root locus diye bir şey duyunca meslea öyle öğreniyorsun zaten kökler yer eğrisi diye Türkçesini araştırmazsın bile.

Kişiden kişiye bi alışma süresi var, ben hazırlığı atladığım halde pek yabancılık çekmedim en kötü 1 döneme alışırsınız zaten. Korkmayı gerektirecek bir şey yok ana olay ingilizce değil verilen ders.

Ve mühendislik okuyacaksan ve ingilizce imkanın varsa sakın Türkçe yazmak gibi bir şey yapma büyük hata olur.

• Üniye girmeden önce de ilk 1 ay hiçbir şey anlamazsın sonra alışırsın tarzı şeyler duymuştum. Şuan hazırlığı bitirdim ve hala öyle olduğunu düşünüyorum   Koca bir ay olmasa da bir süre alışana kadar her şeyi tam anlamayacağım, ama gidişattan kopmayacağımı düşünüyorum.

Bu arada ingilizce eğitim bu aralar baya bi sorguladığım bir şey. Özellikle Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nu okuduktan sonra fikirlerim 180 derece değişti. Eğitimin anadilde verilmesi gerektiği görüşünde. Buna en büyük örnek olarak da japonyayı veriyor. "Batı tekniği, japon ruhu" sözüyle hareket ediyorlar.

• mühendislik okumuyorum ama ben de bölüme başladığımda aynı şeyi düşünüyordum hatta birinin mikrofonu açık kalmıştı şey dedi "bu ne ya ben hiçbir şey anlamıyorum bu hocanın anlattığından" :DD yani sıkıntı çekenler oluyor da 1-2 ay sonra rayına oturur merak etme, normal gelir. Hazırlığı da çok küçümsemeye gerek yok bence işe yarıyor okuldan okula değişir tabii ama

bir de ben sözel ağırlıklı bölümde okuyorum mühendislikte duurmlar farklıysa onu bilemem tabii

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendislik okumuyorum ama ben de bölüme başladığımda aynı şeyi düşünüyordum hatta birinin mikrofonu açık kalmıştı şey dedi "bu ne ya ben hiçbir şey anlamıyorum bu hocanın anlattığından" :DD yani sıkıntı çekenler oluyor da 1-2 ay sonra rayına oturur merak etme, normal gelir. Hazırlığı da çok küçümsemeye gerek yok bence işe yarıyor okuldan okula değişir tabii ama

bir de ben sözel ağırlıklı bölümde okuyorum mühendislikte duurmlar farklıysa onu bilemem tabii

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklınız varsa bölümünüzü Türkçe seçin. Çoğu akademisyen yabancı dille anlattığı dersleri slayttan okur gibi anlatıyor. İyi bir akademisyen bulduğunuzda dersi İngilizce alma şansınız da olur Türkçe bölüme girerseniz.

• attıgınız ders cs o yuzden o alanda bir bilgi vereyim.

cs bolumunde cok fazla terimsel dedigimiz kelime bulunur ve coguna turkce anlam uretmeye calısmak gereksizdir.yani ogrenirken de direkt ingilizcesiyle ogrenirsiniz.bu yuzden dersler karmasık gelebilir ama gramerlerin zaten hepsini bileceginiz icin cok fazla sorun yasamazsınız.
    ayrıca ingilizce aksanı cok kotu olan bir hocaya rastlamazsanız hocalar da sizin anlayabileceginiz sekilde yavas ve vurgulayarak konusurlar.

• Zamanla alışırsınız korkmayın, zaten mühendislik okuyacaksanız birçok terim ithal olduğu için onların Türkçe isimleri nedir diye düşünmezsiniz. Kulağım iyi değil diyorsanız hazırlık eğitimini boş geçirmeyin sürekli bir şeyler dinleyin.

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    O ne lan öyle

• bak şimdi orda altyazıları aç var onu açıcaksın sonra otomatik çeviriden türkçe seçiceksin ve mis gibi anlicaksın :D

işin özü bazı hocalar var ingilizce anlatinca performası yüzde30 40 düşüyor. hoca da bunu kabul ediyor. as as as as as as ıııı yusuf hoca anlatırken bunları sıklıkla duyarsın muhtemelen ...Bi de 312 os olması lazım. iğrenç bir ders ya  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.