Şimdi Ara

İngilizce Geliştirmek İçin Dizi İzleme Önerisi Alabilir Miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ingilizcemi geliştirmek istiyorum fakat dizilerden en iyi verimi nasıl alırım bilmiyorum. Bir öğretmenim altyazısız dizi izle demişti fakat altyazısız izlemenin dışında neler yapılabilir ? İngilizce altyazılı mı izlemeliyim ya da türkçe altyazılı mı ? Nasıl daha iyi verim alablirim Önerilerinizi bekliyorum. Aynı zamanda dizi önerileriniz olursa onu da alabilirim.

• Öncelikle HIMYM, Friends gibi bir sitcom belirle kendine. Bu tür dizilerde formal ve informal İngilizce çok güzel bir şekilde kullanılır, sokak dilini de öğrenmiş olursun. Bir de bölümler 20 dakikadır, sıkılmadan izlersin. İngilizce seviyene bağlı olarak bu dizileri İngilizce altyazı ile izleyebilirsin. Henüz kelime dağarcığım o kadar geniş dersen, önce Türkçe altyazılı sonra da İngilizce altyazılı izlemeni öneririm bu dizileri. Bilmediğin kelimeleri, kalıpları bir deftere not edersen, öğrendiklerin daha kalıcı olacaktır.

Ben şu an yeni çıkan bir dizi olan Man Seeking Woman'ı izliyorum. İngilizce altyazı ile anlamadığım 10 diyalog falan oluyor, bunları defterime not edip tekrarlıyorum. Anlamını çıkarmakta zorlandığım kısımlarda, Türkçe altyazıda nasıl çevrildiğine bakıyorum, bu çok yardımcı oluyor.
  • Arkadaşımızın tavsiyelerine ek olarak aşağıdaki konuyu mutlaka oku derim..

http://forum.donanimhaber.com/m_100725382/f_//tm.htm#100725382 FİLM ve DİZİ İZLEME YÖNTEMLERİ
  • Önerileriniz için teşekkürler, şu an için yaptığım şey 20 dakikalık bir diziyi ingilizce ve türkçe altyazılı izlemek oluyor genellikle. Başka önerisi olan varsa bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler...
  • bende ingilizce altyazili izliyordum ama bazen anlamiyorum ve sıkıyor. tek tek durdur kelime bakta cok ugrastiriyor. ne olcak bilmiyorum galiba motivasyon eksikligim var
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcancan

bende ingilizce altyazili izliyordum ama bazen anlamiyorum ve sıkıyor. tek tek durdur kelime bakta cok ugrastiriyor. ne olcak bilmiyorum galiba motivasyon eksikligim var

Evet aynı fikirdeyim tek tek durdur anlamını öğren gerçekten zor oluyor. :)
  • Altyazı dosyasını okuyabilir/çevirebilirsiniz.Daha sonra filmi izlersiniz.Uğraştırıcı ama uğraşmadan bir şey olmuyor malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

Altyazı dosyasını okuyabilir/çevirebilirsiniz.Daha sonra filmi izlersiniz.Uğraştırıcı ama uğraşmadan bir şey olmuyor malesef

Evet olabilir, öneriniz için teşekkür ederim.
  • Bi tane hocamiz lost izlemediyseniz izleyin demisti dili gayet iyi falan demisti. Ingilizce altyazili tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 27 Ocak 2015; 21:53:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zagor0167

Bi tane hocamiz lost izlemediyseniz izleyin demisti dili gayet iyi falan demisti. Ingilizce altyazili tabi

Hmm teşekkür ederim. Aklımda bulunsun.
  • Her zaman söylüyorum bunu. Dili sade olan bir dizi izlemek istiyorsanız, Ugly Betty'i gözardı etmeyeceksiniz. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasori_99

Her zaman söylüyorum bunu. Dili sade olan bir dizi izlemek istiyorsanız, Ugly Betty'i gözardı etmeyeceksiniz. :D

İlk defa duyuyorum bunu, teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.