Şimdi Ara

İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!! 14.01.2014 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
93
Favori
157.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buyrun arkadaşlar bu kitabın faydalı olacağını düşünüyorum. http://www.xticaret.com/xticaret/?1312_87665_=&ref=
  • Günde 100 kadar kelime öğreniyorum.Her kelimeyi 10 kez yazıyorum,ardından her bir kelime için 3 ayrı cümle kuruyorum.Bu da nerdeyse 2 dakika sürüyor.Günde 3-4 saatim bu işe gidiyor.Temmuzdan beridir yaklaşık 6000 civarı kelime ezberlerdim.Yakında Almanca içinde aynı teknikle başlayacağım.Ayrıca ezberleyemediğiniz yada sık sık unuttuğunuz kelimeleri kartla,hatırlatıcıyla ezberlemeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mamarink

Günde 100 kadar kelime öğreniyorum.Her kelimeyi 10 kez yazıyorum,ardından her bir kelime için 3 ayrı cümle kuruyorum.Bu da nerdeyse 2 dakika sürüyor.Günde 3-4 saatim bu işe gidiyor.Temmuzdan beridir yaklaşık 6000 civarı kelime ezberlerdim.Yakında Almanca içinde aynı teknikle başlayacağım.Ayrıca ezberleyemediğiniz yada sık sık unuttuğunuz kelimeleri kartla,hatırlatıcıyla ezberlemeye çalışın.

Hocam çok iyi gerçekten 3 ayda 6000 kelime biraz uçuk olmuş ama genelinin başına "in" "un" ve sonlara "ment" "less" gibi eklerle bittiği için olabilir.

Ben lys-5 için kelime ezberliyorum gramerim çok çok iyi değil orta düzey sizce kelime ile birlikte gramer öğrenmeli miyim yoksa ikisini birliktemi götürmeliyim.

not:yılbaşından sonra sürekli test çözmeyi planlıyorum o yüzden kalan zamanımı güzel değerlendirmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfShurima

quote:

Orijinalden alıntı: Mamarink

Günde 100 kadar kelime öğreniyorum.Her kelimeyi 10 kez yazıyorum,ardından her bir kelime için 3 ayrı cümle kuruyorum.Bu da nerdeyse 2 dakika sürüyor.Günde 3-4 saatim bu işe gidiyor.Temmuzdan beridir yaklaşık 6000 civarı kelime ezberlerdim.Yakında Almanca içinde aynı teknikle başlayacağım.Ayrıca ezberleyemediğiniz yada sık sık unuttuğunuz kelimeleri kartla,hatırlatıcıyla ezberlemeye çalışın.

Hocam çok iyi gerçekten 3 ayda 6000 kelime biraz uçuk olmuş ama genelinin başına "in" "un" ve sonlara "ment" "less" gibi eklerle bittiği için olabilir.

Ben lys-5 için kelime ezberliyorum gramerim çok çok iyi değil orta düzey sizce kelime ile birlikte gramer öğrenmeli miyim yoksa ikisini birliktemi götürmeliyim.

not:yılbaşından sonra sürekli test çözmeyi planlıyorum o yüzden kalan zamanımı güzel değerlendirmek istiyorum.

Grammer bence önemli.Ama kelime bilirsen anlatmak istediğini anlatırsın.Ha dersen ki ben çok iyi konuşmak istiyorum grammer öğrenmelisin tabi.İlk önce grammmer öğren bence,sonra kasabildiğin kadar kelime kas.

• Merhaba

Eğer Android telefonunuz varsa, bu uygulamayı deneyeblirsiniz

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kissmycellphone.ingilizce.apps.vocab
  • Benim merak ettiğim, fiilleri ayrı olarak geçişli ve geçişsiz diye de ezberlemek zorunda mıyız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melik duyarın ingilizce seti faydalı olur mu acaba..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kralrep kullanıcısına yanıt
    hocam o seti almayın ben almıştım yaklaşık 4 yıl önce. Hiç birşey yok. Kesin çözümmüş gibi tanıtıp satıyorlar anlattıkları gibi değil kitabın içeriği 200 kelimeydi sanırsam sonrası için kendi kelimelerini kendin hikayeleştirip öğren diyor. Neymiş efendim balık vermek yerine balık tutmayı öğretmekmiş hikaye hepsi...bence bol bol okuyun ilgi alanınıza göre makale haber vs ne bulursanız okuyun çevirin. Kelime ancak böyle öğreniliyor kolay gelsin.
  • Zipperhoff Z kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize emeğinize sağlık.Budur..Keşke birkaç tane beğenme seçeneği olsaydı daha öne çıkarabilseydim. 100% doğru.Benim nacizane ekliyeceğim okurken gazete vs. hurriyet daily news veya today's zaman gibi şeyler değilde direk ingilice yazılmış ingilizlerin yazdığı nytimes gibi gazeteleri okumak.Tekrardan çok teşekkürler.Varolun.
  • Geçişli geçişsiz fiillerin ayrımını aşağıda verdiğim siteden ben yeni öğrendim :D

http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-verbs-advanced-ingilizce-gelismis-filler.html

Ancak anladığım kadarıyla belirli bir sistem dahilinde kurs olur kaynak kitap olur geçişli geçişsiz fiilleri öğrenmemiz gerekiyor.
  • Arkadaş konuyu okumadım daha önce paylaşıldımı bilmiyorum ama memrise.com diye bir yer keşfettim kelime ezberlemek için bundan iyisini bulamazsınız.
  • takip
  • Cep telefonundan indirebileceğiniz quiz up diye bir uygulama var. benim ingilizcemi çok geliştirdi. her seviye için sorular ve gerçek kişilerle yarışmalar var. yarışıyorsunuz ve düşünme algılama hızınız gelişiyor.
    onun dışında internetten bol bol kelime testleri çözmelisiniz:
    http://www.ingilizcekelime.org
  • süper
  • merhaba arkadaşlar kendi kendime düşünüyordum.klasik yöntemlerin çoğunu denedim.en son memrise diye bir uygulama keşfettim.amerikaya gitmeyi kafaya koyduğum için ingilizce öğrenme sevdam aşırı fazla.temelimde sıfır denecek düzeyde.kelime ezberliyorum ertesi gün unutuyorum.uygulamalarda belli bir süre sonra sıkıyor.hangimiz sürekli aynı oyunu oynarızki?ama film video izlemeyi sevmeyen çok ok az insan vardır.bizi en çok etkileyen zihnimize objeleri yerleştiren duygularımızı değiştiren en etkili kaynak görsel medya.biraz felsefe yaptım usuruma bakmayın.yeni keşfettiğim yönte tamamen video izleme ile kelime ezberleme yöntemi ama papağan gibi ezberlemeyeceğiz.resimlerde etkili ama belli bir kelime ile ilgili video izlemek çok çok etkili.ilk başta bilgisayarımda web kısayo adlarını ingilice türkçe sözlük şeklinde yazıp youtubedan video linki veriyordum.her kelimeye link vermek işkence gibi binlerce kelime var.öerneğin poor=fakir kelimesine youtubedan bir video linki veriyordum.linke tıklayınca poor ile ilgili videomu izliyordum.poor kids adlı bir video beni çok etkiledi mesela.o fakir çocukları görünce asla poor kelimesini unutamayacağım.tek tek link vermekten nasıl kurtulabilirim diye düşündüm.Arkadaşlar chromeda şöyle bir özellik var.kelimeyi mouse ile kopyalamak için seçip sağ tıklarız ya.chromde kelime seçip sağ tıklayınca arama google arama motoru ile ara seçeneği var.onu ayarlardan chromeda arama motorunu youtube olarak ayarlarsak kelimeyi seçip sağ tıkladığımızda youtubeda arayacak.bu sekilde link vermekten kurtuldum.örneğin sıfatları çalışıyorum memrise den orda kurslardan bir kelime seçip sağa tıklayıp direkt youtubeda ezber yapmak istediğim kelime ile ilgili binlerce video çıkıyor işime yarayanı izliyorum.cümle içinde nasıl kullanıldıklarını günlük yaşamda nasıl kullanıldıklarını çok daha iyi anlayıyorum.ayrıca video izlediğim içide dinleme teleffuz aksan ayrımı konusundada tecrube kazanmış oldum.5 er dklık videolar ile kelimeleri papağan gibi ezber yapmaktansa daha akılda kaldığını düşünüyorum.Bunu sizlerle paylaşmak istedim.Her kelime için video izleyemem vakit kaybı diyen olursada saygı duyarım.

• Her gün yeni bir İngilizce kelimeyi karikatür okuyarak öğrenin!
    İngilizce öğrenme hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.
    http://www.ingilizceogrenme.org
  • Merhaba arkadaşlar, online İngilizce öğrenebilmek için araştırırken kelime ezberi için bir site buldum.Karikatürler ile İngilizce kelime ezberleme ve İngilizce öğrenme bu site ile gerçekten çok kolaylaşıyor.
    Çok eğlenceli mutlaka çok seveceksiniz.İçinde yüzlerce kelime ve resimlerle dolu Türkçe İngilizce hikayeler var.En azından bir bakın derim:)
    http://www.ingilizceogrenme.org/
  • Kelime öğrenmekte ve ezberlemekte sıkıntı çekenlere şiddetle önereceğim bir program ankiweb.
    İnternet sitesine gidip indirebilirsiniz, ayrıca uygulaması da mevcut ve senkronize çalışmaktadır.
    Kendi sayfasında nasıl kullanılacağına dair bir video da var.
    Ben bu programa öğrendiğim yeni kelimeleri ekleyerek çalışıyorum ve 6 ay içerisinde 3000 kelime öğrendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim.
  • Merhaba arkadaşım,

Herkes yardımcı olmaya çalışmış, çok güzel tekniklerden bahsedilmiş. Pek çok İngilizce kelime ezberleme tekniğinin bir arada olduğu bir site buldum, onu paylaşmak istiyorum sizlerle.

Sitenin reklamı olmasın diye yazmayacağım, fakat isteyenler BURAYA tıklayarak siteye ulaşabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.