Şimdi Ara

İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!! 14.01.2014 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
93
Favori
157.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam banada atar mısınız duruyorsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçekten çok güzel paylaşımlar.. Tüm tavsiyeler birleştikçe en iyi şekil oluşuyor. Bunlara ek olarak
    buradaki yazıyıda okumanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugsoul -- 29 Ağustos 2017; 10:35:13 >

• xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    Mesajınızda beni alıntı yaparsanız sevinirim hocam

• Konuya başlamadan önce ingilizce bilmeyenler ve yeni başlayanlar için temel 2000 kelimeyi öğrenmesini isterim. İngilizce'de orta ve üstü düzeye sahip arkadaşlar için 4040 kelime paketini çalışmalıdır. Aşağıda yazmış olduğum PDF dijital metinleri paylaşıyorum. Bu PDF sayfaları isterseniz telefon/bilgisayar ortamında okuyun isterseniz fotokopi şeklinde çıkarın, okuyun.

#########

İngilizce'ye yeni başlayanlar için temel 2000 kelime paketi;

1000+1000=2000

s7.dosya.tc
    Ingilizcetemel1000_1_.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s7.dosya.tc/server10/pddx3b/Ingilizcetemel1000_1_.pdf.html

s7.dosya.tc
    Ingilizcetemel1000_2_.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s7.dosya.tc/server10/pddx3b/Ingilizcetemel1000_2_.pdf.html

Bu 2 dosya arka arkaya okunacak. Önce yeşil temalı olan sonra pempe temalı olan aynı süre içerisinde okunacak.

##########

İngilizce'yi orta ve üstü düzeyinde bilen kişiler için 4040 kelimeyi 2 part şekilde;

2540+1500=4040

s3.dosya.tc
    part2540ingilizce.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server17/aim53g/part2540ingilizce.pdf.html

s3.dosya.tc
    part1500ingilizce.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server17/aim53g/part1500ingilizce.pdf.html

Önce 4040 sonra 1500 şekilde arka arkaya okunacak.

Bu kadar kısa sürede nasıl öğreneceğim????

Sabah, öğlenden sonra, gece saatlerinde 3 defa PDF dosyalarını sesli bir şekilde kendinizi yormadan her Kelime başı 1 Saniye zaman alacak şekilde 2000 veya 4040 kelimeyi hızlı bir şekilde (anlamadan) okuyacaksıniz, takıldığınız yerde geri dönmeyeceksiniz. Yanlış telaffuz edebilirsiniz bu sorun değil sonradan düzeltilir. Matematiksel hesaplamaya göre

2000 Kelime tek okumada 35-55 dakika aralığına ortalama süre harcarsınız. Bunu günde 3 defa sesli hızlı bir şekilde okuyacaksınız. 1 Kelime için 2 saniyeyi aşmayın

4040 Kelime tek okumada 75-95 dakika aralığında ortalama süre harcarsınız. Bunu günde 3 defa sesli hızlı bir şekilde okuyacaksınız. 1 Kelime için 2 saniyeyi aşmayın.

Siz hızlı okurken beyninizde birşeylerin olduğunu hissedeceksiniz. Algılama, anlama, düşünme, okuma hızlanacak

• Uzun yıllar dil öğrenmeye zaman harcamış biri olarak rahatça söyleyebilirim ki kelime öğrenmeden dil öğrendim demek olmuyor. Bir dildeki bütün zamanları, bütün gramerleri öğreniyorsun ama kelime bilmediğin için ne konuşabiliyorsun ne de konuşulanı anlayabiliyorsun. Geldiğim bu noktada bu sayfada yer alan neredeyse tüm uygulamaları denedim. Her biri farklı farklı teknikler kullanmış. Ama sanki bir şeyler hep eksikti. Kelimeleri öğreniyorsun ama daha sonra öğrendim dediğim kelimeleri unutmuş oluyordum. Kalıcılıkları yoktu yani.

Daha sonra Blarma diye bir uygulama gördüm google playde. Blarma ingilizce kelime öğretme uygulamasını yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Ayrıca Fransızca da kelime de öğrenebiliyorsunuz. Şimdilik sadece androidde var galiba bu uygulama. IOS da bulamadı arkadaşlar. Bu uygulamayı bana farklı kılan ise programın resimler ile kelime öğretmesi. Flashcarts ile kelime öğretiyor yani. Diğer programlarda olan dinleme, konuşma, yazma vs. bu programda da var zaten.

Abi adamlar günde beş kelime öğren adam gibi öğren demişler. Beş kelimenin dışında bir kelime seçemiyorsun. Günde istediğin kadar tekrar yapıyorsun. Ben başarı oranım %100 olana kadar yapıyorum. Gece 12 den sonra yeni kelime seçme hakkım geliyor. Seçmeden önce önceki günü bir daha tekrar ediyorum.

Önceden şöyle bir şey vardı. Yabancı bir kelime aklıma gelirdi. Ulan neydi bu neydi bu diye düşünür dururdum. Bu uygulamada ise öğrendim dediğim kelimenin Türkçesi aklıma gelmese bile görseli geliyor gözümün önüne. Görsel geldiği için de otomatikman Türkçe'sini çıkarıyorum. Bu da ezberleme değil öğrenme anlamına geliyor işte.
    Valla yapan yapmış. Helal olsun. Tavsiye ederim herkese.

Androdid:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blarma.high5
    Web:http://blarma.com/

• okuma okuma okuma. denedim. ezberledim. umutmadim. diğer teknikler bos. ilk sayfada en çok beğeni alan arkadaş ta belirtmis aynısını. okuyun gerisi gelir

• Bugün İngilizce biliyorum demek için yaklaşık 5000 kelime, mümkünse daha çok kelime bilmemiz gerekiyor. Bunların hepsini tam anlamıyla ezberlemek için için günlerce aylarca yazarak ve aynı anda okuyarak çalışmamız gerekiyor. İyi bir gramer kitabı ile 1 aya ingilizcenin dil mantığını anlayabilirsiniz. Ama 1 aya kelime ezberleme işini bitiremezsiniz. Aylarca emek ister. İngilizcesini gördüğümüz an Türkçesini hatırlayacaksınız, Türkçesini gördüğünüz an İngilizcesini hatırlayacaksınız. Beyin anında alıp getirip sana sunacak. 5000 kelimeyi cep telefonu programları ile, özel tekniklerle beyninize kazıyamazsınız. Ezberlesenizde aklınızda tutamazsınız. Kısa süre tutmayı başarsanızda seri kullanamazsınız. Zamanlada kelimeler zihninde ölür. Teknikler birbirine karışmaya başlar. Bir cümle gördüğünüzde kelimeleri beyniniz onu zorlanmadan anında size sunabilmesi için ilk önce o kelimelerin her birisini defalarca yazmış, okumuş ve cümle içinde kullanmış olmanız gerekiyor. Cümle içinde kullanmak ancak ikinci aşamada olabilir. Zevkli ve kolay bir aşamadır. Ama sıkıcı ilk aşamada 5000 kelime tekrar tekrar yazılarak ezberlenmelidir(süslemeye gerek yok, kelime ezberlenir). Bunun başka yolu yok. Cep telefonundan uzak, internetten uzak bir yöntem bulun. Eskinin en iyi yöntemi geçerliliğini koruyor. Kağıt ve kalem.
    Birde bütçesi uygun olan insanlar için windows işletim sistemi üzerinde çalışan bir program var. Bilgilim.

Kelimelere hakim olursanız yazmakta, okumakta, telaffuzda kolaylaşır. Önce kelimelerin yazılışına ve okunuşuna hakim olun. Gerisi daha kolay olacaktır. Zor olan ve zaman alan kelime ezberlemektir.

İster kağıt kalem, ister Bilgilim programı. Kelime ezberlemek uzun soluklu bir iştir. Çok sabır ister. Çok sıkıcıdır. Ama unutmayın ki öğrenmeye başlarsanız bir dönem, öğrenmezseniz hayatınız boyunca sıkılırsınız. Öğrenin kurtulun. İngilizcenin maddi manevi neler kazandıracağını düşünerek motive olun. Zaman kaybetmeyin. Yaş ilerledikçe bu iş imkansız hale geliyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.