Şimdi Ara

İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!! 14.01.2014 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
93
Favori
157.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/language/theenglishwespeak/2014/09/140909_tews_192_splash_out.shtml
    bu sitenin bu kısmını bir inceleyin derim burda mesela splah out phrasel verbini anlatıyor phrasel verbler en zor ezbelernenen fiillerdir ama bu herifler konuyu manyak açıklıyorlar önce konuşma dialoglarını okuyorsunuz zaten orda splah out filinin anlamını düşünmeden para harcamak olduğunu anlıyorsunuz sonrada bunu dinliyorsunuz ve o hikaye resmen beyninize kazınıyor ben bu kadar rahat tekrar yapmadan kelime öğrendiğim bir sisteme rastlamadım deneyin bu siteyi bana teşşekkür edeceksiniz saygılar
    bilgi paylaştıkca artar

• quote:

Orijinalden alıntı: bybandit

saol kouelohab. hemen indiriyorum. umarım rar şifresi yoktur :)

şifre istiyor. rar şifresini yazabilir misin rica etsem

çok özür diliyorum rar şifresini yazmayı unutmuşum :)

şifre: w w w . f u l l p r o g r a m l a r . o r g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouelohab -- 26 Eylül 2014; 15:30:27 >
  • boşluklar olmadan girin şifreyi bu site link göstermediği için mecbur boşluk bırakarak yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kouelohab -- 26 Eylül 2014; 15:31:50 >
  • ingilizce kelime
    ezberleme düzenli tekrarla akılda tutulabilir herkese başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm4126 -- 28 Eylül 2014; 20:04:10 >
  • Kolay öğrendiğimiz ingilizce kelimeleri yazsak birbirimize faydamız olur.Günde 1 kelime 1 kelimedir.
     İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!!  14.01.2014
  • Geniş bir arşive sahip kelime defterim var. Bütün bilmediğim kelimeleri ona yazıyorum. Belli aralıklarla tekrar ediyorum.
  • arkadaşlar Bir program olmalı mesela multimedia dictionary sözlüğüne benzeyen içerisinde farklı kelime oyunları ve resimli olarakda görsel kelime oyunları olan bir program multimedia dictionary bilenler varsa çok güzel ve öğretici zevkli bir 6 dilde sözlük
    fakat multimedia dictionary e sanırım KENDİMİZ KELİME EKLEYEMİYORUZ birde OYUNLARDA SADECE BİZİM BELİRLEDİĞİMİZ KELİMELERİ SORMASINI İSTEYECEĞİMİZ BİR SEÇENEK OLMALI
    örneğin: sadece isim
    fiiller
    edat çalışması
    düzensiz fill çalışması yani bunları bölmeli mesela sadece edat ve zarfları sormalı (yada sadece kendimizin seçtiği örneğin 50 kelimeyi bize sormalı gerekirse bu kelimelere fotoğrafda upload edip onlarıda görsel olarak sormalı bize)
    yada sonradan buna sıfatlarıda eklemeliyiz. Bunları yapabilen bir program varmı? multidictionary 6 dilde sözlük bu söylediklerime çok yakın fakat onada Kelime ve fotoğraf ekleme özelliği yok diye biliyorum ve Sıfat , zarf , isim seçenekleri yok , kendi belirlediğimiz kelimeleri sorduramıyoruz. ZORLUK SEVİYESİDE YOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 4 Ekim 2014; 18:16:08 >

• yararlı bir konu olmuş teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vademou -- 14 Aralık 2014; 20:39:45 >
  • Öncelikle ben ve benim gibi ingilizce çalışanlar için çok yararlı bir başlık olmuş, kendi adıma teşekkür ederim.

Çok güzel öneriler yazılmış. Bence bir kelime ne kadar çok okunursa, görülürse veya tekrar edilirse o kadar hafızadan çıkması zordur.

İngilizce çalışanlara kelime defteri tutmalarını tavsiye ederim. Her gece 5 dakika boyunca deftere bir göz atılsa, bi zaman sonra bir bakmışsınız hop ezberlemişsiniz.
  • Ben bir ayda ingilizce isimli bir uygulamadan çalışıyorum şuan 400 kelimedeyim. Toplamda 50 dersten oluşuyor. Resim ve ingilizce kelime olarak çalışıyorum. Tabiki cümle kalıplarınada aşina oluyorum. Evde dışarda işte her yerde kullanılabildiğinden dolayı, uygulamalardan faydalanmanızı öneririm. Uygulamanın açıklaması ayrıntıları aşağıdaki linkte
    http://teknolojikampi.com/android-ve-ios-icin-bir-ayda-ingilizce-ogrenme-uygulamasi
  • Faydalı bir konu olmuş.. Takipteyim.
  • Bazılarını bilmiyordum denemek lazım
  • Arkadaşlar ingilizce en sık kullanılan kelimeleri veya seçeceğimiz seviyeye göre kelimeleri ekranda belirli aralıklarla gösteren profesyonel bir program bileniniz yokmu ?

Eskiden babylon bunu yapıyordu sanırım fakat ücretsiz sürümünde yok. Ücretli sürümündede halen varmı haberdar değilim.
  • Amerikan dizilerini takip eder ve amerikan filmlerini altyazılı izlerseniz beyniniz o altyazıyı okurken filmde geçen ingilizce cümleyle bağdaştırıyor ve istemedende olsa öğreniyorsunuz.
    Ayrıca birşey düşünürken ingilizce düşünün o zaman daha kalıcı olcaktır ve bilimsel olarak kanıtlanan bir gerçek varki o da yabancı dilde düşünmek zekayıda geliştiriyor.
    Umarım bi katkım olmuştur.
    C'mon guys!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardacandag -- 16 Ocak 2015; 23:04:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Selam arkadaslar,
    İngilizce kelime ezberlemek isteyenler, varsa android cihazlarindan "Kolay İngilizce" adli uygulamami indirebilirler. Deneyen arkadaslar elestirilerini yaparsa memnun olurum. Yakinda telaffuzlarini da ekleyeceğim.

Kolay gelsin hepinize.

Hocam teşekkür ederim faydalanıyoruz
  • Arkadaşlar udemy.com diye bi ste var burda adam kendi derslerinin videosunu çekmiş ve sitesinde paylaşmış binevi kursa gitmiş gibi oluyorsunuz tavsiye ederim.
  • Fun Easy Learn telefon uygulaması var. Değişik yöntemlerle tekrarlatıyor. Eşleştirme, resim eşleştirme, karışık sorma, yazdırma, duyduğundan anlama gibi oyunlarla öğretiyor. Önce 1000 kelime ile başlatıyor, belirli puana gelince güncelleme yapıp 3000 kelime, sonra da 6000 kelimelik seviyelere geçebiliyorsunuz. İşe gidip gelirken toplu taşımada kullanıyordum. 2-3 ayda 1000 kelimeyi bitirdim. Akılda kalıcılığı biraz da tekrara ve sürekli kullanmaya bağlı elbet ama yararlı olabilir belki, paylaşayım dedim. Bu aralar biraz sıkıldım 3000 lik seviyeyi pek çalışmadım henüz ama yakında yine başlamayı düşünüyorum. YDS için faydası olur belki.
  • apollo_17 kullanıcısına yanıt
    Malesef Hocam ben bulamadım bulursanız buradan paylaşırmısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Saga

Teşekkürler hocam bi inceleyim iyice duruma göre haber ederim yardımınızı isterim gene gerekirse çok saolun ilginize.

Önemli Degil Kardeşim. Önemli Olan Paylaşmak Sizinde varsa bildiginiz methodlar paylaşırsanız faydası olacaktır okuyan arkadaşlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganz27

Malesef Hocam ben bulamadım bulursanız buradan paylaşırmısınız ?

ben çok araştırdım ama nafile. alıp yayınlayan yok. fono ingilizce aktif sözlükle cesur öztürkün essential academic vocabulary kitaplarını aldım. biraz zahmetli ama örnek cümlelerle öğrenmeye çalışıyorum. hem kullanımları da pekişiyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.