Şimdi Ara

İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!! 14.01.2014 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
93
Favori
157.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okumak avantaj sağlıyor. Kitap okuyamıyorsanız meraklı olduğunu alanlarda yabancı websitelerini takip edin. Mesela teknoloji merakınız varsa gsmarena veya verge gibi kaliteli siteler işinizi görür. Binlerce makale veya haber var.

Ayrıca sadece sözlükten kelimenin anlamına bakmak yetmeyebilir. Cümle içinde nasıl kullanılır ve sizin vermek istediğiniz anlamı tam karşılar mı yoksa ona benzeyen başka bir sözcük mü kullanmanız gerekli. Bunlar önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 3 Şubat 2014; 0:35:16 >
  • Bende kendi uyguladığım bir metodu yazıyım, pek ahım şahım bit metod değil hatta bazılarınıza sıkıcı bile gelebilir ama grrçekten işe yaradığını düşünüyorum:

Eğer ingilizce kelimelerin türkçe karşılıklarını ezberlemek size yazarken yardımcı olur ama konuşurken kesinlikle çuvallarsınız. Bende bu yüzden bir kağıda kelimeleri ingilizce olarak vr karşılarına türkçe olarak yazıyorum ve ingilizcelerini kapatarak tütkçe kelimelerib ingilizce karşılıklarını hatırlamaya çalışıyorum. İnanın bu daha etkili bir yöntemdir ama tekrar yapmayı unutmayın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz hala dil öğrenmek için teknik taktik peşinde koşalım,fransızlar dil öğretmeye okul öncesinde başlamışlar bile.

gerçi bu avantajlı durumu ayağımıza kadar getiren yavrucak.net'e de teşekkür etmek lazımhttp://yavrucak.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallala -- 3 Şubat 2014; 18:28:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Benim anlamadığım bi nokta var ingilizcede bi kelimenin fiilin vs 10-15 tane farklı anlamı okuyor bunlardan hangisini ezberliyorsunuz hepsini akılda tutmak çok zor

Kelimenin en çok kullanılan anlamlarını bilmek daha mantıklı.
    Aslında kelimeler arasında ilişki kurabilirsek,diğer anlamlarını da akılda tutabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nilaybusra -- 4 Şubat 2014; 19:08:41 >
  • en iyi kelime öğrenme yöntemi, fotoğrafik hafıza tekniğidir, bakın ezberleme demiyorum, öğrenme diyorum. Öncelikle kendinize bi hedef kaynağı seçin, yani İnglizcede kullanılan en çok 500 - 1000 kelime her neyse belirleyip, o kelimelere yönelik hatırlamanızı kolaylaştıracak görseller eşliğinde tamamen kafanızda uydurduğunuz hikayeler yoluyla kalıcı olarak öğrenebilirsiniz. Ben bu tekniği kullanıyorum.

( burada en çok kullanılan 3000 kelime var mesela http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/oxford3000/ )
  • quote:

Orijinalden alıntı: attalos.o7

en iyi kelime öğrenme yöntemi, fotoğrafik hafıza tekniğidir, bakın ezberleme demiyorum, öğrenme diyorum. Öncelikle kendinize bi hedef kaynağı seçin, yani İnglizcede kullanılan en çok 500 - 1000 kelime her neyse belirleyip, o kelimelere yönelik hatırlamanızı kolaylaştıracak görseller eşliğinde tamamen kafanızda uydurduğunuz hikayeler yoluyla kalıcı olarak öğrenebilirsiniz. Ben bu tekniği kullanıyorum.

( burada en çok kullanılan 3000 kelime var mesela http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/oxford3000/ )

O kelimeleri biz çevircez demi mecbur

• quote:

Orijinalden alıntı: DaLGacI

quote:

Orijinalden alıntı: attalos.o7

en iyi kelime öğrenme yöntemi, fotoğrafik hafıza tekniğidir, bakın ezberleme demiyorum, öğrenme diyorum. Öncelikle kendinize bi hedef kaynağı seçin, yani İnglizcede kullanılan en çok 500 - 1000 kelime her neyse belirleyip, o kelimelere yönelik hatırlamanızı kolaylaştıracak görseller eşliğinde tamamen kafanızda uydurduğunuz hikayeler yoluyla kalıcı olarak öğrenebilirsiniz. Ben bu tekniği kullanıyorum.

O kelimeleri biz çevircez demi mecbur

patron, yok ben uğraşamam diyosan malum ücretli olan setler var ben 1 set almıştım 250 kelimelik işin piçliğini öğrenmek için, şimdi kendi kelimelerime kullanıyorum bu tekniği. şu an 760 kelime hafızada hergün mutlaka en az 3 saat kafa yoruyom bu işe, azimle gidiyoruz bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attalos.o7 -- 10 Şubat 2014; 23:51:53 >

• Kelime ezberlemek için telefonundaki uygulamadan yararlanan var mı? Yazarak çalışmak çok sıkıcı geliyor onun yerine film izlemek, bir şryler okumak ya da uygulamalardan yararlanmak daha cazip geliyor. Ama uygulamalar da ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Bir de uygulamalardaki kelimeler arasında öğrenilmesi gereksiz olan kelimeler de vardır belki diye ne yapacağımı şaşırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Kelime ezberlemek için telefonundaki uygulamadan yararlanan var mı? Yazarak çalışmak çok sıkıcı geliyor onun yerine film izlemek, bir şryler okumak ya da uygulamalardan yararlanmak daha cazip geliyor. Ama uygulamalar da ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Bir de uygulamalardaki kelimeler arasında öğrenilmesi gereksiz olan kelimeler de vardır belki diye ne yapacağımı şaşırıyorum.

Siz kullanıyor musunuz hocam uygulama?

• Merhaba diğer konuya da yazmıştım fakat ingilizce kelimeleri ezberlemek istiyorsanız http://www.ingilizcekelime.org sitesinden faydalanın arkadaşlar.

Özellikle soruları ve cevapları karıştırarak sorduğu için görsel hafızanızdan değil sadece bilginizden yararlanıyorsunuz. Ayrıca bilemediğiniz kelimelerin listesini de mail adresinize alabiliyorsunuz
  • Sınan yılmazdı yalnış hatırlamıyorsam,resımleme yöntemıyle beynın ıkı lobununda çalışmasını ve ezberın kalıcı olduğunu söylüyordu. Arapça setını almıştım. Para tuzağı olsada basıt bır teknık ıle dünyaları götürdüler. Neyse bu yöntemle binlerce kelıme ezberledım. Unutulmuyo değil, unutuyorum,fakat nasıl yaşlı bır kışı yaşadığı ılgınç bir anısını gözünün önunde tasvır eder,bende öyle hatırlıyorum.

Misal:basal, arapçada soğan demek. Kendınızı soğanın ustune basıp aldığınızı hayal edın. Şu şekılde bas-al. Ve bu şekılde benzer sesler oluşturarak hafızada tutuyoruz. Dersenız faydası var mı dedığım gıbı bunu kendı kendınıze örneklerle de yapabılırsınız. Detay ıçın pmden yardımcıda olabılırım. Allah kolaylık versın ılım yoluna baş koyanların.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kusura bakmayın yeni fark ettim mesajınızı. Ben kullanmıyorum ama gözüme birkaç program kestirdim. Kullanmaya başlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Hocam kusura bakmayın yeni fark ettim mesajınızı. Ben kullanmıyorum ama gözüme birkaç program kestirdim. Kullanmaya başlayacağım.

Banada söyleyebilir misiniz acaba?

• ortaokuldayken ing hocamız küçük kağıtların üzerine bilmediğimiz kelimeyi kağıdın arka kısmına da anlamını bulup yazmamızı ve bi torbaya atmamızı söylemişti.sonra torbadan kelime çekip kendine devamlı sorunca kelimeleri öğreniyosun bide o yeni öğrendiğin kelimelerle cümleler kurmaya çalış tamamdır
  • daha önce de birkaç defa yazdığım üzere kelime öğrenmede; kelimeyi sadece metin olarak ezberleme yöntemi son derece yetersiz, akılda kalıcılığı oldukça düşük, öğrenmeye çalıştığınız kelimeleri cümle içinde kullanmanız,tekrar etmeniz vs. de çoğu zaman etkili olmuyor. (hafızası çok kuvvetli arkadaşlar muaf tabii bu konuda)

ama kelimeyi bir görüntü(fotoğraf veya video) ile beraber öğrendiğinizde hafızanızda en az 4-5 kat daha fazla süre kalabiliyor. Bu konuda hazır ürünler kullanmaktansa bizzat kendinizin hazırlayacağı resimli kelime kartları yeni kelimeler öğrenmede inanılmaz derecede faydalı olacaktır

kendi hazırladığım kartlardan örnekler;
     İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!!  14.01.2014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdesign -- 4 Mart 2014; 11:14:46 >

• quote:

DaLGacI

Hocam dediğim gibi daha kullanmadım ama güzele benzediklerini düşündüklerimi indirdim. Aslında baya güzel program var da seviye konusu sıkıntı oluyor. Mesela indirdiklerime baktım. Baya eğlenceliler ama seviye olayı kötü. Kimi programlar aşırı kolay kimileri aşırı zor.
    Buyurun bendekiler şunlar:
     İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!!  14.01.2014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 4 Mart 2014; 19:01:39 >
  • Bisi sorucam arkadaslar.
    Herhangi bir kelimenin sonuna "up"" kelimesi gelince ne anlami katiyor ?
    Live it up
    Give it up vs vs

• Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PlayHard_ -- 6 Mayıs 2014; 22:17:56 >
  • Bir kelimeyi hatırlatıcı bir cümle içinde kullanarak ezberlemek çok işe yarıyormuş meğerse
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PlayHard_ -- 16 Mart 2014; 11:02:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.