Şimdi Ara

İngilizce Kelime Kartları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben ve ev arkadaşım ingilizce öğrenmek istiyoruz. 2 mizinde az buçuk gramer bilgisi var. Üstüne kelime öğrenmek istiyoruz ama böyle internet sitelerinden pek kalıcı olmadığına karar verdik.
    Daha sonra yapışkan kağıtlara günlük hayatta kullanılan yaklaşık 150 kadar kelime yazdık arkalarına türkceleri yazdık. Kısa bir süre kadar çalıştık onlara daha sonra birbirmize hazırladığımız kağıtlardan sorular sormaya başladık ve gerçekten 2 mizde böyle bir çalışmayı hem daha zevkli hemde daha akılda kalıcı bulduk.
    Anlıyacağınız şu an ingilizce kelime kartı arıyorum. ama böyle internet üzerinden değil elle tutulur olacak resimli olursa çok daha iyi olur. İskambil kartı gibi yani. 1000 kelimeye kadar arıyorum şu an. Sizin tavsiye ettiğiniz böyle bir ürün satan bir site varsa paylaşırsanız benimle çok sevinirim.

• kendin yap aynı zamanda öğrenirsin internetten en çok kullanılan 1000 yada 2000 kelimenin çıktısını al kırtasiyeden mukavva kağıdı gibi biraz sert olan karton türü kağıtlardan al onları kare şeklinde kes bir tarafına ingilizce diger tarafına türkçe yaz hem yazarken öğrenirsin senin çin daha verimli olur gidip hazır alma bizim bir arkadaş toefl hazırlanmıştı o bu yöntemi yaptı hatta kelime kartları duruyor bir ara bana da vermişti lazım oldugu için şuan işine yaramıyor istesem hepsini verir ama gerek yok bende kendim yapıyorum böyle daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

kendin yap aynı zamanda öğrenirsin internetten en çok kullanılan 1000 yada 2000 kelimenin çıktısını al kırtasiyeden mukavva kağıdı gibi biraz sert olan karton türü kağıtlardan al onları kare şeklinde kes bir tarafına ingilizce diger tarafına türkçe yaz hem yazarken öğrenirsin senin çin daha verimli olur gidip hazır alma bizim bir arkadaş toefl hazırlanmıştı o bu yöntemi yaptı hatta kelime kartları duruyor bir ara bana da vermişti lazım oldugu için şuan işine yaramıyor istesem hepsini verir ama gerek yok bende kendim yapıyorum böyle daha iyi

Dostum Bizde düşündük kendimiz yapmayı ama sonra resimli alırsak daha faydalı olacagına kanaat getirdik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartel90

Merhaba arkadaşlar
    Ben ve ev arkadaşım ingilizce öğrenmek istiyoruz. 2 mizinde az buçuk gramer bilgisi var. Üstüne kelime öğrenmek istiyoruz ama böyle internet sitelerinden pek kalıcı olmadığına karar verdik.
    Daha sonra yapışkan kağıtlara günlük hayatta kullanılan yaklaşık 150 kadar kelime yazdık arkalarına türkceleri yazdık. Kısa bir süre kadar çalıştık onlara daha sonra birbirmize hazırladığımız kağıtlardan sorular sormaya başladık ve gerçekten 2 mizde böyle bir çalışmayı hem daha zevkli hemde daha akılda kalıcı bulduk.
    Anlıyacağınız şu an ingilizce kelime kartı arıyorum. ama böyle internet üzerinden değil elle tutulur olacak resimli olursa çok daha iyi olur. İskambil kartı gibi yani. 1000 kelimeye kadar arıyorum şu an. Sizin tavsiye ettiğiniz böyle bir ürün satan bir site varsa paylaşırsanız benimle çok sevinirim.

Satın almak istiyorsan Fono en sık kullanılan 1000 ve ikinci 1000 diye kelime kartları var....toplam 2000 yani..

İngilizce, telafuzu Türkçesi ve cümle içinde kullanılışı yer alıyor....

Yanlız resimli değil....

http://www.egitimsepeti.com/img/urun/fono_ilk_1000.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 27 Ağustos 2013; 2:39:41 >

• aslında benimde merak ettigim bir şey var şimdi ingilizcede okadar çok kelime var ki başlangıç olarak ingilizceyi rahat konuşabilmek ne bileyim herhangi forumdaki yazıyı rahat okuyabilmek,rahat bir şekilde dizi ve film izleyebilmek için kaç kelime ezberlemek gerekiyor ona göre bir liste çıkartmayı düşünüyorum sizce bunun için 2000 kelime yeterli mi çünkü yine bir yerden edindigim bilgiye göre bir insanın akademik yani ileri seviye ingilizce konuşabilmesi için 4000 civarında kelime bilmesi gerekiyormuş
  • Eğer böyle bir yöntem deneyecekseniz kesinlikle kartları kendiniz hazırlayın (resim/yazı yeteneğiniz kötü olsa bile) Hazırlama esnasında bile birçok kelime öğrenirsiniz.

Her insanın öğrenme biçimi farklıdır ancak fotografik şekilde hafızaya atılan kelimeler daha akılda kalır. Yani kelimeyi bir resimle veya bir olayla(filmden bir sahne mesela) öğrenmek hafızada çok uzun süreli kalıcı yer edinir.(Mesela eski "the O.C." dizisinde öğrendiğim "sensitive" kelimesi çok uzun süre, dizideki bir sahnesi vasıtası ile aklımda kalmıştı) Belli bir süre akılda kaldıktan sonra, kullandıkça veya başka yerlerde rastladıkça zaten iyice pekişiyor ve artık o ilişkilendiren görüntüye bile ihtiyaç duymadan hafızanızda kalmaya devam ediyor.

Ben de şu aralar tüm yönleriyle(gramer, konuşma,vocabulary vs.) ingilizceye yoğunlaşmış durumdayım.
    Kelime çalışmalarında eskiden - sadece kelime ve anlamlarını not edip ezberlemeye çalıştığım zamanlarda - bu kelimelerin yaklaşık yarısını 2-3 gün sonra unuttuğumu bir hafta sonra ise neredeyse hiçbirinin kalmadığı görüyordum.

Daha sonra Ipadde bir dil uygulamasında gördüğüm sanal kelime kartları hoşuma gitti. Onlarla uğraşmak yerine kendim benzer şeyleri hazırlamaya karar verdim.
    Bu yöntemle 1 ayda 500 den fazla kelime hazırladım ve öğrendim. Hergün bu kelimelerin hafızamda olup olmadığını kontrol ediyorum, 500 tanede sadece 10-15 tanesinde çelişkiye düştüklerim oluyor. Okuma parçalarında veya internette bu kelimeleri görünce artık hatırlayabiliyorum. Hazırladığım kartlardan örnekler

• quote:

Orijinalden alıntı: kartel90
    Hocam ingilizce kartlarını kendim hazırlamaya karar verdim yanlız teleffüzlerini bilmediğim kelimeleri nasıl yapacam. Birde hazırlarsam nasıl bir madde kullanıyım makavva mı karton mu sağlam bir şey olsun istiyorum uzun ömürlü daha sonra tekrar tekrar kullanılabilecek. Birde nasıl yapmamı tavsiye edersiniz önce ingilizcesini sonra altına telaffüzünü arkasınada türkçesini mi yazayım?

telaffuz için işe fonetik alfabeyi öğrenerek başlamalısın.
    sakın o meşhur küçük sarı el sözlüklerindeki gibi türkçe okunuşlardan çalışma, örneğin şu kelimenin okunuşu

üstte verdiğim örnek sanal kartlarda bazı kelimelerin okunuşları da bulunmakta.
    fonetik alfabede öğrenmen gereken birkaç harf vardır, bunları öğrendiğin zaman tüm kelimelerin doğru okunuşunu öğrenebilirsin.
    />

kartları hazırlamaya gelirsek keyfine kalmış, nasıl istersen öyle yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdesign -- 27 Ağustos 2013; 11:46:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.