Şimdi Ara

İngilizce Konuşmak İstiyorsan Sakın Grammer Öğrenme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
28
Favori
31.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Altug

Beyler sonuc olarak biri benim gibi ozel okul cikisli olup hala ingilizce konusamayan dil ozurlu kardesinize yardimci olabilir mi? Bilgisayarim yok(sirketteki pc den indirebilirim) evde sadece nokia 5800 kullaniyorum. Bir ingiliz ile araliksiz muhabbet edecegim sekilde ingilizce ogrenmek istiyorum.

Not: yazilani anliyorum ama konusamiyorum ve yazamiyorum. Konusmak icin ne onerirsiniz

selam

http://www.effortlessenglishclub.com/ctrl.html

bu sayfaya gir, ortada 3 tane video var, orada ne yapacağın anlatılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gitar

quote:

Orijinalden alıntı: -Altug

Beyler sonuc olarak biri benim gibi ozel okul cikisli olup hala ingilizce konusamayan dil ozurlu kardesinize yardimci olabilir mi? Bilgisayarim yok(sirketteki pc den indirebilirim) evde sadece nokia 5800 kullaniyorum. Bir ingiliz ile araliksiz muhabbet edecegim sekilde ingilizce ogrenmek istiyorum.

Not: yazilani anliyorum ama konusamiyorum ve yazamiyorum. Konusmak icin ne onerirsiniz

selam

http://www.effortlessenglishclub.com/ctrl.html

bu sayfaya gir, ortada 3 tane video var, orada ne yapacağın anlatılıyor.

$97 on yargimi biraz azaltabilsem alirdim. Warez i yok mu bunun? 8mbps internet ile indirebilecegi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Reklam için pek uygun yer değil itici oluyor böyle..arkadaşlar gramer tartışması yapıyor fikrinizi yazsaydınız daha faydalı olurdu.
  • Ayrıca çok resmi bir yazı olmuş okan :)

siteye gidince bedavadan bilgi yok, ne yazıkki.
  • Bütün yorumları okuyamadım çok uzundu. Ama konuyu açana katılıyorum.

Mesela kendimden örnek veriyorum:Şuan İDE hazırlık okuyorum. Lisede dil okumadığım halde quizde sınıftakilerden daha yüksek not aldım yani en yükseği. Ki ben ingilizcemi geliştirmedim bile.Zaten lisede en son lise2de ingilizce gördük.Ayrı bir çalışma da yapmadım ama sağ olsun yabancı diziler ve internette takılmayla gelişti.Onlar lisede grammar ve vocabulary çalıştı da noldu Tabi hiçbir işe yaramaz demiyorum bu onların gerizekalılıkları.Yoksa o bilgiyi çok güzel kullanabilecekler de vardır.
  • hea birde o var...Millet uğraşmaz sonra suçu hocaya bilmem neye atar...

Açıkcası yattığın yerden öğren diye birşey yok...Öğrenecekseniz çalışacaksınız arkadaş. Grammar'de çalışacaksınız, kitapta okuyacaksınız yeri gelecek yazma işinede gireceksiniz, konuşmayada çabalayacaksınız !

Özetle aldığınız eğitim, kullandığınız kaynak ne olursa olsun siz çalışmadıkça bişe olmaz...

Bu arada dil kurslarının bu şekilde kısa sürede öğretiriz iddialarına kulak asmayın derim...Mucize beklemeyin yani.
  • Arkadaşlar dün oral quiz olduk Üniversitede.
    A1 kurundayım written quiz den 94 almıştım sınavda 50 soru vardı.
    Oral quiz den de 88 aldım.Notlar bana düşük geliyor ve moralim bozuluyor.Çünkü konular çok kolay.
    Sizce a1 seviyesine göre nasıl notlarım.Gördüğümüz ders kitabı English File elementary.
    İngilizce'yi gerçekten öğrenmek istiyorum ve olabildiğince hazırlığı iyi değerlendirmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

hea birde o var...Millet uğraşmaz sonra suçu hocaya bilmem neye atar...

Açıkcası yattığın yerden öğren diye birşey yok...Öğrenecekseniz çalışacaksınız arkadaş. Grammar'de çalışacaksınız, kitapta okuyacaksınız yeri gelecek yazma işinede gireceksiniz, konuşmayada çabalayacaksınız !

Özetle aldığınız eğitim, kullandığınız kaynak ne olursa olsun siz çalışmadıkça bişe olmaz...

Bu arada dil kurslarının bu şekilde kısa sürede öğretiriz iddialarına kulak asmayın derim...Mucize beklemeyin yani.

Arkadaşlar

Bilgiçliğinizi şöyle test edelim. Biz eğitimimizi % 100 öğrenme garantisi altında sunuyoruz. Hodri meydan. 8 yıldır uygulanan bir eğitim sistemi ve Avrupa dahil ödül almış bir sistem. Dilerseniz buyrun gelin sistemi size anlatayım. Dediğim gibi % 100 öğrenme garantisi mevcut. Bilmediğiniz konularda ahkam kesmektense araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkecoskun

quote:

hea birde o var...Millet uğraşmaz sonra suçu hocaya bilmem neye atar...

Arkadaşlar

Bilgiçliğinizi şöyle test edelim. Biz eğitimimizi % 100 öğrenme garantisi altında sunuyoruz. Hodri meydan. 8 yıldır uygulanan bir eğitim sistemi ve Avrupa dahil ödül almış bir sistem. Dilerseniz buyrun gelin sistemi size anlatayım. Dediğim gibi % 100 öğrenme garantisi mevcut. Bilmediğiniz konularda ahkam kesmektense araştırın.

oke hodri meydan anlat sen neymiş sizin şu mucizevi sisteminiz. Avrupada ödül almış falan fistan. Skinner'in adınada adamlar ödül veriyorlar ama bugün behaviorsm'in işe yaramadığını cognitive psychology ile biz açıklayabiliyoruz. nolmuş yani ödül aldıysa bu sistem. Hoş ilk defa bir eğitim sistemine ödül verildiğini duyuyorum ya

Sen anlat sizin sisteminde bende kökenini anlatayım...

Başkasına ahkam kesme demeden önce sen tanımadığın adam hakkında ahkam kesme !

birde siz zorunlu olarak hala traveller mı neydi o kitabı mı kullanıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 3 Aralık 2012; 14:43:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xdriver

Arkadaşlar dün oral quiz olduk Üniversitede.
    Oral quiz den de 88 aldım.Notlar bana düşük geliyor ve moralim bozuluyor.Çünkü konular çok kolay.
    Sizce a1 seviyesine göre nasıl notlarım.Gördüğümüz ders kitabı English File elementary.
    İngilizce'yi gerçekten öğrenmek istiyorum ve olabildiğince hazırlığı iyi değerlendirmek istiyorum.

XX kuruna göre aldığın notlar iyi ya da kötü demek pek doğru bir yaklaşım olmaz. Kuru A1 ya da B1 olarak değil de genel olarak değerlendirirsen iyi notlar almışsın, 94 zaten kötü bir not olamaz zira sınavın 100 üzerinden olduğunu varsayıyorum. 88'de gayet iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

quote:

Orijinalden alıntı: xdriver

Arkadaşlar dün oral quiz olduk Üniversitede.

XX kuruna göre aldığın notlar iyi ya da kötü demek pek doğru bir yaklaşım olmaz. Kuru A1 ya da B1 olarak değil de genel olarak değerlendirirsen iyi notlar almışsın, 94 zaten kötü bir not olamaz zira sınavın 100 üzerinden olduğunu varsayıyorum. 88'de gayet iyi.

Cevap için teşekkürler dostum.
    Notları artırarak devam ediyoruz.Listeninglerde biraz sorun yaşıyorum.
    Tam tamına anlayamıyorum.Bu da sınavlarda sıkıntı yaratıyor.Önereceğiniz herhangi bir yöntem var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Menemen

quote:

Buradaki konu hangi setle çalışıldığı değil, ben örnek olarak kendi çalışmalarımı verdim.

Sayısız Kurs Set var, Temelde İki çeşit öğrenme yöntemi var

1. grammer kuralını verip sonra dinle tekrar et, ve sonra yeni kural verip dinle tekrar et yöntemi. Bu yöntemle öğrenmek çok zor

2. tatil bölgelerinde ilkokul mezunu olan bir çok çalışan ile karşılaşmışsınızdır. Turistlerle şıkır şıkır konuşuyorlar. Belki doğru düzgün elamanın okuma yazması bile yok ama konuşuyor. Past tense nedir desen hayatında ilk defa duymuştur ama kullanır vs...

Ben iddaa ediyorum konuşurken gramer düşünürsen takılırsın, konuşma sırasında her cümlede 1 dakika beklemek insanı gülünç duruma sokar, birde o ak söylemek istediğin bir türlü aklına gelmez.

Grammer bilmezsen, grammer düşünmene gerek kalmaz... Duyguların direk kelimelere dökülür...

Merhaba öncelikle. Naçizane fikirlerim şunlardır;
    1-Artık her şeyi bebek kavramıyla düşünmekten vazgeçmeliyiz. Osmanlı 1299'da doğru 1922'de öldü gibi. Küçük yaştaki çocukların (5-6 yaş altı) dil öğrenme becerileri fazladır.

Onlara zaten dil bilgisi öğretemezsiniz, ama kelime öğrenebilirler.
    Bebekler bir günde sökmüyor ki konuşmayı, 15 yaşında ancak oturuyor. Bebek yöntemi çok yavaş olur.

2- İlkokul mezunu dediğiniz çalışan ile gramer çalışmaya başlayacak olan adamı aynı anda aynı koşullarda başlatalım, hangisi daha çabuk gelişme kaydeder?

3- Dil ve dil bilgisi farklı kavramlar değildir. Öğretim hayatımın tamamını dil bilgisi tekniğiyle geçirdim ancak bildiğim kadar konuşabiliyor ve anlayabiliyorum.

)

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 3 Eylül 2014; 1:28:17 >

• işte şu yukardaki muhabbetler yüzünden ELT alanını komple bırakıp applied linguistics ve psycholinguistics'e geçtim...

arkadaşlar herkes işin uzmanı bakıyorum...

yok bebekleri analiz falan, onlar dil bilgisi öğrenemez kelime öğrenir...

Siz ne saçmalıyorsunuz ? ? ? Madem bu kadar meraklısınız oturup Steven Pinker'in Language Instinct kitabını okuyun, sonra cognitive exploration of language and mind'a bakın daha sonra Chomsky'nın UG'sine bakın bunlarını yalayıp yuttunuz methodlar hakkında konuşacaksanız iyi bir methodoloji bilginiz olsun...Skinner'ı tanıyın Ausubel'i, Bruner'i Piaget'i bilin ! ! !

Milletin kafasından uydurduğu fikirleri işin aslıymış gibi anlatmasına deli oluyorum.

alın size dropbox'da ki kaynaklarım için link...merak edipte okuyan olur belki

https://www.dropbox.com/sh/o9hxfxlt49jv08p/8Bdjimpmci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 4 Aralık 2012; 11:55:21 >

• çok iyi bir konuşmacı olmak için, ne akademik eğitime gerek var, ne grammer bilgisine gerek var, nede akıllı olmaya gerek var. Zeka ile dil çok farklı şeyler, yoksa aptallar konuşamazdı :)) Demekki sistemde bir yanlışlık var

Çok iyi dinle, ve mümkün olduğunda çok tekrarlı dinle, sorularada doğru yanlış cevap ver. Bunu sadece 6 ay yap, 2 yıl grammer kitaplarını ezberleyip 2 cümleyi kuramayan umutsuz insanlardan daha çok başarılı olursun.

Birde yıllarca grammer çalışıp beceremeyen ve sonrada bu böyle olmuyor yurtdışına gitmek lazım diyen insanlar varki onlara ayrı gülüyorum. İmkanı parası olan gitsin ama

İnternet var yahuu, dünyaya gitmeye gerek yok, dünya sana geliyor zaten, üstelik çok çok ucuza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitar -- 4 Aralık 2012; 12:28:39 >
  • quote:

işte şu yukardaki muhabbetler yüzünden ELT alanını komple bırakıp applied linguistics ve psycholinguistics'e geçtim...

arkadaşlar herkes işin uzmanı bakıyorum...

yok bebekleri analiz falan, onlar dil bilgisi öğrenemez kelime öğrenir...

Siz ne saçmalıyorsunuz ? ? ? Madem bu kadar meraklısınız oturup Steven Pinker'in Language Instinct kitabını okuyun, sonra cognitive exploration of language and mind'a bakın daha sonra Chomsky'nın UG'sine bakın bunlarını yalayıp yuttunuz methodlar hakkında konuşacaksanız iyi bir methodoloji bilginiz olsun...Skinner'ı tanıyın Ausubel'i, Bruner'i Piaget'i bilin ! ! !

Milletin kafasından uydurduğu fikirleri işin aslıymış gibi anlatmasına deli oluyorum.

alın size dropbox'da ki kaynaklarım için link...merak edipte okuyan olur belki

https://www.dropbox.com/sh/o9hxfxlt49jv08p/8Bdjimpmci

Link için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 24 Ağustos 2013; 1:25:54 >

• quote:

çok iyi bir konuşmacı olmak için, ne akademik eğitime gerek var, ne grammer bilgisine gerek var, nede akıllı olmaya gerek var. Zeka ile dil çok farklı şeyler, yoksa aptallar konuşamazdı :)) Demekki sistemde bir yanlışlık var

Çok iyi dinle, ve mümkün olduğunda çok tekrarlı dinle, sorularada doğru yanlış cevap ver. Bunu sadece 6 ay yap, 2 yıl grammer kitaplarını ezberleyip 2 cümleyi kuramayan umutsuz insanlardan daha çok başarılı olursun.

Birde yıllarca grammer çalışıp beceremeyen ve sonrada bu böyle olmuyor yurtdışına gitmek lazım diyen insanlar varki onlara ayrı gülüyorum. İmkanı parası olan gitsin ama

İnternet var yahuu, dünyaya gitmeye gerek yok, dünya sana geliyor zaten, üstelik çok çok ucuza

Haklısın gitar, her hangi birşeyi kurtuluş ve olarak gören kişiler bence kaçmanın yollarını ve başarısızlığına bahane bulma amacıyla söylüyorlar, yutdışına gidnce sanki beynine bilgi enjekte edecekler, insanın içinde olmayınca Daum gibi Alex gibi hayatının yarısını Türkiyede geçirip hala konuşamayan insanlara benzerler...isteyeceksin yolu bu.

• siz ne fikrin bahsediyorsunuz ? Dil edinim süreçleri konusunda bir fikriniz var mı ? Gitar nickli şahsiyette millete yalan yanlış bilgilerden bahsediyor. Yok aptallar konuşamaz falan fistan ? Neyin kafasındasın hocam sen ?

http://www.youtube.com/watch?v=Q-B_ONJIEcE

şunu izleyin ! ! ! Dil nedir, öğrenmek nedir bunları bir öğreninde öle kaba taraflarınızdan uyduruk fikirler sallamayın...

Siz çok bilmiş tipler dili kelime ezberlemek mi sanıyorsunuz ? Mental lexicon'dan ve lexicon access'den haberiniz var mı ? şu 2 terimi biraz araştırın bu bile yeter size..yok grammar öğrenmişte cümle kuramıyormuş falan fistan...

püff ayrılda gel be !

• quote:

siz ne fikrin bahsediyorsunuz ? Dil edinim süreçleri konusunda bir fikriniz var mı ? Gitar nickli şahsiyette millete yalan yanlış bilgilerden bahsediyor. Yok aptallar konuşamaz falan fistan ? Neyin kafasındasın hocam sen ?

http://www.youtube.com/watch?v=Q-B_ONJIEcE

şunu izleyin ! ! ! Dil nedir, öğrenmek nedir bunları bir öğreninde öle kaba taraflarınızdan uyduruk fikirler sallamayın...

Siz çok bilmiş tipler dili kelime ezberlemek mi sanıyorsunuz ? Mental lexicon'dan ve lexicon access'den haberiniz var mı ? şu 2 terimi biraz araştırın bu bile yeter size..yok grammar öğrenmişte cümle kuramıyormuş falan fistan...

püff ayrılda gel be !

Merhaba Hocam,

öncelikle sakin ol :)) Ben burada olmaktan ve konuşmaktan paylaşmaktan zevk alıyorum, sende bu şekil dene, boşver kızmayı. Çünkü karşındaki ne diyor, artık bunu bile göremez oldun. Bu dünya: uzun kısa, siyah beyaz, doğru yanlış, haklı haksız, gibi zıtlıklar üzerine kurulmuş, ben senin gibi düşünmüyorum, bu doğal birşey.

1. Aptallar konuşamaz demedim. İyi bir dil öğrenimi için zeki olmaya gerek yok, yoksa aptallar konuşamazdı, işin sırrı, iyi bir dinleyici olmak ve çok fazla tekrar etmekten geçiyor dedim.

2. Hiçbir yazımda kelime ezberlemekten bahsetmedi, çünkü kelime ezberlersen konuşamazsın, grammer öğrenme pratik yap demek kelime ezberle demek anlamına gelmiyor. Kalıplar üzerinde yoğunlaşmak, duygulanmak, söylediğini yaşamak hissetmek, kızmak, sevinmek üzülmek, bağırmak, kısık sesli konuşmak, dili yaşamak hissetmek gerekir konuşurken. Gramer düşünürsen bunu yapamazsın. ve takılır kalırsın. A.J.Hoge gerçekten harika bir insan, onunla çalışmaktan da ayrıca çok memnunum.

3. Son olarak grammer öğrenmeden zamanları nasıl öğrenip kullanacağız peki, üstelik ezberlemeden. Bunun cevabınıda A.J. Hoge hocamızın bulduğu sihirli bir yöntemle yapıyoruz. Bize bir hikaye anlatıyor. Sonra o hikayeyi, 1 yıl önce, 1 yıl sonra 2 ay önce, 10 yıldan bu güne, gelecekte gibi sonsuz şekilde değişik değişik anlatıyor. Ve işe yarıyor.

Düşüncelerimi paylaşmak, olumlu ve olumsuz dönütler almak çok güzel, okuduğunuz için teşekkürler.

• şimdi şu konuya bir açıklık getirelim...

burada bahsettiğim kişisel fikirler şunlar bunlar değil...İşin aslı, özü olan bilimsel yaklaşımlardır. Dili yaşamak hissetmek falan fistan bunlara biz fuzzy logic diyoruz...

neyse lafı uzatmadan şunu diyeceğim. Dil öğrenmek olayının bilimsel bir tarafı var. Zihinsel psikoloji yaklaşımlarının gelişmesi ile biz bunları çok daha iyi biliyoruz...

Sizin burda söyledikleriniz ise dayanağı olmayan fikirler... Yanlış demiyorum, tamamen işe yaramazda demiyorum ama effortless vs gibi işlerle dil öğretemessiniz kimseye...Amerikan kültür kurslarının yalanı gibi bu effortless bilmem ne şu bu...

Bu adamın yaptığı size gerçek olmayan birşeyi reklam kampanyaları ile yutturmak

İkinci dil öğrenen birisi olarak Native state'e ulaşmanız beyninizin esnekliğini kaybetmesinden dolayı imkansız. Burda bu methodla anlatılan herşey bu fikri karşı bir kere...

Grammar olayına geliyince. Noam Chomsky'nin generative grammar "universal grammar" muhabbetine bir bakın. Mevcud gelişmelerle insan beyninin ilk dili nasıl öğrendiğini bu kurallar ile açıklıyoruz...

Sizin grammar dediğiniz şey oldukça gerekli. Bu effortless setinin anlattığı şekilde kuralların sadece dile maruz kalarak farkına varılması tamamen yalan. Mental aritmetik muhabbetleri gibi...

Özetleyecek olursak bu forumda bu kadar çok yalan haber ve eksik bilgileri çok çok gördüm okudum öle olmadığını anlattım. O yüzden cidden konuyu anlatacak kadar akademik bilginiz yoksa yanlış yönlendirmeyin kimseyi bu böyle şu şöyle diye...

Bebekler dil bilgisi öğrenemez yanlış ! ! ! Onlar dil bilgisini ediniyorlar zaten her insanda olan budur...

Ha tüm bunların nasıl sölüyorum onuda diyeyim akademik olarak dil üzerine çalışan "second language acquisition" üzerine tez yazmaya hazırlanan, discourse analysis üzerine tubitak için araştırma hazırlayan ve en sonra erciyes üniversitesinda ingilizce hazırlık bölümüne kültür - dil ilişkisi araştırmasına yapan birisiyim. Reklam içeren programların artık millete mucizevi birşeymiş gibi sunulmasına çok fena kızıyorum...Sonra 5 sene sonra gene gelir birisi gene konuşamıyorum der...

• Hocam iyiki sizinle aynı ortamda değiliz ve iyiki ileride sizinle karşılaşma imkanımız yok, inanın insanı dil öğrenmekten soğutursunuz, ileride bir okulda hoca falan olursanız öğrencilerinize şimdiden üzüldüm.

Dil öğrenmek çok eğlenceli birşey, insanı mutlu ediyor, zevk veriyor. Bu kadar kasıp teknik detaylar ile sıkmayın kendinizi, ben rahat bırakıyorum kendimi ve başarıyorum bu işi. Hergün tv izliyorum, sesli kitaplar okuyorum, hocamı dinliyorum pratik yapıyorum ve çok çok hızlı ilermele kaydettiğimi görüyorum, ve bunu paylaşıyorum, gerisi boş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitar -- 4 Aralık 2012; 16:57:08 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.