Şimdi Ara

İngilizce Öğrenmek için Tavsiyeler;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
7
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce öğrenemeyişimizin sebeplerini , yaptığımız yanlışları ve aslında neler yapmamız gerektiği konusunu sizlerle paylaşmak istedim. Farklı görüşte olanlar ya da katkıda bulunmak isteyenler lütfen yazsınlar ve bu başlığı genişletip bir hazineye dönüştürelim.

ONUR..

YANLIŞLAR VE DOĞRULAR

YANLIŞ :Gramer öğrenilmeden bu iş olmaz,mutlaka tüm Gramer'e hakim olmalıyım.
    DOĞRU : Intermediate gibi bir seviyeye(yani belli bir kelime bilgisi ve kompleks olmayan cümleleri anlayacak seviye) gelene kadar Gramer çalışılmalı.Tenseleri,modalları,sıfat,zamir,isim,edat,bağlaçları vb. temel gramer bilinmeli.Temel Grameri öğrendikten sonra ise gramerde boğulmayı bırakıp okuma,dinleme ve izleme aktivitelerine ağırlık verilmelidir.

YANLIŞ : Sürekli kelime ezberlemeliyim.Kelime kartlarım olmalı ve onları defalarca kere yazmalı yada tekrar etmeliyim.
    DOĞRU : Kelimeleri ve cümlecikleri ezber yapmadan öğrenmek için,seviyemize uygun hikaye kitapları okumalı kelimelerin cümle içinde nasıl kullanıldığını görmeliyiz. Hikaye içinden cümlenin anlamını çıkaramıyorsak İngilizce-Türkçe değil mutlaka İngilizce-İngilizce bir sözlükten anlamına bakmalıyız. (Pre-intermediate seviyesi sonrası) kelime Türkçe'de ne anlama geliyor değil İngilizce'de nerede ve nasıl kullanılıyoru öğrenmeliyiz.
    *Eğer hikayede anlamını bilmediğimiz çok fazla sayıda kelime varsa bir düşük seviyeden daha fazla kitap okumalıyız ya da sürekli sözlüğe bakmayı bırakmalıyız. Sürekli sözlüğe bakmak motivasyonu bozup,pes etmeye sebep olabilmektedir.

YANLIŞ :Yazılı çeviri yapmanın çok faydası oluyor. Hem kelimeleri hem de cümle yapısını öğreniyorsun.
    DOĞRU :Çeviri yapmak,o dili öğrenmek için yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Çeviri yaptığımızda kendi dilimiz gibi düşünüyoruz. O dili hiç düşünmeden konuşabilmek için,kelimelerin bile anlamını İngilizce olarak öğrenmeliyiz. Türkçe düşünmek ve mantık kurmak hatasına düşmemeliyiz. Aklımızda bir şeyi Türkçe planlayıp sonra gramere uydurarak İngilizce'ye çevirip sonra aktarmaya kalkarsak arka arkaya 2 cümleyi kurmamız dakikalar sürer ve karşımızdaki bu sırada arka arkaya 9-10 cümle söylemiş olur bile.Bizde bu sebeple utanır,çekinir ve konuşmama yolunu seçeriz Yani kısaca "ANLARIZ AMA KONUŞAMAYIZ".

YANLIŞ : Türkçe altyazılı filmeler izlenmeli.
    DOĞRU : Bol bol Orjinal İngilizce dizi,film,belgesel,TV Show vs izlenmeli. İzlenmeli ama izlenecek materyaller mutlaka Türkçe değil İngilizce altyazılı olmalıdır. Bu şekilde beynimiz cümleleri hem görsel hem de işitsel hafızaya almaktadır. Söyleneni belirli bir seviyeye gelene kadar anlayamayacağımız için onu İngilizce metin halinde görmek(yani İngilizce altyazıyla izlemek) gerekmektedir. Özellikle filmler ve duygu yüklü replikler akılda çok daha iyi kalmaktadır. %80 her söyleneni anlamaya başladıktan sonra ise altyazılarda kaldırılmalı ve beyin her söyleneni anlamaya zorlanmalıdır. İzlenecek olan materyaller seviyeye uygun seçilmeli başlangıç seviyeleri için özel olarak hazırlanmış Extra English(youtube),New Headway(youtube) gibi sitcom'lar izlenmeli açıpta Lost'u izlemeye çalışıp hiçbirşey anlamayıp sonra kendimizi çalışmaktan soğutmaya sebep olunmamalıdır.

YANLIŞ : Bu iş kursa gitmeden olmaz.
    DOĞRU : Bahsedilen kurslarda eğitim danışmanlığı yapmış biri olarak bu kurslardaki başarı oranının % 4-5'i geçmediği konusunda sizi temin edebilirim. Hala ve hala gramere dayalı saçma sapan bir anlayış izliyor çoğu. Lütfen paranızı çöpe atmayın. Gidenler beni teyitleyecektir. Faydasızdır demiyorum ama herşey sizde başlar ve biter. Malesef ki kurslara vereceğiniz para ve zamanı Native English bir chat arkadaşı bulamaya harcasanız 4-5 kat daha kardasınız buna emin olun.

YANLIŞ : Daha yolun başındayım hele bir grameri öğreneyim,800-1000 kelime ezberleyeyim de sonra speaking(konuşma) yapmaya çalışırım.Şimdi daha erken.
    DOĞRU : Beginner bile olsak mutlaka her fırsatta speaking yapılmalı.Enstrüman çalmayı öğrenmek için nasıl sürekli enstrüman çalıyorsak,daha iyi basket atmak için yüzlerce kere atış yapıyorsak,bir işte daha iyi olmak için o işi defalarca kere tekrarlıyorsak İngilizce konuşabilmek için de daima konuşma pratiği yapmalıyız. Hem de en başından itibaren!

Nasıl speaking yapabilirim? Kasaba,manava "How Are you" mu diyeceğim" diyenler için öneriler:

1) Belirli bir ücret karşılığı(aylık 100-130 TL) internet üzerinden online konuşma sınıflarına katılımınıza imkan veren sitelerden eğitim alınabilir. Yurt içindeki kurslardan çok çok daha başarılı olduğunu teyit edecek bir çok kişi bulabilirsiniz. (Min seviye Beginner. Başlangıç düzeyde olanlar muhakkak buradan başlamalı diye düşünüyorum)
    En popüler 2 tanesi:
    * englishtown.com
    * verbling.com

2) Hem eğitim yapıp hemde yardımlaşma ve chat yapma imkanı veren sitelere çok makul ücretler karşılığında üye olunabilir /yıllık 100 TL civarı.(Min. seviye Elementry)
    En popüler iki tanesi:
    * livemocha.com
    * busuu.com

3) Yalnızca Speaking'e için hazırlanmış ücretli eğitim setlerine sahip olunabilir.(Ben kullanmadım) Hangisi daha faydalıdır bunun tartışmasına burada girmeyeceğim sadece haklarında okuduğum onlarca yazı sonrası bence en faydalı olacağını düşündüğüm 4 seti fayda derecesine göre sıralamak gerekirse:
    1)Effortless English(Min. seviye Preintermediate).
    2)Rosetta Stone-Mutlaka Canlı konuşma sınıflarına ücretsiz katılım hakkı veren orjinal seri (Min. seviye Beginner).
    3)Tell Me More -Mutlaka Canlı konuşma sınıflarına ücretsiz katılım hakkı veren orjinal seri (Min. Seviye Beginner).
    4)Lingusta (Min. Seviye Beginner)

4) İnternetten dil değişim chat sitelerine üye olunabilir (Min. seviye İntermediate).
    En popülerleri:
    * interpals.net
    * lingq.com
    * sharedtalk.com

5) Dilde akıcılık kazanmak isteyenler de kameralı chat sitelerine üye olabilirler (Upper veya Advanced ).
    * Omegle.tv
    * Chatroulette.com
    * Chatrandom

NOT:Bu yazı akıcı İngilizce konuşmak(min.3000 kelime);İngilizce gazete,dergi,roman okuyabilmek; İngilizce haberleri,filmleri (min. 9000 kelime) ve müzik parçalarını anlayabilmek amacında olanlar için yazılmıştır. Sınavlara hazırlananlar için umumiyetle geçerli değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biozard -- 22 Şubat 2015; 17:58:16 >

• Teşekkürler, daha sonra inceleyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.