Şimdi Ara

İngilizce Öğrenmem Gerek (2 Senede)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar konuyu kısaca özetleyeceğim. 10. Sınıf öğrencisiyim (ki sene bitmek üzere). 2 sene sonra Kanada'ya ailemle birlikte taşınacağız. Bu 2 sene içinde İngilizce'mi geliştirmem gerekiyor. Çünkü üniversite eğitimimi orada alacağım. TOEFL sınavına hazırlanmam gerektiğini de biliyorum. Fakat ilk seviyeden başlamak istiyorum çalışmaya. Zaten forumlarda da öyle olması gerektiğini okudum. Bu yüzden önerebileceğiniz; eğitim setleri, okuma ve gramer kitapları var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nlowire -- 12 Mayıs 2015; 16:54:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• digital eğitim programlarına bakınız
  • Başka cevabı olan yok mu, arkadaşlar? Bu arada cevabın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nlowire -- 12 Mayıs 2015; 10:13:58 >
  • Grammar calismaya basla.Ilerledikten sonra kitap okumaya basla seviye seviye atla.Sonra cumle kaliplarini ogren,kelime hazineni bunlarin hepsini yaparken ne zaman olursa olsun arttirmaya bak.Mesela bende 1400 kelimelik yds el kitabi vardi bos vakitlerimde bilmedigim en az 700 kelimeyi cok basit bir sekilde ogrendim.Bol bol ingilizce dinle,seyret.Ama soyle bir gercek var ki kullanmak gerekiyor.Ornek veriyorum bir oyun oynuyorsunuz ingilizce konusup kendinizi ifade etmeniz gerekiyor boyle bir gereklilik olunca ister istemez insan orada kullanilan ingilizceyi ogreniyor ve kullanmaya basliyor.Olay pratikte ister konusma ister yazma okuma dinleme olsun.Pratik yapmazsan isin cok zor olur orada.Ben kendimi hatirliyorum dilsiz gibi derdini anlatamanin,soyleneni anlayamamanin ne oldugunu bilirim.Suan oyle bir sorunum yok ama ingilizce cok kapsamli bir dil ucsuz bucaksiz bir kaynak.Kelime cesitleri fazla.Essesli kelimeleri fazla.Telaffuz cok onemli.Girtlagini ona gore gelistirmeye bak.Hic tahmin edemeyecegin sozler cok farkli anlamlara gelebilir ornegin piece of me tabi bunun kalipla kullanirlar benimle kavga etmek istiyormusun anlaminda.sen kalkip do you wanna fight with me dersen olmaz,ha bizde nasil yabancilar konusuyor bizde anlamaya calisiyoruz bazi seyleri o sekilde anlayabilirler.Bu yuzden turkceden ingilizceye cevirmemek gerekiyor.Prada kalici isen turkceyi hayatindan cikarip ingilizce dusunmek zorundasin.Hic kasmadan agzindan direk kelimelerin dokulmesi lazim bu da ancak boyle olur.

Kitap olarak sana tavsiyem murat kurt'un english grammar today kitabi isine fazlasiyla yarar,sonrasinda youtube vasitasiyla konunu pekistirirsin bu sekilde kalici olur.Hikaye kitaplari olarak onermeme gerek yok al bir duzgun stage 1-2 diye giden kitaplardan okumaya calis anlamasanda.Bir suru listening kaynaklari var forumda onlari dinle isin zor ama olacak kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Onder Akbas O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Üşenmeden nasıl yazdın o kadar yazıyı :) O gramer kitabını tavsiye eden çok. Elimde bir adet gramer kitabı mevcut, İlknur Altun Şatıroğlu'nun. Ve birde 3-4 sene önce ailemin almış olduğu FONO'nun ''Hızlı İngilizce'' kitabı var. Fakat FONO'yu o kadar beğenmedim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nlowire -- 12 Mayıs 2015; 16:55:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nlowire

Çok teşekkür ederim. Üşenmeden nasıl yazdın o kadar yazıyı :) O gramer kitabını tavsiye eden çok. Elimde bir adet gramer kitabı mevcut, İlknur Altun Şatıroğlu'nun. Ve birde 3-4 sene önce ailemin almış olduğu FONO'nun ''Hızlı İngilizce'' kitabı var. Fakat FONO'yu o kadar beğenmedim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Usenirsek naail bir seyleri yapabiliriz ki veya ogrenebiliriz ? Ingilizcede yazarim usenmedigim icin ogreniyorum sende boyle olmalisin usenme diye bir sey soz konusu olmaz cunku bu sana gereken birsey.Bunu basarman gerek yoksa sikinti cekeceksin gittiginde.Oyle dusun ve basla.Begenmedigin kitaptan calismak zorunda degilsin al dedigim kitabi cok daha hosuna gider,2 ay sonra bitirirsin ve ust seviye kitaplar tavsiye ederiz bu sefer seviyen ilerlemis olur.

Haklısın, çoğu zaman tembelliğimiz yüzünden başladığımız işi bitiremiyoruz. Bu arada tavsiyelerin için yeniden teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bir de aranızda Rosetta Stone setini kullanan var mı? Bu seti almayı düşünüyorum.
  • Up

• quote:

Orijinalden alıntı: Nlowire

Arkadaşlar bir de aranızda Rosetta Stone setini kullanan var mı? Bu seti almayı düşünüyorum.

Sifırdan baslıyorsan iyi setdir

• http://forum.donanimhaber.com/m_105172033/f_//tm.htm#105172033

Yukarıdaki konuda sıfırdan İngilizce öğrenmen için bazı önemli hususlar var. Bakmanı tavsiye ederim.
  • Nlowire kullanıcısına yanıt
    rosetta stone indirdimama günde . kullanıyorum. ama duolingo adlı site daha iyi gibime geldi. rosettada türkçeleri olmadığı için kelime öğrenmen biraz sıkıntı olur. ama resimlerle destekledikleri için grameri güzel öğretiyorlar. sana önerim indirmen ancak günde en aşağı iki saat kullanman gerekir. ingilziceni geliştirmek için
    Hocam ''piece of me'' örneğiniz ''benden bir parça istiyormusun'' manasında olmasın? internetten bakıyım bi dedim britney spears e ait bir şarkı adıymış bu ve şarkının türkçe çevirisinde dediğim şekilde.Gerçi anlam ilişkisi kurulabiliyor dediğiniz manayada gelebilir maksat yanlış öğrenmeyelim.bende yoğun bi şekilde kelime öğreniyorum henüz orta seviyedeyim internette orjinal ingilizce dilinde türkçe ve ingilizce altyazılı iki sekme açıyorum hem kulağım alışıyor hem cümle kalıplarını ve kelimeleri vs öğreniyorum.kelimeler cümle içerisinde kullanıldığı için akılda kalıcılığıda yüksek oluyor.bu yüzden kelimenin anlamlarının yanısıra cümleyide olduğu gibi notepad a yazıp laptopda ingilizce klasörün içerisinde saklıyorum.dün izlerken iki kalıbı kaydettim mesela

be that as it may ----> her ne olursa olsun, öyle de olsa, öyle olmasına karşılık
    at any cost ----> ne pahasına olursa olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: islamova

Hocam ''piece of me'' örneğiniz ''benden bir parça istiyormusun'' manasında olmasın? internetten bakıyım bi dedim britney spears e ait bir şarkı adıymış bu ve şarkının türkçe çevirisinde dediğim şekilde.Gerçi anlam ilişkisi kurulabiliyor dediğiniz manayada gelebilir maksat yanlış öğrenmeyelim.bende yoğun bi şekilde kelime öğreniyorum henüz orta seviyedeyim internette orjinal ingilizce dilinde türkçe ve ingilizce altyazılı iki sekme açıyorum hem kulağım alışıyor hem cümle kalıplarını ve kelimeleri vs öğreniyorum.kelimeler cümle içerisinde kullanıldığı için akılda kalıcılığıda yüksek oluyor.bu yüzden kelimenin anlamlarının yanısıra cümleyide olduğu gibi notepad a yazıp laptopda ingilizce klasörün içerisinde saklıyorum.dün izlerken iki kalıbı kaydettim mesela

be that as it may ----> her ne olursa olsun, öyle de olsa, öyle olmasına karşılık
    at any cost ----> ne pahasına olursa olsun

Hayir hocam,kavga etmek anlamini cagristiriyor bir nevi fight me nin diger versiyonu gibi dusunun.Youtube'a yazarsaniz cikar zaten kavga ile alakali oldugu

• rosetta stone cok pahalı arkadaşlar.
  • rosetta stone iyi bir settir. biraz pahalı olsa da (300-400 TL diye biliyorum) internette her şeyin çaresi bulunuyor. DUOLİNGO da harika bir site ancak gramer altyapın olmadan biraz zorlayabilir ve uzun zaman alabilir. Bana kalırsa Duolingo ile başla ve azimli olarak çalış.
    Ben de dil öğrenimi ile ilgili birisiyim. YDS'ye bu yıl katıldım ve 92 aldım. Yaklaşık 8 senedir İngilizce çalışıyor ve çevreme öğretiyorum. Bir gramer kitabı hazırladım arzu edersen onu da bi incele. İngilizce Başlıyor I - Başlangıç
    Kitabı daha yeni satışa sundum, şuan için 1 lira. Ancak bu sadece başlangıç seviyesi için. Daha sonrasında YDS kitaplarına çalışabilirsin ama bence filmler ve şarkılarla daha kolay öğrenebilirsin. Son durumdan haberdar edersen sevinirim. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: saviola99

rosetta stone cok pahalı arkadaşlar.

Malum ortamlara girmeyi hic mi dusunmedin kardes

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.