Şimdi Ara

İngilizce Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunlarda senaryoyu anlamakta güçlük çekiyorum. Destiny, Alien Isolation, Star Wars gibi oyunlar oynamak istiyorum PS4'de ama İngilizce bilmediğim için oynamayacağım, anlayamayacağım diye korkuyorum. Siz neler tavsiye edersiniz? Anlanılmayacak kadar zor senaryoları var mı? Anlamadan oynamak çok zevksiz oluyor. Sağolsun Sony Türkçe olarak oyunda çıkarıyor artık... Yabancı dizi izliyorum, İngilizce eğitimi de alıyorum ama açıkçası daha pek işime yaramadı.

• destiny ve starwars oynayabilirsin, online oyun çünkü. ama gta ac gibi oyunlar evet problem maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patient93

destiny ve starwars oynayabilirsin, online oyun çünkü. ama gta ac gibi oyunlar evet problem maalesef.

Destiny bayağı karışık bir oyun gibi geldi bana. RPG oyunları İngilizce bilmeden oynamak zor olmaz mı ya? Bir tek senaryo açısından demiyorum. Almak istiyorum çünkü.
  • Carphall C kullanıcısına yanıt
    hocam öyle çok diyalog geçmiyor diye biliyorum o yüzden karakter geliştirmeyi sözlükle halledebilirsiniz bence. online olduğu için sorun yaratmaz diye düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patient93

hocam öyle çok diyalog geçmiyor diye biliyorum o yüzden karakter geliştirmeyi sözlükle halledebilirsiniz bence. online olduğu için sorun yaratmaz diye düşündüm

Evet hocam Star Wars'a baktım oynanabilir bir oyun. İngilizce'de Hello kelimesini bilmeyen adam bile oynayabilir. Senaryo yokmuş oyunda. Online kapışma oyunu. Destiny'e de baktım dediğin gibi çeviri ile hallolur. Ama işte Watch Dogs, GTA, COD , AC gibi oyunları oynayamıyorum ya. Bizim ülkemizde insanların hepsi İngilizce bilmiyor hatta bir çok bölümü bilmiyor onlar nasıl oynuyor anlayamıyorum. Sony senaryosu olmayan, saçma sapan oyunları Türkçe'ye çeviriyor. Keşke anlaşıp senaryosu çok olan GTA, COD gibi oyunlar Türkçe'ye çevrilse. Koskoca Ubisoft kaç senedir bir tane Türkçe dil desteği olan oyun çıkarmadı.

• Yıllardır böyle kardeşim , bende dil konusu yüzünden çoğu oyundan vazgeçiyorum . Sony oyunlarını zaten satın alıyorum ama 3.parti firmaların oyunlarını anlayamadığım için almak gelmiyor içimden . Alsam biraz oynayıp sıkılıyorum çünkü senaryoda ne olup bittiğini anlamıyorsun . İnsan ister istemez sıkılıyor ....
    Gelecek içinde hiç umut yok , ubisoft far cry primal içinde Türkçe koymamış son örneğide bu . Adamlar 17 dilin yanında çok görüyorlar :)
    Bu konuda kültür ve turizm bakanlığınında bir şeyler yapması gerekiyor bana göre . Herkesin ingilizce öğrenecek durumu yok , gümrükten geçen her oyuna yada anlaşmalı firmaların oyunları kesinlikle yerelleştirilmeli. Ama işte görüyorsun 2016 yılına gireceğiz hala daha büyük firmalar Türkçe diline yabancı gözle bakıyor . Elimizden gelen bir şeyde yok .
  • Destiny oynayabilirsin hikayenin detaylarını anlamak gerekmiyor zaten oyunun dökümanları oyunda yer almıyor kart açtın git onu bungie.net'ten oku diyor hikayeyi merak ediyorsan öğren tarzında.
    Bazı oyunların atmosferi müzikleri seslendirmeler grafikler tasarımlar o kadar etkileyici oluyor ki hikayeyi anlamadan oynamaktan da insanlar zevk alabiliyor. Hikayeyi anlıyoruz en nihayetinde sen de kaba haylarıyla anlayabilirsin ama detaylıca değil.
    Mesela Xbox bölümünde hiç oyunların senaryoları tartışılmaz hep muhabbetler online paylaşımlar üzerinden döner xbox live'ın gücünden dolayı. Ama PS bölümünde o kadar çok spoiler butonu görüyorum ki buradaki oyuncular harıl harıl oyunların hikayelerini tartışıyorlar türkçe oynayabildikleri için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inciteen kullanıcısına yanıt
    Norveççe bile varken Türkçe'nin olmaması zoruma gidiyor. Hayır, artık Türkiye'de orijinal oyun alımı arttı. PC için bile Steam'den oradan buradan alıyorlar. Hayır işin kolayı var. Madem korsan oyun alınır diye korkuyorsun o zaman PC için Türkçe dil desteği yapmayacaksın. Zaten onlar yamalarlar falan hallediyor. Ama konsol sahipleri için harbi ayıp bir şey bu. Sony bile Türkçe olarak PS4 çıkarıyor oyunların çıkmaması çok saçma. GTA'da Lehçe bile varmış ama Türkçe yok. Türkçe oyun yapmak çok fazla zamanlarını almaz ya. Çok fazla parada harcamazlar. Zaten Türkçe çıkan oyunlara verdiğimiz paralarla biz o masrafları karşılamış oluyoruz. Her oyun Türkçe çıksa satışlar felaket artar. Fifa bile bu sene insafa gelip Türkçe çıkardı oyunu. Darısı öbür oyunların başına. Benim umudum yok ama göreceğiz işte.

Sırf bu yüzden GTA , Watch Dogs , Call Of Duty , AC gibi oyunları çok istememe rağmen alıp oynamıyorum. Senaryosunu anlamadığım zaman hiçbir anlamı kalmıyor.

Herkesin İngilizce öğrenecek durumu yok orası da öyle.

• Türkçe olmayan oyunları almamak en güzeli. Pc'de türkçe yaması çıkınca bi şekilde oynanır er geç. Adamlar 5-10 milyonluk ülkeye dil desteği ekliyor 80 milyonluk ülkeyi es geçiyor.

• Sabah gazetesinin haberine göre Türkçe dünyada en çok konuşulan 5. dil.

• Carphall C kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam keşke tüm oyunlar Türkçe gelse. ben ac ile gta'ya razıyım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carphall

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/dunya/dunyada_en_cok_konusulan_diller/20051

Sabah gazetesinin haberine göre Türkçe dünyada en çok konuşulan 5. dil.

Dunyada kac kisinin konustugunun hicbir onemi yok. Yapimcilar icin onemli olan o bolgelerdeki satis rakamlari. En azindan Sony exclusive oyunlarda Turkce getiriyor. Bazi oyunlar da Turkce menu veya altyazi secenegi sunanlar var. Eskiden o da yoktu. Kucukken oyunlar sayesinde ingilizce ogrendim. Bi ara Winning Eleven ile japoncayi sokuyodum o derece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: inciteen

Yıllardır böyle kardeşim , bende dil konusu yüzünden çoğu oyundan vazgeçiyorum . Sony oyunlarını zaten satın alıyorum ama 3.parti firmaların oyunlarını anlayamadığım için almak gelmiyor içimden . Alsam biraz oynayıp sıkılıyorum çünkü senaryoda ne olup bittiğini anlamıyorsun . İnsan ister istemez sıkılıyor ....
    Gelecek içinde hiç umut yok , ubisoft far cry primal içinde Türkçe koymamış son örneğide bu . Adamlar 17 dilin yanında çok görüyorlar :)
    Bu konuda kültür ve turizm bakanlığınında bir şeyler yapması gerekiyor bana göre . Herkesin ingilizce öğrenecek durumu yok , gümrükten geçen her oyuna yada anlaşmalı firmaların oyunları kesinlikle yerelleştirilmeli. Ama işte görüyorsun 2016 yılına gireceğiz hala daha büyük firmalar Türkçe diline yabancı gözle bakıyor . Elimizden gelen bir şeyde yok .

Hocam oyunların ara sahnelerini Youtube'dan Türkçe olarak izleyip konuyu senaryoyu anladıktan sonra oynamaya devam edebilirsin. Böyle en son Mafia II oyununu bitirmiştim. COD Black Ops 2 oyununu da böyle bitirmiştim. Oradan Türkçe olarak izleyip oynuyorum. Youtube'da Türkçe yama ile veya İngilizce'nin üstüne kendisi Türkçe ekleyerek bu işi yapanlar var. Senaryolu oyunlarda işe yarar. Ama GTA, AC gibi Open World oyunlarda o sırayı takip etmek, kendi yerini bulmak zor olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.