Şimdi Ara

Ingilizceden anlayanlar bi ugrayabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ingilizce ögreniyorum ama bu konu islendigin de derste yoktum. Mesela as much as deniyor veya as .... as bunun anlamı nedir nerelerde kullanılır 2 as arası bir kelime bilen var mı aranızda ?

• iki tane aynı olan şeyi karşılaştırdığımız zaman atıyorum "nille river as long as yeşilırmak river" bu durumda ikiside aynı uzunlukta demek oluyor
  • im "as tall as" cenk91 cenk91 "kadar uzun"um
    come here "as soon as" possible mümkün olduğu "kadar çabuk" buraya gel

as ...... as in arasına istediğini yaz "kadar ....." diye çevir ama bu ........ lı yer cümle olamaz, kelime olacak. yani "futbol oynadığım kadar" demek istiyosan bunu "as much as i play football" şeklinde çevirebilirsin anca, tüm cümleyi as ... as in arasına yazamazsın.
  • As + Sıfat, Zarf + As

Pozitif cümlelerde, Eşitlik anlamını bildirir = Cenk is as strong as Ali = Cenk, Ali kadar güçlüdür.

Negatif cümlelerde, eşitsizlik anlamını bildirir = Cenk isn't as strong as Ali = Cenk, Ali kadar güçlü değil.
    Bunlar çok basit örnekler çok zorları da var tabi.

Few, Little, Much, Many gibi kalıpları miktar belirten sıfatlar ile kullanabilirsin. Yani as much as, ya da as many as gibi.

Cenk don’t have as much money as his brother have.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fraulein

As + Sıfat, Zarf + As

Pozitif cümlelerde, Eşitlik anlamını bildirir = Cenk is as strong as Ali = Cenk, Ali kadar güçlüdür.

Negatif cümlelerde, eşitsizlik anlamını bildirir = Cenk isn't as strong as Ali = Cenk, Ali kadar güçlü değil.

Few, Little, Much, Many gibi kalıpları miktar belirten sıfatlar ile kullanabilirsin. Yani as much as, ya da as many as gibi.

Cenk doesn't have as much money as his brother has.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

quote:

Orijinalden alıntı: Fraulein

As + Sıfat, Zarf + As

Cenk doesn't have as much money as his brother has.

benim de çok bildiğim söylenemez ama idare ediyoruz iştye. Hazırlık bitti ama tık yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraulein -- 29 Haziran 2011; 9:56:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.