Şimdi Ara

ingilterden le46m87

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • samsung 46m87 modelini ingilterden 800pounda yani yaklaşık 2000 ytl ye getirebiliyorum,muhtemelen forumda okuduğum ntsc pal türünde teknik problemlerle karşı katşıya kalmam ama nakliye ücreti dışında bana extra ne kadar maliyeti olacaktır,vergiler trt bandrolü vs.vs. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar...ne dersiniz,uğraşmaya değermi??

• tamam.gene de teşekkür ederim.
  • denemeyin bence
  • sebep?
  • peki arkadaşlar diyelim ingiltereden gelirken yanımızda getirsek o zaman nasıl olur? vergi felan alınır mı? çok merak ediyorum bu konuyu
  • Gümrüğe tabi tutulacağından vergisiyle birlikte Türkiye'deki satış fiyatına oldukça yaklaşır. Üstelik garanti de Türkiye'de geçersiz olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eg_sample

samsung 46m87 modelini ingilterden 800pounda yani yaklaşık 2000 ytl ye getirebiliyorum,muhtemelen forumda okuduğum ntsc pal türünde teknik problemlerle karşı katşıya kalmam ama nakliye ücreti dışında bana extra ne kadar maliyeti olacaktır,vergiler trt bandrolü vs.vs. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar...ne dersiniz,uğraşmaya değermi??

Selamlar

-Tuner(Analog)PAL "B/G" değil,"I" dır ve PAL B/G/I desteği yoksa veya sadece "I" ise normal Kablo-TV/VHF-UHF deidğimiz çatı anten yayınlarını alamazsın!!
    -Tuner sadece Digital ise,yine bizde Kablo-TV/Analog yayınları alamazsın ayrıca I olduğu için
    -İngilterede yeni nesil paneller DigitalTuner/DVB-T/FreeView dedikleri Tuner biçimlidir(büyük ihtimalde Digital FreeView denilen ingiliz sistemli tuner olacaktır!!)

Dolayısıyla bu yayınlarda problem olur+Garanti zaten geçmeyecektir!
    Ama Tuner işi bir şekilde aşılabilir,birde Voltaj durumu vardır,İngiltre 240V/50Hz dir,fiş uçlarıda değişktir bildiğin üzere(3lü-topraklı sistemdir)bunuda
    aşabilirsin(ama voltaj konusunu servisten öğrenmen gerekir,Türkiye den bunu öğreneceksin!240 dan 220 ye inince oluşacak durumu,bizde ayrıca voltaj
    220 değil 200 gibi gelir!bu durumda içindeki Trafosu hangi skalada çalışıp bunu kompanse edecektir!!

Ticari eşya olmadığı için,sadece maktu TRT bandrolü alırlar,ama yanında ürün faturası olsun yinede!
    ------------
    GBP 800,- e bulduysan bugün için iyi bir rakamdır bu!ortalama bu panel GBP 900/1000 arasında gibi,yoksa "Dixon" danmı buldun??
    Ayrıca bu seriler artık "discontinued" serilerdir!!dahada cazip fiyatlara gelecektir ancak orada artık bunlar bitti gibi!!
    İng. satış Sitelerini tararsan artık 2008 model Samy leri göreceksin!A656 dan başlayıp aşağılara gelen+

++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LE40C650L TV
    6 yıl önce açıldı
    Philips 55pus8007 vs TCL 55p735
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: eg_sample

samsung 46m87 modelini ingilterden 800pounda yani yaklaşık 2000 ytl ye getirebiliyorum,muhtemelen forumda okuduğum ntsc pal türünde teknik problemlerle karşı katşıya kalmam ama nakliye ücreti dışında bana extra ne kadar maliyeti olacaktır,vergiler trt bandrolü vs.vs. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar...ne dersiniz,uğraşmaya değermi??

Selamlar

-Tuner(Analog)PAL "B/G" değil,"I" dır ve PAL B/G/I desteği yoksa veya sadece "I" ise normal Kablo-TV/VHF-UHF deidğimiz çatı anten yayınlarını alamazsın!!
    -Tuner sadece Digital ise,yine bizde Kablo-TV/Analog yayınları alamazsın ayrıca I olduğu için
    -İngilterede yeni nesil paneller DigitalTuner/DVB-T/FreeView dedikleri Tuner biçimlidir(büyük ihtimalde Digital FreeView denilen ingiliz sistemli tuner olacaktır!!)

Dolayısıyla bu yayınlarda problem olur+Garanti zaten geçmeyecektir!
    Ama Tuner işi bir şekilde aşılabilir,birde Voltaj durumu vardır,İngiltre 240V/50Hz dir,fiş uçlarıda değişktir bildiğin üzere(3lü-topraklı sistemdir)bunuda
    aşabilirsin(ama voltaj konusunu servisten öğrenmen gerekir,Türkiye den bunu öğreneceksin!240 dan 220 ye inince oluşacak durumu,bizde ayrıca voltaj
    220 değil 200 gibi gelir!bu durumda içindeki Trafosu hangi skalada çalışıp bunu kompanse edecektir!!

Ticari eşya olmadığı için,sadece maktu TRT bandrolü alırlar,ama yanında ürün faturası olsun yinede!
    ------------
    GBP 800,- e bulduysan bugün için iyi bir rakamdır bu!ortalama bu panel GBP 900/1000 arasında gibi,yoksa "Dixon" danmı buldun??
    Ayrıca bu seriler artık "discontinued" serilerdir!!dahada cazip fiyatlara gelecektir ancak orada artık bunlar bitti gibi!!
    İng. satış Sitelerini tararsan artık 2008 model Samy leri göreceksin!A656 dan başlayıp aşağılara gelen+

++

teknik açıdan bi problem çıkmayacağından eminim sadece freeview özelliği havaya gidecek,onu da işin açıkçası çok fazla önemsemiyorum.yani Türkiyede kullanım açısından bi problem çıkmaz..
    tek problem Türkiyeye sokarken benden talep edilecek extra ücretler...eğer sadece trt bandrolüyse alıp gelcem bu tv yi ama yok kdv si, yok gümrük vergisi vsvsvs derlerse hiçbir mantığı kalmaz,ne de olsa risk alıp gelmiş olacağım ben bu tvyi çünkü garantisi olmayacak.ve diğer bir konu bunu alabildiğim fiyata sharp ın 46 inch x20 sersinden de alabiliyorum,işin aslı o da hem görüntü kalitesi ve çok daha da fazla tasarımıyla etkilemiş durumda beni.uzun lafın kısası albani üstat kendini benim yerime koyduğunda hangisini tercih ederdin ve ben bu işten 800gbp+ne kadar harcayarak çıkarım(nakliye masrafları hariç)
    bu arada ben burada bi elektronik firmasında çalışıyorum,yani electronic retail.. dolaysıyla maliyetine alabilme imkanım olacak
    ve şimdilik a serisi beni aşıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg_sample -- 20 Nisan 2008; 2:53:54 >

• Selamlar

Tuner konusunda sanırım durumu anlamadın!veya o panel de PAL-B/G/I D/K filanmı varmı???
    FreeView zaten önemli değil ve İngiliz sistemidir o,ama Tuner sadece Digital olursa,Analog olmazsa
    yine yayınları alamazsın burada,ama bunu aşmak için External source bir şey kullanırsın+

TRT bandrolu dışında bir para almazlar diye biliyorum!ebata göre bir maktu vergidir,zaten Ticari eşya
    olmadığı için diğer vergilerde olmaz,bunlar ayrı bir rejime tabidir;kısaca; ""yolcu beraberi getirilen ve gümrüğe
    tabi""...şeklinde kabul edilirler

Fiyat cazip derken,burada bir süre sonra cazip fiyatlara mallar inecektir!bunuda unutma,az bir fark olabilir elbette ama
    bunuda dert etme,en azından Servis/Granti olayı dahada mühimdir!

Sharp X20E ler,elbette her haliyle Samy den çok daha kaliteli ve iyi bir TV ama,onunda burada Garanti/Servis sorunu
    çok daha fazla olacaktır.
    -------
    Kısaca aradaki fark değermi değmzemi,biraz senin bilebileceğin bir iştir!diğer sıkıntılarıda göz önüğnde bulundurman gerekir.
    Sharp mı,Samy diye soracaksan olursa sana kısa cevabım;
    Türkiye de ise Samy,İng.de isen Sharp!!

Ancak sana daha güzel bir tavsiye Tosh un 2008 model ZF355 serisine bak 40" lerin fiyatı şu günlerde GBP 850,-gibi(GBP 1000 e kadar çıkıyor)
    bu ürün piyasaya çok yeni çıktı,her yerde bulunmuyor ve senin Samy den çok daha iyi,hatta Sharp tan bile ve en azından 2008 model!!
    AVforumdan incele ürünü++

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Nisan 2008; 14:32:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.