Şimdi Ara

Ingiltere’de £3000 net maaş (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
5
Favori
28.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sabah işime göre ve gideceğim yere göre uyanıyorum. Bu sabah 5te uyandım.

Bugün 7 gibi evde olurum.

Trafik felç okul ve iş çıkışı olunca.

Hava değişken 4 gündür hava sıcak.

Devlet memurluğu var ancak sözleşmeye bağlı sanırım.

Özlüyorum tabi. Ama ailemi arkadaşlarımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oraya nasıl gittin ailen izin verdimi tek mi yaşıyorsun

• HeLLForCE3434 H kullanıcısına yanıt
    Az konuyu geriden okuyn kaç defa açıkladı.
  • Sheffield Wednesday kullanıcısına yanıt
    hocam hayatının kısa özetini konunun başına yazda her sefer sormasınlar nasıl gittin nerde çalışıyorsun falan diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 7 Nisan 2018; 14:11:49 >
  • Ankara Anlaşması'yla gittiğinizi ve tercüman olduğunuzu belirtmişsiniz. İlk gittiğinizde tercüme bürosu gibi bi yer mi açtınız?

• Çalıştığım yerden bir kare

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheffield Wednesday -- 7 Nisan 2018; 15:39:27 >
  • Dostum ben de ingilterede bir hastanede staj yapmak istiyorum. Stajyer doktor olarak ne kadar maaş alırım? İsveçe staja giden birisi 7000 euro gibi bi ücretten bahsediyordu

• Buraya gelenler kebabçılık ile ömrünü heba ediyorlar deniz açarmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Oranın parasıyla işte burdaki 3000 lira maaş, neyin tatavası ki. Tabi "vay be aylık 17 bin yapıyor" diyen geri zekalı çomarları etkileyebilirsin.

Edit: Arkadaşlar bakın demek istediğim, hani ordaki 3000 pound'u Türk parasına çevirip hesap yapacaklar ve 3 bin Pound'un bizdeki 3 bin ile sadece birim olarak aynı olduğunu söylemekti. Elbette ordaki 3 bin ile bizdeki 3 binin alım gücü arasında dağlar kadar fark var ve karşılaştıralamaz.

Ama inanın Londrada köpek bağlasan durmayacak evlerin kirası da inanılmaz pahalı. Tabi orda 3 bin pound alan biri 3-4 ayda ikinci el güzel bir Bmw alabilirken, bizde de 1-2 senede alıyor ve en önemlisi de insan gibi yaşadığını hissediyor.
    1-2 seneye kim BMW almış hocam? Millet başını sokabilecek ev alamıyor, alsada 20-30 sene kendini o eve bağlıyor. 1-2 senede araba almak hayal.

Hele ki tenekelere bile 15 bin lira fiyat biçilir iken.

• steganography kullanıcısına yanıt
    Yani şu şartlarda alır demek istedim. Hani tek olur ailesiye yaşar, anca zaten 1 serisi ikinci el alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheffield Wednesday

Brightona taşındım
    Çok sevdiydim brighton ı... özledim la :(

Ne şekilde girdin işe bende iş arıyorum endüstürü mühündüsüyüm ingiliccem güzel var mı bana iş? :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheffield Wednesday

Tavuk £2

Petrol £1,19

Otobüs bileti tüm gün £4.40

iPhone £999

Fiber İnternet, telefon,tv kanalları £33

Benim Vodafone hattım iPhone x, sınırsız konuşma, mesajlaşma 42 gb internet, Spotify premium, roaming free = £56 aylık

Kırmızı et kilo £4

Gece kulübünde bira £3

Su faturası 3 kişilik ev aylık £27

Kira £950

Elektrik £45

Belediye vergisi £147
    Yıkıldım.
  • Kira dışında hayat bedava gibi.
  • Hocam mesleğinizi ve orada ne iş yaptığınızı öğrenebilir miyim? Konuyu okuyamadım mazur görün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Kırmızı etin kilosunu 4 pound olarak yazmışsınız. Ben 2 ay oxford da kaldım. Tesco hariç kasaplarda etin kilosu 30-40 pound idi. Ayrıca ev fiyatları da harabeden hallice evler 300-400 bin pound dan başlıyordu. İngiliz insanı da kültürü de bize göre çok farklı. Orada yaşarken bir tas çorbaya hasret kalıyorsunuz. Tek yemek anlayışları dondurulmuş pastry alıp onu mikrodalgada ısıtıp yemek. Bizde insanlar çalışırken para biriktirir ev-araba çocukları için iyi gelecek hayali kurarken onlar sadece o haftasonu nasıl eğleniriz hangi pub a gideriz veya yazın nasıl daha iyi tatil yaparız hayali kuruyorlar. 18 yaşına gelen çocuklarınına da çoğu aile maddi destek sağlamaları için çalışmaya yönlendiriyor. Bizdeki gibi genç-çocugu el üzerinde tutmak diye bir şey yok.
    Burada bunları okuyanlar hep genç veya henüz bir işi düzgün yapacak seviyeye gelmeden yurtdışına kapak atıp lüks hayat hayali kuranlar. 100 tane ingilizi çevirin 10 tanesinin elinde iphone 6 dan yüksek model göremezsiniz. Bu insanlar elindeki paranın değerini çok iyi bilirler. Hatta bu anlayış devletten geldiği için her yerde görürsünüz. Umumi tuvaletlerdeki lavabolardan kaynar su akar (sebebi bence su israfını önlemek elini uzun süre suyun altında bekletemezsin).
    Son olarakta 7 den 70 e bu insanlar mcdonalds ı doldururen diğer birçok kafe-restoran çok boş. 3-5 pounda sağlıksız olmasına rağmen fastfood ile besleniyorlar veya tesco-sainsburry-pret gibi yerlerden soğuk sandeviç yiyor çoğu insan gidipte 15-20 pounda bir restorana oturup yemek yemeği tercih etmiyor.
    Bunları Türkiye deki yakıt-araba aşırı yüksek vergilere bahane bulmak için yazmadım. Sadece insanların hayatı yurtdışında çocuk oyuncağı gibi görüp ülkeye veryansın ederken kendi beceriksizlik-kabiliyetsizlik veya kendini eğitemeyip üniversitede 4 sene bomboş gezip sonra işsiz kaldım demesi çok saçma. Bütün bunları yapın ondan sonra zaten ülkeyi haritadan siz seçersiniz.
    ben de diyordum bu adamlar soğuk ülkede insanların eli ısınsın diye sıcak su veriyorlar
    elim hep yandı affetmeyeceğim bunu yapanları

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Dünya sizin gibi makarnaya alkış tutan kandırılanların yüzünden boyle. Hakkını arayana hain dersiniz ama avrupa sizi kıskanır zalim avrupa.

Kafasın çalışmayanı üterler.

Se kaç koklattin? Ayda bin sterlin yolluyorsun galiba. Sömürgeciler kötü eyvallah ya somurulenler ney. Sizin gibi ülke Norveç ülke Finlandiya gibi gösterenlere kanip inananları somururler.
    Sanırım sosyalistlere zekat farz değil. Benim verdiğim sadakaları sayıp söylemem, sizi merak ettim ama doğrusu. Ben aylık 4000-4500 lira maaşımla 2 aile geçindirip üstüne yardıma muhtaçlara yardım ediyorum. Makarna diye küçük gördüğünüz mazlumlara ve kutsal mekanlarımıza yardımlarda bulunuyorum. Benim analamdığım, vahşi batıya olan hayranlığınız. Erdoğan dikdatör kralımızın emrettiği gibi keşke sizi alıp vahşi batınıza gönderseler bizde burda rahat etsek.

Ülkemiz ne çektiyse vahşi batıdan ve bu vahşilere özenenlerden çekti, çekmeye de devam ediyor. Azınlık, çoğunluğa üstünlük sağlayamayınca kıskancından, hasedinden ölüyor.

Sen kaç kuruş koklattın mazlumlara?

• Hocam bournemouthtayım hava cok soguk ora nasıl oxfords cardiffee gitmek istiyorum

• Hocam selamlar. Pm kutunuza bakar misiniz ? Benim icin çok önemli.

• İngiliz biriyle tanışmştm londrada haftalık 200 mü 300 mü ney pound kira verdiğini söylemişti. Sade oda için. Siz ne kadar veriyorsunuz?

• Ben de Ankara iki kişi için yazayım, arkadaşınki üç kişiymiş bir de.

900 Tl kira(Düzgün bir semtte ortalama 1200 civarıydı, açıkçası zor bulduk, üstelik bu sene 100 lira bir zam bekliyoruz malum TÜFE.)

FATURALAR:
    54 elektrik,
    72 su (Ankara'da su aşırı aşırı pahalı),
    Doğalgaz 350Tl ile 40Tl arasında gider gelir.
    Şehir içi tek basım 2,50 TL, aktarma 1 Tl. (dolmuşlar en az 2.75 TL)
    İnternet 50mbps(75gb AKN), 100 dakika sabit telefon, sinema paketi 60 TL(uydunet.)
    40 Tl aidat.
    Telefon faturası kişi başı: 30 Tl.

MUTFAK:
    Taze Kırmızı Et: 44 Tl
    Tavuk Göğsü: 13Tl
    200 gr Ekmek (eskiden 250gr idi): 1 Tl
    Beyaz Peynir: 16 Tl
    Domates: 5-6 TL.

İçki fiyatlarını yazmama zaten gerek yok, marketten alacağın bir bira 7-8 Tl.

Teknolojik aletlere ve Araba fiyatlarına hiç girmeyeyim zaten yukarıda yeterince yazılmış.

Sonuç olarak:

3000 Sterlin-ingiltere-->VERY EASY
    3000 TL-Türkiye--------->VETERAN

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.