Şimdi Ara

İngiltere'ye gitme fırsatı kararsızlıklar şüpheler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akrabalarımız orada. Gidersem ortak olucaz. Cebimden para çıkmayacak. Okul okuyup İngilizce öğrenicem. O konuda imkan var. Ama tabi bunların da bir karşılığı olacak. İş yapıcaz ortak olucaz.

Her ne kadar bir olucaz herkes eşit olacak deselerde oradaki akrabamiz egoist biri. İnsanları kendinden küçük görüyor . Ha ne kadar haklıdır kendince bilemem.

Oraya gidersem geri dönüşü yok . Ben sıkıldım ülkeyi özledim dersem ortaklık bitecek.

Korkum beni kullanmaları. Bana açık açık söylediler bazı meselelerde senin adını kullanıcaz işte resmiyette senin adın geçecek falan diye. Bunda korktum biraz. Pekte güven vermiyorlar açıkçası bana.

• Cebinden para çıkmayacaksa korkacak ne kalıyor ki geriye ??

Yasa dışı iş yaparlarsa ve yakalanırsanız tüm suç senin üstüne binecek ve hapis cezası mı verecekler öyle anladım ben
  • MILWAUKEE BUCKS kullanıcısına yanıt
    Evet o var birde benim iş gücümü kullanıp bana kısıtlı miktar para verme mevzulari var hocam. Yani aslında tek başıma yapsam örnek veriyorum 10k kazanırken onlarla yapınca 5k kazanıcam. Daha da kötüsü bana bu işin son noktası 5k diyecekler. Hesap kitap onlarda olacak.

Birde hocam düşünüyorum şimdi mesela. Ben zengin olsam bile onların sayesinde olucam. Bu bana 1 gram mutluluk vermez. Biliyorum çünkü kendimi tanıyorum. Kendi emeğimle yarısı kadar zengin olsam bana dünyanın en büyük mutluluğunu verir.

Her zaman yalnızlığı sevmişimdir. Ne kadar insan o kadar dert. Ben gidersem onların sorunları benim sorunlarım olacak. Ben çok para kazansam bile onların borcu olduğunda vermek zorunda kalıcam kendi paramı.

Aslında beni oraya bir gelir ve işgücü kapısı olmam için çağırıyorlar maddi ya da manevi yardım için. Ya parasal yardım yapıcam onlara ya da işgücü yardımı. O da şöyle oluyor. Normal bir elemana 2k verirlerken bana 1k verecekler ama eşşek gibi de çalıştıracaklar hiçbir sosyal hakkım olmayacak.

• Bir de sormayı unuttum neden geri dönüşü yok ??

Bak açıkca söylemek gerekirse yurtdışında iş sahibi olan Türkler başka Türkleri düşük ücrete çalıştırıyorlarmış bunu çok duydum

Ama tabii şöyle de bir durum var başlarda çok çile çekebilirsin sonrasında oranın düzenini öğrendikten sonra ve çalışma ya da oturum izni de alırsan oradan ayrılırsın ve başka bir iş kurmaya çalışırsın ya da başka bir yerde iş bulursun.

Şahsen ben giderdim eğer Türkiye'de işsizsem. Ama kesinlikle akraba diye güvenme.
    Hocam kendileri söylediler ortak olacaksak geri dönüşü yok diye. Eğer ayrılmak istiyorsan hesabı kitabı çıkartırız alacak verecek kalmaz sonra kendine iş kurarsın veya ülkeye geri dönmek istersin sen bilirsin ama asla bizimle iş yapamazsın. Benim kendi işimi yaptırtmam, benim rakibim olamazsın dedi. Bunları direkt bana söylemedi tabiki de. Örnek veriyor yani ben biriyle ortak olucam sonra şöyle şöyle olacak diye. Belki bana da gözdağı veriyor inceden.

Hocam bunlar zaten güvenilir insanlar değiller. Uçkurlarına düşkün insanlar. Orada kazandıklarını burada barlarda pavyonlarda yiyorlar. Karı kız için şekilden şekile giren adamla bilmiyorum ya ben ortak olmak istemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss101

Hocam kendileri söylediler ortak olacaksak geri dönüşü yok diye. Eğer ayrılmak istiyorsan hesabı kitabı çıkartırız alacak verecek kalmaz sonra kendine iş kurarsın veya ülkeye geri dönmek istersin sen bilirsin ama asla bizimle iş yapamazsın. Benim kendi işimi yaptırtmam, benim rakibim olamazsın dedi. Bunları direkt bana söylemedi tabiki de. Örnek veriyor yani ben biriyle ortak olucam sonra şöyle şöyle olacak diye. Belki bana da gözdağı veriyor inceden.

Hocam bunlar zaten güvenilir insanlar değiller. Uçkurlarına düşkün insanlar. Orada kazandıklarını burada barlarda pavyonlarda yiyorlar. Karı kız için şekilden şekile giren adamla bilmiyorum ya ben ortak olmak istemem
    Zaten ortak olmak için senin 1 kuruş bile olsa çıkarıp ortaya para koyman lazım hiç düşünmedin mi bu nasıl ortaklık aga ?? diye

Hocam işte şöyle diyor bana ; (benimle aynı yaşta oradaki akraba) ben seni okula göndercem. Seni okutmak için gece gündüz çalışıcam sen dil öğreniceksin. Sonra ne zaman istersen diceksin ben hazırım. İş kuralım. Bizde kurucaz.

Hocam aslında mesele şu ; elemanın kafası fena çalışıyor. Kendisi de söylüyor ben kurnaz bir insanım diye. Her şeye yetişemiyor. Para hırsı bürümüş gözünü. Kafası da çalışıyor ama herkese güvenemiyor. O yüzden 100 tane akrabası var ama 2 tane sağlam adam bulmuş. Biri ben biri de kendi amcasının oğlu. Bizi yanına almak istiyor.

Diyor ki ben 3 parçaya bölünemem ama siz olursanız buna da gerek kalmaz. Size güvenirim işimi emanet ederim. Bir oluruz. Para hepimizin parası olur. Herkes istediği kadar harcar yer içer. Aynen böyle söylüyor.

Ama bana inandırıcı gelmiyor hocam. Bunlar sana inandırıcı geldi mi mesela ? Ben beni kullanacaklarını düşünüyorum.

• quote:

Hocam işte şöyle diyor bana ; (benimle aynı yaşta oradaki akraba) ben seni okula göndercem. Seni okutmak için gece gündüz çalışıcam sen dil öğreniceksin. Sonra ne zaman istersen diceksin ben hazırım. İş kuralım. Bizde kurucaz.

Hocam aslında mesele şu ; elemanın kafası fena çalışıyor. Kendisi de söylüyor ben kurnaz bir insanım diye. Her şeye yetişemiyor. Para hırsı bürümüş gözünü. Kafası da çalışıyor ama herkese güvenemiyor. O yüzden 100 tane akrabası var ama 2 tane sağlam adam bulmuş. Biri ben biri de kendi amcasının oğlu. Bizi yanına almak istiyor.

Diyor ki ben 3 parçaya bölünemem ama siz olursanız buna da gerek kalmaz. Size güvenirim işimi emanet ederim. Bir oluruz. Para hepimizin parası olur. Herkes istediği kadar harcar yer içer. Aynen böyle söylüyor.

Ama bana inandırıcı gelmiyor hocam. Bunlar sana inandırıcı geldi mi mesela ? Ben beni kullanacaklarını düşünüyorum.
    Paragöz adam hırslı ama aynı zamanda para hepimizin parası olur diyor öyle mi ??

El kadar çocuğa desen böyle böyle diye o bile çakar olayı

Ben gidecek olsam da orayı araştırırdım oturma izni çalışma izni vs. diye iyice öğrenirdim köprüyü geçene kadar da ayıya dayı derdim iznimi alınca direkt oradan ayrılırdım

Neyse ben yatıyorum

Hocam İngiltere'de oturma izni çalışma izni çok zor. Vergisi falan çok fazla. Vatandaşlık ayrı mesele ama onu 10 yılda zar zor aldılar. 1 kişi alabildi.
  • boss101 B kullanıcısına yanıt
    Sen izni aldında vergisi kaldıydı zaten kaçak gidince 10x lik çalışacaksın 5x verecekler
  • quote:

Hocam İngiltere'de oturma izni çalışma izni çok zor. Vergisi falan çok fazla. Vatandaşlık ayrı mesele ama onu 10 yılda zar zor aldılar. 1 kişi alabildi.
    Güncel
  • istanbuldan ankaraya mı gidiyorsun hemşerim,nasıl gidicen öyle akrabanın yanına gidip işe ortak olucam falan muz cumhuriyeti mi sandın orayı konu çok kolpa
  • ortak mala gireceğine ortak karıya gir daha iyi derdi sevdiğim bir insan
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Kardeşim anlaşmalar var. Dükkan açarsan çalışma izni oturma izni veriyorlar 1 senelik.
  • Güncel upn
  • Sorman hata. Koşarak git.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.