Şimdi Ara

[b]*****İNGİLTERE' YE GİTMEDE SON ŞANS*****[/b] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haha abi o kadar parayı okula vereceğime anteni çalıştırıp beşe katlarım ben.Yani ben şurdan çıksam önümü bi açsalar yeter hadi tinerco bi yardım lütfen çifte standarta hayırr.Herkesin görüşüne saygı:D
    quote:

Orjinalden alıntı: The_Boss

quote:

Orjinalden alıntı: Tolga_Pan11

yaw şunu bi cevaplayın hocam çok önemli benim için bu :D
    quote:

Orjinalden alıntı: Tolga_Pan11

Hocam meraba benim de sorularım var cevaplarsan sevinirim

sınıf:lise 3
    bölüm:sözel

ben de gidicem ama okumaya falan deil abi gitsem benzinci de falan iş verirler mi bana pompacılık falan:D okula vereceğim parayıda cebime koyup gitsem ne yapabilirim.İngilizcem çok az bi de what is your name my name is tolga o kadar:D bir de orada sağlam bi hatun bulup evlenebilir miyim ne dersin? son sorum bu ingiliz hatunları için çok ince tenleri var şarap içse boğazından geçerken kırmızılığı görüyosun diyolar doğru mudur? cevap bekliyorum teşekkürler şimdiden:D

Sende bendensin

• Okurken okulun masrafını çıkarma gibi bi olay sözkonusu mu?
  • yanlış anlama ama biraz detay versen,

yani kimsin? nasıl bir burs sağlayabiliyorsun, kendi cebinden mi bir vakıf ise hangi vakıf? ya da başka bir yol ise nedir?

ayrıca neden yapıyorsun?

ben de lisans bitirdim IT alanında. yüksek lisans düşünüyorum ama ortalamam 3 üstü değil ise imkansız mıdır? ingilizce advanced.

gereken herhangi bir sınavla belgeleyebilirim

Umarım sorulara alınmamışsındır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surpriser -- 4 Mayıs 2008; 18:18:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_Boss

quote:

Orjinalden alıntı: tinerco

Niyeti ciddi olanlar pm olarak cvlerini yollasınlar.

Kardeş ben düz lise bitirdim. Ben gelebilirmiyim? Oraya gelirsem eğitim masraflarımı sizmi karşılayacaksınız?

türk insanını işte bu yüzden çok seviyorum... çok saf
  • Dostum bilgisayar yüksek mühendisiyim diyorsun.Pekala ingilterede veya burda aylık gelirin ne kadar oluyor.Şuanda nerede çalışıyorsan tabiki.Yoksa kendine ait şirket tarzında biryerin mi var??
  • zaten mesele bursta bende amerikada üniye başlicam inş. ama burs sorun ben başlayacağım okulun yaz okulunda derece yaptım indirimli okuma hakkım var ama yinede baya bi miktar bizim için.o yüzden burs arıyorum inş. bulurum çok önemli eğitimim için.burs bulma konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.amerika hakkındada tecrübelerinizden yararlanmak isterim tabiki.

saygılar
  • 2 yıllık mimarlık yüksek lisansı ne kadar olur?
  • ne kadar kazanıyorsun orda herhangi bi parttime işte?
  • yukardıdaki mesajlarından birinde bir öğrencinin ortalamam gideri için 30000 pound yani 81000 ytl yapıyor bu doğru mu ben mi yanlışl anladımayrıca böyle bir şey yapıp insanlara karşılıksız yardımcı olmaya çalışman belki de hayatları değiştirebilcek şeyler yapman çok güzel çok teşekkür ve tebrik ederim
  • ARKADAŞLAR İNTERNET KOPMUŞTU AMA ARTIK HEPİNİZİN SORULARINI KISACA YANITLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.

Okurken okulun masrafını çıkarma gibi bi olay sözkonusu mu?

EVET MASRAFLARINIZI ÇIKARTABİLİYORSUNUZ ÇALIŞARAK(HAFTADA MAX. 25 SAAT)

VAKIFLARDA TANIDIKLARIM VAR AMA BU İŞ TANIDIKLA OLMUYOR SADECE ÖZEL VAKIFLARIN YÖNETİCİLERİ İLE İŞ YAPIYORUM.BU ŞEKİLDE BURS SAĞLIYABİLİYORUM. BU ARADA surpriser ARKADAŞIMIZ IT ALANINDA BİTİRDİĞİNİN SONUNDA BİLDİĞİ BİLGİLERİ 1. SAYFADA BENİM AÇIKLADIGIM VE BELİRTTİĞİM ŞEKİLDE AÇIKLAYABİLİR Mİ?

İNGİLTEREDE AYLIK GELİRİM ORTALAMA TÜRK LİRASIYLA 19-20 MİLYAR ARASINDA DEĞİŞİYOR. BU 6 AY SONRA FİLAN DOKTORAMI TAMAMLADIĞIMDA 25-30 MİLYAR ARASINDA DEĞİŞECEK.

PARTTİME OLARAK TÜRK LİRASI ORTALAMA 4 MİLYAR FİLAN ALIRSINIZ. AMA ÇOK FİLAN DEMEYİN MAAŞLAR KADAR MALLARIN FİYATLARIDA PAHALI.

ORTALAMA BİR ÖĞRENCİNİN GİDERİ YILLIK 50 MİLYARDAN AZ DEĞİL HERŞEYD AHİL. 90 MİLARDANDA FAZLA DEĞİLDİR NORMAL BİR ÖĞRENCİYSENİZ SSYAL YAŞAMM FİLAN TAM KIVAMINDAYSA 70 MİLYAR İFLAN HARCARSINIZ YILLIK. AMA SONUCUNDA İYİ ŞEYLER KAZANIRSINIZ.

• quote:

Orjinalden alıntı: alpello

peki orda çalışarak tamamen karşılayabilirmiyim kendimi? yani aileme yük olmadan?

Konuyu açan arkadaş cevaben karşılıyabilirsin demiş ve yıllarca uk de yaşamış biri olarak yanıldığını ifade etmek isterim..

Uk den ancak yaşam giderlerinizi çıkarabilirsiniz, hem okul hem yaşam masraflarını çıkarmak imkansıza yakın

Tr deki bir çok üniversite ingilterdeki okullardan daha kaliteli buna inanın, adamlar sadece etiket, özneti ülkelerin popülasyonlarının aşırı rağbeti yüzünden bu kadar popüllerler.

ayrıca Uk ye gelipte gecesini gündüzüne katarak çalışan insanların sayısı okadar fazlaki, Tr de aynı performansla çalışşasalar eminim ki çok daha yüksek bir standartta yaşıycaklar ama malesef özenticilik yüzünden bir halt var sanıyolar herkes avrupaya gelme peşinde, hakikaten şaşırıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

quote:

peki orda çalışarak tamamen karşılayabilirmiyim kendimi? yani aileme yük olmadan?

Konuyu açan arkadaş cevaben karşılıyabilirsin demiş ve yıllarca uk de yaşamış biri olarak yanıldığını ifade etmek isterim..

Uk den ancak yaşam giderlerinizi çıkarabilirsiniz, hem okul hem yaşam masraflarını çıkarmak imkansıza yakın

Tr deki bir çok üniversite ingilterdeki okullardan daha kaliteli buna inanın, adamlar sadece etiket, özneti ülkelerin popülasyonlarının aşırı rağbeti yüzünden bu kadar popüllerler.

ayrıca Uk ye gelipte gecesini gündüzüne katarak çalışan insanların sayısı okadar fazlaki, Tr de aynı performansla çalışşasalar eminim ki çok daha yüksek bir standartta yaşıycaklar ama malesef özenticilik yüzünden bir halt var sanıyolar herkes avrupaya gelme peşinde, hakikaten şaşırıyorum.

Tamamen benim söylediklerimin Tersini söylemişsiniz. Yabancı ülkeden olsun türk olsun Bir çok arkadaşım ailesine yük olmadan İngilterede yaşam giderlerini sağlayabilmekte. Sadece Okul masraflarına yetiyor diye bir lafı kabul etmiyorum. AYrıca İngiliz olupta 18 yaşından sonra kendine ev açıp hiç ailesinden destek almadan yaşayanlar var bunlar maddi destek almıyorlar ve okullarını paşa paşa okuyorlar he tabiki tipik Türkiyedeki ezik üniversite öğrencisi tipiyle yani buradada eziklik var ama ailene gerçekten yük olmuyorsun. AYrıca tüm dünyanın ve türkiyenin büyük çoğunluğunun DAHA ÇOK BU İŞTLERDEN ANLAYANLARIN kabul ettiği birşeyi sen kabul etmiyorsun ingilteredeki üniversitelerin kalitesini. Bnede türkiyede okumak isterdim öyle imkanım vardı şimdi buradada çalışabilirim ancak yaşam standartları daha yüksek olan bir ülke ingiltere ama benim vatanım CANIM TRKİYEM bunuda inkar edemezsiniz; yada baştan beri bu kadar çabaladım birilerine yardımcı olabilmek için gerek kendimden kesitler verdim ben haksızım yada sen oradan ukalalık ediyorsun bunu bence buradakilerin oyuna sunalım.

• quote:

ARKADAŞLAR İNTERNET KOPMUŞTU AMA ARTIK HEPİNİZİN SORULARINI KISACA YANITLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.

VAKIFLARDA TANIDIKLARIM VAR AMA BU İŞ TANIDIKLA OLMUYOR SADECE ÖZEL VAKIFLARIN YÖNETİCİLERİ İLE İŞ YAPIYORUM.BU ŞEKİLDE BURS SAĞLIYABİLİYORUM. BU ARADA surpriser ARKADAŞIMIZ IT ALANINDA BİTİRDİĞİNİN SONUNDA BİLDİĞİ BİLGİLERİ 1. SAYFADA BENİM AÇIKLADIGIM VE BELİRTTİĞİM ŞEKİLDE AÇIKLAYABİLİR Mİ?

İNGİLTEREDE AYLIK GELİRİM ORTALAMA TÜRK LİRASIYLA 19-20 MİLYAR ARASINDA DEĞİŞİYOR. BU 6 AY SONRA FİLAN DOKTORAMI TAMAMLADIĞIMDA 25-30 MİLYAR ARASINDA DEĞİŞECEK.

PARTTİME OLARAK TÜRK LİRASI ORTALAMA 4 MİLYAR FİLAN ALIRSINIZ. AMA ÇOK FİLAN DEMEYİN MAAŞLAR KADAR MALLARIN FİYATLARIDA PAHALI.

ORTALAMA BİR ÖĞRENCİNİN GİDERİ YILLIK 50 MİLYARDAN AZ DEĞİL HERŞEYD AHİL. 90 MİLARDANDA FAZLA DEĞİLDİR NORMAL BİR ÖĞRENCİYSENİZ SSYAL YAŞAMM FİLAN TAM KIVAMINDAYSA 70 MİLYAR İFLAN HARCARSINIZ YILLIK. AMA SONUCUNDA İYİ ŞEYLER KAZANIRSINIZ.

Yıllık mı , aylık mı 25-30 milyar kazanıyorsunuz?! :)

bence çok yanlış örnek olmaktasınız bir çok kişiye, burada bir çok genç insan mevcut henüz hayata dail fikri olmayan, ve malesef forumu yanlış ve yanıltıcı bilgilerle doldurmuşşsunuz.

bu paraları bir türk olarak uk de kazanmanız imkansız, hangi şirket ve hangi pozisyonda çalıştıgınızı söylermisiniz lütfen? zira bana inandırıcı gelmedi bu aylık 8000poundu Uk de size yedirmez kimse :)

kaldıki herkesin içinde ben şu kadar maaş alıyorum demek ne kadar doğru? herkesin nitelikleri farklıdır yanlış buluyorum yaptıgınız şeyi.

• quote:

quote:

ARKADAŞLAR İNTERNET KOPMUŞTU AMA ARTIK HEPİNİZİN SORULARINI KISACA YANITLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.

Yıllık mı , aylık mı 25-30 milyar kazanıyorsunuz?! :)

bence çok yanlış örnek olmaktasınız bir çok kişiye, burada bir çok genç insan mevcut henüz hayata dail fikri olmayan, ve malesef forumu yanlış ve yanıltıcı bilgilerle doldurmuşşsunuz.

bu paraları bir türk olarak uk de kazanmanız imkansız, hangi şirket ve hangi pozisyonda çalıştıgınızı söylermisiniz lütfen? zira bana inandırıcı gelmedi bu aylık 8000poundu Uk de size yedirmez kimse :)

kaldıki herkesin içinde ben şu kadar maaş alıyorum demek ne kadar doğru? herkesin nitelikleri farklıdır yanlış buluyorum yaptıgınız şeyi.

ADINI VERMEK İSTEMEDİM BİR YAZILIM FİRMASINDA ÇALIŞIYORUM YÖNETİCİ YARDIMCISI OLARAK HEM AYRICA TÜRK' LERİN NE OLDUGUN KASTEDİYORSUNUZ ORADA TÜRK OLARAK O KADAR KAZANAMASSINZIZ FİLAN BAKIN ÇOK BİLMİŞLİK TASLIYOSUNUZ BENİM BÜTÜN AİLEMDE NEREDE BURADA VE ONLAR DA BU ŞEKİLDE İŞLERDE ÇALIŞIYORLAR. AMA BİR KONUDA SİZİ ÇOK HAKLI BULUYORUM. MAAŞIMI SÖYLEMEM GERÇEKTEN YANLIŞTI AMA BİR KAÇ LAFINIZ BANA HİÇ İNGİLTEREYE BİLMEDİĞİNİZİ DÜÜNDÜRÜYOR ÇÜNKÜ ZATEN ÜLKEDE MAAŞLAR YILLIK OLARAK BELİRLENİYOR VE BU ŞEKİLDE BENİM YILLIK MAAŞ TABLOM 108.000 POUND ARTIK TLYE AYLIĞA SİZ HESAPLAYINIZ.

• Uk deki asgari ücret 5,5pound civarında, kaldıki öğrenci vasfına sahip kimseler asgari ücretin çok da üstüne çıkamamakta ve haftalık 25 saat çalışma izni var

hangi mantık ve hesapla tüm masraflar karşılanaibliyo diyebiliyorsunuz pes!

okul ücretlerinin ortalama 7000-1000pound arasında oldugunu düşünürsek, bu hesabın içinden nasıl çıkabiliyorsunuz merak ediyorum doğrusu:)

Bir kaç örnek hatırlatrayım size belki uk de dil de farklı bir yerde yaşıyorsunuzdur:)

londrada tek geçiş metro: ortalama 4,6pound civarında (oyster kartı hesaba katmazsak)
  • quote:

Uk deki asgari ücret 5,5pound civarında, kaldıki öğrenci vasfına sahip kimseler asgari ücretin çok da üstüne çıkamamakta ve haftalık 25 saat çalışma izni var

okul ücretlerinin ortalama 7000-1000pound arasında oldugunu düşünürsek, bu hesabın içinden nasıl çıkabiliyorsunuz merak ediyorum doğrusu:)

Bir kaç örnek hatırlatrayım size belki uk de dil de farklı bir yerde yaşıyorsunuzdur:)

londrada tek geçiş metro: ortalama 4,6pound civarında (oyster kartı hesaba katmazsak)

YABANCI ÖĞRENCİLERE TANINAN İNDİRİM HAKLARINI BİLMİYORSUNUZ GALİBA. METROLARDA 10LUK SİSTEMLE ÖĞRENCİLERE KART VERİLİYOR. AYDA İR YENİLİYORLAR. AYRICA 5,5 POUND NE DEMEK ACABA SİZİN KAFANIZ MI İYİ?? ASGARİ ÜCRET 5,5 POUND EVET 15 YTL ASGARİ ÜCRET 15 YTL BEYEFENDİ ANLIYORUM SİZİ

• Sevgili @tinerco belki doğru söylüyosunuzdur ben bunu yargılamak istemezdim gerçekten ama sarfettiğiniz sözler ve tarzınınız itibarı ile bende inandırıcılık uyandırmadı açıkcası.ki çok da önemli değil bu, sizin için anlam ifade etmemeli etmiyordur da zaten.

fakat burda zaten avrupa hakkında bilgi sahibi olmayan ve neyin ne oldugunu bile bilmeyen bir çok genç var, ve tutumunuz çok yanıltıcı. Benim Uk de ve Avrupada en çok özlediğim tablo, yetişmiş türk insanları ile tanışıp iletişim kurmak ama ne yazıkki büyük hayallerle gelip hayatını berbat eden insanların sayısı okadar fazlaki, siz bir takım şeyleri gerçekleştirebilmişseniz sizi tebrik ederim ama ne yazık ki bunu yapmak maddiyat ve şans işi ve de sınırlı yetenek, sınırlı diyorum çünkü eğitim para ile satın alınan birşey avrupada.

ama lütfen objektif olalım, sözlerinizden etkilenip yola çıkan kaç genç sizde hedeflerine ulaşabilcek uk de? sölediklerinize yürekten inanıyorsanız byrun devam edin ama tereddütünüz var ise teşvik etmek yerine insanları sadece bilgi vermekle yetinin lütfen.

sizi kıskandığım için mı karşı çıkıyorum? veya başarısız oldugum için mi? akla gelebilcek sorular, kısaca yanıtlim, sizi kıskanmamı gerektiricek bir pozisyonda dilim amacım sadece objektif olup bunun bukadar da toz pembe bir macera olmadıgını belirtmek.

baki saygılar

• quote:

Sevgili @tinerco belki doğru söylüyosunuzdur ben bunu yargılamak istemezdim gerçekten ama sarfettiğiniz sözler ve tarzınınız itibarı ile bende inandırıcılık uyandırmadı açıkcası.ki çok da önemli değil bu, sizin için anlam ifade etmemeli etmiyordur da zaten.

fakat burda zaten avrupa hakkında bilgi sahibi olmayan ve neyin ne oldugunu bile bilmeyen bir çok genç var, ve tutumunuz çok yanıltıcı. Benim Uk de ve Avrupada en çok özlediğim tablo, yetişmiş türk insanları ile tanışıp iletişim kurmak ama ne yazıkki büyük hayallerle gelip hayatını berbat eden insanların sayısı okadar fazlaki, siz bir takım şeyleri gerçekleştirebilmişseniz sizi tebrik ederim ama ne yazık ki bunu yapmak maddiyat ve şans işi ve de sınırlı yetenek, sınırlı diyorum çünkü eğitim para ile satın alınan birşey avrupada.

ama lütfen objektif olalım, sözlerinizden etkilenip yola çıkan kaç genç sizde hedeflerine ulaşabilcek uk de? sölediklerinize yürekten inanıyorsanız byrun devam edin ama tereddütünüz var ise teşvik etmek yerine insanları sadece bilgi vermekle yetinin lütfen.

sizi kıskandığım için mı karşı çıkıyorum? veya başarısız oldugum için mi? akla gelebilcek sorular, kısaca yanıtlim, sizi kıskanmamı gerektiricek bir pozisyonda dilim amacım sadece objektif olup bunun bukadar da toz pembe bir macera olmadıgını belirtmek.

baki saygılar

GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL KONUŞMUŞSUN AĞIZINA SAĞLIK ASLINDA DOĞRU SÖYLÜYORSUN AMA BAZI ŞEYLERDE OBJEKTİF DEĞİLİM AMA BU SÖZLERİN BENİ ETKİLEDİ VE HAKLI OLDUGUN YAN ÇOK AMA MESELA AVRUPADA ĞEİTİM PARAYLA KESİNLİKLE ALINMIYOR SINIF GEÇME KURALLARINDAN TUTUNDA BİRÇOK ŞEY ÇOK DAHA KATI AMA ŞANS OLDUGU DOĞRU AMA KALKIP HİÇ ANLAMAYAN BİRİNİ ÜSTÜN YETENEĞİ OLMAYAN BİRİNİ (O KONUDA) MATEMATİĞE KOYARSANIZ O BÖLÜME KOYARSANIZ OLMAZ. AMA MESELA BU KADAR İLERLEYEMEYE BİLİRLER DOĞRU ÇÜNKÜ ÖYLE KOLAY DEĞİL, AMA HERŞEY ÇABA BEN ONLARI YOL GÖSTERİYORUM BEN 1997 YILINDAN BERİ İNGİLTEREDEYİM VE HALEN KENDİMİ BAŞLARDA SAYIYORUM HALBUKİ BELLİ BİR SEVİYEYE GELEBİLMEME RAĞMEN AMA İNGİLTERENİN BAZI GÜZEL SIRLARINADA LAF EDİLEMEZ EĞİTİM ÖYLE MESELA. BEN ZATEN ONALRI ŞUNA HAZIRLIYORUM YANİ DAHA GELİRGELMEZ AYLIK 20 MİLYAR MAAŞ ALAMAZLAR BUNU ENDİ KAFALARININDA İDRAK ETMELERİ LAZIM ÇÜNKÜ 18 Lİ YAŞLARDALAR. SAYGILARIMLA TAMER

• quote:

quote:

Uk deki asgari ücret 5,5pound civarında, kaldıki öğrenci vasfına sahip kimseler asgari ücretin çok da üstüne çıkamamakta ve haftalık 25 saat çalışma izni var

YABANCI ÖĞRENCİLERE TANINAN İNDİRİM HAKLARINI BİLMİYORSUNUZ GALİBA. METROLARDA 10LUK SİSTEMLE ÖĞRENCİLERE KART VERİLİYOR. AYDA İR YENİLİYORLAR. AYRICA 5,5 POUND NE DEMEK ACABA SİZİN KAFANIZ MI İYİ?? ASGARİ ÜCRET 5,5 POUND EVET 15 YTL ASGARİ ÜCRET 15 YTL BEYEFENDİ ANLIYORUM SİZİ

Uk yi bu kadar iyi tanıyan birine kasdettiğim şeyi anlamaması ne kadar ilginç değil mi:) illaki saatlik ücret olduğunu belirtmem mi gerekiyordu:) çıkarımı yapamadınız sanırım sorun değil :)

merak etmeyin her tarifeden haberim var fakat sizin kadar "UK yi iyi tanımayan" bir çok insan için o örneği vermiştim.

üstelik yazılım sektöründe olmanıza rağmen hala büyük harflerle yazmanın bu tip ortamlarda saygısızlık olarak nitelendirilebilceğinin farkında değilsiniz:)

işinizde de bukadar dikkatsizseniz var sizin çalıştıgınız o büyük şirketin haline:)

size inanmak çok güç dedikleriniz gerçekleri yansıtmamakta, DH ehalisi kimin ne oldugunu bilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 4 Mayıs 2008; 21:12:27 >

• quote:

quote:

Hiç yurt dışında okudunuz mu?O beğenmediğiniz Avrupa üniversitelerine gelen Erasmus öğrencileri, üniversitenin ne demek olduğunu burada öğreniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 4 Mayıs 2008; 21:07:00 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.