İlk önce tinerco arkadaşımızın yazısını okuyunca ben de ciddi sandım ancak daha sonraki yazılarını okuyunca biraz üzüldüm diyebilirim. Ben de uzun yıllar UK tecrübesi olan biri olarak şunu diyebilirim, eğer yaptığınız işte/okuduğunuz bölümde-alanda, gerçekten süper değilseniz orada çalışma izni almanız neredeyse imkansız. Bunu geçtim yaşam o kadar pahalı ki Türkiye'de büyük bir emekle kazandığınız paranız orada sizi ancak 5-6 ay idare eder. Metro olsun, otobüs olsun, içtiğiniz su olsun, izlediğiniz TV olsun her şeye ekstra masraf ödemek zorunda kalıyorsunuz. Eğer çok dirençli, aşırı azimli, aşırı bilgili değilseniz elimine olmanız işten değil. Bu noktada şunu söylemeliyim, UK'de minumum wage (asgari maaş) şu an £6 civarında. 25 saat çalışsanız haftada 150, aylık £600 ediyor. Bununla orada ancak "nefes alabilirsiniz." Yani gezemez tozamaz, dışarıda rahatça yemek yiyemezsiniz. Zaten kalmanın maliyetine girmeyeceğim bile. O yüzden aileniz çok zengin değilse daha özü yıllık 40-50 milyar ödeyemezse orada çalışmadan yaşamanız olanaksız. Hele Londra'da falan yaşıyorsanız...