Şimdi Ara

[b]*****İNGİLTERE' YE GİTMEDE SON ŞANS*****[/b] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neyse burada bitirelim en iyisi amacımız bilgilendirmek olsun polemik yaratmak değil, kişisel bir sorunum yok kimseyle

yolunuz açık olsun
  • E
    quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

neyse burada bitirelim en iyisi amacımız bilgilendirmek olsun polemik yaratmak değil, kişisel bir sorunum yok kimseyle

yolunuz açık olsun

EN SON MESAJIMDA SİZE KARŞI ÜSLUBUMU DÜZELTMİŞTİM VE GERÇKETEN BİŞEY BİLDİĞİNZİ SANMIŞTIM VE AYRICA SİZE KALMADI BENİM MEVKİMİN NERESİ OLMASI GEREKTİĞİ GERKETEN TERBİYESİZ BİRİSİYMİŞSİNİZ BEN SİZE ÖYLE BİR LAF SÖYLEDİMMİ HİÇÇ. BU ARADA İNGİLTEREDE BÜYÜK HARF SAYGIYI TEMSİL EDER.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alpello

peki orda çalışarak tamamen karşılayabilirmiyim kendimi? yani aileme yük olmadan?

Konuyu açan arkadaş cevaben karşılıyabilirsin demiş ve yıllarca uk de yaşamış biri olarak yanıldığını ifade etmek isterim..

Uk den ancak yaşam giderlerinizi çıkarabilirsiniz, hem okul hem yaşam masraflarını çıkarmak imkansıza yakın

Tr deki bir çok üniversite ingilterdeki okullardan daha kaliteli buna inanın, adamlar sadece etiket, özneti ülkelerin popülasyonlarının aşırı rağbeti yüzünden bu kadar popüllerler.

ayrıca Uk ye gelipte gecesini gündüzüne katarak çalışan insanların sayısı okadar fazlaki, Tr de aynı performansla çalışşasalar eminim ki çok daha yüksek bir standartta yaşıycaklar ama malesef özenticilik yüzünden bir halt var sanıyolar herkes avrupaya gelme peşinde, hakikaten şaşırıyorum.

Hiç yurt dışında okudunuz mu?O beğenmediğiniz Avrupa üniversitelerine gelen Erasmus öğrencileri, üniversitenin ne demek olduğunu burada öğreniyor

evt okudum ve UK deki iyi sayılabilcek bir üniversitenin eğitim sistemini beğenmeyerek yarıda kesip, tr ye döndüm şuan yüksek lisans eğitimi bura da tamamlıyorum ve çok daha fazla verim alıyorum. üstelik bir erasmus öğrencisi gittiği bir iki dönem de o ülkeyi ne kadar iyi anlıyabilir? gelen erasmus öğrencilerin çoğu açık söylemek gerekirse karı kız peşinde koşmaktan başka bişeye pek fırsat bulmadan geri dönüyor.

• ERASMUS ÖĞRENCİSİNDEN KASTINIZ KİM?
  • Genelde 1 veya 2 dönemlik gibi kısa süreli olarak avrupadaki üniversitelere eğitim!!!! amacıyla gelen türk öğrencileri

elbette eğlenmek yeni bir ülkeyi tanımak için bir vesile olabilir erasmus değişim programı ama neden se gelen çoğu insan! kendilerini barlarda bulup ona buna asılmakla geçiriyor eğitim için geçirmesi gereken zamanı, herkesi potansiyel fahişe kendilerine de playbol sanıveriyolar bir anda:)

ebt itiraf ediyorum yurtdışındaki türklerin çoğu beni utandırıyor yüzümü kızartıyor biz böyle olmamalıydık, biz bu değildik
  • quote:

Genelde 1 veya 2 dönemlik gibi kısa süreli olarak avrupadaki üniversitelere eğitim!!!! amacıyla gelen türk öğrencileri

elbette eğlenmek yeni bir ülkeyi tanımak için bir vesile olabilir erasmus değişim programı ama neden se gelen çoğu insan! kendilerini barlarda bulup ona buna asılmakla geçiriyor eğitim için geçirmesi gereken zamanı, herkesi potansiyel fahişe kendilerine de playbol sanıveriyolar bir anda:)

ebt itiraf ediyorum yurtdışındaki türklerin çoğu beni utandırıyor yüzümü kızartıyor biz böyle olmamalıydık, biz bu değildik

BU ARADA SEN NE OKUYORDUN İNGİLTEREDE? NEDEN BIRAKTIN? TÜRKİYEDE NE OKUDUN? YÜKSEK LİSANSINDA UZMANLIK ALANIN NE?
  • @tinerco nun kısa bir süre önce açtığı bir konu ki bu konuya kendisi avrupaya yeni gitmeye çalışan biri gözüküyor kendi hesabıyla başkası yazmışsa bilemem, benimle de@always007 ye benzer bir tartışmaya girmişti, girdiğimiz tartışmadan haklı veya haksız bir hafta uzaklaştırma aldım.

http://forum.donanimhaber.com/m_22544462/mpage_1/key_//tm.htm#22544997
  • quote:

Orjinalden alıntı: giago008

@tinerco nun kısa bir süre önce açtığı bir konu ki bu konuya kendisi avrupaya yeni gitmeye çalışan biri gözüküyor kendi hesabıyla başkası yazmışsa bilemem, benimle de@always007 ye benzer bir tartışmaya girmişti, girdiğimiz tartışmadan haklı veya haksız bir hafta uzaklaştırma aldım.

Bende tinerco'yu ciddiye alarak 50,000 pound nasıl kazanabilirim diye düşünüyordum

• quote:

@tinerco nun kısa bir süre önce açtığı bir konu ki bu konuya kendisi avrupaya yeni gitmeye çalışan biri gözüküyor kendi hesabıyla başkası yazmışsa bilemem, benimle de@always007 ye benzer bir tartışmaya girmişti, girdiğimiz tartışmadan haklı veya haksız bir hafta uzaklaştırma aldım.

BU YAZILARI OKUYUNCA ŞOK OLDUM BÖYLE BİR KONU AÇMADIM VE BEN YAZMADIM ANCAK BENİM ŞİFREMİ BİLEN KİMSE YOK BAŞKA NELER OLABİLİR ? AMA KESİNİNEN BEN YAZMADIM BEN O TARİHTE AVRUPADAYDIM.

• quote:

Orjinalden alıntı: tinerco

quote:

BU YAZILARI OKUYUNCA ŞOK OLDUM BÖYLE BİR KONU AÇMADIM VE BEN YAZMADIM ANCAK BENİM ŞİFREMİ BİLEN KİMSE YOK BAŞKA NELER OLABİLİR ? AMA KESİNİNEN BEN YAZMADIM BEN O TARİHTE AVRUPADAYDIM.

Komploya kurban giden DH üyesi...

• quote:

quote:

Bende tinerco'yu ciddiye alarak 50,000 pound nasıl kazanabilirim diye düşünüyordum

cnm kardeşim şuan itibarı ile ingiltereye giden birinin kazanabilceği parayı ben söylim sana

çalışma iznin olmıyacağı için kaçak çalışıcaksın ve ve bu durumda eğer bir lokantada iş bulabilirsen!! okadar şanslıysan ve tabi ingilizcen varsa :)

saatine 3 pound alırsın saatine, ee artık bünyen ne kadar dayanırsa günde 10saat çalışşan 30pound :) artık gerisini se hesapla

yok oğrenci isen saatine 5,5 pound ortalama alırsın ve 25 saat çalışırsın haftada buda senin yasam masrafını çıkarır para bile biriktirmezsin

eğer ticari bir yeteneğe sahip dilsen ve girişimci dilsen ki her taraf çakal dolu daha fazlasını kazanman zor

okul bitti diyelim mastır yaptın sonrasında bi sene staj izni verirler yıllık ortalama 8000-10000 pound kazanırsın aylık dil yıllık ona göre, o arada bir şirket bulman gerekir seni işe alacak ve çalışma izni sağlıcak ve bu gerçekten çok zor,

çalışma izni alabilmen için bir ingilizin yapamadıgı bir işi yapman gerekir, yapamıyosan adam seni niye alsın işe, gider ingilizi alır okadar işşiz var

kısaca ingiltere hayal dostlar okadar kolay dil

• niteliksiz, dilsiz , biraz da birikimsiz kurda kuşa yem olursunuz Lüleburgazı geçtikten sonra..
  • quote:

quote:

quote:

cnm kardeşim şuan itibarı ile ingiltereye giden birinin kazanabilceği parayı ben söylim sana

çalışma iznin olmıyacağı için kaçak çalışıcaksın ve ve bu durumda eğer bir lokantada iş bulabilirsen!! okadar şanslıysan ve tabi ingilizcen varsa :)

saatine 3 pound alırsın saatine, ee artık bünyen ne kadar dayanırsa günde 10saat çalışşan 30pound :) artık gerisini se hesapla

yok oğrenci isen saatine 5,5 pound ortalama alırsın ve 25 saat çalışırsın haftada buda senin yasam masrafını çıkarır para bile biriktirmezsin

eğer ticari bir yeteneğe sahip dilsen ve girişimci dilsen ki her taraf çakal dolu daha fazlasını kazanman zor

okul bitti diyelim mastır yaptın sonrasında bi sene staj izni verirler yıllık ortalama 8000-10000 pound kazanırsın aylık dil yıllık ona göre, o arada bir şirket bulman gerekir seni işe alacak ve çalışma izni sağlıcak ve bu gerçekten çok zor,

çalışma izni alabilmen için bir ingilizin yapamadıgı bir işi yapman gerekir, yapamıyosan adam seni niye alsın işe, gider ingilizi alır okadar işşiz var

kısaca ingiltere hayal dostlar okadar kolay dil

E de ben İngiltere'ye kaçak gitmeyeceğim ki.Zaten şu an itibariyle Belçika'dayım.Burada öğrnci olarak iş süresi kısıtlaması yok.Saatlik ücret 7-8€.Tatil dönemlerinde 11€...Ama dediğin gibi hem okulun, hem de yaşamın parasını çıkarmak çok zor.Fakat imkansız değil.Eğer üniversite bitince 2 sene KADAR aylık 3000€ maaş veren bir yerde çalışabilirsem(ki böyle bir iş bulabilirim), Oxford benim için hayalin ötesine geçer...Ama İngiltere'de çalışarak her şeyi karşılamak bir öğrenci için çok zor.Zaten İngiltere'de yaşam çok pahalı.

• sevgili @Ata her ne kadar senden alıntı yapmıs olsam da genel bir yazı idi seninle ilişkili dildi birebir

yolun açık olsun
  • ben zaten öğrencinin aylık gideri 30000 pound deyince bir entrasanlık anlamıştım öğrenci adam orda yılda 81000 ytl harcarsa oo5 yılda oraya verceğim paraya 400000 ytl yani kral gibi iş kurar geçinirim zaten
  • quote:

sevgili @Ata her ne kadar senden alıntı yapmıs olsam da genel bir yazı idi seninle ilişkili dildi birebir

yolun açık olsun

Teşekkür ederim
  • İlk önce tinerco arkadaşımızın yazısını okuyunca ben de ciddi sandım ancak daha sonraki yazılarını okuyunca biraz üzüldüm diyebilirim. Ben de uzun yıllar UK tecrübesi olan biri olarak şunu diyebilirim, eğer yaptığınız işte/okuduğunuz bölümde-alanda, gerçekten süper değilseniz orada çalışma izni almanız neredeyse imkansız. Bunu geçtim yaşam o kadar pahalı ki Türkiye'de büyük bir emekle kazandığınız paranız orada sizi ancak 5-6 ay idare eder. Metro olsun, otobüs olsun, içtiğiniz su olsun, izlediğiniz TV olsun her şeye ekstra masraf ödemek zorunda kalıyorsunuz. Eğer çok dirençli, aşırı azimli, aşırı bilgili değilseniz elimine olmanız işten değil. Bu noktada şunu söylemeliyim, UK'de minumum wage (asgari maaş) şu an £6 civarında. 25 saat çalışsanız haftada 150, aylık £600 ediyor. Bununla orada ancak "nefes alabilirsiniz." Yani gezemez tozamaz, dışarıda rahatça yemek yiyemezsiniz. Zaten kalmanın maliyetine girmeyeceğim bile. O yüzden aileniz çok zengin değilse daha özü yıllık 40-50 milyar ödeyemezse orada çalışmadan yaşamanız olanaksız. Hele Londra'da falan yaşıyorsanız...

Neyse kimsenin ümidini, umudunu kırmaya gerek yok. Always arkadaşımızın dediğine katılıyorum kısaca.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tinerco dan inciler
    "İNGİLTEREDE AYLIK GELİRİM ORTALAMA TÜRK LİRASIYLA 19-20 MİLYAR ARASINDA DEĞİŞİYOR".
    19-20 milyar arasında değişiyor onasıl bir cumledir yaa..

Bende UK deim bir an için endişenlendim dogrusu Londra nın Türk asıllı yeni belediye başkanı burda mı takılıo diye

Arkadaslar saka bir yana U.K ve Özellikle londra o kadar kolay yasanabilicek bir yer değil ne kadar pahali oldugunu söylememe gerek yok sanırım bizim bir deyimimiz vardır "sudan ucuz " diye işte burda sudan ucuz sey bira yani su bile ucuz değil bu memlekette gelmeyi dusunen arkadasların risk analizini cok detayli yapmaları buyuk bir facianın yasanmaması için iyiliğinize olur bence ..
    burdaki psikolojik tahribatı ve buraya gelmeden evvel iş hayatı tecrubeniz olmadıgını dusunursek burda tutunmanız biraz değil baya bir güç olabilir..
    detayli bilgi almak isteyenler "tinerco" dısında herhangi birine danısabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakha -- 5 Mayıs 2008; 0:41:54 >

• Keşke zamanında bende gitseydim ingilterede ingiliz vatandaşı 1.dereceden akrabalarım var.Ama 2.99 olan lise ortalamamla hiçbir yer beni almazdı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Keşke zamanında bende gitseydim ingilterede ingiliz vatandaşı 1.dereceden akrabalarım var.Ama 2.99 olan lise ortalamamla hiçbir yer beni almazdı.

Olmadı 1 sene lise son okurdun ..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.