Şimdi Ara

Inglourious Basterds (2009) | Quentin Tarantino (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
2
Favori
20.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tarantino filmlerinden şu ana kadar izlediklerim arasında en iyisi bu.. ucuz roman falan çokta iyi değil bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rAheb

tarantino filmlerinden şu ana kadar izlediklerim arasında en iyisi bu.. ucuz roman falan çokta iyi değil bence..

Abicim ne yaptın sen Ucuz Roman iyi değil mi? Tamam bu filmi ben de beğendim , eğlendim izlerken ama Tarantino'nun Rezervuar Köpekleri olsun, Ucuz Roman olsun; bunlar çok iyi yapımlardır hakkını yemeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Tam bir yahudi propagandası..

Bugüne kadar izlediğim senaryosu itibari ile olsun en kötü filmdi.Resmen yahudi propagandası yapılmış, günümüzde böyle bir filme ihtiyaçmı varmış? Yahudileri bu kadar acındıracak?Adamlar filistini bitirdiler hala yüzsüzcene tarihi film çekiyorlar...
    Ayrıca hitler sinemadamı ölmüş acaba? birde suratına ateş ederken göstermişler tam anlamıyla eziklik.

Tek kelime ile yazık.Bi şekilde ezikliklerini kaliteli oyuncu kadrosu ve teknolojiyi kullanarak en iyi şekilde propagandalarını yapmışlar.

Ben bu filmden sonra şunu düşündüm.

Biz müslüman ve Türklüğümüzle gurur duyan bir ülke olarak ne ermeni soykırımına karşı çıkabildik, nede Koskoca dediğimiz osmanlı impartorluğunu bir film haline getirebildik.Gerçekten utanıyorum.Yarın bir gün elin ermenisi haklı olduğumuz yerde çıkıp böyle bir film çekip bizi rezil rüsva eder tüm dünya'ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hilarious -- 24 Mayıs 2010; 0:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eru ilúvatar

quote:

Orijinalden alıntı: .solitario.

quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Film güzeldi izlenilebilir 8 puan yeter bence yalnız filmin sonu beklediğim gibi olmadı :(

Adolf Hitler,Joseph Goebbels,Herman Goring fln hep öldü oldukça saçma olmus tam hayalgücü ile çekilmiş
    Birde o albayın ülkesini satmasını hiç beklemiyordum oldukca saçma olmus
    Cristoph Waltz (albay)ise uçmuş :)

neresi saçma bunun gayet keyifli bir sondu bence.

Katılıyorum süper bir özgünlük, Hitler'i banamısın demeden kurşuna dizdiler.

Ben onu bunu anlamam hiçbir nazi subay öyle birşey yapmaz SS tümenlerinin hepside doğrudan hitlelere bağlılık yemini etmiştir Hitler intihar ettikten sonra ise SS tümenlerindeki askerler bile intihar etmiştir.
    Filmin sonu ise ezikliklerini göstermek için yapılmıs, zaten üst düzey hiçbir alman generali doğru düzgün yapmamıslar tiplere gel diyesim geldi
    Keske su almanlarda Dresden bombardımanı gibi olayları çekselerde dünya vahşet görse,atom bombalarını saymıyorum bile!
    Şimdi birisi çıkıp diyecek bütün kinini kustun filmin konusuna diye iyide film sanat için yapılmamıs ki tamamen propaganda yönetmenin bi tarafı gece yatarken acık kalmıs olsa gerek!

• Filmi az önce izledim. Propaganda yapılmış ama yinede güzel film propagandaya da gerek yoktu. 8
  • Hala bu tarz filmlere yahudi propagandası demekden bıkmadınız.Sanki soykırımdan farklı bir sonuç çıkarılabilirmiş gibi !!! Evet ne bekliyoruz kahrolsun yahudiler yaşansın naziler mi ? Bundan başkada sonuç çıkmaz. Yaşanmış bir olay 6 milyon insanın öldürülmesindende kimse kusura bakmasın yahudi propagandasından başka hiç birşey çıkmaz.Kaldı ki ben filmde amerikan propagandası bile hissettim.Nerden mi savaşı sonlandıran yahudi çetesi tamam peki nereliler? Amerikalı. Albay kime sığınıyor? Amerika !! Sonuç amerikalılar kurtardı.

Aşağıda yazılanlar spoiler içerebilir.

Film kulvarındaki filmlere eleştiride taşıyordu.Christoph Waltz oyunculuğu mükemmeldi oscarı aldı zaten.Tarantinonun her zmanki gibi uzun diyologları süperdi filmde 5 lisan kullanması ayrı bir güzellik.Tarantinonun vazgeçilmez ayak sevdasını bu filmde de gördük :D Pitt'in italyanca konuşurken kasılmaları beni kopardı resmen ((: Sinemacı kızımızın albay gittikden sonraki ağlayısı, barda ki çatışma sahnesi , kahraman yüzbaşıyla kızımızın birbirini öldürdükleri sahne aklımda kalanlar vsvs daha çok var iyi bir filmdi.Müzikler de iyidi.

Kısacası son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden tavsiye ederim 8/10

D.n:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etkisiz Eleman -- 3 Haziran 2010; 5:15:51 >

• Aşağıda film ile ilgili içerik vardır.

1-Hiçbir nazi albayını bu kadar aciz göstermeye hakları yok. ( O zaman isteyen ülke istediği düşmanını karalasın ama asla bir yahudi lobisi kadar olamaz. )
    2-Hitler sanki içlerinde ukte kalmışcasına öldürülüyor bu tam anlamıyla bir ezikliktir.Kısmen iyi giden bir film o anda gözümde bitti.
    3-61 milyon insanın ölümüne neden olmuş bir tarihi geçek olan nazi almanyası ile dalga geçercesine film çekmek ne kadar doğrudur? (filmi savunan arakdaşlar) Sizce bu kadar inasanın ölümüne neden olmuş bir ordu aptal veya aciz olabilirmi?

Bu filmin getirisi bellidir ve sırf bu yüzden aynı konulardan yola çıkarak yahudiler günümüz dünyasında söz sahibi olmaya çalışıyorlar.Amerika veya yahudi propagandası yapılmış ne fark eder?Tabi yine bizim bi kesim saf insanımız olaylara yüzeysel bakarak böyle filmleri tavsiye edip durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manero -- 3 Haziran 2010; 8:11:26 >

• filmden bir alıntı:

-Birisi, Almanların bir hayvanla paylaştığı ortak özellikleri... belirleyecek olsa, bunlar bir şahinin kurnazlık ve avcılık içgüdüsü olurdu. Ama Yahudilerin bir hayvanla paylaştığı ortak özellikler belirlenecek olsa, bunlar sıçanın özellikleri olurdu. Führer ve Gobbler propagandasının anlattıkları da hemen hemen aynı şeyler. Sadece sonuçlarımız farklılık arz ediyor. Bu da benim sonuçları birhakaret olarak görmemem.
    Bir dakikalığına, sıçanın yaşadığı bir dünyayı düşünün. Gerçekten düşmanca bir dünya. Şu an bir sıçan ön kapınızdan içeriye dalsa, onu büyük bir düşmanlıkla mı karşılardınız?
    - Sanırım öyle yapardım.
    - Bu sıçan, ona karşı hissettiğiniz bu husumeti yaratacak bir şey yaptı mı ki?
    - Sıçanlar hastalık yayar, insanları ısırır.

- Veba salgınının nedeni sıçanlardı, tabii bu uzun bir süre önceydi. Sıçanın yayabileceği herhangi bir salgını bir sincap da eşit derecede taşıyabilir.
    Buna katılıyor musunuz?
    - Evet.
    - Sanırım sıçanlara duyduğunuz o husumeti sincaplara karşı duymuyorsunuz, değil mi?
    - Hayır.
    - Sonuçta ikisi de kemirgen, değil mi? Tabii kuyrukları hariç. Hatta onlar bile oldukça benzer, değil mi?
    - Bu oldukça ilginç bir düşünce albay.
    - Düşüncem ne kadar ilginç olsa da sizin konuya bakış açınızı hiç etkilemiyor.
    Şu konuştuğum anda kapıdan bir sıçan girse, yaptığınız şu lezzetli sütten ona da ikram eder miydiniz?
    - Muhtemelen hayır.
    - Ben de öyle düşünüyordum. Onlardan hoşlanmıyorsunuz. Neden hoşlandığınızı tam olarak bilmiyorsunuz. Tek bildiğiniz, onları iğrenç bulmanız...

• Tavsiye edenlerden biri olarak cevap vereyim.

Sizin söylemlerinize göre ordu aptal ve aciz gösterilmiş o zaman izlemeyelim.Yazdıklarınızdan bundan farklı sonuç çıkaramadım.Ben film hakkında ki yorumumda kesinlikle bu konulara değinmedim.İlk paragrafım filme çamur at mantığını yürütenlere cevabımdı.

2. paragrafımda tamamen objektif olarak aklımda kalanları,beğenilerimi yazdım.Tavsiyemi bu konuları değerlendirerek yaptım.

Unutmayalım ki bu bir "FİLM" Bir tarih kitabı veya belgeseli değil.
  • Filmi izledim gerçekten güzeldi ancak diyaloglar bazen sıkıcı gelmeye başladı açıkçası. Brad Pitt yine süper aksanına bittim zaten hele o italyanca konuşma sahnesindeki surat ifadesi falan mükemmeldi 8/10
  • tek kelimeyle Christoph Waltz..o nasıl bir oyunculuktur...
  • Christoph Waltz dışında oyunculuk olarak vasatı aşan şeyler yoktu ki zaten Waltz'da emeğinin karşılığını aldı.

Bu arada filmi ciddiye alıp yorumlar yapan arkadaşlar bu bir film 2. Dünya Savaşı belgeseli değil. Eğer Nazi Almanyası'nı daha güçlü görmek ya da Hitler'in hemen ölmediği bir film isterseniz Valkyrie buna çok daha uygun.

Ayrıca Pulp Fiction Tarantino'nun kendi istediğim gibi çekmedim dediği bir filmdi bu yüzden Tarantino filmleri arasında benim için de son sıradadır.

Yahudi propagandasından hoşlanmayanlar için malesef buna katlanmak durumundayız. Adamlar maddi olarak zaten dünya ekonomisinin çoğunluğunu ellerinde tutuyor. Tabiki ne isterlerse onu yapacaklar. Bu yeni birşey değil.
  • Herkes Christoph Waltz'ı övmüş.Ama adam harbi fenaydı.Özellikle
    İngiliz ajanı boğma
    sahnesi çok fenaydı.Onun dışında filme gelirsek, çok iyiydi bence.Ama şahsen nazileri daha güçlü görmek isterdim.Zaten öylelerdi de.
    İngiliz ajanla buluştuklarında, o nazi binbaşının performansıda harika ötesiydi, tipte çok fenaydı adamın
    Ayrıca
    keskin nişancının ölü numarası yapıp, fransız yahudi kızı vurmasıda fenaydı.

Bar sahnesi

2. önerimi aldım sayılır.Şimdi Valkyrie'yi izliyicem
    @SouL InvictuS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 22 Şubat 2014; 15:38:37 >

• Daha yeni izledim filmi emmanuelle'e aşık oldum ya, çok duru bir güzelliği var. Bir de eski sevgilime benziyor o da var tabi.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• O ss subayı aklıma takıldı herşeyi saygıyla reddetmeye başladım
  • Bunun güya 2. filmi gelecekti, gelemedi. Gelmesin de gerçi saçma olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bar sahnesi muhteşem bi film zaten bu film ismi çıkınca izleyenlerin hepsinin aklına bar sahnesi gelir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sahne ve christoph waltz'in oyunculuğu dışında çöp bir film.Tarantinoya yakışmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.