Şimdi Ara

İnönü Hukuk mu Dicle Hukuk mu? Acil yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar. Tercih listemde bu iki üniversiteyi art arda yazacağım yalnız yaptığım araştırmalar beni bir sonuca ulaştıramadı aksine büyük bir kararsızlıktayım.

Geçen senenin sıralamalarında İnönü 21bin, Dicle 23binlerde. Ancak akademik kadro ve üniversite yaşına bakıldığında Dicle üniversitesi sanki daha avantajlı görünmekte.
    İnönü daha 2009 yılında kurmuş hukuk fakültesini ve şu an itibariyle tek profesörleri Kemal Şenocak (ayrıca internet sitesinde akademik kadro sayfasında çoğu eleman ünvansız salt isimleriyle yazılmış.)

Sözü çok uzatmadan iki üniversiteyi de verilen eğitim, akademik kadro ve güvenlik açısından karşılaştırabilir misiniz ? (Biliyorum karşılaştırma sözü pek uygun değil çünkü her kurumun kendine özgü bir yapısı ve bir geleneği vardır hepsi kendi içinde değerlendirilmelidir ama ne söylemeye çalıştığımı anlamış olmalısınız)

Not: Yukarıda 'güvenlik' dedim çünkü Diyarbakır hakkında son yıllarda duyduklarım, internette okuduğum haberler ve yorumlar pek olumlu değil. Yöre halkına karşı olumsuz bir tutum sergilediğimden değil aksine insanları yok bu öyle yok şu şöyle diye ayırt etmem ki öyle de olması gerekmektedir. İfade etmeye çalıştığım şey 'karışıklık' ve 'insanların birbirlerine karşı olan tehammülsüzlüğü'... ve bunların bana ve eğitim hayatıma nasıl yansıyacağı..

Son bir sorum ise Dicle Hukuk kütüphanesi ve kampüsün fiziki şartları hakkında olacak. Bunlar hakkında da bilgi verebilirseniz çok iyi olur. Teşekkür ederim.

• dicle iyi diye duydum eğitim anlamnda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dicle de an itibariyle 3 profesör 7 doç yaklaşık 10 tane de yr doç bulunmakta . Tabi ünvan birşey belirtmez ama bu hocaların kariyerlerine de cvlerine de ulaşamıyoruz..

Eğitim anlamında kaliteli olabilir ancak 30 yıllık ruhunu kaybetmeye mi başlamıştır ? Sıralamalarda en sonlarda olmasına ne sebebiyet vermektedir? Son yıllarda akademik başarılarından çok siyasi şeylerle öne çıkmasındaki sebep.. ? Gerçekten medya tarafından gösterildiği gibi bir cehennem ateşi mevcut mudur? Sanmıyorum ama Dicle üniversitesine yakın konunun müdaili insanların tecrübelerine ve bilgilendirmelerine ihtiyaç vardır.

Bana bu okulun daha doğrusu mevcut hukuk fakültesinin genel bir portresini çizebilecek kimse yok mu? Kaynaklar, eğitim, kütüphane, dil kursları.. ? Aynı portreye İnönü üniversitesi hukuk fakültesi için de ihtiyaç duymaktayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İkra473

Dicle de an itibariyle 3 profesör 7 doç yaklaşık 10 tane de yr doç bulunmakta . Tabi ünvan birşey belirtmez ama bu hocaların kariyerlerine de cvlerine de ulaşamıyoruz..

Eğitim anlamında kaliteli olabilir ancak 30 yıllık ruhunu kaybetmeye mi başlamıştır ? Sıralamalarda en sonlarda olmasına ne sebebiyet vermektedir? Son yıllarda akademik başarılarından çok siyasi şeylerle öne çıkmasındaki sebep.. ? Gerçekten medya tarafından gösterildiği gibi bir cehennem ateşi mevcut mudur? Sanmıyorum ama Dicle üniversitesine yakın konunun müdaili insanların tecrübelerine ve bilgilendirmelerine ihtiyaç vardır.

Bana bu okulun daha doğrusu mevcut hukuk fakültesinin genel bir portresini çizebilecek kimse yok mu? Kaynaklar, eğitim, kütüphane, dil kursları.. ? Aynı portreye İnönü üniversitesi hukuk fakültesi için de ihtiyaç duymaktayım..

dicle de hukuk okursan, yoklama falan yok. Kafana estiği zaman gidebilirsin. Avantajı bu. Diyarbakırlıyım, okuyan arkadaşlarım var dicle hukukta. Gayet memnunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Memmuniyetleri devamsızlık serbestliğinden mi kaynaklı ? Peki öğretim üyeleri hakkında nasıl duyumlar aldınız, kaliteden memnunlar mı ? Kadrodan? Ve çalışma olanaklarından kütüphanesi ve kaynakları olsun ?
  • Memmuniyetleri devamsızlık serbestliğinden mi kaynaklı ? Peki öğretim üyeleri hakkında nasıl duyumlar aldınız, kaliteden memnunlar mı ? Kadrodan? Ve çalışma olanaklarından kütüphanesi ve kaynakları olsun ? Hatırlayabildiğiniz başka bilgi var mı ?
  • kardeşim benim sıralama 27k dicle 27600 ile kapatmış.ben de dicle yazdım gelir diye umuyorum.ayrica çok köklü bi hukuk fakültesi olduğunu ve çok sağlam ve tanınmıs hukukçular yetiştirdiğini biliyorum.onun dışında güvenlik konusunda kesinlikle endişe duyma.orda burda yazılan her şeye inanma.insanları ve şehri çok seversin emin ol.ayrıca siyasetin kalbinin attığı şehirlerden olduğu için bir hukukçunun kendini yetiştirmesi içinde büyük bir fırsattır burda okumak.(paneller,kültür-sanat etkinlikleri vb. bunlaradan bahsediyorum).sözün özü gelmeni öneririm.umarım ben de girerim tanışmış oluruz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılık mı hukuk mu?
    10 yıl önce açıldı
    Odtü ee mi ankara tıp mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim benim sıralama 27k dicle 27600 ile kapatmış.ben de dicle yazdım gelir diye umuyorum.ayrica çok köklü bi hukuk fakültesi olduğunu ve çok sağlam ve tanınmıs hukukçular yetiştirdiğini biliyorum.onun dışında güvenlik konusunda kesinlikle endişe duyma.orda burda yazılan her şeye inanma.insanları ve şehri çok seversin emin ol.ayrıca siyasetin kalbinin attığı şehirlerden olduğu için bir hukukçunun kendini yetiştirmesi içinde büyük bir fırsattır burda okumak.(paneller,kültür-sanat etkinlikleri vb. bunlaradan bahsediyorum).sözün özü gelmeni öneririm.umarım ben de girerim tanışmış oluruz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.