Şimdi Ara

İnşaat mühendisliğimi diş hekimliğimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesajı görür görmez direk diş hekimliği diyebilirsiniz ama diş hekimliğini %50 burslu düşünüyorum , ya %50 burslu bir diş hekimliğine gideceğim kendimi sıkarak hem çalışıp hem okul masraflarımı karşılayacağım yada ortalama bir inşaat mühendisliğine gideceğim rahat rahat yaşayacağım ama bu seferde gelecek kaygısı oluyor , kendi fikirlerinizi sunarsanız sevinirim yada 30-50 k arasında mimarlık elektrik elektronik mühendisliği makine mühendisliği vs de önerebilirsiniz iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puropaket -- 21 Haziran 2016; 20:35:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TIP

• Hayat boş seveceğin işi yap hocam

• Puropaket P kullanıcısına yanıt
    Gelecekte hangi iş para eder belli olmaz ayrica biraz da kismet iyi bir meslekte tutturamayabilirsin. Bence asla pisman olmayacagin tercih istedigin meslegi secmendir. Gelecegi dusunmenin cok da kesinligi yok.

• Diş okurken çalışamazsın vede yazarken çok iyi duşün sonra okulu bırakıp birdaha hazırlanmayasın.

• Jacquess7 J kullanıcısına yanıt
    Kaç yıldır diş hekimliği sevdasıyla yanıyorum ama hep talihsizlik kardeşim artık gideceğim bir yere

• Diş yaz geç ama okurken çalışamazsın

Bölümde derece yaparsan bursun tam burslu olabiliyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax 1907 -- 21 Haziran 2016; 20:39:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her türlü diş derim

• Eğer özellikle fizik ve buna ilaveten matematik sevmiyorsan İnşaat Mühendisliği sana zehir olur okurken. Diş Hekimliği okumasıda zordur ama ilgin var ise eğlenceli gelebilir.

İş imkanları olarak: Diş Hekimliğinde kendini geliştirirsen çok iyi paralar kazanırsın. İnşaat mühendisliğine iyi paralar kazanmak istiyorsan biraz herkesin katlanabileceği düzeyde değildir. Nasıl bir hayat istiyorsun bunu seç öncelikle. Eğer ben düzenli bir hayatım olsun, aile hayatım önemli, arkadaşlarım önemli diyorsan diş hekimliği tavsiye ederim. Ama ben yalnız takılmayı seviyorum ve yerleşik hayata o kadar bağlı değilim diyorsan İnşaatıda seçebilirsin.

Çünkü inşaat mühendisliğinde iyi denilebilecek miktarda para kazanmak istiyorsan, yurtdışında çalıştığın çok olacak ve bu bahsettiklerim öyle mükemmel ülkeler olmayacak, bir kaç ay fas, bir kaç ay türkmenistan, eğer boun, odtü ayarı ultra üniversitelerden mezun isen ve şanslı isen, birleşik arap emirliklerinde, abu dhabi, dubai gibi yerlere gidebilirsin. Bu şekilde para kazanırsın. (Yakın bir zamana kadar Rusya'dada epey iş imkanı bulunuyordu TR'deki iyi üniversitelerden mezun kişiler, ancak siyaset yapmak istemem ama, Tayyip sağolsun Rusya ile ilişkilerimiz batmış durumda, yani o imkanlar kapandı ve hatta oradaki Türk öğrencileri Rusya'nın geri yolladığıda oluyor.)

İnşaatta bir diğer iyi para kazanma yoluda, bir şirkete girersin, kendini geliştirirsin, yükselirsin. Ancak bu ikinci söylediğim çok zor ihtimaller arasındadır.

Çalışma koşulları olarak:

Diş Hekimliği, İnşaat Mühendisliğine göre daha rahattır. İnşaat Mühendisliğinde şantiye muhabbeti insanı daraltır. %100 amele yanıkların olacak bir kere bunu bil. Ancak çok ilerde kendini geliştirip kendi işini kurarsan bu tip şeylerden kurtulabilirsin. Sırf stajlarda bile deli gibi amele yanığı olacaksın.

Sonuç olarak bu birazcık sana kalmış bir şey. Nasıl bir hayat istediğini seç, ona göre davran. İki mesleğinde para konusunda iyi potansiyelleri vardır. Yukarıda yazdığım gibi + ları ve - leri vardır. Mühendis olmakta kolay değildir, Doktor olmakta. Bu tamamen insanın yapısına göre şekillenir.

(2 çok yakınımdaki insanlardan birisi, Boun'da İnşaat-Makina Mühendisliği çift anadal yapmakta, diğeri İTÜ'de İnşaat Mühendisliği okumakta.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyskyN -- 21 Haziran 2016; 21:01:52 >

Ücret çok koymazsa diş derim hocam okuması zor olabilir ama sonradan çok mutlu olabilirsin

• Syntax 1907 kullanıcısına yanıt
    Eğer bölümde ilk 3 girersen varmış oda şu şekilde : 1. Olursan %100 burs 2.olursan %50 indirim (50+50 oluyor yani ) 3. Olursan %25 indirim (50+25)

• MyskyN M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bana vakit ayırıp görüşlerinizi bildirdiğiniz için çok teşekkür ederim , hangi alana ilgi duyduğum konusunda aslında 2 tarafada ilgiliyim matematikte integrali çok severim mesela , fizikte mekanik konularınıda aynı şekilde , öte yandan bi sağlık sevdasıda az değil yani ikiside eşit düzeyde şu anda

Dediğim gibi, okuma koşullarını ve çalışma koşullarını berbaber düşünmen gerekiyor. Bir tarafta gençliğin var, bir taraftada gençliğinden sonraki 10'larca senen var, bana kalırsa ikiside çok önemli. Bir daha genç olamayacaksın, gençlikten sonrada bir daha mesleğini değiştiremeyeceksin. İkisinide iyi düşün.

Matematikte, Türev ve İntegrali kesinlikle yapabiliyor ve seviyor olman lazım zaten her mühendislikte böyledir.

Fizik konusunda gene şanslısın. Bende senin gibiyim birebir. Farkım fiziği genel olarak çok severim. Ancak mekanik kısmını bir ayrı severim.

Şanslısın dememin sebebi, her mühendislik fiziğin her bölümüne yoğunlaşmaz. İnşaat Mühendisliğinde, Mekanik ve Klasik fizik daha ağır basmaktadır.

Elektrik Elektronikte örneğin manyetik, elektrik bölümü ağır basmaktadır. Makinada her ikiside ağır basmaktadır ve genel olarak insanların yorumuna ve benimde düşünceme göre okuması en zor mühendislik Makinadır. Ve en kolayıda Endüstridir. Endüstride her mühendisliği görürsün ancak bunları diğerlerine göre çok basit düzeyde görürsün. İş imkanı ve çalışma koşullarıda çok rahattır. Hatta bu nedenle bu nedenlede diğer mühendisliktekiler Endüstri okuyanları pek sevmez. Ama gelecekleri çok parlak oluyor genelde iyi üniversitelerden mezun iseler. Eğer iş adamı, masabaşı işi, işletmeci ve hatta uç noktada örnek olarak CEO olmak gibi şeyler ilgini çekiyor ise.

Basitçe endüstri mühendisliği, matematik ve fene kafası basabilen, analitik zekası yüksek işletmecilerdir.

• Mühendis olarak diyorum kesinlikle diş

• quote:

Orijinalden alıntı: Puropaket

Eğer bölümde ilk 3 girersen varmış oda şu şekilde : 1. Olursan %100 burs 2.olursan %50 indirim (50+50 oluyor yani ) 3. Olursan %25 indirim (50+25)

Bölüm kaç kişilikmiş hocam vede burs 1 yıllık mı oluyor yani öbür sene için bir daha mı yükseltmek gerekiyor. Eğer bir kere alınınca bursun kesilene kadar o burstan değerlendirileceksen 1 sene kendini eve kapatmanı tavsiye ederim ve diş seç

Sadece bir sonraki dönem için geçerliymiş , tam burs hariç 100 kişiyi buluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puropaket -- 21 Haziran 2016; 21:40:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puropaket

Sadece bir sonraki dönem için geçerliymiş , tam burs hariç 100 kişiyi buluyor

Anlıyorum hocam valla bilemedim ama yinede dişi zorla derim

Fenime güveniyorum inşallah olurda giderim

• Diş hekimliği çöp

• MyskyN M kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim , tercih döneminde uzun uzun düşünüp öyle karar vermek lazım , ön fikir adına çok yardımcı oldunuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.