Şimdi Ara

İtü İnşaat Mühendisliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce tercih edilebilir mi o sıralamalara?

• İtü makine muhendisligi de normalde 9k ile alirken okul birinciligi ile 17k lara kadar gitmis 9k lik bir bolum icin cok ciddi bir one atma insaat muhendisligi de benzerdi sanirim bence bolumler asiri kasinti diye o kadar geriden alabiliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Edilir.

İyi seviye ingilizce ve orta seviye arapça ile yurt dışında iş bulmaya bakacaksın.

Aşırı f/p bir bölüm bence. Tekirdağ’da ceng okumaktan 1000 kat iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı

• Hocam inşaat mezunu olup iyi bir şirkette( inşaat ile alakasız) yönetici filan olunabilir mi?

Eskiden çok varmışta yeni nesilde boyle bir şey var mı diye merak ettim.

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Linkedin’da çok gördüm hocam. Üniversitenin ismi yönetim kademeleri için çok önemliymiş, çünkü bir yere c level atanınca kendi mezunlarını dolduruyorlarmış, bunlar da genelde top okulların mezunları oluyor.

bir de MBA yaparsın on numara olur

inşaat bitirip yazılımcı olan da çok gördüm. Hatta intihar veda videosu ile ünlü mehmet pişkin de odtü inşaat mezunu zengin bi yazılımcıydı (yönetici seviyesinde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 12 Temmuz 2024; 22:24:56 >
  • bunu önceden bilip itü civileng'e myp yapacak alimsaraylılar 

• moonknightmetal kullanıcısına yanıt

Şimdi herkes böyle olacak diye bir şey yok memurlar net’te odtü inşaat mezunu olup kpss kasanları da görüyorum. Ama nihayetinde düşük sıralama ile giriyorsunuz. İş garantisi isteyen tıp yazsın. Risk almadan bu hayatta bir yere gelinmez. Devletin verdiği memur doktor maaşına tamah edersiniz.

•  

• şimdi yukarda arkadaş odtü inşaat a nihayetinde düşük sıralama ile giriyorsunuz demiş, 2007-2008 odtü inşaatı kazandı kuzenim(amca oğlum) ki o zamanlar hiç te düşük felan değildi. benim zamanımda makinadan daha yüksek ti inşaat. arkadaşım 600 puan ile boün inşaat kazanmıştı. neyse odtüye gelelim, bence çok kazık bi okul belkide en zor inşaat oradadır. emmoğlum yaklaşık 8 senede felan bitirdi okulu. ki lise döneminde çok başarılı idi.

sonrasında bir evin bir evladı, el bebek gül bebek. şantiye işi beğenmedi. ciddi işler baktı. başka bir kuzenim bunu 2 işe yerleştirsede saha işi olduğundan beğenmeyip çıktı.

sonra yine iş yok. yüksek lisans felan derken yine iş bulamadı ve soluğu usa da aldı. doktorayı bitirince buldu orada inşaat kalite labratuarı gibi bir yerde çalışıyor şimdi.

demem o ki inşaat bölümü şuan yerlerde. amele olmak isterseniz yazın. itü için değil bu söylem. saha da iş çok ama karşılığı az. ha şu var emmoğlum yabancılara iş yapan bir şirkette saha işi yapıyor idi. 2 sene dişini sıksa zaten iş yapılan yabancı şirket bunu çekip götürme ihtşimali çok yüksekti ama o odtülü ya istemedi saha işi.

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Hocam 17 sene önce kaçla aldığı bizi bağlamıyor.

40-50 binlik bölüm yani beğenmeyen varsa sınava tekrar girebilir.

8 senede bitirme kendisi ile alakalı ne kadar zor olursa olsun uzatmak tembellikten kaynaklanıyor

ayrıca şirketler 8 senede bölüm bitirmiş birine pek hoş bakmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 12 Temmuz 2024; 23:28:39 >
  • moonknightmetal kullanıcısına yanıt
    Aynı şekil. İtü kktc elektrik elektronik yazmasaydım kesinlikle itü inşaattaydım ben de

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Yanlışlık var  

Ösym'nin sitesindende kontrol edebileceğiniz üzere 2008 ve 2009 yıllarının ikisinde de makine mühendisliği inşaattan yüksek. (361 vs 352)

Hatta Odtü makina her inşaat bölümünden yüksek puanla almış. (En yüksek boun inşaat 358 puan)

2000-2010 arası makine mühendisliği prime zamanlardı burada yedirtmem

Daha sonra kontrol ettim 90-08 bu dönemde de istisnasız makina daha yüksek. 86-92 arasında eminim çünkü babam odtü makina mezunu ve inşaatla aptal bunlar diye dalga geçtiklerini anlatırdı  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 13 Temmuz 2024; 0:56:9 >

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

Makinede para var mı kanka

• Kız yok boşver parayı. Para her türlü bulunuyor

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

Bizde var sanki 

kız kesmeye kalksak doğu kampüsten ta merkez kampüse gitmek zorunda kalıyoruz.

• Prestij olarak nasıldır sizce? Önceleri Türkiye'de baya prestijli olarak biliniyormuş okul ve bölüm anlamında anladığım kadarıyla. Şimdi nasıl durumlar?

• Mesela İtü'nün en iyi bölümü olduğunu ve kalitesini en belli eden bölümü olduğunu söyleyen yorumlar okudum

• dumduma D kullanıcısına yanıt
    İnşaat sektörü çok kötü. Onun dışında itü inşaat prestijlidir tabii ki. Zamanının en prestijlisi değildir belki ama en prestijlilerdendir.

• Hocam netler neydi sizin ayıptır sorması

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.