Şimdi Ara

'' İNSAN GÖZÜ KAÇ MEGAPİXEL ''' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
6.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu 3.4 megapixel am olarak kaç dpi'a karşılık geliyor kardeş...!
    çözünürlüğümüz nedir tam olarak...?
  • abi ben çözünürlük olayı için bişi yaptım kafamda deney gibi bişi yani.şimdi yolda arabayla hızla gidiceksiniz ve şöyle 500 m yan tarafınızdada demir parmaklıklar olacak.işte hızla giderken bakın oraya fps ve çözünürlük olarak bişiler oluyo orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay17

abi ben çözünürlük olayı için bişi yaptım kafamda deney gibi bişi yani.şimdi yolda arabayla hızla gidiceksiniz ve şöyle 500 m yan tarafınızdada demir parmaklıklar olacak.işte hızla giderken bakın oraya fps ve çözünürlük olarak bişiler oluyo orda.

güzel bi bilimsel test yapmak mümkün.fps ölçümü yapabiliriz.Aslında şöyle bi şeyde var.3d mark teslerini kendimize yapıp hangimzin daha iyi performans verdiğini anlayabiliriz herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: ZombieW_FireBlast

quote:

insan gözünün gördüğü görüntü pixellerden oluşmaz bu nedenlede pixelle ölçüm yapılamaz

ama suanki urunler insanın gorme kalitesinin altındadır

bu insan beyni kaç mb gibi bi soru oldu

iyi fikir mesela bence benim HDD en azından bi 1000-2000 TB vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadneyda

Bir Göz uzmanının görüşünü almalıyız bence..Ayrıca bir de optik uzmanı gerek bu soruya tam olarak yanıt alabilmek için.

bi de müyendiz beylerden bi heyet oluşturalım
  • Evet.Aslında bu konuya bilim adamları daha çok eyilmeli ve halkı daha çok bilgilendirmeliler
  • renK derinliği 48bit üstü mp si belirsizz gibi bence....
  • Peki en az kaç megapixel olduğu kadar gözümüzün kaç zoom da yaptığı merak konusu.insan gözü ne kadar optik ne kadar digital zoom a sahiptir ????
  • quote:

Tüm görüntü ürünleri pixel kavramına sahipler.peki bizim gözümüz kaç megapixel.şimdi aklıma geldi bi sorayım dedim

saçma bi soru.. tüm görüntü ürünleri yanlış bi tabir.. filmli kameralarda pixel yoktur çünkü kağıt üstünde piksel olmaz.. sınırsız piksel gibi bişey yani.. tab dan ne kadar büyük bastırırsan çıkar.. mp dijitallerde vardır.. optik zoom gözde ileriye baktkça odak olmasıyla kıyaslanaBİLİR.. dijital zoom da zaten olamaz dijital zoom senin fotoğraflara xp de önizlemedeki + yla yaptığın olay dijital zoomdur..
  • offffffffffffffff.git ya gitttttttttttttttttttt
  • BAKTIĞI ŞEYE GÖRE DEĞİŞİR.... BİR DE MEGA DEĞİLDE 1000 GİGA PİXEL BENCE....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sexai

BAKTIĞI ŞEYE GÖRE DEĞİŞİR.... BİR DE MEGA DEĞİLDE 1000 GİGA PİXEL BENCE....

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch

Benim ki 89 mp. 10 x zum var, ayrıca elbiselerin içini hayal edebilen özel sistemde cabası.

benimki direk dvd ye yazıyo aktarmaya falan gerek yok
  • benim lensler 32mega piksel X ısınlı :) kızların icini görebilyom :)
  • benim gözümün optik zoomu sınırsız. neye yakından bakmak istersem o cismi elime alıp gözüme yaklaştırmam yeterli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkarakaya -- 8 Ağustos 2005, 0:33:04 >
  • X-ray ışınları ile bakabilmek için kendi firmware update mi yaptım.
  • quote:

Peki en az kaç megapixel olduğu kadar gözümüzün kaç zoom da yaptığı merak konusu.insan gözü ne kadar optik ne kadar digital zoom a sahiptir ????

dostum saçmalamışsın insan gözünde zoom olduğunu nerden çıkardın.sen hiç zoom yapabiliyonmu onu söle.

sanki gözün kenarında bi çubuk var bastığın kadar zoom yapıyo.

sende çok iyi biliyosun ki (ki bildiğini sanıyorum inşallah biliyosundur) insan gözünde zoom özelliği yok.Allah bu özelliği koymamış işte napalım.

• İnsan gözü zoom yapmaymış hiç. Zoom kapasitesi var.
    Bir bakın derimhttp://www.lazertedavisi.com/gozun_yapisi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmarch -- 8 Ağustos 2005, 0:53:31 >
  • abi gözde zoom mu olur saçmalamayın ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay17

abi gözde zoom mu olur saçmalamayın ya.

Sen zoomdan dürbün gibi 65 km ötesini görmeyi bekliyorsan o ayrı. Bu optic aletlerin her biri gözden kopya çekilerek yapılmıştır zaten. Gözde zoom yeteneği olmasa ufacık yerde bu görüntüler oluşmazdı değil mi güzel kardeşim?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.