Şimdi Ara

'' İNSAN GÖZÜ KAÇ MEGAPİXEL ''' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
6.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Orijinalden alıntı: tugay17

abi gözde zoom mu olur saçmalamayın ya.

Sen zoomdan dürbün gibi 65 km ötesini görmeyi bekliyorsan o ayrı. Bu optic aletlerin her biri gözden kopya çekilerek yapılmıştır zaten. Gözde zoom yeteneği olmasa ufacık yerde bu görüntüler oluşmazdı değil mi güzel kardeşim?

abi o şekilde diyosan var ama öyle istediğin zaman yakınlaştırıp uzaklaştırcağın zoom gibi de değil.sabit bir zoom diyelim buna.

• unlimited
  • ulen hepinizin beynine peltier takviyeli su soğutma şart haa
  • Kaç Mp bilmiyorum ama 15 fps
  • Eğer görüntünüzü engelleyecek bir maniniz yoksa, 576 MP. diye buldum google amcada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadneyda

Tüm görüntü ürünleri pixel kavramına sahipler.peki bizim gözümüz kaç megapixel.şimdi aklıma geldi bi sorayım dedim

550 -750 arasında birden farklı kaynaklarda birden farklı rakamlar gördüm.

Konu dışına böyle konular açılmamalı.

Olgun oranın düşük, ergen oranın yüksek olduğu yerde bilimsel, kültürel tartışmalar sulandırılıyor. Konu amacından sapıyor.
  • Çok piksel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ascha

ulen hepinizin beynine peltier takviyeli su soğutma şart haa

• quote:

Orijinalden alıntı: KadirSahin™

quote:

Orijinalden alıntı: ascha

ulen hepinizin beynine peltier takviyeli su soğutma şart haa

titan fenrir de iyi gider

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

Tüm görüntü ürünleri pixel kavramına sahipler.peki bizim gözümüz kaç megapixel.şimdi aklıma geldi bi sorayım dedim

Olgun oranın düşük, ergen oranın yüksek olduğu yerde bilimsel, kültürel tartışmalar sulandırılıyor. Konu amacından sapıyor.

Konu 2005 tarihinde açılmış hortlatmış birisi
  • Güzel bir konu olmuş ama konudışındaki her konuyu geyik yapmak için basan ergenler burayıda basmış tabi.

Ben de bildiklerimi yazayım;
    Öncelikle insan gözü analog yapıdadır ve dijital bir terim olan megapixel ile ifade edilmesi doğru değildir. daha önce okuduğum bir yazıda insan gözünün 576Mp olduğu yazıyordu. Bir de bildiğim kadarıyla filmlerdeki 25. kare yani film içinde yapılan reklamlar yasaklandı, bu kare'nin devamı olmadığı için ve 1/25 saniye süreyle ekranda kaldığı için akılda kalıyor ama film içinde fark edilemiyor.

quote:

How many megapixels equivalent does the eye have?

The eye is not a single frame snapshot camera. It is more like a video stream. The eye moves rapidly in small angular amounts and continually updates the image in one's brain to "paint" the detail. We also have two eyes, and our brains combine the signals to increase the resolution further. We also typically move our eyes around the scene to gather more information. Because of these factors, the eye plus brain assembles a higher resolution image than possible with the number of photoreceptors in the retina. So the megapixel equivalent numbers below refer to the spatial detail in an image that would be required to show what the human eye could see when you view a scene.

Based on the above data for the resolution of the human eye, let's try a "small" example first. Consider a view in front of you that is 90 degrees by 90 degrees, like looking through an open window at a scene. The number of pixels would be
    90 degrees * 60 arc-minutes/degree * 1/0.3 * 90 * 60 * 1/0.3 = 324,000,000 pixels (324 megapixels).
    At any one moment, you actually do not perceive that many pixels, but your eye moves around the scene to see all the detail you want. But the human eye really sees a larger field of view, close to 180 degrees. Let's be conservative and use 120 degrees for the field of view. Then we would see
    120 * 120 * 60 * 60 / (0.3 * 0.3) = 576 megapixels.
    The full angle of human vision would require even more megapixels. This kind of image detail requires A large format camera to record.

• quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

Konu 2005 tarihinde açılmış hortlatmış birisi

Farkındayım, ayrıca 4 yıldır forumdayım.

Eski hamam eski tas.

Ne farkı var 2005 ile 2010'un birbirinden?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Orijinalden alıntı: tugay17

abi gözde zoom mu olur saçmalamayın ya.

Sen zoomdan dürbün gibi 65 km ötesini görmeyi bekliyorsan o ayrı. Bu optic aletlerin her biri gözden kopya çekilerek yapılmıştır zaten. Gözde zoom yeteneği olmasa ufacık yerde bu görüntüler oluşmazdı değil mi güzel kardeşim?

Ya arkadaşlar gözde zoom olur mu yaa :):)

Madem zoom var insan gözünde en ince ayrıntıyı görmek için mercekler neden var mercekler neden üretilmiş x2165564 zoom yapmak için mi =)=)

• konu süper
  • ilk sayfada 5 sene önce yapmış olduğum yorum mevcut ve hala fikri sabitim :)
  • madem insan gözü saniyede 25 kare algılıyor,o zaman kazunori neden gt5 i saniyede 60 kare çalışsın diye didiniyor.yapsın 25 kare.yoksa gt5i uzaylılarmı oynayacak
  • yukarıda bahsedilen insan gözününün zoom yapması diye birşey sözkonusu değil.arkadaş yanlış anlamış insan gözünde otofocus özelliği vardır zoom yoktur.zaten buda bakmakla görmek dediğimiz olaydır.biryere bakmak farklıdır birde baktığınız yerdeki cisime odaklanmak farklıdır.istediğiniz zaman focus yapıp istediğnizde gözüntüyü buğlaştırabilirsiniz..örneğin pc nizin ekranına gözünüzü sonuna kadar açıp baktığınız halde yazılara baksanız bile okumak istemezseniz görüntüyü bulanıklaştırabilirsiniz deneyin
  • bir de ölü hücreler var ya gözde, bende bol bol var onlardan deli oluyorum nereye baksam oraya gidiyorlar. aynı peter ın dediği gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaDRuLe -- 22 Ekim 2010; 6:23:58 >
  • Sizi bilmem ama benim gözüm herhalde 120 mpx var sanırım ayrıca sınırsız kayıtta yapıyorum görüntüleri unutmuyorum ayrıca özel donanımlar yerleştirerek gözümü 5200 mpx le kadar çıkarabiliyorum mesela teleskop gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.