Şimdi Ara

'' İNSAN GÖZÜ KAÇ MEGAPİXEL '''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
6.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm görüntü ürünleri pixel kavramına sahipler.peki bizim gözümüz kaç megapixel.şimdi aklıma geldi bi sorayım dedim

• aklıma bi anda geldi.asiklopedilere de baktım ,,,,,,,,dermiişimmm.valla bakmadım

ama nedir bu olay yaaaaaa.çatlarım öğrenemezsem
  • çok daha fala olduğuna emin olabilirsin bana göre 50-60 mp vardır. ben bilgisayar ekranında gözüm kadar iyi bir görüntüye hiç rastlamadım
  • Evet tüm DİJİTAL görüntü ürünleri pixel kavramına sahipler çünkü DİJİTAL ler. Ama göz dijital değil. Sırf bu pixel olayı yüzünden hayattaki görüntüleri bilgisayar ekranında göremeyeceğiz..

Ne zaman pixel gidecek o zaman dijital gerçekliğin önü açılacak..
  • Benim ki 89 mp. 10 x zum var, ayrıca elbiselerin içini hayal edebilen özel sistemde cabası.
  • Ben de olaya şöyle bir açıklama getirmeye çalışayım. Normal fotoğraf makinelerinin (baskı alabildiklerimiz) çözünürlüğü yaklaşık olarak 34 megapixel. Ona göre fikir yürütebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch

Benim ki 89 mp. 10 x zum var, ayrıca elbiselerin içini hayal edebilen özel sistemde cabası.

• walla kaç mega pixel anlamam.ama bisorum olacak?

insan gözü 1 sn de ki görüntüyü kaç kare ye bölüyo?yani frame rate yada kaç fps onu soruyorum.çünkü bnm gözüm hiç kasmıyo,baya akıcı :))
  • Başka bi konu daha var sanırım pixelle olayıyla alakalı.Gözümüzde lens kalitesi.Cmos mu CCd mi acep....
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatSoLdiER

walla kaç mega pixel anlamam.ama bisorum olacak?

insan gözü 1 sn de ki görüntüyü kaç kare ye bölüyo?yani frame rate yada kaç fps onu soruyorum.çünkü bnm gözüm hiç kasmıyo,baya akıcı :))

insan gözü tam zamanlıdır öle bi şeyin olacağını sanmıyorum yani senin baktığın yerde takılmalar donmalar oluomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: poweruser0

quote:

insan gözü tam zamanlıdır öle bi şeyin olacağını sanmıyorum yani senin baktığın yerde takılmalar donmalar oluomu

30 fps benim bildiğim çünki oyunlarda dikkat ederseniz 30 ile 90 fps yi fark edilemiyor ama altında düştüğü zaman takılmalar yaşıyosunuzzz

• 24 fps ın üstü kolay kolay algılanmaz..

Ayrıca görüntü işleme kapasitesi sadece lense değil işlemciye de bağlı.. Yani beyinin işlemesi lazım o görüntüleri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 7 Ağustos 2005, 15:26:33 >
  • quote:

Benim ki 89 mp. 10 x zum var, ayrıca elbiselerin içini hayal edebilen özel sistemde cabası.

Ayrıca insan gözünde tansiyon yüksekliği veya düşüklüğü nedeniyle kararmalar oluyor.LCD ekran gibi bi de içinde sıvı mı var nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: trackfind500

quote:

Ayrıca insan gözünde tansiyon yüksekliği veya düşüklüğü nedeniyle kararmalar oluyor.LCD ekran gibi bi de içinde sıvı mı var nedir?

Meme yapmıştır. 2 püf püf de göze bişiciği kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: poweruser0

quote:

walla takılma olmuyo tabide sonuçta kamera insan gözü baz alınarak icat edilmedimi?

bnce insan gözüde web cam gibi,fotoğraflayıp oynatıyo.

hatta okulda hocam bu konuda bişiy demişti,

insan gözü 1 sn deki görüntüyü 25 kare ye böler(ki ben 25 kare olduğuna inanmadım hatta hoca yla tartışmıştım neyse dinleyin).aslında 24 karedir ama 25 inci kareyi beyin görür.yani bilinç altımıza yerleşir.bu açığımız reklamlarda yada filmlerde kullanılır.

diyelimki birekalm izlediniz ve cocacola reklamı olsuun.25. karede sizin cocacolayı almanız konusunda ikna edici biresim war ve sizin bilinç altınıza yerleşti..siz markete ekmek almaya gidip birden hadi cocacola alalım diyiverdiniz.

walla elektronik hocam böle demişti

• quote:

• quote:

ben bijoloji oretmeninin solediğini zannetmiştim

quote:

Benim ki 89 mp. 10 x zum var, ayrıca elbiselerin içini hayal edebilen özel sistemde cabası

SD card uyumlu mu bari ?

• quote:

walla takılma olmuyo tabide sonuçta kamera insan gözü baz alınarak icat edilmedimi?

bnce insan gözüde web cam gibi,fotoğraflayıp oynatıyo.

hatta okulda hocam bu konuda bişiy demişti,

insan gözü 1 sn deki görüntüyü 25 kare ye böler(ki ben 25 kare olduğuna inanmadım hatta hoca yla tartışmıştım neyse dinleyin).aslında 24 karedir ama 25 inci kareyi beyin görür.yani bilinç altımıza yerleşir.bu açığımız reklamlarda yada filmlerde kullanılır.

diyelimki birekalm izlediniz ve cocacola reklamı olsuun.25. karede sizin cocacolayı almanız konusunda ikna edici biresim war ve sizin bilinç altınıza yerleşti..siz markete ekmek almaya gidip birden hadi cocacola alalım diyiverdiniz.

İlginç.Bir saniyedeki görüntünün 24 kareye bölünmesi ve 25. karenin bilinç altına itilmesi.O zaman Coca Cola reklamı kaç saniye sürüyor?Bir buçuk saniye mi?Hani beyin bir saniyede 24 kareye bölüyorsa 25. kare saliseler içinde yerini alması lazım.Senin bahsettiğin beyin yıkama metodu sanki.Eğer öyle bir teknik varsa ve tam anlamıyla yerine getirilse insanlar marketlerde görmüş olduğu her ürünü satın alır.Çünkü Tv'deki reklamların hepsi böyle bir yola başvurur.Beyin yıkar.

• dostum zati reklamların amacı ne zanediyosun?beyin yıkamak ama kendi çıkarları için!
    buna benzer biçok şey duydum ve kime anlattıysam onayladı.hatta bunları farklı insanlardan da duymuştum

1 saniyelerdeki 25. kare insanın bilinç altına yerleşiyo.ama hangi 1 sn deki 25. kare onu bilemem
  • Halen kimse bilimsel bi yanıt veremedi.Aslında insan gözünün görüntü kalitesi ölçümü var.Ama ......
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.