Şimdi Ara

İnsanlar Neden Apple'dan nefret ediyor? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
0
Favori
8.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 tane iphone alana kadar 2 tane neo alırım daha iyi neonun kamerası iphonu ağlatır
  • apple şebekesi çeken telefon yapamadığından donanımhaberde cep telefonları yerine mobil cihazlar katagorisine sokulduğunu biliyormuydunuz

Valla şuana kadar kiminle tartıştıysam o kişiler gerçektende ayfon4 kullanmayı hak etmiş kişilerdir.ayfon 5 2000tlnin üzerinde çok satılacak ama eminim samsung galaksi s2 nin üstüne bile çıkamayacak.Belki fm radyo yada hafıza kartı detseği koyarlar :

Gün geçtikce bizim appstoremiz var lafı google tarafından eritiliyor.Övündüğünüz tek şey appstore ve stabillikse winphone ve android karşısında tartışması bile olamayacak yakında....

Ama genede ayfon satacak tek fark artık tartışma olmayacak çünkü olamayacak :)
  • Komik ama biraz kendi kendine pişti olmuş. Madem iphone bu yüzden mobil cihazlar bölümünde, neden diğer tüm cep telefonları da aynı bölümdeler ???

Hafıza kartı desteği de fm radyo da koymasa bile sgs2 ip4 kadar bile popüler olamamışken, 5 ile kıyaslanabileceğini düşünüyor musunuz?

Appstore ve stabilite hakkında winmo ve androidin daha çoook fırın ekmek yemesi lazım çok. Appstore demek uygulama sayısı değil, o uygulamaların kalitesi demektir.Aynı stabilitenin multitasking yapmak değil de telefonun sadece şarjı bittiği için kapanması gibi.Olur olmaz yerde resetlemeler yapmaması ya da pilini çıkarıp takmanızı gerektirecek şekilde saçmalamaması gibi.

Pek fark olmayacak çünkü mevcut durum devam edecek. Tartışmalar bitmeyecek ama epey azalacak çünkü şimdiki muhaliflerin bile çoğu artık yersiz inadı bırakacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

Komik ama biraz kendi kendine pişti olmuş. Madem iphone bu yüzden mobil cihazlar bölümünde, neden diğer tüm cep telefonları da aynı bölümdeler ???

Hafıza kartı desteği de fm radyo da koymasa bile sgs2 ip4 kadar bile popüler olamamışken, 5 ile kıyaslanabileceğini düşünüyor musunuz?

Appstore ve stabilite hakkında winmo ve androidin daha çoook fırın ekmek yemesi lazım çok. Appstore demek uygulama sayısı değil, o uygulamaların kalitesi demektir.Aynı stabilitenin multitasking yapmak değil de telefonun sadece şarjı bittiği için kapanması gibi.Olur olmaz yerde resetlemeler yapmaması ya da pilini çıkarıp takmanızı gerektirecek şekilde saçmalamaması gibi.

Pek fark olmayacak çünkü mevcut durum devam edecek. Tartışmalar bitmeyecek ama epey azalacak çünkü şimdiki muhaliflerin bile çoğu artık yersiz inadı bırakacaklar.

sg2 yi bilen kesim iphone nun 1/4 kadar falandır heralde. Iphone kadar populer olması için benim fikrime göre taklitçi samsung firmasının farklı bir teknoloji ortaya koyması lazım ilerde belki yapar ama zor. Bu arada arkadaşımın sg2 sini uzun bir süre inceledim. Iphone ile yanyana koyduğumda ekranı bariz yeşilimsi belki onunki sorunludur bilemicem. Telefonla oyun açmadım nette gezdim uygulamalara girip çıktım. Arkadaş, telefon ısınıyor diyorlardı ben buna ısınma diyemem telefon adeta yanıyor. Arkadaşa dedim yanlış bişeymi yaptım bu ne dedim bu böyle ya yapcak bişey yok dedi. Ayrıca heart rate diye uygulama var iphoneda, arkadaş baktı hoşuna gitti android markettende aynısını bulduk indirdik. Kalp atışını ölçmek için parmağı bir süre ışığa tutmak gerekiyor bilen bilir adam o süre çabuk geçsin diye bağırdı resmen parmağı yandı çünkü ve şimdi rom falan bulup bu işlemci hızını falan düşürmek için uğraşıyor ısınmasın diye. Alın size son donanımlı telefon. He bunu söyleyincede biz kötü oluyoruz.

Donanımla yazılımın uyum içerisinde çalışması gerekiyor. Ve bunuda en mükemmel biçimde yapanda şu anda! Apple firmasıdır. Apple, insanların hayatına devrim niteliğinde ve hayatı kolaylaştıran teknolojileri getirmiştir. Bana göre Apple firmasından nefret etmekde nankörlüktür. Bu firma olmasaydı hala kayar kapakmı yoksa yandan açılan telefonmu alsak diye forumlara yazıyor olucaktık şu anda. Apple kullanmayabilirsin tercihindir ama saygı duyman gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

quote:

Orijinalden alıntı: esTFyz

Güzel dostlar sevgili arkadaşlar hadi biraz inceleme yapalım. Gevezeyimdir soktunuz beni konuya ağrıtıcam şimdi başınızı :)

1: iPhone donanımsal olarak incelerseniz evet diğer telefonlara göre pahalı kalıyor. Muadil ürünlerinin çoğu iPhone 4'ten güçlü donanım bazında. (Bu olay donanım gücünü inceleyen, hızı inceleyen kameranın yüksek MP'sine bakan müşteriyi ilgilendirir)

2: iPhone Bluetooth ile veri aktarımı yapamaz. (Bunun mantığını anlamış değilim ama, bu beni hiç ırgalamıyor e-posta ile verimi mail atıyorum oluyor bitiyor. Buda büyük bir eksiklik olarak görülebilir ama tam olarak kesin eksiklik değil çünkü dediğim çıkış yolu var dediğim yolu izliyorum ve sıkıntı yaşamıyorum)

3: iPhone FM Radyo yok. (Radyo severler bu yerden vuruş yapabilir fakat; bu gene beni ırgalamıyor dinlediğim tüm radyoların App'si mevcut, dersenki peki bunun için internet paketimi alıcam zaten bu kadar tepe model telefon kullanan insanların &99'unde internet paketi vardır hiç bahane etmeyelim :)

4: iPhone görüntülü arama yapamaz. (Bu güzelim 3G teknolojisini haklı olarak sonuna kadar kullanamak isteyen müşteriyi ilgilendirir, ama açıkçası kaçımız kullanıyoruzki Allaş aşkına bir arakdaşımın beni görüntülü aradığını görmedim :S ama gene bu beni ırgalamıyor Skype üzerinden görüntülü arama gerçekleştirebiliyorum)

1. donanım önemsiz olsaydı apple her yeni jenerasyonda donanımı güçlendirmezdi. 2000-3000 liraya alınan cihaz neden donanım olarak muadillerine göre düşük ? üstelik muadilleri kendisinden cok daha ucuz olduğu halde ? çünkü kazıklanıyorsun.

2. bluetooth ile arkadaşına o anda fotoğraf atamıyorsun. ve diyorsunki du bakiyim ben hemen mail atayım sana. HOPPALAA ?? ya arkadaşında internet paketi yoksa ?
    şuandaneredeyse en dandik telefonda bile bluetooth özelliği var. ve çatır çatır kullanılıyor. senin cevren yada sen kullan(a)mıyorsan o senin bileceğin iş.

3.FM dinlemek için illaki radyo sever olmaya gerek yok maç canlı anlatımını dinlemek için bile radyoyu açtığım oluyor. App si mevcut tabi onun da :D buna bile app ile giriyorsunuz sonra markette şu kadar app var diye övünürsünüz :) e bütün açıkları app ile kapamaya çalışırsan olacağı bu. AYRICA. ''tepe model'' ? telefon kullanan insanların %99 unda filan internet paketi yok. işkembe-i kübradan atmayalım mümkünse.

4.iphone görüntülü arama yapamaz. ( HAADİ CANIM ) açıkçası kaçımız kullanıyoruz ki. tam Steve Jobs tarzı bir açıklama. Bu seni ırgalamıyor olabilir ama 3g teknolojisini böylesine kısıtlayan bir firma fahiş fiyatla ürün satarsa bu milyonlarca kişiyi birgüzel IRGALAR.

Tüm mesajlarına tek tek cevap vermicem, ben bu telefon ile çevremdeki insanlarla anlaşabiliyor ve etkileşimde bulunabiliyorum yani "benim" açımdan sorun yok olayını anlatmak istedim "senin" açından varsa bu beni benim açımdan sorun yoksa bu seni ilgilendirmez. Tüm problemlere çözüm var mı var, memnunmuyum evet. Eee zevkimimi irdeliceksin anlamadım? Sanki diğer telefonları kötüledik haa görende Apple Fan Boy sanıcak bizi, yazımın sonunu okudun mu bak ne diyorum orada Samsung Galaxy S II'de çok güzel telefon Apple iPhone 4'te ikisinide alan enayi değil herkes kendi zevk ve ihtiyaçlarına göre alıyor. Ama bana göre iOS + iPhone daha kullanışlı ve hoş ve benim tercihim bu yönde.

• quote:

Tüm mesajlarına tek tek cevap vermicem, ben bu telefon ile çevremdeki insanlarla anlaşabiliyor ve etkileşimde bulunabiliyorum yani "benim" açımdan sorun yok olayını anlatmak istedim "senin" açından varsa bu beni benim açımdan sorun yoksa bu seni ilgilendirmez. Tüm problemlere çözüm var mı var, memnunmuyum evet. Eee zevkimimi irdeliceksin anlamadım? Sanki diğer telefonları kötüledik haa görende Apple Fan Boy sanıcak bizi, yazımın sonunu okudun mu bak ne diyorum orada Samsung Galaxy S II'de çok güzel telefon Apple iPhone 4'te ikisinide alan enayi değil herkes kendi zevk ve ihtiyaçlarına göre alıyor. Ama bana göre iOS + iPhone daha kullanışlı ve hoş ve benim tercihim bu yönde.

ne biçim konuşuyorsun sen? bana ne senin zevkinden ? buraya kendi zevkini anlatmayamı geliyorsun sen? şişmiş egonu al da bas git buradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyena1954

quote:

Güzel dostlar sevgili arkadaşlar hadi biraz inceleme yapalım. Gevezeyimdir soktunuz beni konuya ağrıtıcam şimdi başınızı :)

1: iPhone donanımsal olarak incelerseniz evet diğer telefonlara göre pahalı kalıyor. Muadil ürünlerinin çoğu iPhone 4'ten güçlü donanım bazında. (Bu olay donanım gücünü inceleyen, hızı inceleyen kameranın yüksek MP'sine bakan müşteriyi ilgilendirir)

2: iPhone Bluetooth ile veri aktarımı yapamaz. (Bunun mantığını anlamış değilim ama, bu beni hiç ırgalamıyor e-posta ile verimi mail atıyorum oluyor bitiyor. Buda büyük bir eksiklik olarak görülebilir ama tam olarak kesin eksiklik değil çünkü dediğim çıkış yolu var dediğim yolu izliyorum ve sıkıntı yaşamıyorum)

3: iPhone FM Radyo yok. (Radyo severler bu yerden vuruş yapabilir fakat; bu gene beni ırgalamıyor dinlediğim tüm radyoların App'si mevcut, dersenki peki bunun için internet paketimi alıcam zaten bu kadar tepe model telefon kullanan insanların &99'unde internet paketi vardır hiç bahane etmeyelim :)

4: iPhone görüntülü arama yapamaz. (Bu güzelim 3G teknolojisini haklı olarak sonuna kadar kullanamak isteyen müşteriyi ilgilendirir, ama açıkçası kaçımız kullanıyoruzki Allaş aşkına bir arakdaşımın beni görüntülü aradığını görmedim :S ama gene bu beni ırgalamıyor Skype üzerinden görüntülü arama gerçekleştirebiliyorum)

5: iPhone hapishanedir bir tema dahi değiştiremezsiniz onu yapamazsınız bunu yapamazsınız. (Bu gene beni ırgalamıyor JB ile isteklerimin &90'ını gerçekleştiririm) Kaldıki ben JB'siz kullanıyorum şahsi olarak buda not olsun.

Bunlar akla ilk gelen eksiler ve alternatif çözümleri.

Şimdi gelelim neden Apple'dan nefret edilir;

1. yazıdaki sebep bunun için gayet mantıklı diyoki adam hacım senin telefon 1 GHz benim 1.2 Dual Core benimki 8.0 MP seninki 5.0 sen buna 1900 verdin ben 1600 sen mal mısın? Evet bu mallık göstergesi gibi gözülsede güzel dostum iOS işletim sistemine zaten benim 1 GHz işlemcim yetiyor takımadan altından kalkıyor eğer tatmin ediyorsa 5.0 GHz olsa ne yazar ne gereği var? 5.0 MP ile 8.0 MP arasında dağlar kadar fark yok HD kısa film çekip yarışmaya katılmayacakcaksınız değil mi, iki görüntüyü yan yana koyduğumuzda ölümcül farklar mı görüyorsunuz nedir bu kavga. İşte tema değiştiremezsin uygulamalar kısıtlı herşey paralı falan filann. JB yap kurtul o zaman bu kadar basit &90 istediklerini alırsın.

Ben şahsi olarak konuşayım arkadaşlar bir e-ticaret sitesinde çalışıyorum ve Teknoloji Grubu koordinatörüyüm Bilgisayar & Ofis - Elektronik - Telefon - Fotoğraf & Kamera kateogolerilerinin sorumluluğu bana aittir yani demek istediğim yıllardır bilişim işinde ve bilişimin içersindeyim. Apple 3G kullanıyorum şu anda bu telefon bile hayatımı çok kolaylaştırdı inanın, ki yakında 4 almayı düşünüyorum bu işe hız ve bir kaç özellik daha eklenecek. iPhone pahalı evet fakat ben hayatımda böyle dokunmatik görmedim. iPhone pahalı evet ama ben böyle uygulama desteği ve eğlenceli uygulamalar ve hayatı kolaylaştıran uygulamalar görmedim. iPhone pahalı evet ama ben böyle tasarım, grafik ve sağlam kasa görmedim. Dünyaki tüm insanların diğer insanlara göre birkaç artısı diğer insanlara göre bir kaç eksisi vardır bu iş bundan ibaret. iPhone işlemci kasmamış RAM kasmamış, gitmiş tasarım kasmış, grafik kasmış (iOS işletim sistemi) zeka kasmış zekaa niye zeka diyorum, mesajlaşma bölümünde tüm mesajların bir başlık altında toplanması çok basit bir özellik gibi gözüksede çok başarılı bir buluştur adamlar bunu akıl etmiş ve yapmış ve bu benim hayatımı çok kolaylaştırıyor. Tasarımı bana göre en iyi telefon bu benim iPhone almam için kafii, işletim sistemi bana göre güzell bu almam için kafii bir sebep. Ben Nokia E72'den 3G ye geçtim hayat var dedim 4'e geçince sanırım amuda kalkıcam çünkü malum kaç yıllık telefon günümüz uygulamarında kasılıyor tek sıkıntım işlemci hızı e oda bir zahmet olsun artık. Bu para bu telefonun hakkı arkadaşlar, Galaxy'nin artıları başka yönde iPhone'nin artıları başka yönde tek fark bu. Tasarım, grafik, dokunmatik iPhone'da donanım, hız, yerine göre boyutta diyebilirsiniz buda Galaxy'de.

JB'siz kulalnıyorum ve memnunum uygulamar beni eğlendiriyor, kaliteli ve sağlam tasarımı (4 için konuşuyorum) sade ve şık dizaynı hoşuma gidiyor, işletim sisteminde gezerken keyif alıyorum ve 2000 TL'yi veririm durumumda var eee o zaman neyin muhabbetindeyiz. Ürün kalite kokuyo abi marjinal bir marka şarj cihazı, iTunes'i, aparatı boku püsürü marjinal ve abi farklı bişiler yapıyor herifler yani anlatabiliyor muyum durumu olanda bu hazların tadına baksın yani ne var bunda.

Android de güzel hoş eyvallah saygımız var özgürlükçü yazılım severiz böyle şeyleri :) fakat henüz bana göre iOS daha güzel, hoş ve kullanışlı, EVO 3D kullanıyor şirketteki bir abimiz arkadaş telefonun işlem gücü 4'ü siler atar ama menüler arası geçiş kasıyor? E ne oldu işlem gücün vardı hani, demekki herşey 1.2 Dual Core demek değilmiş uyumlulukmuş.

Son olarak Galaxy S II'de alan enayi değil iPhone 4 alanda herkes arzu ve istekleri doğrultusunda ilerliyor bana 4 yetiyosa ve beni bu telefon tatmin ediyor alırım bitti bu kadar. Yahu Allah aşkına bir telefona 1500 2000 TL verecek paranız var buna şükredip arzu ettiğiniz telefonu alıp yolunuza bakacağınıza Apple alanlar salak yok Android kullananlar salak muhabbeti yapıyorsunuz. Millet açlıktan ölüyor şükür biz arzu ettiğimiz telefonu alabilecek kudrete sahibimiz önemli olanda bu değil mi şimdi gidin EVO 3D alın Sensation alın iPhone 4 alın Galaxy S II alın dağılın

E burdan tekstil konusunda zıplayabiliriz Lacoste dediğimiz malın max üretim maliyeti 20 TL ama adam 250 300 TL ye satıyor e bu markayı kullananlar salak mı, tabiki değil birincisi o 300 TL senin ürünün max kalitede üretilmesine sebep oluyor 20 TL olsa dahi olaya şöyle bakın Lacoste 20 TL ama Abercrombie 7 TL Rodi' 1.5 TL :) o verdiğin 300 TL o güzel mağazalarda güleryüzlü ve kaliteli hizmet olarak satış sonrası destek olarak sana geri dönüyor ;) Apple'da aynı işte üretim kaç dolar bilemem ama ülkemizde satılan paranın kaç be kat altı olduğu aşikar bu size güzel Apple mağazaları güleryüzlü ve kaliteli hizmet ve satış sonrası destek olarak geri dönüyor. Ülkemizde en kaliteli haz okşayıcı tasarım ve hizmete sahip mağaza bana göre Apple'ın mağazaları ve ben bu yüzden Apple'ı tercih ederim bu benim zevkim çünkü şarj aleti 150 TL gibi saçma sapan bir rakam olsada onu aldığım mağazada dolaşmak ürünleri incelemek bana haz veriyor paramda varsa neden bunu yapmamayım ki.. HTC gibi güzel bir markanın (telefonlarını seviyorum) ülkemizde bir mağazayı bırakın dükkanı bile yok. Yok Teknosa, Bimeks, Vatan PC'ye gidip bakıcaksınız. Anlatabildim umarım işte olay bundan ibaret 2000 TL buralara gidiyor.

Ben şahsi olarak konuşayım arkadaşlar bir e-ticaret sitesinde çalışıyorum ve Teknoloji Grubu koordinatörüyüm Bilgisayar & Ofis - Elektronik - Telefon - Fotoğraf & Kamera kateogolerilerinin sorumluluğu bana aittir

Yaa kordinatör dedği şey ekip başı hani çağrı merkezleridne varya ondan.
    Sizin iphona o kdar para verirken ki buna bende dahail şimdi android platformlu bir telefona bakmamak mallıktır. çok şükür yeni bir incredible s aldım kurtuldm. Bu arada bunun işlemcisi de tek çekirdek ve iphone 3-4 çarpar araştırın öğrennin.
    Fanatiklik yapmaya gerek yok, yazmıssın en başa ha 5 mp ha 8 madem ole neden gidip iphone aldın da başka telfon almadın. 3.2 mp olanlar var onları al sen takılrsın parklarda.
    Bana yetiyor diyor 1ghz işlemci belki sana 500 mhz yetecek niye iphone aldın ? bırakın bu fanatik lafları kabullenin içinize sindirin iphonun yeni çıkan tetefonlar karşısında yerlerde süründüğünü. Şunada eminim iphone 5 çıkınca denegeler tekrar değişecek. buna bizim ülkemizde o telfonun yarısı kadar maaş alan ve sadece elimde iphe olsun arakasında armut değilde elma olsun diyenler de eklenecek.
    Boşa para harcamaya devam verin hava atıcaz diye iphona paraları sizde yaptığım mallığın aynısını yapın...

Ben ve genel olarak Apple iPhone kullanıcılarına hakaret içerikli bu mesajın için teşekkür ediyorum, öncelikle mesleğimin açıklaması sana kalmadı ve e-ticaret sistemi hakkında bilgin olmadığını varsayarak bu işi küçümsemeni mazur görüyorum ve işim ile alakalı ayrıntıya girmeyerek devam ediyorum, tekrar tekrar dediğim gibi Samsung başka yönde Apple başka yönde kasıyor. Herkes ihtiyacına göre alıyor "bana göre" bu donanım daha yüksek diye telefon mu alınır? Alınmaz, ben kullanışlılığına bakarım sana göre evetse sonuna kadar saygı duyarım aslada "yok kazıklanmışsınız, yok enasiyiniz" (özellikle adına söylemiyorum bunu genel olarak böyle ifade edenlere söylüyorum); meseleye böyle bakarsanız gözümde "kedi-ciğer:mundar" meselesi insanları sıfatını alırsınız, çünkü pskoloji gereği maddiyattan saldırının altında yatan %80 budur ;) benim kimseye hava atmak gibi bir hevesim veya eylemim olmaz ne kadar anadoluvari ve halk insanı olduğumu tanısaydın görebilirdin, kısmet. Görüşmek dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 17 Eylül 2011; 12:14:54 >

• nefretin sebebi kesinlikle apple kullanıcıları.fenerbahçe taraftarlarına benzetiyorum onları...
  • ESTfYZ adlı kullanıcıya;

Doğru söylemişsin senin tercihin iphone benimki ise İphne dan sonra HTC. Bu konuda sıkıntı yok tercih meselesi, çünkü şu anda HTC nin bazı modellerinin iphone dan daha ii fakat iphne 5 çıktığı zmaan herşey de değişcek diye düşünüyorum .
    Neyse, benim derdim (aslında daha öncede yazdım) iphone sınıf farkı olarak gören aciz insanlar ile, hiç bir işine yaramasada neler yapabilceiğni bilmediği halde gidip iphone alan, bu aleti hava atmak maksadıyla kullanan ve üstüne bilip bilmeden iphone dünyanın en iyi telefonu diyen insanlar ile.

Mesleğni bilmemem konusunda yazdıklarına cevap vermiycem uzatmak istemiyorum, derdim seninle değiil, yukarda tarif ettiğim asalak takımıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

Ben iPhone 4 kullanıyorum. Hatta bu aralar Mac almayı planlıyorum. Apple'dan nefret etmiyorum ama gerçekten kızdığım çok nokta var. Mesela bu telefon bu kadar değerli ve özellikli ise;

Neden önde kamera bulunan model çıkarttıkları halde 3G görüntülü konuşma yapılamıyor?
    Neden hala bluetooth ile veri transferi yapılamıyor?
    Neden hala pc kullanmadan müziklerimi silemiyorum?
    Neden FM radyo koyulmuyor?
    Neden entegre gps koyulmuyor?
    MP3'ler vs. neden zil sesi yapılmıyor?
    Mesaj sesini neden kendi istediğim bir melodi ile değiştiremiyorum?

Vs. Alırken bunları bilmiyor muydum tabi ki biliyordum. Eksikliğini hissettiğim bazı yerler oluyor. Genel olarak memnunum telefonumdan. Kimse çıkıpta almasaydın, bunlar yok işine gelirse, bu telefonun amacı farklı diye aptalca yorumlar yapmasın. Amacım kötülemek değil. Sahibi olduğum telefonun muadillerine fiyat olarak bariz bir fark atmasına rağmen eksik olan memnun olmadığım yanlarını belirtmek. Nefret edilmesinin diğer sebepleri de;

Hala kendi istedikleri gibi bir telefon yaptıkları için
    Pazar stratejilerini kimseye göre değil kendilerine göre belirledikleri için
    Bazı insanların iPhone'u statü meselesi olarak gördüğü için
    Apple gibi bir firmanın Türkiye gibi satışının fazla olduğu bir ülkede Apple Store açmadığı için (Ben buna çok kızıyorum mesela)
    Genel olarak aynı işlevi gören diğer telefonlardan fiyat olarak üstün olduğu için ya da telefon pahalı geldiği için

Bu gibi sebeplerden nefret ediliyor olabilir. Ben nefret etmiyorum. Telefonumu seviyorum. Her ortamda dikkat çekiyor. Ayrıca internetin olduğu her yerde nerdeyse eksiksiz. 2 sene sonra büyük ihtimal 5 çıkar İnşallah ona terfi etmeyi düşünüyorum. Memnunum ama bariz eksiklerini de gözden kaçıramam. At gözlüğü takmamak gerekli. Aldım diye "Bu telefon kral." diyemem. Her şeyi düşünmek lazım. Neyse... Umarım en azından 3G görüntülü görüşme ve bluetooth veri transferini ayrıca en önemlisi müzik silme olayını aktif hale getirirler.

Mükemmel bir yazı. Kaleminize sağlık....

Hem gerçekçi olarak artı ve eksilerin net olarak belirtildiği, hem de hiçkimseyi incitmeyen, polemikten uzak. Bu yazıyı mümkün olsa da Apple'ın tepe yönetimi okusa.

Apple ürünlerini kullanmıyorum. Ama aile de, yakınlarımda birçok kullanan var. Çoğu da oyun oynamak, internete girmek ve dokunmatiğini tıklamaktan fazla birşey yapmıyorlar. Yani dediğniz gibi, elindeki cihaz çok ATIL kalıyor.

Ancak şurası da yadsınamaz bir gerçek, tüm apple ürünlerinde ortak bir nokta var. Estetik, tasarım ve stabilitenin neredeyse mükemmel uyumu.

Günün birinde bende bir apple ürünü (iphone, ipad v.b) alırmıyım? PC 'ye ihtiyaç olmadan özgürce dosya müzik foto vs aktarabileceğim bir sistem çıkarsa neden olmasın....

Saygılar,

• Ben de APPLE olmayan her cihazdan nefret ediyorum... iPhone 4 kullanıcısıyım, o kadar kolay kullanımı var ki...

3 saattir Blackberry cihazımda wifi açamadım mesela, os6 yapamadım mesela... vs vs vs... aldığıma bin pişmanım...

hadi herşeyi geçtim forumda bile apple ile ilgili bir sorun olunca anında 10 kişiden cevap geliyor, blackberrynin forumu bile berbat :D bence bu bile gösterir appleın neden bu kadar iyi olduğunu...

baksana android vs farketmeden herkes burada :D ayıp olmasın diye konuyu applea açmadım yoksa konu açsam eminim sorunu şıp diye çözerler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyena1954

ESTfYZ adlı kullanıcıya;

Doğru söylemişsin senin tercihin iphone benimki ise İphne dan sonra HTC. Bu konuda sıkıntı yok tercih meselesi, çünkü şu anda HTC nin bazı modellerinin iphone dan daha ii fakat iphne 5 çıktığı zmaan herşey de değişcek diye düşünüyorum .
    Neyse, benim derdim (aslında daha öncede yazdım) iphone sınıf farkı olarak gören aciz insanlar ile, hiç bir işine yaramasada neler yapabilceiğni bilmediği halde gidip iphone alan, bu aleti hava atmak maksadıyla kullanan ve üstüne bilip bilmeden iphone dünyanın en iyi telefonu diyen insanlar ile.

Mesleğni bilmemem konusunda yazdıklarına cevap vermiycem uzatmak istemiyorum, derdim seninle değiil, yukarda tarif ettiğim asalak takımıyla.

Teşekkür ederim inceliğiniz için fakat farkında olmadanda olsa "ya basit bişi o ya öyle dediğine bakmayın" tarzında ki çıkışınız aşşalayıcı olduğundan dolayı sinir uçlarım hassaslaştı ister istemez, neyse tatlı bi şekilde kapattık bu konuyu.

Tevafukturki benimde iPhone'den sonra tercihim HTC olurdu telefonlarını çok seviyorum Sense arayüzünü çok seviyorum iPhone diye bir telefon olmasaydı kesinlikle şu anda Sensation kullanıyor olurdum, HTC'yi yakından takip ediyorum 3 yıldır inanılmaz bir gelişme gösterdi çok başarılı ammavelakin eksi yanı garantisi KVK altında bu Genpa'ya nazaran kötü bir durum ve ülkemize etkinliği yok denebilecek kadar az. Türkiye Distribütörü kim belli değil, bir mağazası yok boy göstericek birde bunları aşabilirse bana kalırsa sürekli ilk 3 markadan biri olur, yani HTC - Apple - Samsung markaları arasında yer alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 17 Eylül 2011; 15:46:14 >

• Bir marka kendisinden nefret ettirmez çünkü yenilikçi içerikler sunuyor ama iş 2.cil olarak kullanıcılara gelince işin rengi değişiyor.Ben biliyorum edaları,ben,ben,ben hep bencilliğin yüzünden dolayı kaynaklanmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

quote:

Ben iPhone 4 kullanıyorum. Hatta bu aralar Mac almayı planlıyorum. Apple'dan nefret etmiyorum ama gerçekten kızdığım çok nokta var. Mesela bu telefon bu kadar değerli ve özellikli ise;

Neden önde kamera bulunan model çıkarttıkları halde 3G görüntülü konuşma yapılamıyor?
    Neden hala bluetooth ile veri transferi yapılamıyor?
    Neden hala pc kullanmadan müziklerimi silemiyorum?
    Neden FM radyo koyulmuyor?
    Neden entegre gps koyulmuyor?
    MP3'ler vs. neden zil sesi yapılmıyor?
    Mesaj sesini neden kendi istediğim bir melodi ile değiştiremiyorum?

Vs. Alırken bunları bilmiyor muydum tabi ki biliyordum. Eksikliğini hissettiğim bazı yerler oluyor. Genel olarak memnunum telefonumdan. Kimse çıkıpta almasaydın, bunlar yok işine gelirse, bu telefonun amacı farklı diye aptalca yorumlar yapmasın. Amacım kötülemek değil. Sahibi olduğum telefonun muadillerine fiyat olarak bariz bir fark atmasına rağmen eksik olan memnun olmadığım yanlarını belirtmek. Nefret edilmesinin diğer sebepleri de;

Hala kendi istedikleri gibi bir telefon yaptıkları için
    Pazar stratejilerini kimseye göre değil kendilerine göre belirledikleri için
    Bazı insanların iPhone'u statü meselesi olarak gördüğü için
    Apple gibi bir firmanın Türkiye gibi satışının fazla olduğu bir ülkede Apple Store açmadığı için (Ben buna çok kızıyorum mesela)
    Genel olarak aynı işlevi gören diğer telefonlardan fiyat olarak üstün olduğu için ya da telefon pahalı geldiği için

Bu gibi sebeplerden nefret ediliyor olabilir. Ben nefret etmiyorum. Telefonumu seviyorum. Her ortamda dikkat çekiyor. Ayrıca internetin olduğu her yerde nerdeyse eksiksiz. 2 sene sonra büyük ihtimal 5 çıkar İnşallah ona terfi etmeyi düşünüyorum. Memnunum ama bariz eksiklerini de gözden kaçıramam. At gözlüğü takmamak gerekli. Aldım diye "Bu telefon kral." diyemem. Her şeyi düşünmek lazım. Neyse... Umarım en azından 3G görüntülü görüşme ve bluetooth veri transferini ayrıca en önemlisi müzik silme olayını aktif hale getirirler.

Mükemmel bir yazı. Kaleminize sağlık....

Hem gerçekçi olarak artı ve eksilerin net olarak belirtildiği, hem de hiçkimseyi incitmeyen, polemikten uzak. Bu yazıyı mümkün olsa da Apple'ın tepe yönetimi okusa.

Apple ürünlerini kullanmıyorum. Ama aile de, yakınlarımda birçok kullanan var. Çoğu da oyun oynamak, internete girmek ve dokunmatiğini tıklamaktan fazla birşey yapmıyorlar. Yani dediğniz gibi, elindeki cihaz çok ATIL kalıyor.

Ancak şurası da yadsınamaz bir gerçek, tüm apple ürünlerinde ortak bir nokta var. Estetik, tasarım ve stabilitenin neredeyse mükemmel uyumu.

Günün birinde bende bir apple ürünü (iphone, ipad v.b) alırmıyım? PC 'ye ihtiyaç olmadan özgürce dosya müzik foto vs aktarabileceğim bir sistem çıkarsa neden olmasın....

Saygılar,

İlgi alakanız ve yorumunuz için teşekkür ederim. Keşke herkes (kullanan-kullanmayan) bunları kabullense telefon kavgaları bu noktaya gelmese...

• Hocam önemli olan bizim bir şeyleri kabul edip etmememiz değil. Biz de eksiklerini biliyoruz tabi ki, biz de yeri geldiğinde eleştiriyoruz. Ama bazı hazımsız arkadaşlar, bu kabullenişten sonra işi abartarak "işte siz de kabul ediyorsunuz ki dandik bir cihaza 1500+ lira para vermişsiniz, enayisiniz..." boyutuna taşıyorlar. Bu durumda da iş bilgi paylaşımından çıkıyor ve ağız payı vermeye dönüşüyor. Doğal olarak biz de bu gereksiz güruhun boş iddialarına karşı savunma yapıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

Hocam önemli olan bizim bir şeyleri kabul edip etmememiz değil. Biz de eksiklerini biliyoruz tabi ki, biz de yeri geldiğinde eleştiriyoruz. Ama bazı hazımsız arkadaşlar, bu kabullenişten sonra işi abartarak "işte siz de kabul ediyorsunuz ki dandik bir cihaza 1500+ lira para vermişsiniz, enayisiniz..." boyutuna taşıyorlar. Bu durumda da iş bilgi paylaşımından çıkıyor ve ağız payı vermeye dönüşüyor. Doğal olarak biz de bu gereksiz güruhun boş iddialarına karşı savunma yapıyoruz.

Bunu, bahsettiğin insanların anlaması yazılan yorumlara bakıldığında imkansız gözüküyor.
    Kullandıkları android telefonları kullanmadığımıza yada bilmediğimize o kadar kendilerini inandırmışlarki boş yere akıl hocalığına soyunuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertgraph1979 -- 17 Eylül 2011; 20:08:07 >

• Selam,
    Ben telefon dalgasından çok önce aşırı pahalı fiyatları yüzünden gıcıktım Apple'a. Şimdi ise Türkiye'de kendi adı altında bulunmadığı için gıcığım. Pc'yi oyun ağırlıklı kullandığım için hala o tarafta bana hitap etmiyor; ama ip4 ve ipad2 internet kullanımımı tekele aldı diyebilirim. Safari, çalıştığım şirketin webmail uygulamasına kusursuz destek verse daha mutlu olacağım; gerçi o da bizim Almanya merkezdekilerin eksikliği biraz....
    Not: Gıcığım, nefret etmiyorum...
  • Kimsenin telefon ya da başka bir tercihi sorgulanamaz. Herkes herkese saygı duymalı. Ne iPhone alan salaktır ne de Samsung ne de vs. Hepsi kendine güzel geleni alıp kullanmıştır. Hiçbir zaman kavgaya girmedim, girmemde. Ben iPhone 4 aldım, 5'i çıkarsa eksik olarka gösterdiğim özellikleri koyarlarsa ona terfi ederim. Çünkü isteklerime karşılık verebiliyor. Gerek hızı olsun gerek başka şeyleri. Şunu da unutmamak gerekli; android kullanıcılarının burada olması, ios kullanıcılarının android forumunda olması ikisinin de ne kadar değerli olduğunu gösterir.
  • quote:

Kimsenin telefon ya da başka bir tercihi sorgulanamaz. Herkes herkese saygı duymalı. Ne iPhone alan salaktır ne de Samsung ne de vs. Hepsi kendine güzel geleni alıp kullanmıştır. Hiçbir zaman kavgaya girmedim, girmemde. Ben iPhone 4 aldım, 5'i çıkarsa eksik olarka gösterdiğim özellikleri koyarlarsa ona terfi ederim. Çünkü isteklerime karşılık verebiliyor. Gerek hızı olsun gerek başka şeyleri. Şunu da unutmamak gerekli; android kullanıcılarının burada olması, ios kullanıcılarının android forumunda olması ikisinin de ne kadar değerli olduğunu gösterir.

+1
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.