Şimdi Ara

İnsanlar Neden Apple'dan nefret ediyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
0
Favori
8.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple' ın son yıllardaki başarısının ve yükselişinin mihenk taşı iphone' dur. Fanların ve de antiapplecı' ların çoğu iphone denen smartphone sayesinde şu günkü hallerini aldılar. Önceleri Apple sempatisi veya düşmanlığı bu günkü kadar bariz değildi. Onun için bence bu konuya yorum yaparken mac' ler veya diğer apple ürünlerinden ziyade iphone' u baz almak daha iyi olur.

Apple Sitiv Cobs ile özdeşleşmiş bir şirket. Doğruyu söylemek gerekirse Sitiv amca; biraz antipatik, biraz ukala, birazda sivri bir insan. Yani ilk görüşte ısınılması zor bir insan. Hatta çoğu kişi Sitive uyuz bile olabilir. Hal böyle olunca Sitivin burnu havadalığı, ukalalığı sivriliği direkt olarak Apple' a yansıyor. Apple diğer şirketlere göre genelde alışılmayanı, beklenilmiyeni yaparak biraz sivri ve burnu havada bir imaj yarattı. Bu paragrafta biraz pemde dizi tadında anlattığım unsurlar Apple' ın çok sevilmemesinin önemli sebeplerinden bir kaçı.

İphone, heralde Apple' ın altın vuruşu diyebilceğimiz bu cihaz şirketin bu dönemki imajını yaratmasında çok büyük rol oynadı. İlk nesil iphone çıktığında smartphone kullanıcıları için bambaşka bir dönemin kapıları aralanmıştı. Fakat ilk iphone olgun bir cihaz değildi getirdiği yeniliklerin yanında bir çok dikkat çekici eksiklik vardı. Birincisi tamamen tuşsuz bir telefon insanlara kullanışsız geldi, bu cihaza her hangi bir program ve uygulama yüklemek mümkün değildi, dosya paylaşımı çok sınırlıydı, multitasking yoktu, duvarkağıdı yoktu, video kaydetmiyordu ve de çoğu donanımsal özelliği diğer telefonların altında olduğu yetmezmiş gibi oldukçada pahalı bir telefondu. Bu yazdıklarım iphone kötü bir telefondur demek değil fakat ilk iphone çıktığında mantıklı bir müşterinin aklında bütün bu dezavantaj ve eksikliklerin canlanmaması mümkün değil. Her şeyden önemlisi bir kere bu cihaz bilindik smartphone normlarının çok dışındaydı.

İşte tüm bunların üzerine, insanlar;

-Ben bu telefona 1500 lira vericem video çekemiycek, üstüste program açamıycam, duvarkağıdını değiştiremiycem vs.
    -Ben salakmıyım?
    -Değilim.
    -Bu telefonu alan salakmıdır?
    -Salaktır, tikidir, hıncaldır, uluçtur. Özentidir bunlar. Bu cihaza bu para verilmez.

diyegeldiler. Anlatımım abartı olsada tamamen Apple' ın sevilmemesinin ana sebeplerinden biri. Bir iphone kullanıcısı olarak iphone ios 4' e kadar olmamış bir cihaz olduğunu söylemeliyim. Apple' ın kötü itabarının sebeplerinden biride ilk üç ios sürümüdür. Gerçi ios 4' te bile bir çok saçma şey var ya neyse... İphone'un diğer iyi yaptığı işler bunları gözardı etmemizi sağlıyor.

Bir de diğer Apple ürünü olan maclere gelicek olursak kendisinden donanım anlamında çok daha üstün özelliklere sahip bir pc den daha pahalı olmuşturlar hep. Burda esas sorun sistem donanımını yazılımdan ayrı tutarak, pc performansı eşittir donanım diyen kitledir. Fakat ne olursa olsun bu fiyat politikası sayesinde Apple bu kitleyide karşısına alıyor.

Son olarakta ülkemizde sevilmemesinin en önemli nedeni Bilkom ve onun fiyat politikaları. Bir de windows' a alışmış olan milletimize mac os cx' in yabancı gelmesi. Apple' ı çok sevilen bir firma olmaktan uzak bir hale getiriyor.

• iyi bir bilgisayar mühendisi buraya çok sey yazar ama yine iyi bir bilgisayar mühendisi anlayabilir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsagency

Sorunun cevabi gayet acik. Apple urunlerini alamayan, kullanamayanlar nefret ediyor. Apple urunlerini kullanmak zevk ve kalite meselesidir.

Bir de kusura bakmayın ama Apple' ın sevilmemesinin sebeplerinden biri de siz ve sizin gibi yorum yapanlar. "Apple ürünleri kullanmak zevk ve kalite meselesidir" dediğiniz anda bir çok Apple ürününü statü simgesi haline getiriyorsunuz. Bundan dolayı insanlar Apple' a antipati duyuyorlar.
  • Bendede iphone 4 var JB olayından sonra herşey yapılıyor yukarıda olmayan ozellıklerde eklenıyor. Bluetooth bende var, müzik silme var mp3 u zıl sesı yapma var, iletim raporu var ve aklıma gelmeyen 100 lerce ozellık ekledım yok yok dıyebılırım. iphone 4 ü hava atmak ıcın kullananlar zaten gıdip bence Nokia 1100 kullansınlar. Yada beyinleri basmıyorsa hava basmak ıcın i4 almasınlar cunkı hıc bır tat alamaz satarlar. Ve bu olaya sahıt oldum alıp satan dolu tandııgım oldu nedeni kullanamıyoruz . :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

Bendede iphone 4 var JB olayından sonra herşey yapılıyor yukarıda olmayan ozellıklerde eklenıyor. Bluetooth bende var, müzik silme var mp3 u zıl sesı yapma var, iletim raporu var ve aklıma gelmeyen 100 lerce ozellık ekledım yok yok dıyebılırım. iphone 4 ü hava atmak ıcın kullananlar zaten gıdip bence Nokia 1100 kullansınlar. Yada beyinleri basmıyorsa hava basmak ıcın i4 almasınlar cunkı hıc bır tat alamaz satarlar. Ve bu olaya sahıt oldum alıp satan dolu tandııgım oldu nedeni kullanamıyoruz . :)

Galiba beni kastediyorsunuz. Bende iphone kullanıyorum jb ile bir çok özellik kattım cihazıma. Sorun iphone' un iyi veya kötü bir cihaz olması değil ilk nesil iphone' a bakan tipik bir müşteri benim dediklerimi aynen kafasından geçiriyordu. Bu yüzden biraz kötü bir izlenim yarattı Apple ilk nesil iphone' un eksiklikleri sayesinde.

• tr de 3haneli fiyata iphone olana kadar i hate apple :)
  • Konu kan cikartir kilit lutfen bosa tartismaya gerek yok herkes neyin ne oldugunu apacik biliyor
  • Ama siz herşeyi çözümlemişssiniz, herkes sizin gibi çözümleyebilse zaten bu dediğimiz düşünceler şu anda olmazdı. Ama ön yargı ve bilgisizlik maalesef bunları yaratıyor. Aslında iphone 4 çok özgür bir telefon , ben android hiç kullanmadım ama bundan sonra iphone dısında telefon dusunmuyorum, siz android kullandınızmı peki ? Şu çok övünülen sistem ve iphone 4 ü sözde geride bırakan sisten daha dogrusu IOS u
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

Benim en çok rastladığım neden özelik tablosuna bakarak bir takım kararlara varılması.Misal :

Apple : 5mp kamera , FM radyo yok

X Marka : 8-10mp kamera , FM radyo mevcut vb vb

Kısacası insanlar Apple a 10 lira verene kadar X markaya 7 lira veririm hem daha fazla şey alırım diye düşünüyorlar.Bu tabiki benim gözlemlediğim bir 'genelleme'.

+1907 buna katiliyorum, bununla beraber apple'a karsi olanlar, ya hic apple urunu kullanmamis ve kulaktan dolma bilgiye sahip insanlar yada arastirmadan, bilgi sahibi olmadan, nedir ne degildir, bilmeden apple urunu almis (layigi ile kullanmayi beceremeyen ornegin jb yapmayi, birsekilde yapsada sonrasinda beceremeyen) insanlar saldiryorlar, kendi beceriksizliklerini apple' in kusuruymus gibi olduguna inaniyorlar.

Biraz karmasik oldu ama umarim nedemek istedigimi anlatabilmisimdir

• Benim Apple'a antipati duymamın sebebi Apple'ı Steve Jobsla özdeşleştirmiş olmamdı. Arkadaş da söylemiş zaten aynen öyle. Buna artı olarak vatandaşlarımızın bu marka ile ilgili tavırları. Ama Apple gerçekten öncü bir firma bence. Şu da var örnek alınıyorken geri kaldı ve ben de ip4 ten son anda vazgeçip sgs2 aldım. Şu an en iyi cihazları Apple yapmıyor fakat her zaman duruşu farklı bir firma olacak bence. Ha bu benim onun ürünlerini satın almam için yeterli mi, değil. Ama yeterli olanlar da Apple'a yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

Benim Apple'a antipati duymamın sebebi Apple'ı Steve Jobsla özdeşleştirmiş olmamdı. Arkadaş da söylemiş zaten aynen öyle. Buna artı olarak vatandaşlarımızın bu marka ile ilgili tavırları. Ama Apple gerçekten öncü bir firma bence. Şu da var örnek alınıyorken geri kaldı ve ben de ip4 ten son anda vazgeçip sgs2 aldım. Şu an en iyi cihazları Apple yapmıyor fakat her zaman duruşu farklı bir firma olacak bence. Ha bu benim onun ürünlerini satın almam için yeterli mi, değil. Ama yeterli olanlar da Apple'a yeterli.

Tercih meselesi dostum, siz galaxy tercih ettmişsiniz saygı duymak durumundayız, ben i4 tercih ettim kendi adımada en iyisini yaptıgımı bılıyorum cunkı beklentılerımı karsılıyor takıldıgı bır yer olmadı o nedenle bundan sonrada apple iphone tercıhım olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

her zaman duruşu farklı bir firma olacak bence. Ha bu benim onun ürünlerini satın almam için yeterli mi, değil. Ama yeterli olanlar da Apple'a yeterli.

cevabinizin bu kismi hosuma gitti "ince ayar"
  • nefret edenlerin çoğunun 1. nedeni itunes cidden bazen ızdırap olabiliyor bende lanet ediyorum hatta birde diğer firmalarla olan alaycı tavırlarıda olabilir.
  • Fakirler basmis konuyu
  • Olaya kedi ciğer ilişkisi olarak yaklaşan arkadaşlara sesleniyorum.. Altı üstü bir telefon olan cihaza insanlar sahip olsa ne olmasa ne. Olur olur da bu kadar megolaman olunmaz.

Ee boşuna dememişler sonran görme, dinden dönmeden beterdir diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAD MAX

Olaya kedi ciğer ilişkisi olarak yaklaşan arkadaşlara sesleniyorum.. Altı üstü bir telefon olan cihaza insanlar sahip olsa ne olmasa ne. Olur olur da bu kadar megolaman olunmaz.

Ee boşuna dememişler sonran görme, dinden dönmeden beterdir diye.

Kafan mı güzel senin, ne içtiysen bizede getir!
    Kimse iPhone um var diye hava atmıyor ki, zaten parası olan için bu tür teknolojik oyuncaklar gayet normal. O hava atanlar kişiliğini bulamamış ezik parçaları. Herkesten farklı olmak için iPhone yerine Samsung Galaxy 2 alan modelleride mevcut bunların.
  • Samsung GS2 kullanıcıları bu aralar iPhone 4 e yüklenmeye başladı. En iyi bizimki, en süper benimki, ben daha az para veriyorum ama benimki daha büyük, süper foto çekiyor gibi cümleleri her Apple konusunda görebilirsiniz. Galatasaraylı bir insan Fenerli bir adama nasıl önyargı ile yaklaşıyorsa antiapplecilarda böyle. Tamamen ego meselesi. Ben Apple'i seviyorum çünkü kullanıcısını düşünen tek şirket. Neden diğer markalara ilgi duymuyorum? Çünkü Applein herseyi kendine özel. Cihaz tek olunca uygulama destegi ve stabilitesi daha fazla olur. Cihaz fazla olursa uygulamayı yapan kisiler pek sıcak bakmıyor bu ise. Bir telefonda çalışırken digerinde çalışmaması haksızlık tabiki. Fakat iPhone da tek model olunca sistem gereksinimi gibi bir seye ihtiyac duymuyor. Her telefona farklı sürüm çıkartma olayı olmuyor. Böylece daha fazla uygulama satılıyor. Bu yüzden Android Market, AppStore kadar iyi olamayacak. İyi olmayacak diyorum çünkü uygulama denetiminin olmaması birçok tehlikeli uygulamaların telefona zarar vermesi. Uygulamalar bazı telefonda stabil değil. Bugün androidin her telefonda olması uygulamanın bazı telefonlarda calslismasi icin bir sürü sürüm çıkarma derdinin olması. İşe donanım acısından da bakmak istiyorum. Evet birçok telefon iPhonedan çok daha donanıma sahip. Fakat ben bu cihazlardan nefret etmiyorum. Aksine gercekten beğeniyorum bu cihazları. O yüzden fanboy demenize gerek yok. Yazımda kendi düşüncelerimi paylaştım. İphone olarak ornek verdim fakat yukarıda yazdığım hersey Applein diğer ürünleri icinde gecerli. Antiapplecilarin bazıları sadece iPhone üzerinden nefretlerini sürdürüyor. Bu yüzden iPhone üzerinden ornek verdim. Umarım anlatmak istediğimi anlatmisimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrioVentus -- 12 Eylül 2011; 7:28:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasoxxx

Paraları olmadıgı için

çok haklsın
  • Bunda rakip firmaların da payı yüksek çünkü neredeyse tüm dokunmatik ekran telefonlar "iPhone killer" adıyla çıkıyor.En baştan üstünlüğü kabul eden bir tutum olunca müşterisi de bunu aşmak için çabalıyor sosyal ağlarda. İnsanların hala anlayamadığı nokta da şu; kağıt üstü rakamlara bakılarak Apple alınmaz. Apple, sadece donanım üreterek çalışmıyor pcler ve android telefonlar gibi. Hem donanımı hem yazılımını kendi ürettiği için kağıt üzerinde daha düsük gözüken donanımlar bile çok daha stabil çalışıyor. Bu yüzden stabilitenin çok önemli olduğu sektörlerde mac kullanılıyor. Çünkü donanımları daha düşük gözükse de pratik de bilgisayarlar daha hızlı daha stabil çalışıyor. Bir diğer nokta da Apple'ın neyi yaptırdığindan çok ne nasıl yaptırdığına önem vermesi. İlk iPhone çıktığında benim 250tl lik nokiamda webe bağlanıyor üstelik bluetooth veri transferi de yapıyor diye dalga geçiyordu. Ama işte senin nokian bu şekilde bir web ve multimedya deneyimini sunmadı. Apple'ın 2007 MacWorld keynote'unu izleyin. Bir devrimin ilk anlarıdır ve şimdi komik gelse bile insanların pinch to zoom'a slide to unlock'a ivmeölçerle dönen uygulamalara nasıl tepki verdiğini izleyin. Apple ilk yapan olunca hep bir çekememezlik oluyor işte. Ben ilk defa dh ye geldiğim de de ipod killer tartışmaları vardı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.