Şimdi Ara

İnsanlar Neden Apple'dan nefret ediyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
0
Favori
8.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teknolojiden anlamıyorlar, bence nedeni bu
  • Bir on yargi olusmus millette iphone dedigin zaman hemen akillarina 3000 tl geliyor

Bu da bir etken
  • Ford fiesta kullaniyorum ve ferrariden nefret ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

Benim en çok rastladığım neden özelik tablosuna bakarak bir takım kararlara varılması.Misal :

Apple : 5mp kamera , FM radyo yok

X Marka : 8-10mp kamera , FM radyo mevcut vb vb

Kısacası insanlar Apple a 10 lira verene kadar X markaya 7 lira veririm hem daha fazla şey alırım diye düşünüyorlar.Bu tabiki benim gözlemlediğim bir 'genelleme'.

söyledikleriniz doğru olsa bile ki karşılaştırma kriterlerim daha farklı, insanların nefretini bu şekilde açıklayamayız bakar apple 10 lira x marka 7, 7yi alır döner gider ancak apple dan 10 lira diye nefret etmek niye ?

• insanların parası olmadığı ıcın tabıkıde alcak olsanız nefret mı ederıdnınz bence cok sacma bı konu
  • Konunun sacma olduguna katilmiyorum, konuyu acan arkadas Apple'dan insanlarin neden nefret ettigini tam olarak ogrenmek icin acmis konuyu. Acikcasi ben de tam olarak bilmiyordum bir kac ay oncesine kadar fakat sonradan olayin ilk sayfada yazan arkadasin da dedigi gibi ciger kedi meselesi oldugunu ogrendim. Sunu da eklemem lazim, kimsenin Apple'ın urunlerini zorla alin falan dedigi yok o yuzden tartisma olmazsa sevinirim.

Saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Incubuss -- 12 Eylül 2011; 13:17:32 >
  • neden sadece apple için böyle bir durum olsun ki? aynı durumda anti hTC'ciler, anti nokia'cılar, anti samsung'çular var. insan olan yerde mutlak surette muhalefet vardır. bu x,y,z,... durumlarında herhangi birine karşı olabilir. apple, hTC, samsung...hepsi hoştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Incubuss

Konunun sacma olduguna katilmiyorum, konuyu acan arkadas Apple'dan insanlarin neden nefret ettigini tam olarak ogrenmek icin acmis konuyu. Acikcasi ben de tam olarak bilmiyordum bir kac ay oncesine kadar fakat sonradan olayin ilk sayfada yazan arkadasin da dedigi gibi ciger kedi meselesi oldugunu ogrendim. Sunu da eklemem lazim, kimsenin Apple'ın urunlerini zorla alin falan dedigi yok o yuzden tartisma olmazsa sevinirim.

Saygilar...

En beğendiğim yorum. Teşekkürler.
  • bende nefret ederim biraz ucuz yapsalardı olmazmıydı
  • Bazı insanlar paraları olmadığı için demişte bakıyorum mağazalar tıklım tıklım herkeste iphone 3g parasında telefon herkeste son model pc fakat herkes fakir inginç.
  • Konu çok saçma olmuş iPhone u olanda samsung firmasından nefret eder oldu bugibi tartismalardan
  • iphone'um var
    ipad'im var.
    macbook'um vardı bir aralar...

fanatik apple taraftarı falanda değilim. kötü yanları varsa söylerim açıklarım. apple'a laf söylüyorlar diye ağız dalaşınada girmem.

ama gözlemlediğim kim telefona ne kadar verirse verir kimseyi ilgilendirmez.
  • Apple'ye olan sevgi ve nefret bağlılığı aslında çok eskidir 90'ların sonralarından başlar. Çünkü bizim sıradan windowslu Pcler anca bu dönemlerde performans isteyen işlerde kullanılır oldular. Söz gelimi 1996 - 1999 gibi Pc ile çalışan bir ajans matbaa falan bulamazdınız. İşte pcler gelişip apple iyi kötü kafa tutmaya başlayınca başladı bu tartışma. Dolayısıyla bizim sektörde yani reklamcılık-tasarım sektöründe vardır böyle bir tartışma ve bu tartışma çok doğaldır. Çünkü biz bu makinalarla Pc yada apple pclerle iş üretiriz. Ve bu iş üretimi zarfında çeşitli sorunlar çıkabilir. Sonuçta para kazanıyoruz ve bunun nasıl olduğu da önemlidir.. Kimi iş yerinde sadece apple vardı kiminde sadece PC. Bazen bu durum karışıklık ve işyolu sorunlarına yolaçardı. (mac dosyasını pc açmazdı yada tersi) Yani demem o ki bilgisayar konusunda iş yolunda temel farklara yok açtığı için bizim sektörde apple iyidir yok çok pahalıdır muhabbeti çok dönerdi.

Bu yeni moda oyuncaklar üstüne tuz büber oldu. İlk ipodla başladı sanırsam sonra telefonlar ve pedlerle devam etti.

Her neyse 2000'in ortalarından sonra yeni yetme appleciler gelince tartışmanın seyri değişti benim oyuncağın senin oyuncağını döver oldu. Görenler; bu insanları sanki telefonla dünyayı kurtarıyorlar, Atom bombası tasarlıyorlar zannedecek. Altı üstü telefon mesaj müzik çok az bi kesim uygulama indirip, oyun oynayıp, mail atıyor ama 2 bin tly'ede bu oyuncakları alıp bide üstüne safi kavga ediyor. Bir yerde haklılar çünkü %100 zarardalar. Sinirlerini dışarı vurmaları lazım.

Ben nediyorum peki eğer bana harcattığı parayı 3-5 ayda karıyla kazanacağımı bilsem bilgisayarda kesinlikle Mac kullanırdım. Ama şu an böyle misli misli bir kar durumum yok o yüzden PC kullanıyoruz.
    Dokunmatik akıllı telefonlar ise benim için sadece kolay kırılır ekrana sahip oyuncaklardır. Laflarını bile etmem. Forever Nokia 5110

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 12 Eylül 2011; 14:54:36 >

• Sadece Apple'dan nefret eden bir kesim yok ki daha 3-4 gün önce biri Samsung'tan nefret ediyorum diye konu açmıştı sen diğer markalardan birinin önemli hissesine sahip ol sonra rakibinden nefret et bundan daha doğal bir şey yok ama düşmanlık bazen çok ileri gidiyor... Ayrıca ulaşamadığı ciğere mundar kısmına katılmıyorum bugün bir HTC Sensetion yada Samsung Galaxy S2 çok mu ucuz ki onları alanlar iphone alamıyor? 1500ü veren 1700ü de verir bu ciğer diye düşünenlerin diğer cihazları alanlara fakir gözüyle baktığı çok açık değil mi?

not: konu silinmesin lütfen biri hakaret-küfür ederse o mesaj silinsin

• Sadece Apple'dan nefret eden bir kesim yok ki daha 3-4 gün önce biri Samsung'tan nefret ediyorum diye konu açmıştı sen diğer markalardan birinin önemli hissesine sahip ol sonra rakibinden nefret et bundan daha doğal bir şey yok ama düşmanlık bazen çok ileri gidiyor... Ayrıca ulaşamadığı ciğere mundar kısmına katılmıyorum bugün bir HTC Sensetion yada Samsung Galaxy S2 çok mu ucuz ki onları alanlar iphone alamıyor? 1500ü veren 1700ü de verir
    quote:

bu ciğer diye düşünenlerin diğer cihazları alanlara fakir gözüyle baktığı çok açık değil mi?[/quote]

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zavtra -- 12 Eylül 2011; 15:19:57 >

• Insanlar Apple dan nefret etmiyor bende dahil antipati duyuyor..

Bu arada su an sahip olduğum cihazlar ;

Nokia n95 8gb (yedek duruyor)
    Iphone 3gs (yedek duruyor)
    Iphone 4 (eşimde)
    Galaxy s (ben kullanıyorum)
    Mac pro (ofisimde)

Antipati sebeplerine gelirsek...

1-) «MANTIĞINI ÇALISTIRAMAYAN APPLE FANATIKLERI....»

Yorumlara bakıyorumda genelde "kedi-ciğer, parası olmadığı için alamayanlar apple ı çekemiyor" gibi saçma mesajlar dolmuş..bu mesajları da birçok arkadas + vererek desteklemiş...
    Mantık olarak parası olmayan, nokia1100, samsung e250 kullanan adam bu forum konusuna girmez..Konu başlığı açılırken ki amaç çok belli..Ust seviye Android ve ios cihazlarının kullanıcılarını savastirmak..Sonuç olarak bu foruma bende dahil yorum yapan birçok android kullanıcısının alım gücünün yeterli olduğunu düşünüyorum ki zaten su an iphone 4 kullanmak isteyen birisi gider ikinci el alır, yurtdışı sıfır cihaz alır bişekilde en fazla 1000 tl ye son model bir iphone sahibi olmuş olur..Bahsettiginiz telefon 5000 tl yada ulasilamayacak ciğer filan değil...

2-) «APPLE IN HER YAPTIĞINI YENI ICAT GIBI GÖSTERMESI VE INSANLARI APTAL YERINE KOYMASI»

Bana göre çok önemli bir nokta..N95 8gb cihazimdan sonra iphone un büyüsüne kapılıp 3gs almış ve ilk zamanlar jb yapmamış birisi olarak her ne kadar vay be adamlar aşmış dememle beraber zaman geçtikçe böyle bir cihazda tonla kısıtlama ve eksikler olduğunu anlamaya başladım..bunları yazmama gerek yok herkesin bildiği seyler..gün geldi n95 i arar oldum ki hala onu yedek olarak elimde tutuyorum..n95 daha eski model olmasına rağmen cihazda yok yoktur..ön kamerasından tutun 5mp flasli arka kamerasina, bas konuş özelliğine, yerleşik gps sistemine ve kısıtlamasiz işletim sistemine kadar kusursuz bir cihazdır benim için ama iphone un kullanım kolaylığı, hızı , dokunmatik olayı ,app leri oyunları ayri bir dünyaydı o zamanlar..
    Cihaza alıştıkça baglandıkça, böyle bir teknolojik devrim e yakışmayacak kadar basit olan eksiklikleri ve cihazın kusurlarını görmezden gelmeye başladım..Başka çaremde yoktu çünkü alternatifi yoktu..
    Iphone 4 çıksın diye hevesle beklerken reklamlardaki yeniliklere baktım resmen dalga geçiyorlar herhalde dedim..Aynı eksikler kısıtlamalar devam..Adam ön kamera koymuş 3g den çalışmıyor..Bunu da sanki apple icat etmiş gibi sunuyor..Dizayn ve çözünürlükle göz boyamaya çalışıyor..Ulan dedim kendi kendime ben n95 te bile su an görüntülü görüşme yapabiliyorum..Apple resmen kepçeyle para alıp kaşıkla teknoloji veriyor diye düşünmeye başladım..3gs i ip4le değiştirmeye niyet bile etmedim ki o da su an yedek olarak evde duruyor..

3-) «APPLE IN VEREMEDIKLERINI VEREN ANDROID VE SAMSUNG HTC GIBI GÜÇLÜ SISTEM VE CIHAZLARIN ÇIKMASI,TR DEKI FAHIŞ IPHONE FIYATLARINDAN SONRA INSANLARıN DAHA UCUZA DAHA IYI TEKNOLOJIyE SAHIP OLABILECEKLERINI ANLAMASI»

Günün birinde tv de bir reklam gördüm Androidli Galaxy s diye..Bunun öncesinde bir arkadaşım devamlı bahsederdi bana android diye bir sistem var ortaklığı kasip kavuracak diye..çok ciddiye almamıştım o zamanlar..Galaxy s reklaminda da android ismini duyunca sarıldım bilgisayara ve 1 ay boyunca android nedir nasıldır alttan girdim ustten çıktım araştırdım..Baktım ki n95 imin zenginliği ozgurlugu,iphone alternatifi bir dokunmatik modelde bana sunuluyor denemek ten zarar gelmez dedim ve Galaxy s ile beraber benim iphone maceram bitti ve böyle giderse de başlamayacak..Neden i çok basit..LAPTOPUMDAKI KADAR RAHATLıK,ÖZGÜRLüK VE YAPACAKLARIMIN SINIRSIZ OLMASI..
    Bana göre jb li iphone un özgürlüğü, en fazla evinin bahçesine kadar çıkabilen ev hapsine mahkum edilmiş bir suçlu kadar..Kesinlikle öteye gidemez ve android in yanına yaklaşamaz bu konuda..

4-) «APPLE IN KRALLIGI SALLANIRKEN SAĞA SOLA SALDIRMASI»

Bu konu çok tartışıldı konuşuldu..Nokia gibi bir dev bitmenin eşiğine geldi apple gibi böyle adice bencilce tekelci zihniyetle kimseye saldırmadı..Burda bizim için önemli olan teknolojinin hızı kesilmeden bizlere sunulmasıdır..Tabiki bu esnada birbirlerinin hakkini yesinler patent lerini ihlal etsinler demiyoruz ama birbirlerini de ortadan kaldırmaya çalışmasınlar..Apple in zihniyetine göre lcd tv üretenler, koltuk masa sandalye üretenler, kavun karpuz elma armut üretenler de patent alıp dava açsınlar..Bu ucuz ve insanlığa hic bir katkisi olmayacak hesaplarin zararı bizlere olacaktır..

Ne kadar çok alternatif olursa o kadar iyi ve ucuz teknoloji ye sahip oluruz..

• Sosyoloji okusaydım bu konuyu sokaklara taşırdım
  • Kedi-ciğer diyen liseliler apple laptoplarından daha pahalı Sony Vaio sahibiyim oldumu şimdi kim kedi kim ciğer? Appledan nefret ederim çocuk oyuncağı gibi teknolojiden uzak tasarımları, özelliklerinin tatmin edici olmaması, saçma sapan donanım, yazılım eksiklikleri ve açıklarının olması, verdiğiniz parayla aldığınız faydanın eşit olmaması.. İlk çıkan kasetli walkmanlardan bu yana kullanmadığım müzikçalar kalmadı. Nano' yu dinledim bu kadar yapmacık boğuk bi ses kalitesi duymamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BFCEFA2F8 -- 12 Eylül 2011; 15:57:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavtra

Sadece Apple'dan nefret eden bir kesim yok ki daha 3-4 gün önce biri Samsung'tan nefret ediyorum diye konu açmıştı sen diğer markalardan birinin önemli hissesine sahip ol sonra rakibinden nefret et bundan daha doğal bir şey yok ama düşmanlık bazen çok ileri gidiyor... Ayrıca ulaşamadığı ciğere mundar kısmına katılmıyorum bugün bir HTC Sensetion yada Samsung Galaxy S2 çok mu ucuz ki onları alanlar iphone alamıyor? 1500ü veren 1700ü de verir
    quote:

bu ciğer diye düşünenlerin diğer cihazları alanlara fakir gözüyle baktığı çok açık değil mi?[/quote]

+1

Düzgün alıntı yapamamışsın

Eklemek istiyorum...

İmzamda da görüldüğü üzere Samsung Galaxy S kullanıyorum kimse neden bu aleti aldım diye beni sorgulayamaz, sorgularsada tek kelime olayı bitiririm "Sanane?"

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.