Şimdi Ara

İnsanlar Neden Apple'dan nefret ediyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
0
Favori
8.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .WondercrafteR.

Kedi - ciğer meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mario Puzo

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Bu konu kavga çıkartır, benden söylemesi :)

Şimdilik konu burada, yakın takipteyim.

Amacım kavga çıkartmak değil. Kavga çıkartmak istesem bunu Konu Dışına açardım. Özellikle Anasayfa haberlerinde insanlar Apple'la ilgili bir konu gördüğünde direkt dalıyor. Apple batmasını en çok istediğim şirket. Lanet olsun Apple'a. vb. ifadeler kullanıyorlar. Babamın şirketi değil ama adamlar haklarıyla kazanıyor. Acaba ben mi böyle düşünüyorum diye yazmıştım.

Konu kavga çıkartır dedim, sen kavga çıkarmak için açtın demedim :)

• Ben bir tane de Apple ürünü alıp memnun kalmayan görmedim(fabrikasyon hataları hariç) , bu b*k atanların hepsi Apple'a ulaşamayan kişiler .
    Apple ürünü kullanmak gerçekten ayrı birşey bunu statü olarak görmüyorum .Statü meselesini de abartmayalım isterseniz . Ona bakılırsa BMW alan kişi de, Bebek'te , Nişantaşı'nda daire alanlar da statü için alıyor . Starbucks'a gidip kahve içmek de bazıları için bir statü göstergesi .
    Valla ben aldığım Apple ürünlerinin hiçbirinde hayal kırıklığına uğramadım , dönüp arkama bakmadım . Apple gerçekten gözümde bir numaradır .

Ayrıca Apple Dünya'nın en çok kazanan son tüketici teknolojisi firmalarından biri . Meyve veren ağaç taşlanır .

• ben i4 kullanıyorum vede apple ı sevıyorum, iphone 4 artık JB varsa uzerıne cıhaz tanımıyorum ben , kullanmadan cekememezlık olamaz mantıksız ve cocukca, önce kullan sonra yorumla derım cekemeyenlere diğer tum telefonlar benım ıcın çöp i4 ten sonra.
  • Herkesin kendi tercihi olduğunu düşünüyorum. Apple gelip sizin cebinizden zorla paranızı alıp ürün satmıyor. Kendi isteğinizle alıyorsunuz sonuçta. Çevremde bir çok arkadaşımın iPhone'u var ve sırf hava atmak için gösteriş amaçlı (bak ben zengin adamım AYFON kullanıyorum edalarında) kullanıyor. Ne Jb'den haberi var ne başka birşeyden anca mesaj ve alo diyorlar. Bilinçsiz tüketici sırf hava atmak için bilinçli tüketici ise kendine cep bilgisayarı oluşturuyor bu telefondan. Yukarda söylediğim gibi tercih meselesi. Kimileri gösteriş amaçlı kimileri gerçekten işine yaradığı için ihtiyaçlarını karşıladığı için.
    Hayatımda kullandığım ilk akıllı telefonum iPhone oldu. Bu zamana kadar diğer markalara verilen paralara üzüldüm.
  • Kedi-ciğer meselesi eskidendi. Şu dönemde insanların alım gücü yüksek. iPhone almıyor gidip üst sınıf Android telefon alıyor mesela. Yakın paraları vererek başka cihazlar alabiliyor insanlar.

Benim gözlemlediğim kadarıyla cihazın herkesde olmasından rahatsız olunuyor. Mesela bir arkadaşım "Olm ne bu... Converse gibi herkesde iPhone var" düşüncesiyle gitti Xperia Arc aldı.
  • ilk akıllı telefonumu (akıllı mı demeliyim onuda tam bilmiyorum ama öyle başladık işte ) kasım 2010 gibi aldım.Nokia 5800. daha öncesinde yine nokia'nın n70 modelini kullanıyordum,aşırı mesajdan dolayı telefon kafayı yemişti adeta.heves edip dokunmatik ilk telefonum ile tanıştım. Dokunmatik diyorum ama aldığımda dokunmatikten eser yoktu,adeta tırnakmatik bir telefondu. inanın baş parmak tırnağımı çok kesmiyordum :D o derece yani. 5800a 3 hafta dayanamadım. evet 3 hafta sonunda az kalsın kıracaktım ki, zararlıda olsa güzel bir rakama okuttum.

yılbaşında ikinci akıllı telefonumla tanıştım,5800ı satıp,860tl gibi bi rakama nokia c7 aldım. burada neden tekrar nokia seçtim,neden acele ettim pek fazla bilmiyorum ama tasarımı beni kendine çekti ve dokunmatiği 5800dan daha iyiydi. toplamda 8 ay dayanabildim bu modele. mail gönderecegim,iki saatte mailler inmiyor(wifi bağlı,3g olsa anlarım) inen mailin içeriği iki saatte açılmıyor. mail gönderecegim ya gidiyor ya gitmiyor .mail gitti mi gitmedi mi hep şüphe içinde kullandım.bi uygulama yüklerdim telefon kasardı aşırı ısınırdı,menüye girişler yavaşlardı.kısaca stabil değildi ! hava durumu widgeti atıyorum bir hafta çalışıyorsa ertesi gün çalışma garantisi yoktu. ! uygulamalar çalışmayınca telefonu resetlemek zorunda kalıyordum,foursquare kullanırdım ya açılırdı ya açılmazdı sil baştan kur. facebook uygulaması kullanırdım saçmalardı. oyunlardan, müzikçalar , alarm ve görüşmeden başka neyini tam kullandım bilmiyorum. symbian^3 yeniydi o zamanlar buglar doluydu :) tabi kullana kullana tecrübe sahibi oluyoruz, yok anna çıkacak güncellenecek yok belle çıkacak güncellenecek tam 8 ay dayandım ve 13 agustosta 550 gibi bir rakama okuttum.

ve sonunda iphone ile tanıştım.bazı arkadaşlar derdi ama ben hep dalgaya vururdum - iphone'nun dokunmatiği çok başka. "" gerçekten de öyleymiş arkadaş ! ben 8 ay dokunmatik c7 kullandım,ama hassaslığı gerçekten fark edilirmiş.ben bunu çok fark ettim.belki c7 kasıyor,dokunmatiği geç algılıyordu bilmem ama iphoneda yağ gibi istediğin komutlar tam yerinde. alalı 1 ay oluyor işte, artık alıştım.ilk başlarda zorlanmıştım,görüşme geldiğinde nereden sessize alacagımı nerden meşgule atacagımı bile bilmiyordum :D hatta telefonu kapatamamıştım bile :D neyse bu bir aylık sürede telefonu sadece 1 kez kapattım,oda ilk aldığımda sim kart sebebiyle,bu bir aylık sürede telefonum ne kasma yüzünden kapandı,ne hata yüzünden kapandı,ne uygulama sorunu yüzünden kapandı.canavar gibi. hala 1 ay önce açtığım atıyorum, foursquare uygulaması gibi arka planda çalışmaya halen devam ediyor :D nokiada öylemiydi,arka planda 6-7 tane uygulamayı bi açayım,menüde kasılmayı görüyordum.ama iphoneda şuan 15-20 tane arka planda görev bırakıyorum.sürekli kullandığım onlarda.yinede banamısın demiyor.

işte diyorlar 1700-2000tl çok para,ben telefonumu çok sevdim 5 yıl kullanırım.5800ı 5 yıl kullanamazdım.c7yide belki en fazla 2 kullanırdım ama uygulama hataları ve stabil olmamasından bıkmıştım. bu kadar para verdik aldık,artık mailimi atıyorum gitti mi gitmedi mi derdim olmuyor.şu uygulama ya şimdi açılmazsa diye kendimi yormuyorum.kafam çok rahat. Allah herkese nasip etsin.Allah utandırmasın. iyi ki almışım diyorum,bir seçeneğim daha olsaydı yine iphoneu seçerdim. bundan sonrada nokia almam , aldırmam. iyi geceler.

• nedenini bilmiyorum ama yeni bahaneleri patent davaları.
  • Bu konu kısa sürede silinir gibi, bu sebeple bir an evvel bir şeyler yazayım

Bir kere başlık Apple'ı hedef alarak yazılmış ama sanırım konunun bulunduğu bölüm itibariyle iphone kastedilerek açılmış.

Apple'ı (iphone'u) tespit edebildiğim kadarıyla 6 tip insan sevmiyor:

1. Apple ürünlerinin 5 para etmediğini düşündüğü her seferinde çok daha fazlası ettiğine şahit olanlar.
    2.Farklı bir marka, Apple'ın aynı statüde herhangi bir ürününe karşı bir rakip ürettiğinde; gidip büyük umutlarla gözü kapalı o markayı alan ama her seferinde büyük hayal kırıklığı ve pişmanlık yaşayanlar.
    3.Apple'ın herhangi bir ürününün yapıp X markanın yapamadığı ne var bana söyler misiniz? diye haykırıp, herhangi bir işlemi Apple'ın herhangi bir ürünüyle gerçekleştirdiğinde içten içe "ulan hakikaten çok başkaymış" demekten kendini alamayanlar.
    4.Apple daha dünkü çocuk, var olan teknolojileri biraz makyajlayıp satıyor; benim kullandığım marka bu işin atası diye düşünen. Ancak hala daha, bir şeyi ilk yapmanın onu hala en iyi yapıyor olmak anlamına gelmediğini anlayamayanlar (ve kabullenemeyenler)
    5.Kendini teknoloji "gurusu" sanan bazı zerzevatın; starbucks'ta oturup iphone'u masaya koyan bir iki numuneyi gördükten sonra iphone kullanan herkesin böyle olduğunu sanması.
    6.Bir de ciğere uzanamayan kediler.

Yalnız belirtmek istediğim bir nokta var ki; bazı tipler hakikaten beni bile bazen Apple'dan soğutuyor. Mesela yukarıda bir arkadaş bahsetmiş adam sırf "ben de para Çok gibi" demek için iphone kullanıyor(ya da kullandığını sanıyor). Ne jb'den haberi var, ne ilk olarak bedava olarak piyasaya sürülen kampanyalı uygulamalardan hatta bunları geçtim telefonun mevcut özelliklerinin çoğunu bilmiyor. Durum için çok hoş bir lafım var :) iki çeşit Apple müşterisi var; 1 Apple'ın kullandıkları, 2 Apple'ı kullananlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 11 Eylül 2011; 23:49:50 >

• Konu bazı arkadaşlara göre gereksiz görünüyor ama, bence seviyeli bir şekilde tartışılabilecek bir konu. myfranco 'dan ricam aşırı bir sorun çıkmadıkça konuyu silmemeniz. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Ciğer-kedi meselesi.

+2011
  • İnsanlar yukarda sayılan sebeplerden (pahalı olması, flash olmaması, kısıtlamalar olduğuna inanmları filan) başka tele yöneliyorlar. Kendilerine bir telefon seçtiklerinde ise ona toz kondurmuyorlar. Çünkü iphoneun kendi tellerinden ii olduğunu kabul ederlerse hata yaptıklarını kabul etmiş olacaklar .Hemde milyarlık bir hata. (ki bu kabullenme insan doğasına aykırı) Bu yüzden fanatik bir şekilde aldıkları teli savunuyorlar.
    Şahsen 2 yıldır ipod touch 2g kullandım. Yeni birde touch 4g aldım. Şimdiye kadar birçok elektronik eşyayı gereksiz yere çok para saydım. Geriye dönüp baktığımda hak etmiş diyebeleceğim tek elektronik eşyam. Ha birde laptopum var. Bunun yanı sıra abime iphone 3g ve galaxy S2 aldım. Başka bir akrabama galaxy S lite aldım. Bir arkadaşımda da iphone 4'ü inceleme fırsatı buldum.
    Kendi adıma asla bir iphone'a para vermem. Ancak benim tel merakım yok. Elektronik eşyalara merakım olmasına rağmen tele hiçbir zaman tam manasıyla ihtiyacım olmadı. Hiç sevemedim bu icadı :) Yani aslında ben tele o kadar para vermem. 5 yıl önce aldığım N70 ve yakınlarda aldığım ipod touch 4g beni fazlasıyla idare ediyor. Aynı anda iki cihaz taşımak zordur derler. Doğru zordur. Ancak nerdeyse çoğu zaman dışarı çıktığımda teli değil touch'ımı yanıma alır ve tek cihazla çıkarım :) Bunun yanısıra eğer tel almak isteseydim, incelediğim o cihazların içinde kesinlikle tercihim iphone olurdu. Arada çok fark var. Şöyle bir sıralamada yaparım hatta;
    İphone 4 > Galaxy S2 > iphone 3 > galaxy s lite
    tabi bu sıralama kesinlikle kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenir. Bir teknoloji meraklısı gözüyle yaptığım zaman bu çıkıyor benim için. Kağıt üzerinde işlemcisi, rami, kamerası daha iiymiş, geçecen bunları. Bizzat kullandım gördüm. Anlatılmaz yaşanır arkadaş. Ama şu bir gerçekki eğer aleti kurcalamayı sevmiyorsanız Android kesinlikle daha ii bir çözüm. İos'un her türlü nimetinden yararlanmaya çalışacan. Sürekli takip edecen. İpuçlarını, kişiselleştirmeleri (tweaklari), app'ları takip edecen. Bu yüzdende akrabalarıma android tabanlı tel aldırdım. Yine olsa yine aldırtırım. Ama kendime asla. Şahsen bende sonunda telimi değiştirip, eğer çıkarsa iphone 5 alacam

• vay canına insanlar ne kadar dolmuş bu konuda meğer roman gibi yazılar var
  • Ben iPhone 4 kullanıyorum. Hatta bu aralar Mac almayı planlıyorum. Apple'dan nefret etmiyorum ama gerçekten kızdığım çok nokta var. Mesela bu telefon bu kadar değerli ve özellikli ise;

Neden önde kamera bulunan model çıkarttıkları halde 3G görüntülü konuşma yapılamıyor?
    Neden hala bluetooth ile veri transferi yapılamıyor?
    Neden hala pc kullanmadan müziklerimi silemiyorum?
    Neden FM radyo koyulmuyor?
    Neden entegre gps koyulmuyor?
    MP3'ler vs. neden zil sesi yapılmıyor?
    Mesaj sesini neden kendi istediğim bir melodi ile değiştiremiyorum?

Vs. Alırken bunları bilmiyor muydum tabi ki biliyordum. Eksikliğini hissettiğim bazı yerler oluyor. Genel olarak memnunum telefonumdan. Kimse çıkıpta almasaydın, bunlar yok işine gelirse, bu telefonun amacı farklı diye aptalca yorumlar yapmasın. Amacım kötülemek değil. Sahibi olduğum telefonun muadillerine fiyat olarak bariz bir fark atmasına rağmen eksik olan memnun olmadığım yanlarını belirtmek. Nefret edilmesinin diğer sebepleri de;

Hala kendi istedikleri gibi bir telefon yaptıkları için
    Pazar stratejilerini kimseye göre değil kendilerine göre belirledikleri için
    Bazı insanların iPhone'u statü meselesi olarak gördüğü için
    Apple gibi bir firmanın Türkiye gibi satışının fazla olduğu bir ülkede Apple Store açmadığı için (Ben buna çok kızıyorum mesela)
    Genel olarak aynı işlevi gören diğer telefonlardan fiyat olarak üstün olduğu için ya da telefon pahalı geldiği için

Bu gibi sebeplerden nefret ediliyor olabilir. Ben nefret etmiyorum. Telefonumu seviyorum. Her ortamda dikkat çekiyor. Ayrıca internetin olduğu her yerde nerdeyse eksiksiz. 2 sene sonra büyük ihtimal 5 çıkar İnşallah ona terfi etmeyi düşünüyorum. Memnunum ama bariz eksiklerini de gözden kaçıramam. At gözlüğü takmamak gerekli. Aldım diye "Bu telefon kral." diyemem. Her şeyi düşünmek lazım. Neyse... Umarım en azından 3G görüntülü görüşme ve bluetooth veri transferini ayrıca en önemlisi müzik silme olayını aktif hale getirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 12 Eylül 2011; 8:32:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: strom

İnsanlar yukarda sayılan sebeplerden (pahalı olması, flash olmaması, kısıtlamalar olduğuna inanmları filan) başka tele yöneliyorlar. Kendilerine bir telefon seçtiklerinde ise ona toz kondurmuyorlar. Çünkü iphoneun kendi tellerinden ii olduğunu kabul ederlerse hata yaptıklarını kabul etmiş olacaklar .Hemde milyarlık bir hata. (ki bu kabullenme insan doğasına aykırı) Bu yüzden fanatik bir şekilde aldıkları teli savunuyorlar.

Katılıyorum, kısaca biz buna "eziklik" diyoruz.
    Halbuki kimse o verilen karar yüzünden o kişiyi eleştirmiyor. Ama kişi, kendisini niyeyse o psikolojide hissediyor.

Zamanında hatırlıyor musunuz?
    Ben ilk nesilden beri iPhone kullanıyorum.
    Her rakip telefon çıkışında;
    "aha iPhone killer, işte iPhone şimdi bitti" dediler, ama ne hikmetse taaaaaa 3GS çıktı, aradan 3 sene geçti, üçüncü jenerasyon telefonla "neredeyse" aynı ayarda telefon ürettiler.
    "Neredeyse" diyorum dikkat edin, en çok yaklaşan da Android işletim sistemi gibi bir nimet sayesinde Galaxy S ile Samsung oldu. Şimdilerde ise Galaxy S II ile en büyük rakip sanırım. Onda da iPhone 3GS ve iPhone 4 izleri var, anca "benzerini" üretince satabileceklerini düşünüyorlar. Klasik Koreli ve Japon taktiği... Otomotivde de çok yapıyorlar bunu, modellerin Mercedes'i BMW'yi veya Amerikanları andırsın, sen de daha çok sat...

Android olmasa ne halt edeceklerdi çok merak ediyorum doğrusu. Birçok üreticinin hayatını kurtarmıştır herhalde. Yatıp kalkıp Google'a dua etmeleri gerek bence.

Şimdilerde Android birçok üretici ile anlaştığından, iOS'u geçmeye başlamış sanırım.
    Bazıları acayip seviniyor
    Arkadaş, Android'in ne zaman çıktığına bir bakın, sonra kaç marka-model ile birlikte sunulduğuna bakın, ve ne kadar zamanda yakalayıp geçebildiğine bakın, sonra oturup konuşalım bakalım övülecek olan hangisi

Apple artık statü göstergesi falan değil.
    Yukarıda birçok arkadaşın yazdığı gibi, zaten statü göstergesi olarak kullanan da eziğin önde gidenidir.
    Ha hoşuna gider alır, birçok özelliğini kullanmaz, ona da birşey diyemezsiniz, güle güle kullansın kim ne istiyorsa.

Dünya üzerinde başka bir telefon bu kadar kendisine hayran ve bir o kadar da nefret eden bir kitle oluşturamamıştır sanırım
    Bu da Apple'ın pazarlama başarısı olsa gerek.

• Alt tarafı elektronik bir cihaz, bunca öfke ne diye arkadaslar :)
    Ayrıca markadan nefret edenleri anlamak apple'ın gorevi bizim degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Ciğer-kedi meselesi.

doğru söze ne hacet
  • Sorunun cevabi gayet acik. Apple urunlerini alamayan, kullanamayanlar nefret ediyor. Apple urunlerini kullanmak zevk ve kalite meselesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence apple 200 $ a malettiği telefonu veya 400-600$ a malettiği macbook u %100 kardan bile yüksek karla satması. hani ucuz olmasını bende istemem çünkü artık herkeste iPhone var 1000 tl civarında satılsa belki bunun iki katı olacak. türkiyede iPhone satılmıyorken iPhone u olana farklı bir gözle bakılıyordu şimdi ise olmayan yokki bir ayrıcalığı kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbbatu

bence apple 200 $ a malettiği telefonu veya 400-600$ a malettiği macbook u %100 kardan bile yüksek karla satması. hani ucuz olmasını bende istemem çünkü artık herkeste iPhone var 1000 tl civarında satılsa belki bunun iki katı olacak. türkiyede iPhone satılmıyorken iPhone u olana farklı bir gözle bakılıyordu şimdi ise olmayan yokki bir ayrıcalığı kalmadı.

Siz iphone u çevrede statü farkı yaratmak için kullanmayı düşünüyorsanız veya kullandıysanız çok büyük hata etmişsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.