Şimdi Ara

İnsanlar Neden Apple'dan nefret ediyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
276
Cevap
0
Favori
8.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NDS

quote:

Orijinalden alıntı: zavtra

Sadece Apple'dan nefret eden bir kesim yok ki daha 3-4 gün önce biri Samsung'tan nefret ediyorum diye konu açmıştı sen diğer markalardan birinin önemli hissesine sahip ol sonra rakibinden nefret et bundan daha doğal bir şey yok ama düşmanlık bazen çok ileri gidiyor... Ayrıca ulaşamadığı ciğere mundar kısmına katılmıyorum bugün bir HTC Sensetion yada Samsung Galaxy S2 çok mu ucuz ki onları alanlar iphone alamıyor? 1500ü veren 1700ü de verir
    quote:

bu ciğer diye düşünenlerin diğer cihazları alanlara fakir gözüyle baktığı çok açık değil mi?[/quote]

not: konu silinmesin lütfen biri hakaret-küfür ederse o mesaj silinsin

+1

Düzgün alıntı yapamamışsın

Eklemek istiyorum...

İmzamda da görüldüğü üzere Samsung Galaxy S kullanıyorum kimse neden bu aleti aldım diye beni sorgulayamaz, sorgularsada tek kelime olayı bitiririm "Sanane?"

evet farkındaım önemli olan alıntı değil, içeriğidir

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

Insanlar Apple dan nefret etmiyor bende dahil antipati duyuyor..

Bu arada su an sahip olduğum cihazlar ;

Nokia n95 8gb (yedek duruyor)
    Iphone 3gs (yedek duruyor)
    Iphone 4 (eşimde)
    Galaxy s (ben kullanıyorum)
    Mac pro (ofisimde)

Antipati sebeplerine gelirsek...

1-) «MANTIĞINI ÇALISTIRAMAYAN APPLE FANATIKLERI....»

Yorumlara bakıyorumda genelde "kedi-ciğer, parası olmadığı için alamayanlar apple ı çekemiyor" gibi saçma mesajlar dolmuş..bu mesajları da birçok arkadas + vererek desteklemiş...
    Mantık olarak parası olmayan, nokia1100, samsung e250 kullanan adam bu forum konusuna girmez..Konu başlığı açılırken ki amaç çok belli..Ust seviye Android ve ios cihazlarının kullanıcılarını savastirmak..Sonuç olarak bu foruma bende dahil yorum yapan birçok android kullanıcısının alım gücünün yeterli olduğunu düşünüyorum ki zaten su an iphone 4 kullanmak isteyen birisi gider ikinci el alır, yurtdışı sıfır cihaz alır bişekilde en fazla 1000 tl ye son model bir iphone sahibi olmuş olur..Bahsettiginiz telefon 5000 tl yada ulasilamayacak ciğer filan değil...

2-) «APPLE IN HER YAPTIĞINI YENI ICAT GIBI GÖSTERMESI VE INSANLARI APTAL YERINE KOYMASI»

Bana göre çok önemli bir nokta..N95 8gb cihazimdan sonra iphone un büyüsüne kapılıp 3gs almış ve ilk zamanlar jb yapmamış birisi olarak her ne kadar vay be adamlar aşmış dememle beraber zaman geçtikçe böyle bir cihazda tonla kısıtlama ve eksikler olduğunu anlamaya başladım..bunları yazmama gerek yok herkesin bildiği seyler..gün geldi n95 i arar oldum ki hala onu yedek olarak elimde tutuyorum..n95 daha eski model olmasına rağmen cihazda yok yoktur..ön kamerasından tutun 5mp flasli arka kamerasina, bas konuş özelliğine, yerleşik gps sistemine ve kısıtlamasiz işletim sistemine kadar kusursuz bir cihazdır benim için ama iphone un kullanım kolaylığı, hızı , dokunmatik olayı ,app leri oyunları ayri bir dünyaydı o zamanlar..
    Cihaza alıştıkça baglandıkça, böyle bir teknolojik devrim e yakışmayacak kadar basit olan eksiklikleri ve cihazın kusurlarını görmezden gelmeye başladım..Başka çaremde yoktu çünkü alternatifi yoktu..
    Iphone 4 çıksın diye hevesle beklerken reklamlardaki yeniliklere baktım resmen dalga geçiyorlar herhalde dedim..Aynı eksikler kısıtlamalar devam..Adam ön kamera koymuş 3g den çalışmıyor..Bunu da sanki apple icat etmiş gibi sunuyor..Dizayn ve çözünürlükle göz boyamaya çalışıyor..Ulan dedim kendi kendime ben n95 te bile su an görüntülü görüşme yapabiliyorum..Apple resmen kepçeyle para alıp kaşıkla teknoloji veriyor diye düşünmeye başladım..3gs i ip4le değiştirmeye niyet bile etmedim ki o da su an yedek olarak evde duruyor..

3-) «APPLE IN VEREMEDIKLERINI VEREN ANDROID VE SAMSUNG HTC GIBI GÜÇLÜ SISTEM VE CIHAZLARIN ÇIKMASI,TR DEKI FAHIŞ IPHONE FIYATLARINDAN SONRA INSANLARıN DAHA UCUZA DAHA IYI TEKNOLOJIyE SAHIP OLABILECEKLERINI ANLAMASI»

Günün birinde tv de bir reklam gördüm Androidli Galaxy s diye..Bunun öncesinde bir arkadaşım devamlı bahsederdi bana android diye bir sistem var ortaklığı kasip kavuracak diye..çok ciddiye almamıştım o zamanlar..Galaxy s reklaminda da android ismini duyunca sarıldım bilgisayara ve 1 ay boyunca android nedir nasıldır alttan girdim ustten çıktım araştırdım..Baktım ki n95 imin zenginliği ozgurlugu,iphone alternatifi bir dokunmatik modelde bana sunuluyor denemek ten zarar gelmez dedim ve Galaxy s ile beraber benim iphone maceram bitti ve böyle giderse de başlamayacak..Neden i çok basit..LAPTOPUMDAKI KADAR RAHATLıK,ÖZGÜRLüK VE YAPACAKLARIMIN SINIRSIZ OLMASI..
    Bana göre jb li iphone un özgürlüğü, en fazla evinin bahçesine kadar çıkabilen ev hapsine mahkum edilmiş bir suçlu kadar..Kesinlikle öteye gidemez ve android in yanına yaklaşamaz bu konuda..

4-) «APPLE IN KRALLIGI SALLANIRKEN SAĞA SOLA SALDIRMASI»

Bu konu çok tartışıldı konuşuldu..Nokia gibi bir dev bitmenin eşiğine geldi apple gibi böyle adice bencilce tekelci zihniyetle kimseye saldırmadı..Burda bizim için önemli olan teknolojinin hızı kesilmeden bizlere sunulmasıdır..Tabiki bu esnada birbirlerinin hakkini yesinler patent lerini ihlal etsinler demiyoruz ama birbirlerini de ortadan kaldırmaya çalışmasınlar..Apple in zihniyetine göre lcd tv üretenler, koltuk masa sandalye üretenler, kavun karpuz elma armut üretenler de patent alıp dava açsınlar..Bu ucuz ve insanlığa hic bir katkisi olmayacak hesaplarin zararı bizlere olacaktır..

Ne kadar çok alternatif olursa o kadar iyi ve ucuz teknoloji ye sahip oluruz..

http://forum.donanimhaber.com/m_40313777/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52628384

Ben yukarıdaki konuda arkadaşlara anlattım. Ama oradada kedi ciğer muhabbeti yapıyorlar. Bende 2500 TL lik notebok var alacak olsam alırdım ip4 ama işe yaramaz. Sırf Problem. Ama anlamıyorlar anlamak istemiyorlar anlayanlarda kazıklanmış olmanın hazımsızlığını yaşıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

teknolojiden anlamıyorlar, bence nedeni bu

Anroid kullanıcıları mı, apple kullanıcıları mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

başlığı doğru okursan anlarsın
  • quote:

quote:

quote:

İşte anladığıma göre apple ı sevmeyenler tekonolojiden anlamıyor diyorsunuz. Teknolojiden anlamayan kesim bence apple cılar yoksa kısıtlamalarla dolu telefona neden 1700 lira versinlerki.
  • yine tartışma çıkacak konuya elveda diyebilirsiniz
  • acil konu kapanmalı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İşte anladığıma göre apple ı sevmeyenler tekonolojiden anlamıyor diyorsunuz. Teknolojiden anlamayan kesim bence apple cılar yoksa kısıtlamalarla dolu telefona neden 1700 lira versinlerki.

Kedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

Ben iPhone 4 kullanıyorum. Hatta bu aralar Mac almayı planlıyorum. Apple'dan nefret etmiyorum ama gerçekten kızdığım çok nokta var. Mesela bu telefon bu kadar değerli ve özellikli ise;

Neden önde kamera bulunan model çıkarttıkları halde 3G görüntülü konuşma yapılamıyor?
    Neden hala bluetooth ile veri transferi yapılamıyor?
    Neden hala pc kullanmadan müziklerimi silemiyorum?
    Neden FM radyo koyulmuyor?
    Neden entegre gps koyulmuyor?
    MP3'ler vs. neden zil sesi yapılmıyor?
    Mesaj sesini neden kendi istediğim bir melodi ile değiştiremiyorum?

Vs. Alırken bunları bilmiyor muydum tabi ki biliyordum. Eksikliğini hissettiğim bazı yerler oluyor. Genel olarak memnunum telefonumdan. Kimse çıkıpta almasaydın, bunlar yok işine gelirse, bu telefonun amacı farklı diye aptalca yorumlar yapmasın. Amacım kötülemek değil. Sahibi olduğum telefonun muadillerine fiyat olarak bariz bir fark atmasına rağmen eksik olan memnun olmadığım yanlarını belirtmek. Nefret edilmesinin diğer sebepleri de;

Hala kendi istedikleri gibi bir telefon yaptıkları için
    Pazar stratejilerini kimseye göre değil kendilerine göre belirledikleri için
    Bazı insanların iPhone'u statü meselesi olarak gördüğü için
    Apple gibi bir firmanın Türkiye gibi satışının fazla olduğu bir ülkede Apple Store açmadığı için (Ben buna çok kızıyorum mesela)
    Genel olarak aynı işlevi gören diğer telefonlardan fiyat olarak üstün olduğu için ya da telefon pahalı geldiği için

Bu gibi sebeplerden nefret ediliyor olabilir. Ben nefret etmiyorum. Telefonumu seviyorum. Her ortamda dikkat çekiyor. Ayrıca internetin olduğu her yerde nerdeyse eksiksiz. 2 sene sonra büyük ihtimal 5 çıkar İnşallah ona terfi etmeyi düşünüyorum. Memnunum ama bariz eksiklerini de gözden kaçıramam. At gözlüğü takmamak gerekli. Aldım diye "Bu telefon kral." diyemem. Her şeyi düşünmek lazım. Neyse... Umarım en azından 3G görüntülü görüşme ve bluetooth veri transferini ayrıca en önemlisi müzik silme olayını aktif hale getirirler.

Bazılarını cevaplayım,
    bir kere iphoneda dahili GPS vardır.isterseniz deneyin.çıkartın kartı kapatın WiFi ı.
    Bluetooth konusunda applein iTunes üzerinden sattığı müzikler olarak düşünülüyor,
    Fm radyoyu bilemeyeceğim.

• Başlığı bakınca içeride ne yazmışlar bir bakayım dedim. Girmeden önce gerçekten bir insan neden bir markanın düşmanı olsun ki dedim. Ama bir iphone kullanıcısı olarak neredeyse bende iphone düşmanı oldum. Kedi ciğer meselesi gibi sözün muhatabının kim olduğu belli olmayan, ortada iphone ile ilgili herhangi bir sataşma durumu yaşanmamış, direk gerginlik yaratıcı yorumlar yazılmış. Ne yani başka markaya 1500 tl veren iphone alamaz mıydı? İnsanlar başka markaları tercih etmemeli mi? Ayrıca tabiki herkes kendi bütçesine göre telefon alacak. Açıkçası bir iphone kullanıcısı olarak telefonumu forum sitesinde savunma ihtiyacı hiç duymadım. Bu konular hemen hemen her başlıkta konuşulmaya başladı. Bence kullandığımız telefonlar nedeniyle birbirimizi yememize hiç gerek yok.
  • quote:

quote:

Sadece Apple'dan nefret eden bir kesim yok ki daha 3-4 gün önce biri Samsung'tan nefret ediyorum diye konu açmıştı sen diğer markalardan birinin önemli hissesine sahip ol sonra rakibinden nefret et bundan daha doğal bir şey yok ama düşmanlık bazen çok ileri gidiyor... Ayrıca ulaşamadığı ciğere mundar kısmına katılmıyorum bugün bir HTC Sensetion yada Samsung Galaxy S2 çok mu ucuz ki onları alanlar iphone alamıyor? 1500ü veren 1700ü de verir
    quote:

bu ciğer diye düşünenlerin diğer cihazları alanlara fakir gözüyle baktığı çok açık değil mi?[/quote]

+1

Eklemek istiyorum...

İmzamda da görüldüğü üzere Samsung Galaxy S kullanıyorum kimse neden bu aleti aldım diye beni sorgulayamaz, sorgularsada tek kelime olayı bitiririm "Sanane?"

Hocam sonuna kadar haklısınız, o şekilde bir soru geldiğinde kimseye cevap vermek zorunda değilsiniz. Fakat ben yanlış anlaşıldım galiba , burada genel olarak sorduğum soru, insanların neden apple'dan nefret ettiği. Kimseye Apple değilde neden X Marka kullanıyorsun şeklinde soru yöneltmedim.

Teknoloji hakkındaki Anasayfa haberlerini takip ediyorsanız özellikle Apple, Nokia, Samsung vb. konularda olanlarda Apple'a insanlar düşman gözüyle bakıyor, o tarz yorum yapıyorlar. Ben bunun nedenini öğrenmek istedim. Sonuçta adamlar babanızı öldürmedi.
    Bazı arkadaşlar konuyu öyle çarpıtmış ki, adam savaştan falan söze girmiş. Hocam ne savaşı? Dalga mı geçiyorsunuz yahu? Ağır bir tartışma ortamı yaratmak istesem, emin olun ki bu konuyu çok daha farklı bir şekilde ve başka bir bölüme açardım. Nasıl böyle bir tanıya vardığınızı açıklayabilir misiniz?

Ekleme : Samsung, Nokia, Apple gibi birçok marka kullandım. Hiçbirine ne antipati kazandım ne de nefret ettim. Bir telefona veya bir ürüne kızabilirsiniz, sinirlenebilirsiniz fakat ne bu nefret? İnsanlar birçok yerde bu tür yorumlar yazıyor diye böyle bir konu açtım. Ortada bir kötü niyet yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mario Puzo -- 12 Eylül 2011; 17:01:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkhınho

quote:

quote:

quote:

quote:

Kedi.

Sşzde kuş oluyorsunuz herhalde apple ın kafesinde yaşıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mario Puzo

quote:

quote:

quote:

+1

Eklemek istiyorum...

Hocam sonuna kadar haklısınız, o şekilde bir soru geldiğinde kimseye cevap vermek zorunda değilsiniz. Fakat ben yanlış anlaşıldım galiba , burada genel olarak sorduğum soru, insanların neden apple'dan nefret ettiği. Kimseye Apple değilde neden X Marka kullanıyorsun şeklinde soru yöneltmedim.

Teknoloji hakkındaki Anasayfa haberlerini takip ediyorsanız özellikle Apple, Nokia, Samsung vb. konularda olanlarda Apple'a insanlar düşman gözüyle bakıyor, o tarz yorum yapıyorlar. Ben bunun nedenini öğrenmek istedim. Sonuçta adamlar babanızı öldürmedi.
    Bazı arkadaşlar konuyu öyle çarpıtmış ki, adam savaştan falan söze girmiş. Hocam ne savaşı? Dalga mı geçiyorsunuz yahu? Ağır bir tartışma ortamı yaratmak istesem, emin olun ki bu konuyu çok daha farklı bir şekilde ve başka bir bölüme açardım. Nasıl böyle bir tanıya vardığınızı açıklayabilir misiniz?

Ekleme : Samsung, Nokia, Apple gibi birçok marka kullandım. Hiçbirine ne antipati kazandım ne de nefret ettim. Bir telefona veya bir ürüne kızabilirsiniz, sinirlenebilirsiniz fakat ne bu nefret? İnsanlar birçok yerde bu tür yorumlar yazıyor diye böyle bir konu açtım. Ortada bir kötü niyet yok.

Ben "Sanane?" yi size demedim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mario Puzo

quote:

quote:

quote:

+1

Eklemek istiyorum...

Ben "Sanane?" yi size demedim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim

Hayır hocam, sizi yanlış anlamadım merak etmeyin Haklısınız tam tersine.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kedi.

Ben kim iyi görsellik ve performans verirse onu kullanıyorum ve o kafeste gayet mutluyum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kedi.

burayadamı geldin sen.. bi konu senin yüzünden kitlendi bu konuyudamı kitlettirceksin? Ne provakatör bir adammışsın sen ya.

Not: Kimse bu adamı kaale almasınhttp://forum.donanimhaber.com/m_40313777/tm.htm bu konuya bakıp nasıl biri olduğunu görebilirsiniz.

• Cevap çok basit adamlar hakettiğini üretiyor ve satıyor.
    Macbook Pro
    İphone 3
    İPhone 4
    İpad 2
    İpod Touch
    İPod Nano 6
    gibi cihazları kullandım.Beni hepsi rahat ettirdi ve aradıklarımı verdi.Başım ağrımadı.
    Bende gittim aldım.Fiyat pahalılığı var ama hakettiklerini düşünüyorum.
  • İnsanların (ellerine iphone alıpta telefon pazarı hakkında ufacık bilgisi olmayan pıtırcıkların) yukarıda arkadaşın dediği gibi 7 liraya daha iyi özellikli olan bir model almak varken gidip 10 liraya İphone alması ve aldıktan sonra apple onların olmuş gibi muhabbetler etmesi. Yok benim ayfonum var, en iyi telefon vs vs. Şeklindeki cahil konuşmaları sinir ediyor beni. İphone'dan ve BİLİNÇSİZ, KAFASI YERİNDE OLMAYAN İphone'culardan bu yüzden nefret ediyorum.

Apple'a karşı hiçbir nefret duygum yoktu. Taki sağa sola (genellikle kendinden daha üstün olan ve şans verilse apple'ı süpürebilecek olan marka ve modellere) çocuk gibi davalar açmaya kalkıncaya kadar. Bana direk benim yapabileceğim bu kadar ama çirkeflikle senin o ürünü satmanı, üretmeni engellerim. Şimdi diyeceksinizki (sezgilerim çok kuvvetlidir ) adamların elinde patenti var vs vs. Laf kalabalığı yapanlar çıkacak onlara cevabı ise şu;

Ben tüketiciyim ne apple'dan ne de başka bir firmadan hissem veya çıkarım yok. Tabii ki piyasada fiyat/performansı en iyi olan teknolojik aleti arayacağım çünkü 200-500 liranın hesabını yapmayan zenginlerden değilim. Millete bakın benim İphone'um, İpod'um vs diye hava atacak durumda veya tipte biride değilim.

Her zaman teknolojinin ilerlemesinden ve ucuzlaşmasından yanayımdır. Apple'ı sever ve takdir ederdim şu davalar olmasaydı verdiği o itici imaj olmasaydı yine aynı duygularım geçerli olacaktı. İşte bu yüzden sevmiyorum apple'ı ama iphone'dan nefret etmeye başladım halkım sayesinde.

Düzenleme:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slade Wilson -- 12 Eylül 2011; 17:27:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

Ben iPhone 4 kullanıyorum. Hatta bu aralar Mac almayı planlıyorum. Apple'dan nefret etmiyorum ama gerçekten kızdığım çok nokta var. Mesela bu telefon bu kadar değerli ve özellikli ise;

Neden önde kamera bulunan model çıkarttıkları halde 3G görüntülü konuşma yapılamıyor?
    Neden hala bluetooth ile veri transferi yapılamıyor?
    Neden hala pc kullanmadan müziklerimi silemiyorum?
    Neden FM radyo koyulmuyor?
    Neden entegre gps koyulmuyor?
    MP3'ler vs. neden zil sesi yapılmıyor?
    Mesaj sesini neden kendi istediğim bir melodi ile değiştiremiyorum?

Vs. Alırken bunları bilmiyor muydum tabi ki biliyordum. Eksikliğini hissettiğim bazı yerler oluyor. Genel olarak memnunum telefonumdan. Kimse çıkıpta almasaydın, bunlar yok işine gelirse, bu telefonun amacı farklı diye aptalca yorumlar yapmasın. Amacım kötülemek değil. Sahibi olduğum telefonun muadillerine fiyat olarak bariz bir fark atmasına rağmen eksik olan memnun olmadığım yanlarını belirtmek. Nefret edilmesinin diğer sebepleri de;

Hala kendi istedikleri gibi bir telefon yaptıkları için
    Pazar stratejilerini kimseye göre değil kendilerine göre belirledikleri için
    Bazı insanların iPhone'u statü meselesi olarak gördüğü için
    Apple gibi bir firmanın Türkiye gibi satışının fazla olduğu bir ülkede Apple Store açmadığı için (Ben buna çok kızıyorum mesela)
    Genel olarak aynı işlevi gören diğer telefonlardan fiyat olarak üstün olduğu için ya da telefon pahalı geldiği için

Bu gibi sebeplerden nefret ediliyor olabilir. Ben nefret etmiyorum. Telefonumu seviyorum. Her ortamda dikkat çekiyor. Ayrıca internetin olduğu her yerde nerdeyse eksiksiz. 2 sene sonra büyük ihtimal 5 çıkar İnşallah ona terfi etmeyi düşünüyorum. Memnunum ama bariz eksiklerini de gözden kaçıramam. At gözlüğü takmamak gerekli. Aldım diye "Bu telefon kral." diyemem. Her şeyi düşünmek lazım. Neyse... Umarım en azından 3G görüntülü görüşme ve bluetooth veri transferini ayrıca en önemlisi müzik silme olayını aktif hale getirirler.

Bazılarını cevaplayım,
    bir kere iphoneda dahili GPS vardır.isterseniz deneyin.çıkartın kartı kapatın WiFi ı.
    Bluetooth konusunda applein iTunes üzerinden sattığı müzikler olarak düşünülüyor,
    Fm radyoyu bilemeyeceğim.

Bakın ben de iPhone 4 kullanıyorum. Apple'dan nefret etmiyorum etsem zaten almam. Ama bunları görmezden gelemem. Kedi ciğer meselesi bence yanlış. 1000 TL maaşı olan bir insan kontratlı olarak çok rahat iPhone 4 sahibi olabilir. Ben de cevaplarınıza yorum yapayım.

Harita üzerinden bağlanmayı denediğiniz de harita internete bağlanamıyor hatasını alıyorsunuz. Başka yolu varsa anlatırsanız ben de öğrenebilirim. iGo ile bağlandım yalnız.
    Sonuçta telefonumdan bluetooth ile bir başka marka bir telefona veri aktaramıyorum.
    FM radyoyu bilemeycek bir şey yok çünkü yok.

• "Jailbreak olmasa iphone alır mıydım?". Eğer bu soruya dürüst bir şekilde "evet" diyebiliyorsanız gerçek apple hayranısınız ama "evet" derken bile tereddüte düşüyorsanız veya "hayır" diyorsanız, apple'dan bir gün sizde nefret etmeye başlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.