Şimdi Ara

İnsanlar Neden Apple'dan nefret ediyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
0
Favori
8.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam onları koydum zira sorunun cevabı hakkında yurtdışında neler düşünüldüğünü gerçekten merak ettim ve çok değil 7-8 saniyelik bir arama ile bu yazıların bulunduğu siteye (xda) ulaştım. Eşeğin kulağına su kaçırmamak koşulu ile eğlenceli bulduğum bazı yazıları, çalışmaları foruma taşıdım. İlgili sitede iphone kullanıcılarıyla alakalı daha bir sürü yazı var, ama çoğu iphonecuları eşcinsel eğilimli kişiler olarak göstermeye kadar varan espriler olduğu için buraya koymadım onları.

Sonuç olarak çok da ciddiye almıyorum yazıyı, zira düzeyli yazıların yanı sıra alelade yazılmış yazıların, cevapların da olduğu bir başlıktayız. Hal böyleyken böylesine bir ortamda her yazılanı elbette ciddiye alamam. Siz, size komik gelen bir montajı paylaştınız, ben de forumda paylaşma ihtiyacı bulduğum bir kaç lakırdıyı buraya taşıdım. Maksat muhabbet olsun :)))

• İphone ilk çıktığında da bir sürü özelliği olan bir telefon değildi.
    Muhtemelen hiç bir zaman donanım canavarı bir telefonda olmayacak. Kısıtlamaları olacak.
    İsteyen alır istemeyen almaz. bu kadar tantana yapılmamalı. Yok çok pahalı alan enayi tarzında konuşanlara ''sana ne'' demekten başka birşey yapmamak lazım. Şuan 1000 tl civarı bulunabilen bir telefon iphone 4. Kontratlı kazıklamalarına bakarak 2000+ TL demenin alemi yok.

Apple'ı sevmemin tek nedeni ondan bir şeyler bekleyebileceğim için. Yeni bir şeyler çıkarır ümidi taşıyorum. Mac bilgisayar almayı istiyorum. Kullanan tüm arkadaşlarım tanıdıklarım çok memnun.
  • İnsanlar Apple'ı çekemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SawioN

quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

Orijinalden alıntı: SawioN

yahu sırf bu olaylar yüzünden ben samsung dan nefret ediyorum artık, galaxy s2 die tutturmuş millet ya tamam güzel telefon donanımı harika ekranı cok güzel ama bir telefon seni iphone kadar eğlendirmeyecekse ve kullandırtmıcaksa neden o kadar para veriyim?
    ios android karşılaştırması yapıyolar yok android geçecek daha iyi özelleştirilebilir vs. vs. ya angry birds gibi basit bi oyun bile takılıyor android de oyunları ios un yanına yaklaşamıyo bile app sayısı download sayısı app store u geçse ne olacakki? hemde şu forumu gezerken cok kişinin gözüne apple logosu vs. takılır ama samsung un öle bişeyini görmedim hala şu telefonu övüp durmasınlar youtube dan falan yorumlara bakıp galaxy s2 i övmeyin şimdi zaten youtube da android de google ın.

yani özet olarak, apple az donanımla çok işi yaparken, öbür firmalar abartı donanımla apple ın yaptığı işi yapamıyor. ha zaten apple ı çekemeyen insanları vs. arkadaşlar çok iyide açıklamış :)

Sırf Samsung Galaxy S2 iPhone 4 ten daha iyi diye mi bu kadar zoruna gitti? Komedi gibisin ya:D

EDIT: Senin o kadar para vermem dediğin alettehiç bir sınırlama yok. Asıl "kullandırtmayan" alet ip 4. Şimdi ayfonunu cebine koy ve git.
    EDIT2: Sen youtube u bırak herhangi bir karşılaştırma videosunda ip4 ün sgs2den daha iyi olduğu sonucunun çıkarıldığını gördün mü?

yo zoruma gittiğinden değil ben orada belirttim zaten, galaxy s2 çok güzel bir alet hakkı yenilmez tamam bir kısıtlaması yok ama jailbreakli bir iphone un da bir kısıtlaması yok flash olayı haric ufak bi temayla galaxy s2 nin aynı görünümünü alabiliyorsun bile.

benim demek istediğim şey iphone eğlenceli bir telefon parasını hakediyor bence az iş yapıyor belki ama yaptığı işi mükemmel yapıyor galaxy ürünlerinin ve i yani iphone ipad vs. ürünlerinin renklamlarına baksana samsung sürekli apple a çamur atıyor flash ım var diyor apple ise yaptığı şeyleri gösteriyor. galaxy tab ta garageband gbi bi program varmı mesela yani dediğim gibi özetlersem:

iphone un verdiği eğlence öbür telefonlarda yok. hemde oyunları ve programları gerçekten kaliteli. kısıtlamalar "i don't care"

Birincisi zaten jb yapıp programlar kurduğunuz işlerin çoğunu android telefonlar stock haliyle yapıyor. Siz jb ile mp3 ü zil sesi yapmaya çalışadurun:D Bu arada android market gelişti. iPhonea özel sandığınız çoğu uygulama ve oyun androidde var. Diyorum da okumuyorsunuz heralde. Dünyadan haberiniz yok. Bir yerden temin et de 1 hafta galaxy s2 kullan anlarsın Apple'a neden kızıyoruz. Ha siz ayfonculara karışık gelebilir bu kadar özellik o ayrı. Son olarak Apple o kadar dava açıyor iki reklam mı rahatsız etti sizi, yoksa Flashın gerçekten gerekli bir özellik olup telefonunuzda bulunmaması mı?

• Kedi-ciğer muhabbeti.
    Paran yok ondan alamazsın muhabbeti.
    Liseli fanboy.
    Apple alan salaktır.
    2000 liraya iphone alacağıma 1000 liraya X telefonu alırım...... gibi muhabbetleri lütfen yapmayın. Lütfen derken sizler anladınız o lütfenin yerini. Kimsenin cebindeki para kimseyi ilgilendirmediği gibi, kimse kimseye para ile üstünlük taslayamaz. Bugün 1.700 liralık iphone'a pahalı diyen kişinin altında 50 milyarlık da araba olabilir. İşin özü, tartışma seviyeli şekilde devam etsin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • evet pahalı ve bazı özellikler yok diye alınmıyor.şunu da söyleyeyim jb ile herşey oluyor.
    neyse bu muhabbet çok uzadı konu kilit.
  • Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

Orijinalden alıntı: engurlu

Insanlar Apple dan nefret etmiyor bende dahil antipati duyuyor..

Antipati sebeplerine gelirsek...

1-) «MANTIĞINI ÇALISTIRAMAYAN APPLE FANATIKLERI....»

Yorumlara bakıyorumda genelde "kedi-ciğer, parası olmadığı için alamayanlar apple ı çekemiyor" gibi saçma mesajlar dolmuş..bu mesajları da birçok arkadas + vererek desteklemiş...
    Mantık olarak parası olmayan, nokia1100, samsung e250 kullanan adam bu forum konusuna girmez..Konu başlığı açılırken ki amaç çok belli..Ust seviye Android ve ios cihazlarının kullanıcılarını savastirmak..Sonuç olarak bu foruma bende dahil yorum yapan birçok android kullanıcısının alım gücünün yeterli olduğunu düşünüyorum ki zaten su an iphone 4 kullanmak isteyen birisi gider ikinci el alır, yurtdışı sıfır cihaz alır bişekilde en fazla 1000 tl ye son model bir iphone sahibi olmuş olur..Bahsettiginiz telefon 5000 tl yada ulasilamayacak ciğer filan değil...

2-) «APPLE IN HER YAPTIĞINI YENI ICAT GIBI GÖSTERMESI VE INSANLARI APTAL YERINE KOYMASI»

Bana göre çok önemli bir nokta..N95 8gb cihazimdan sonra iphone un büyüsüne kapılıp 3gs almış ve ilk zamanlar jb yapmamış birisi olarak her ne kadar vay be adamlar aşmış dememle beraber zaman geçtikçe böyle bir cihazda tonla kısıtlama ve eksikler olduğunu anlamaya başladım..bunları yazmama gerek yok herkesin bildiği seyler..gün geldi n95 i arar oldum ki hala onu yedek olarak elimde tutuyorum..n95 daha eski model olmasına rağmen cihazda yok yoktur..ön kamerasından tutun 5mp flasli arka kamerasina, bas konuş özelliğine, yerleşik gps sistemine ve kısıtlamasiz işletim sistemine kadar kusursuz bir cihazdır benim için ama iphone un kullanım kolaylığı, hızı , dokunmatik olayı ,app leri oyunları ayri bir dünyaydı o zamanlar..
    Cihaza alıştıkça baglandıkça, böyle bir teknolojik devrim e yakışmayacak kadar basit olan eksiklikleri ve cihazın kusurlarını görmezden gelmeye başladım..Başka çaremde yoktu çünkü alternatifi yoktu..
    Iphone 4 çıksın diye hevesle beklerken reklamlardaki yeniliklere baktım resmen dalga geçiyorlar herhalde dedim..Aynı eksikler kısıtlamalar devam..Adam ön kamera koymuş 3g den çalışmıyor..Bunu da sanki apple icat etmiş gibi sunuyor..Dizayn ve çözünürlükle göz boyamaya çalışıyor..Ulan dedim kendi kendime ben n95 te bile su an görüntülü görüşme yapabiliyorum..Apple resmen kepçeyle para alıp kaşıkla teknoloji veriyor diye düşünmeye başladım..3gs i ip4le değiştirmeye niyet bile etmedim ki o da su an yedek olarak evde duruyor..

3-) «APPLE IN VEREMEDIKLERINI VEREN ANDROID VE SAMSUNG HTC GIBI GÜÇLÜ SISTEM VE CIHAZLARIN ÇIKMASI,TR DEKI FAHIŞ IPHONE FIYATLARINDAN SONRA INSANLARıN DAHA UCUZA DAHA IYI TEKNOLOJIyE SAHIP OLABILECEKLERINI ANLAMASI»

Günün birinde tv de bir reklam gördüm Androidli Galaxy s diye..Bunun öncesinde bir arkadaşım devamlı bahsederdi bana android diye bir sistem var ortaklığı kasip kavuracak diye..çok ciddiye almamıştım o zamanlar..Galaxy s reklaminda da android ismini duyunca sarıldım bilgisayara ve 1 ay boyunca android nedir nasıldır alttan girdim ustten çıktım araştırdım..Baktım ki n95 imin zenginliği ozgurlugu,iphone alternatifi bir dokunmatik modelde bana sunuluyor denemek ten zarar gelmez dedim ve Galaxy s ile beraber benim iphone maceram bitti ve böyle giderse de başlamayacak..Neden i çok basit..LAPTOPUMDAKI KADAR RAHATLıK,ÖZGÜRLüK VE YAPACAKLARIMIN SINIRSIZ OLMASI..
    Bana göre jb li iphone un özgürlüğü, en fazla evinin bahçesine kadar çıkabilen ev hapsine mahkum edilmiş bir suçlu kadar..Kesinlikle öteye gidemez ve android in yanına yaklaşamaz bu konuda..

4-) «APPLE IN KRALLIGI SALLANIRKEN SAĞA SOLA SALDIRMASI»

Bu konu çok tartışıldı konuşuldu..Nokia gibi bir dev bitmenin eşiğine geldi apple gibi böyle adice bencilce tekelci zihniyetle kimseye saldırmadı..Burda bizim için önemli olan teknolojinin hızı kesilmeden bizlere sunulmasıdır..Tabiki bu esnada birbirlerinin hakkini yesinler patent lerini ihlal etsinler demiyoruz ama birbirlerini de ortadan kaldırmaya çalışmasınlar..Apple in zihniyetine göre lcd tv üretenler, koltuk masa sandalye üretenler, kavun karpuz elma armut üretenler de patent alıp dava açsınlar..Bu ucuz ve insanlığa hic bir katkisi olmayacak hesaplarin zararı bizlere olacaktır..

Ne kadar çok alternatif olursa o kadar iyi ve ucuz teknoloji ye sahip oluruz..

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_
    Bu konu kısa sürede silinir gibi, bu sebeple bir an evvel bir şeyler yazayım

Bir kere başlık Apple'ı hedef alarak yazılmış ama sanırım konunun bulunduğu bölüm itibariyle iphone kastedilerek açılmış.

Apple'ı (iphone'u) tespit edebildiğim kadarıyla 6 tip insan sevmiyor:

1. Apple ürünlerinin 5 para etmediğini düşündüğü her seferinde çok daha fazlası ettiğine şahit olanlar.
    2.Farklı bir marka, Apple'ın aynı statüde herhangi bir ürününe karşı bir rakip ürettiğinde; gidip büyük umutlarla gözü kapalı o markayı alan ama her seferinde büyük hayal kırıkl

Neymiş doğru tespitlerin?? Bence benim ilk yazdığım maddeye senin davranışların ve yorumlarım daha uygun gibi..Acaba ben mi doğru tespit yapmışım sen mi ??

• Kendi adima konusayim. Nefret etmiyorum sadece profesyonel anlamda isime yaramiyor yoksa iyi alet. Not:iPhone dan bahsediyorum mac zaten harika ona laf soylettirmem
  • Takmayın bu kadar, her markanın fanboy ve hater kitlesi vardır.
  • Orijinalden alıntı: engurlu

Insanlar Apple dan nefret etmiyor bende dahil antipati duyuyor..

Antipati sebeplerine gelirsek...

1-) «MANTIĞINI ÇALISTIRAMAYAN APPLE FANATIKLERI....»

Yorumlara bakıyorumda genelde "kedi-ciğer, parası olmadığı için alamayanlar apple ı çekemiyor" gibi saçma mesajlar dolmuş..bu mesajları da birçok arkadas + vererek desteklemiş...
    Mantık olarak parası olmayan, nokia1100, samsung e250 kullanan adam bu forum konusuna girmez..Konu başlığı açılırken ki amaç çok belli..Ust seviye Android ve ios cihazlarının kullanıcılarını savastirmak..Sonuç olarak bu foruma bende dahil yorum yapan birçok android kullanıcısının alım gücünün yeterli olduğunu düşünüyorum ki zaten su an iphone 4 kullanmak isteyen birisi gider ikinci el alır, yurtdışı sıfır cihaz alır bişekilde en fazla 1000 tl ye son model bir iphone sahibi olmuş olur..Bahsettiginiz telefon 5000 tl yada ulasilamayacak ciğer filan değil...

2-) «APPLE IN HER YAPTIĞINI YENI ICAT GIBI GÖSTERMESI VE INSANLARI APTAL YERINE KOYMASI»

Bana göre çok önemli bir nokta..N95 8gb cihazimdan sonra iphone un büyüsüne kapılıp 3gs almış ve ilk zamanlar jb yapmamış birisi olarak her ne kadar vay be adamlar aşmış dememle beraber zaman geçtikçe böyle bir cihazda tonla kısıtlama ve eksikler olduğunu anlamaya başladım..bunları yazmama gerek yok herkesin bildiği seyler..gün geldi n95 i arar oldum ki hala onu yedek olarak elimde tutuyorum..n95 daha eski model olmasına rağmen cihazda yok yoktur..ön kamerasından tutun 5mp flasli arka kamerasina, bas konuş özelliğine, yerleşik gps sistemine ve kısıtlamasiz işletim sistemine kadar kusursuz bir cihazdır benim için ama iphone un kullanım kolaylığı, hızı , dokunmatik olayı ,app leri oyunları ayri bir dünyaydı o zamanlar..
    Cihaza alıştıkça baglandıkça, böyle bir teknolojik devrim e yakışmayacak kadar basit olan eksiklikleri ve cihazın kusurlarını görmezden gelmeye başladım..Başka çaremde yoktu çünkü alternatifi yoktu..
    Iphone 4 çıksın diye hevesle beklerken reklamlardaki yeniliklere baktım resmen dalga geçiyorlar herhalde dedim..Aynı eksikler kısıtlamalar devam..Adam ön kamera koymuş 3g den çalışmıyor..Bunu da sanki apple icat etmiş gibi sunuyor..Dizayn ve çözünürlükle göz boyamaya çalışıyor..Ulan dedim kendi kendime ben n95 te bile su an görüntülü görüşme yapabiliyorum..Apple resmen kepçeyle para alıp kaşıkla teknoloji veriyor diye düşünmeye başladım..3gs i ip4le değiştirmeye niyet bile etmedim ki o da su an yedek olarak evde duruyor..

3-) «APPLE IN VEREMEDIKLERINI VEREN ANDROID VE SAMSUNG HTC GIBI GÜÇLÜ SISTEM VE CIHAZLARIN ÇIKMASI,TR DEKI FAHIŞ IPHONE FIYATLARINDAN SONRA INSANLARıN DAHA UCUZA DAHA IYI TEKNOLOJIyE SAHIP OLABILECEKLERINI ANLAMASI»

Günün birinde tv de bir reklam gördüm Androidli Galaxy s diye..Bunun öncesinde bir arkadaşım devamlı bahsederdi bana android diye bir sistem var ortaklığı kasip kavuracak diye..çok ciddiye almamıştım o zamanlar..Galaxy s reklaminda da android ismini duyunca sarıldım bilgisayara ve 1 ay boyunca android nedir nasıldır alttan girdim ustten çıktım araştırdım..Baktım ki n95 imin zenginliği ozgurlugu,iphone alternatifi bir dokunmatik modelde bana sunuluyor denemek ten zarar gelmez dedim ve Galaxy s ile beraber benim iphone maceram bitti ve böyle giderse de başlamayacak..Neden i çok basit..LAPTOPUMDAKI KADAR RAHATLıK,ÖZGÜRLüK VE YAPACAKLARIMIN SINIRSIZ OLMASI..
    Bana göre jb li iphone un özgürlüğü, en fazla evinin bahçesine kadar çıkabilen ev hapsine mahkum edilmiş bir suçlu kadar..Kesinlikle öteye gidemez ve android in yanına yaklaşamaz bu konuda..

4-) «APPLE IN KRALLIGI SALLANIRKEN SAĞA SOLA SALDIRMASI»

Bu konu çok tartışıldı konuşuldu..Nokia gibi bir dev bitmenin eşiğine geldi apple gibi böyle adice bencilce tekelci zihniyetle kimseye saldırmadı..Burda bizim için önemli olan teknolojinin hızı kesilmeden bizlere sunulmasıdır..Tabiki bu esnada birbirlerinin hakkini yesinler patent lerini ihlal etsinler demiyoruz ama birbirlerini de ortadan kaldırmaya çalışmasınlar..Apple in zihniyetine göre lcd tv üretenler, koltuk masa sandalye üretenler, kavun karpuz elma armut üretenler de patent alıp dava açsınlar..Bu ucuz ve insanlığa hic bir katkisi olmayacak hesaplarin zararı bizlere olacaktır..

Ne kadar çok alternatif olursa o kadar iyi ve ucuz teknoloji ye sahip oluruz..

Bu konu kısa sürede silinir gibi, bu sebeple bir an evvel bir şeyler yazayım

Bir kere başlık Apple'ı hedef alarak yazılmış ama sanırım konunun bulunduğu bölüm itibariyle iphone kastedilerek açılmış.

Apple'ı (iphone'u) tespit edebildiğim kadarıyla 6 tip insan sevmiyor:

1. Apple ürünlerinin 5 para etmediğini düşündüğü her seferinde çok daha fazlası ettiğine şahit olanlar.
    2.Farklı bir marka, Apple'ın aynı statüde herhangi bir ürününe karşı bir rakip ürettiğinde; gidip büyük umutlarla gözü kapalı o mar

Sidik yarıştırmanın alemi yok ama siz değerli yorumlarınızı yazmadan tam bir sayfa önce ben, buraya geleceğinizi tahmin etmişim galiba :))

• Androidçiler yine olayı çözmüş, darısı 200+ milyon iOS'lu cihaz kullanan insanların başına.
  • @_KadirşinaS_ kardeşim bunu tahmin etmen için kahin yada super zeka olman gerekmiyor..android forumunda ne kadar iphone cu varsa iphone forumunda da android ci olması gayet doğal..

Ayrıca mesajım a bakarsan apple ürünleri kullanan biri olduğumu görmen lazım..Apple kullanıyorum diye cihazın eksiklerinden bahsetmeyelim mi yada olmayan şeyleri varmış gibi gösterip kendimizi avutalım mı??

Kimseye apple ürünleri kullanmayin kaka dır da demiyorum ki yaptığım is gereği MAC vazgeçilmezimdir ama is iphone konusuna gelince su an iphone dan daha iyi bir cihaz yoktur demek teknoloji körü olmak demektir..Herşey ios yada appstore değildir..

En küçük bir örnek DH FORUM a basit bir resim ekleme olayını bile bir laptop a yada pc ye ihtiyaç duymadan cep telefonumdan yapabiliyorsam benim için 100 tane iphone oyununa bedel bir nimettir bu özellik..

1500 tl verip akilli telefon kullanacaksam bana başka bir cihazı aratmamalı yada muhtaç etmemeli..Herşey HD oyunlar yada ivir zıvır app ler değildir..

Başka bir örnek vereyim gerçi çok gurur duyulacak doğru bir şey değil ama bütün lig tv maçlarını cihazım dan çok rahat takılmadan kasmadan izleyebiliyorum..Bunu yaparken iphone 4 kullanan 2 kayinbiraderimin imrenerek baktığına çok sahit oldum..Hatta dün bi tanesiyle arabayla yoldaydık galatasaray maçına yetişemeyeceğiz diye telaşlanırken galaxy s ten açtım maçı verdim ona pasalar gibi izledi..Yasal yada yasal değil bunu kim yapmak istemezki..

Valla kimse kusura bakmasin ama akilli telefonlar arasinda iphone android li cihazlara göre biraz daha akilsiz kalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Kedi-ciğer meselesi eskidendi. Şu dönemde insanların alım gücü yüksek. iPhone almıyor gidip üst sınıf Android telefon alıyor mesela. Yakın paraları vererek başka cihazlar alabiliyor insanlar.

Benim gözlemlediğim kadarıyla cihazın herkesde olmasından rahatsız olunuyor. Mesela bir arkadaşım "Olm ne bu... Converse gibi herkesde iPhone var" düşüncesiyle gitti Xperia Arc aldı.

Arc de ön kamera yok ve 2 ci eli çok zarar ettirir.

Üst seviye ama tuş takımı kötü ve pil yetersiz.

Sadece ince ve çok hafif.
  • ben de eskiden bir apple düşmanıydım. ta ki 7 ay önce bir anlık kararla ipod touch 4 alana kadar. 3gs ile 4 arasında bir donanıma sahip arama yapmayan bir iphone gibi düşünün. ancak aldığımdan eri en ufak bir pişmanlığım olmadı. tek kelimeyle harika bir cihaz. tek bir cihazla apple a düşmanlığım yok oldu ve demirören saturndeki apple standı ile birlikte de apple hayranlığım başladı. mac ler ipadler macbooklar hepsi bir arada resmen gözüm döndü bir anda

çoğu kullanıcı donanımın d sini bilmez gider mağazaya tipini beğendiğini alır. bu gibi kişilerin apple ı sevmemesini geçelim ilk olarak. ikinci çoğunluk ise donanımın herşey olduğunu düşünür. oysa ki ben apple ile birlikte yazılımın donanımdan nasıl daha etkili olduğunu anladım. yani çoğğu kişinin apple nefreti daha yazılımın gücünü farkedememiş olmasıdır bence. hani aklına gelen ilk şey pff hem pahalı hem de donanımı zayıf. oysa ki içindeki yazılımı hiç mi hiç düşünmez. bu biraz da yazılımı beleşe getirme derdinden kaynaklanıyor sanırım. ve de benim gözümde ios > android (telefonum da android) ve mac >windowstur.

bir diğer görüşüm de şu. ülkemizde bilkom gibi bir velinimet! var ve çoğu apple ürününü tr ye o getiriyor. yurtdışı fiyatlarına bakarsanız ip4 16 gb fiyatının s2 8gb ın fiyatından düşük olduğunu görürsünüz. keza amerikada mac fiyatı çoğu pc den düşük. ancak bizde apple ürünleri 1,5 2 katına satıldığı için tüketici fiyattan dolayı üründen soğuyor ve kedi-ciğer den dolayı markaya çamur atıyor direkt.

gelelim apple neden bu kadar çok satabiliyor. fanları gerizekalı ve parası bol demek en kolay cevap. ancak azıcık irdelendiğinde verilen paranın hakkını verdiği için olacak cevap. birkaç basit örnek. mesela inatla bütün telefonların ekran çözünürlüğüne bakarım. daha retina display(320ppi) düzeyinde herhangi bir tel görmedim. en yükseği bile 200 anca oluyor. bu ne mi sağlıyor: ekranda hiç zoom yapmadan normal bir internet sayfasındaki 8 puntoluk yazıyı okuyabiliyorsunuz. ve bu müthiş birşey.
    başka. apple satmayı biliyor. cihazlarının çoğu ihtiyaca yönelik. mesela toplama pcleri hariç tutun. dünyadaki çoğu tekil pc üreticisinin donanımları birbiriyle alakasız iken appleda sürekli bir denge var.
    başka başka.. çoğu şeyi ilk çıkartan veya herhangi birşeye tavır koyan ilk şirket olduğundan. misal mac (7 saat şarj süresi ve pc ler bu süreye yeni yeni ulaştı o da bazı modeller) iphone (ilk dokunmatik tel) ipad (tablet kavramını oturtan; eskiden tablet pc vardı ama hiç tutmamıştı) vs vs bunlar bildiklerim
    başka başka başka... apple tasarım yapmayı biliyor(bu kişisel bir neden biraz). bunu hem fiziki olarak hem de yazılımsal olarak başarıyor. şöyle ki: benim gözümde android çok girdili çıktlı ordan burdan ayarlar uçuşan bir işletim sistemi. ancak ios çok sade. kullanıcı aradığını hemen buluyor. fiziki tasarım olarak da mesela retina display örneği tekrar. mac için zarif görünüm. beyazın şıklığı ve HAFİFLİK sayılabilir. bilmem hiç iMac gördünüz mü ama (masaüstü bilgisayarları appleın) kasası yok mesela. asusun all-in-one pc gibisini düşünün. tabi daha başarılısı. kendim için konuşuyorum. benim pc nin arkası kablo yığını ama bir imac oluyorsa tek kablo var. ve ben param olsa imac im macbook um olsun isterim pcdense.

koca yazıyı okumayacak olan arkadaşlar için özet geçiyorum. apple a düşman olan kişiler için 2 seçenek var: 1- teknolojik aletten hiç mi hiç anlamıyor 2- daha bir apple ürünle haşir neşir olmamış

• Aslında bu konuda yazılıp çizilecek çok şey var ama arkadaşlar çoğu şeyi yazmışlar tekrara düşmeyim kısaca fikrimi söyleyim. Daha apple'ın hiçbir ürününe dokunmamışken apple'ı sevmiyodum iphone alanlara enayi gözüyle bakıyodum sen 1000 tl ver BT , video çekimi , flaşı , radyosu olmasın kim alır bunu diyodum. Bu arada 5-6 ayda bir telefon değiştiriyodum o nokia senin bu nokia benim zararlardan zarar beğeniyodum hepsinde aynı stabilite sorunu vardı symbianla uğraşıp duruyodum. Bir yaz yakınımızın iphonunu gördüm inceledim hayran kaldım meğer apple gibi kaliteli bir marka dururken ben nokia gibi bitik bir firmanın dandik telefonlarıyla cebelleşiyomuşum. Hemen bir iphone 2G aldım 5-6 ay sonra kırıldı 2Glerde pahalıydı o zaman gittim nokia N95 8 gb aldım biraz mecburiyetten birazda hevesten ama hayattımda yaptığım en büyük hata oldu benimle aynı zamanlarda babamda N82 aldı ailecek nokianın ne mal olduğunu gördük neyse N95 8gbtı satıp samsungun 8 mpli dokunmatik bir telefonunu aldım sırf iphone gibi olsun diye ama tabiki olmadı dokunmatik ekranı beni canımdan bezdirdi ve güç bela tekrar iphone 2G aldım bu seferde 9 ay dayanabildi wifisi bozuldu yazılımsal kafayı yedi defalarca JB yaptım restore ettim düzelmedi onuda sattım sıfır iphona gücüm yetmedi sıfır samsung s5253 aldım oda canımda bezdirdi sonunda iphondan başka telefon kullanamadığımı birkez daha anlamış oldum ailemde anlamış olmalı ki doğum günümde babam sıfır 3Gs aldı 2 aydır kullanıyorum hayat iphone ile gerçekten daha kolay. Galaxy s2 lg optimus bilmem ne boş gerçekten hayat yeterince zor zaten birde telefonla cebelleşmek iyice sinir bozucu oluyo ama iphone gerçekten bambaşka fanboy demeyin sgs2 de olmayıpda iphoneda olan birçok kullanışlı şey sayabilirim. Neyse kısadanhisse apple kullanmayan kalitesini bilemez anca konuşur durur...

• quote:

Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

Aslında bu konuda yazılıp çizilecek çok şey var ama arkadaşlar çoğu şeyi yazmışlar tekrara düşmeyim kısaca fikrimi söyleyim. Daha apple'ın hiçbir ürününe dokunmamışken apple'ı sevmiyodum iphone alanlara enayi gözüyle bakıyodum sen 1000 tl ver BT , video çekimi , flaşı , radyosu olmasın kim alır bunu diyodum. Bu arada 5-6 ayda bir telefon değiştiriyodum o nokia senin bu nokia benim zararlardan zarar beğeniyodum hepsinde aynı stabilite sorunu vardı symbianla uğraşıp duruyodum. Bir yaz yakınımızın iphonunu gördüm inceledim hayran kaldım meğer apple gibi kaliteli bir marka dururken ben nokia gibi bitik bir firmanın dandik telefonlarıyla cebelleşiyomuşum. Hemen bir iphone 2G aldım 5-6 ay sonra kırıldı 2Glerde pahalıydı o zaman gittim nokia N95 8 gb aldım biraz mecburiyetten birazda hevesten ama hayattımda yaptığım en büyük hata oldu benimle aynı zamanlarda babamda N82 aldı ailecek nokianın ne mal olduğunu gördük neyse N95 8gbtı satıp samsungun 8 mpli dokunmatik bir telefonunu aldım sırf iphone gibi olsun diye ama tabiki olmadı dokunmatik ekranı beni canımdan bezdirdi ve güç bela tekrar iphone 2G aldım bu seferde 9 ay dayanabildi wifisi bozuldu yazılımsal kafayı yedi defalarca JB yaptım restore ettim düzelmedi onuda sattım sıfır iphona gücüm yetmedi sıfır samsung s5253 aldım oda canımda bezdirdi sonunda iphondan başka telefon kullanamadığımı birkez daha anlamış oldum ailemde anlamış olmalı ki doğum günümde babam sıfır 3Gs aldı 2 aydır kullanıyorum hayat iphone ile gerçekten daha kolay. Galaxy s2 lg optimus bilmem ne boş gerçekten hayat yeterince zor zaten birde telefonla cebelleşmek iyice sinir bozucu oluyo ama iphone gerçekten bambaşka fanboy demeyin sgs2 de olmayıpda iphoneda olan birçok kullanışlı şey sayabilirim. Neyse kısadanhisse apple kullanmayan kalitesini bilemez anca konuşur durur...

Sgs2 de olmayıp iphone 3gs de olan şeyleri say bakalım :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

Aslında bu konuda yazılıp çizilecek çok şey var ama arkadaşlar çoğu şeyi yazmışlar tekrara düşmeyim kısaca fikrimi söyleyim. Daha apple'ın hiçbir ürününe dokunmamışken apple'ı sevmiyodum iphone alanlara enayi gözüyle bakıyodum sen 1000 tl ver BT , video çekimi , flaşı , radyosu olmasın kim alır bunu diyodum. Bu arada 5-6 ayda bir telefon değiştiriyodum o nokia senin bu nokia benim zararlardan zarar beğeniyodum hepsinde aynı stabilite sorunu vardı symbianla uğraşıp duruyodum. Bir yaz yakınımızın iphonunu gördüm inceledim hayran kaldım meğer apple gibi kaliteli bir marka dururken ben nokia gibi bitik bir firmanın dandik telefonlarıyla cebelleşiyomuşum. Hemen bir iphone 2G aldım 5-6 ay sonra kırıldı 2Glerde pahalıydı o zaman gittim nokia N95 8 gb aldım biraz mecburiyetten birazda hevesten ama hayattımda yaptığım en büyük hata oldu benimle aynı zamanlarda babamda N82 aldı ailecek nokianın ne mal olduğunu gördük neyse N95 8gbtı satıp samsungun 8 mpli dokunmatik bir telefonunu aldım sırf iphone gibi olsun diye ama tabiki olmadı dokunmatik ekranı beni canımdan bezdirdi ve güç bela tekrar iphone 2G aldım bu seferde 9 ay dayanabildi wifisi bozuldu yazılımsal kafayı yedi defalarca JB yaptım restore ettim düzelmedi onuda sattım sıfır iphona gücüm yetmedi sıfır samsung s5253 aldım oda canımda bezdirdi sonunda iphondan başka telefon kullanamadığımı birkez daha anlamış oldum ailemde anlamış olmalı ki doğum günümde babam sıfır 3Gs aldı 2 aydır kullanıyorum hayat iphone ile gerçekten daha kolay. Galaxy s2 lg optimus bilmem ne boş gerçekten hayat yeterince zor zaten birde telefonla cebelleşmek iyice sinir bozucu oluyo ama iphone gerçekten bambaşka fanboy demeyin sgs2 de olmayıpda iphoneda olan birçok kullanışlı şey sayabilirim. Neyse kısadanhisse apple kullanmayan kalitesini bilemez anca konuşur durur...

Sgs2 de olmayıp iphone 3gs de olan şeyleri say bakalım :)

Tasarım? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayni ozellikteki telefonu rakiplerinde 800 900 lira pahalliya sattigi icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DENIZCISERKAN

quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Ciğer-kedi meselesi.

Ne kedi ciğer meselesi arkadaşlar... Bugün hammal da bile iPhone 4 var. (Kesinlikle aşağılamak için söylemiyorum yanlış anlaşılması. Ekonomik durumlarını göz önünde bulundurup söylüyorum)
  • Benim anlamadığım; dokunmatik telefonun, uygulamalı yazılım sisteminin atası olan Apple, 2-3 hareketle herkesin ağzını bir anda kapatacak güce ve bilgiye sahipken neden bunu yapmıyor? Çünkü dünyanın en çok nakit rezervine ve bilgisine sahip olan Şirketi Apple. Bence Apple bu tartışma ortamının oluşmasını istiyor ve kendi düşmanını yol vererek kendi yaratıyor. Çünkü 1 numara olmak için düşmanlarınızında olması gerekir.

Gelelim kendini teknolojiden anlıyo sanan kişilere, ben kedi ciğer meselesi olduğuna inanmıyorum bu şekilde insanları aşağılamak çok yanlış. Benim düşündüğüm, bu kişilerin çoğu egosunu tatmin etmek isteyen insanlar ve dertleri ben az paraya sizin aldığınız donanımın 2 katını aldım siz salaksınız muamelesi yapan bir kaç kişiliği gelişme sürecinde olan insandan ibaret. He bunu herkese söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Ama bu kadar konuların uzaması tartışmaların oluşmasının %90 nedeni bu kendini çok akıllı sanan insanlar yüzündendir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.