Başlığı gördüm yazsammı yazmasammı diye düşündüm ama yazmaya karar verdim Bir Android kullanıcısı olarak
Bütün yorumları okumak istedim ama 5 yorumdan 3ü kedi ciğer diye geçtiği için değmiyeceğini anladım ve direk yoruma geçmeye karar verdim biri kedi ciğer yazmış diğeri + vermiş sonra diğeri aynen demiş bune ya :)
Ben kendi adıma I Phone kullanıcılarını sevmiyorum ne I Phonedan nefret ediyorum nede Appledan I Phone kullanıcılarınında bazılarından yoksa aklı başında olanlarla çok güzel bilgi alışerişleri yaptım ama bazıları var '' kedi ciğer'' ''alamadıklarından'' ''fakirle bastı'' kimi kendi yarattıkları megaloman dünyalarında oldukları sürece bu tartışmalar uza ha sırf I Phone kullanıcılarımı böyle hayır SonyEricsson başta ve sonra bazı Android Nokia kullanıcılarıda böyle analarını babalarınız bu kadar savunmazlar yeri gelse..
Girişten sonra yoruma geçeyim :)
I Phone 4 için benim uzak durmama sebeplerin başında bir i tunes bağımlılığı iki fiyatı başka hiç birşey umrumda değil :) Yoksa Apple kaliteli bir firma ve ilerde bir mac almayıda düşünüyorum ama müzik çalarları ve I Phonedaki i tunes bağımlılığı ve basitleştire basitleştire insanları aptal eden düzenini biraz değiştirmeli kullanımı kolay olsun diye iyice kapalı kutu yapıyor cihazlarını...
Ben işime hangisi gelirse fiyatı özellikleri bana hitab ederse kullanırım bundan ötesi yok :) diğer türlü takıntılı davranışlar ruhsal sorunlardan başka birşey değildir megalomanlık zenginlik gösterisi vs... zaten bir elektronik cihaz ihtiyaç için alınmalı hava atmak için değil...
Konu güzel yorumlanırsa yararlı olur ama benim sık sık kullandığım bir tabir var özellikle SGS 2 I Phone4 karşılaştırmalarında ''sidik yarışı''na dönerse kitlensin anında :)
Saygılar :)
quote:
Orijinalden alıntı: sinergy_05
ben de eskiden bir apple düşmanıydım. ta ki 7 ay önce bir anlık kararla ipod touch 4 alana kadar. 3gs ile 4 arasında bir donanıma sahip arama yapmayan bir iphone gibi düşünün. ancak aldığımdan eri en ufak bir pişmanlığım olmadı. tek kelimeyle harika bir cihaz. tek bir cihazla apple a düşmanlığım yok oldu ve demirören saturndeki apple standı ile birlikte de apple hayranlığım başladı. mac ler ipadler macbooklar hepsi bir arada resmen gözüm döndü bir anda
çoğu kullanıcı donanımın d sini bilmez gider mağazaya tipini beğendiğini alır. bu gibi kişilerin apple ı sevmemesini geçelim ilk olarak. ikinci çoğunluk ise donanımın herşey olduğunu düşünür. oysa ki ben apple ile birlikte yazılımın donanımdan nasıl daha etkili olduğunu anladım. yani çoğğu kişinin apple nefreti daha yazılımın gücünü farkedememiş olmasıdır bence. hani aklına gelen ilk şey pff hem pahalı hem de donanımı zayıf. oysa ki içindeki yazılımı hiç mi hiç düşünmez. bu biraz da yazılımı beleşe getirme derdinden kaynaklanıyor sanırım. ve de benim gözümde ios > android (telefonum da android) ve mac >windowstur.
bir diğer görüşüm de şu. ülkemizde bilkom gibi bir velinimet! var ve çoğu apple ürününü tr ye o getiriyor. yurtdışı fiyatlarına bakarsanız ip4 16 gb fiyatının s2 8gb ın fiyatından düşük olduğunu görürsünüz. keza amerikada mac fiyatı çoğu pc den düşük. ancak bizde apple ürünleri 1,5 2 katına satıldığı için tüketici fiyattan dolayı üründen soğuyor ve kedi-ciğer den dolayı markaya çamur atıyor direkt.
gelelim apple neden bu kadar çok satabiliyor. fanları gerizekalı ve parası bol demek en kolay cevap. ancak azıcık irdelendiğinde verilen paranın hakkını verdiği için olacak cevap. birkaç basit örnek. mesela inatla bütün telefonların ekran çözünürlüğüne bakarım. daha retina display(320ppi) düzeyinde herhangi bir tel görmedim. en yükseği bile 200 anca oluyor. bu ne mi sağlıyor: ekranda hiç zoom yapmadan normal bir internet sayfasındaki 8 puntoluk yazıyı okuyabiliyorsunuz. ve bu müthiş birşey. başka. apple satmayı biliyor. cihazlarının çoğu ihtiyaca yönelik. mesela toplama pcleri hariç tutun. dünyadaki çoğu tekil pc üreticisinin donanımları birbiriyle alakasız iken appleda sürekli bir denge var. başka başka.. çoğu şeyi ilk çıkartan veya herhangi birşeye tavır koyan ilk şirket olduğundan. misal mac (7 saat şarj süresi ve pc ler bu süreye yeni yeni ulaştı o da bazı modeller) iphone (ilk dokunmatik tel) ipad (tablet kavramını oturtan; eskiden tablet pc vardı ama hiç tutmamıştı) vs vs bunlar bildiklerim başka başka başka... apple tasarım yapmayı biliyor(bu kişisel bir neden biraz). bunu hem fiziki olarak hem de yazılımsal olarak başarıyor. şöyle ki: benim gözümde android çok girdili çıktlı ordan burdan ayarlar uçuşan bir işletim sistemi. ancak ios çok sade. kullanıcı aradığını hemen buluyor. fiziki tasarım olarak da mesela retina display örneği tekrar. mac için zarif görünüm. beyazın şıklığı ve HAFİFLİK sayılabilir. bilmem hiç iMac gördünüz mü ama (masaüstü bilgisayarları appleın) kasası yok mesela. asusun all-in-one pc gibisini düşünün. tabi daha başarılısı. kendim için konuşuyorum. benim pc nin arkası kablo yığını ama bir imac oluyorsa tek kablo var. ve ben param olsa imac im macbook um olsun isterim pcdense.
koca yazıyı okumayacak olan arkadaşlar için özet geçiyorum. apple a düşman olan kişiler için 2 seçenek var: 1- teknolojik aletten hiç mi hiç anlamıyor 2- daha bir apple ürünle haşir neşir olmamış
+1905
quote:
Orijinalden alıntı: muratremix
quote:
Orijinalden alıntı: MAD MAX
Olaya kedi ciğer ilişkisi olarak yaklaşan arkadaşlara sesleniyorum.. Altı üstü bir telefon olan cihaza insanlar sahip olsa ne olmasa ne. Olur olur da bu kadar megolaman olunmaz.
Ee boşuna dememişler sonran görme, dinden dönmeden beterdir diye.
Kafan mı güzel senin, ne içtiysen bizede getir! Kimse iPhone um var diye hava atmıyor ki, zaten parası olan için bu tür teknolojik oyuncaklar gayet normal. O hava atanlar kişiliğini bulamamış ezik parçaları. Herkesten farklı olmak için iPhone yerine Samsung Galaxy 2 alan modelleride mevcut bunların.
Benim içtiğimi sen içemezsin. Sen kendi bildiğini iç. Burada yazılanları bir daha oku, ne demek istediğimi anlayacaksın. Ben olaya sadece iphone olarak bakmadım farkındaysan. Yazımda telefon diye belirttim. Kedi ciğer meselesi olarak gören veya parası yok bok atıyor diye gören zihniyetten bahsediyorum.
Demek istediğim bu düşüncedeki insanlar aynı şeyleri samsung veya x model içinde söylüyor. Yani olay fanlığıda geçiyor artık.
quote:
Orijinalden alıntı: engurlu
@_KadirşinaS_ kardeşim bunu tahmin etmen için kahin yada super zeka olman gerekmiyor..android forumunda ne kadar iphone cu varsa iphone forumunda da android ci olması gayet doğal..
Ayrıca mesajım a bakarsan apple ürünleri kullanan biri olduğumu görmen lazım..Apple kullanıyorum diye cihazın eksiklerinden bahsetmeyelim mi yada olmayan şeyleri varmış gibi gösterip kendimizi avutalım mı??
Kimseye apple ürünleri kullanmayin kaka dır da demiyorum ki yaptığım is gereği MAC vazgeçilmezimdir ama is iphone konusuna gelince su an iphone dan daha iyi bir cihaz yoktur demek teknoloji körü olmak demektir..Herşey ios yada appstore değildir..
En küçük bir örnek DH FORUM a basit bir resim ekleme olayını bile bir laptop a yada pc ye ihtiyaç duymadan cep telefonumdan yapabiliyorsam benim için 100 tane iphone oyununa bedel bir nimettir bu özellik..
1500 tl verip akilli telefon kullanacaksam bana başka bir cihazı aratmamalı yada muhtaç etmemeli..Herşey HD oyunlar yada ivir zıvır app ler değildir..
Başka bir örnek vereyim gerçi çok gurur duyulacak doğru bir şey değil ama bütün lig tv maçlarını cihazım dan çok rahat takılmadan kasmadan izleyebiliyorum..Bunu yaparken iphone 4 kullanan 2 kayinbiraderimin imrenerek baktığına çok sahit oldum..Hatta dün bi tanesiyle arabayla yoldaydık galatasaray maçına yetişemeyeceğiz diye telaşlanırken galaxy s ten açtım maçı verdim ona pasalar gibi izledi..Yasal yada yasal değil bunu kim yapmak istemezki..
Valla kimse kusura bakmasin ama akilli telefonlar arasinda iphone android li cihazlara göre biraz daha akilsiz kalıyor...
Ya sen baştan niçin üstüne alıyorsun kardeşim. Apple ürünleri kullandığını söylüyorsan bunları üstüne alınmaman lazım.Sen nasıl nefretin ya da antipatinin sebeplerini yazmışsan ben de kendimce sebeplerini yazdım. Ve benden sonra yazdığın için yazdıklarımızın eşleştiğini görünce doğru tespitlerde bulunduğumu belirttim.
Yani senin fikirlerine değil, antipati duyanların fikirlerine muhalifim. Yok bunlar senin de düşüncelerinse sen kalkıp kimseye mantıksız diyemezsin. Zırt pırt saçma sapan Force Close uyarıların veren, her yeni yazılım sürümü çıktığında acaba benim cihazım yükseltilebilecek mi? Acaba illegal yollarla yükseltsem garanti dışı kalır mı diye düşünmek mi mantıklı olmak???
para var ama iphone değil apple ile ilgili tek cihazım bile yok onun yerine galaxy s2 var
nedeni apple den nefret etmem uçuk fiyatlar ile satması flash desteği olmaması
iphone yi alan adı var hava atayım diye alıyor
bu foruma girenler tabi oyun uygulama yükler sözüm meclisten dışarı
quote:
Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_
quote:
@_KadirşinaS_ kardeşim bunu tahmin etmen için kahin yada super zeka olman gerekmiyor..android forumunda ne kadar iphone cu varsa iphone forumunda da android ci olması gayet doğal..
Ayrıca mesajım a bakarsan apple ürünleri kullanan biri olduğumu görmen lazım..Apple kullanıyorum diye cihazın eksiklerinden bahsetmeyelim mi yada olmayan şeyleri varmış gibi gösterip kendimizi avutalım mı??
Kimseye apple ürünleri kullanmayin kaka dır da demiyorum ki yaptığım is gereği MAC vazgeçilmezimdir ama is iphone konusuna gelince su an iphone dan daha iyi bir cihaz yoktur demek teknoloji körü olmak demektir..Herşey ios yada appstore değildir..
En küçük bir örnek DH FORUM a basit bir resim ekleme olayını bile bir laptop a yada pc ye ihtiyaç duymadan cep telefonumdan yapabiliyorsam benim için 100 tane iphone oyununa bedel bir nimettir bu özellik..
1500 tl verip akilli telefon kullanacaksam bana başka bir cihazı aratmamalı yada muhtaç etmemeli..Herşey HD oyunlar yada ivir zıvır app ler değildir..
Başka bir örnek vereyim gerçi çok gurur duyulacak doğru bir şey değil ama bütün lig tv maçlarını cihazım dan çok rahat takılmadan kasmadan izleyebiliyorum..Bunu yaparken iphone 4 kullanan 2 kayinbiraderimin imrenerek baktığına çok sahit oldum..Hatta dün bi tanesiyle arabayla yoldaydık galatasaray maçına yetişemeyeceğiz diye telaşlanırken galaxy s ten açtım maçı verdim ona pasalar gibi izledi..Yasal yada yasal değil bunu kim yapmak istemezki..
Valla kimse kusura bakmasin ama akilli telefonlar arasinda iphone android li cihazlara göre biraz daha akilsiz kalıyor...
Ya sen baştan niçin üstüne alıyorsun kardeşim. Apple ürünleri kullandığını söylüyorsan bunları üstüne alınmaman lazım.Sen nasıl nefretin ya da antipatinin sebeplerini yazmışsan ben de kendimce sebeplerini yazdım. Ve benden sonra yazdığın için yazdıklarımızın eşleştiğini görünce doğru tespitlerde bulunduğumu belirttim.
Yani senin fikirlerine değil, antipati duyanların fikirlerine muhalifim. Yok bunlar senin de düşüncelerinse sen kalkıp kimseye mantıksız diyemezsin. Zırt pırt saçma sapan Force Close uyarıların veren, her yeni yazılım sürümü çıktığında acaba benim cihazım yükseltilebilecek mi? Acaba illegal yollarla yükseltsem garanti dışı kalır mı diye düşünmek mi mantıklı olmak???
Sevgili dostum hiçbirşeyi üzerime alındığım filan yok..Ben kendi fikirlerimi yazıyorum kimseye de iphone kaka dir demiyorum..
Ayrıca force close hatasi da hic almadim Allaha şükür ki alsam ne olur 2 dk lik bir kernel yüklemesiyle halledebilirim..
Senin bahsettigin acaba benim telefonuma yeni güncelleme çıkacakmı muhabbeti 300 tl lik android cihazlar için geçerli bi muhabbettir..Amiral gemisi cihazlar olan galaxy s ve galaxy s2 için böyle birsey mümkün değil..Neredeyse her ay yeni güncelleme cikiyor ki çıkmasa bile canavar gibi custom rom lar var..
Android ios tan çok farkli güncelleme konusunda...ios ta yeni bi güncelleme çıktığı zaman insanlar bayram ediyorlar acaba şu da gelecek mi bu da gelecek mi diye..Androidde zaten temel olarak ios tan çok daha fazla özellik ve özgürlük olduğu için hic güncelleme çıkmasa bile no problem..Basit bir örnek ios ta insanlar kablosuz görüntü aktarımını aylarca beklerken ben telefonum daki filmleri hic bir bağlantı yapmadan televizyonumdan izleyebiliyorum..
Garanti olayına da fazla takılma..küçük bir program sayesinde ve turkcell romun geri yüklenmesiyle 10 dk lik isi var..
4 tip kullanıcı var,bunlardan;
1. kullandığı cihaz her ne olursa olsun genelde türk insanın mantalitesidir bu firma reklam mı yapıyor alıyor ürünü bunu öyle bir övüyor ki sanki o firma o ürünü bu kadar övmüyor kendisi malı üretmiş hani okadar usta bu konuda millete öve öve bitiremiyor,nedir mesela ''android açık kaynak kodlu ama herşey özgür'' direk bunu atar ortaya kalkıpta ona ''hangi sürümü alıp özelleştiripte kendi romunu yazdın '' dersin sana büyük bir ihtimal başka yabancı forumlardan ordan burdan bu işi yapan adamların yazdığı romu önerecek diyecek ki ee baksana başkası yapıyor ben neden yapayım ? ozaman savunmayacaksın çünkü sen bu işi yapmıyorsun yapamıyorsun.
2.kullanıcı tipiyse kullandıgı cihazın sadece donanımına bakar işlemcisine grafik birimine belleğine vs. bunlar en büyük kozdur zaten donanımın güçlü olması iyidir,ama yazılım yönü olmadan bir işe yaramaz bunu kendiside biliyor ama orda tıkanıyor çünkü bilgisi ondan öteye gidemiyor,onun için donanım önemli ama başkası için bunun önemli olup olmaması onun umurunda değil hertürlü tartışmalarda bu geyikler mutlaka döner,buna zaten birşey diyende yok güzel birşeydir ama biriside bana gelip ''kardeşim bu donanım varda kullanan yazılımda var '' diyebilecek mi ? çok merak ediyorum,donanım sevdasını üreticilerde biliyor,dikkat edilirse yazılımdan çok donanımlara yatırım yapıldığı anlaşılabilir,bununda tek kötü yanı var sık sık güncellenen telefonlar 3-4 ayını dolduramayıp 1 üst versiyonu gelmiş cihazlar oluyor örnekleri çok,araştırıp bulunabilir,bu olay bilgisayar piyasasında da hakim zaten bunlarda kısıtlı bilgilerinle kendini birşey zannedip eleştirmen edasıyla gelip yorum yazıp rahatça eleştirilerini yapmaktalar,alıntı yapıncada büyük bir ihtimal ''fanboy'',''hateboy'' vb. gibi yakıştırmalar giydirmeler yaparlar,bunun daha derinine inersen kişinin aslında hayatı boyunca varolan sorunlarına ulaşırsın nedir mesela bunlar tartışmada dediğim dedik ötenler sesini yükseltip haklı olduğunu göstermeye çalışanlar birtakım problemler yaşayanlar kişilik karakter olgusunu kendinde oluşturamamış insanlara kadar gidersin,bu konuda bile bu tür tartışmalar hala var.
3. tip kullanıcıda bunlardan habersiz yaşayan çevresinden duyduklarıyla yetinen en pahallı şeyin en iyi olduğu olgusuna kapılan kişilerdir,bunlarda da yukarıda yazdığım gibi ciddi kişilik sorunları olabilir.
4. tip kullanıcıda bunların farkında olan neyin ne olduğunu bilen ihtiyacına en uygun cihazı alan kişidir.
1700 verip de sonra jb falan derdine düşüyo millet tam türkish oluyo o zaman. o kdr para verip telefonu alıp sonra 1-2 doların hesabını yapıolr..kıçımda donum yok ama iphoneum var olay...yazık harbi...
dertsiz tasasız bi Telefon işte imac de öyle isteyen sever isteyen sevmez hiç de umrumda değil açıkçası
Piyasada trost olup istedikleri gibi davrandıkları için.
Bu 1 ay içerisinde GALAXY S2 de kullandım iPhone 4 te.
Özellik olarak malesef GALAXY S2 diyorum fakat uygulamalra çok fazla hata verip kapanıyor.
iPhone için yazılmış uygulamalarda bir kere kapatma hatası almadım.
Android için geliştirilen yazılımlar çok özensiz.
Fakat şu da bir gerçek Apple ürünleri jailbreak olmadan bir hiç.
ya bu jb yi 1-2 dolarlık uygulama için yaptığımız sananlar var ya işte bende onlardan nefret ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: tritone
1700 verip de sonra jb falan derdine düşüyo millet tam türkish oluyo o zaman. o kdr para verip telefonu alıp sonra 1-2 doların hesabını yapıolr..kıçımda donum yok ama iphoneum var olay...yazık harbi...
dertsiz tasasız bi Telefon işte imac de öyle isteyen sever isteyen sevmez hiç de umrumda değil açıkçası
TR fiyatını örnek göstermişsiniz , halbuki JB li uygulamalar gerçekten cihazı multimedi / oyun cihazı yapıyor,
hatta JB siz bile cihaz zaten apple ın bir çok araştırma ile ürettiği bir cihaz , apple uygulamaları çok pahalı değil , bu biraz bakış açısı,
mesela DH de yıdışı cihaz daha fazla ve apple 1700TL değil ! 2000 tl üstü alan süslü bayan / erkek lerin JB den inan blgisi yok.
ben ipod touch 4 alıp sattım ve JB yi bilmeyen çok kişi var.
quote:
Orijinalden alıntı: beytepeli06
ya bu jb yi 1-2 dolarlık uygulama için yaptığımız sananlar var ya işte bende onlardan nefret ediyorum
+1
OC / MOD / CFW vb terimler için cevap ınız nedir? parasızım diye mi ? yapıyorum o zaman
SX1 - MOTOROLA - SE cihazların başlıklarında bir dolaşın isterseniz
Apple severlere bir kastım yok, sitemim sadece apple'ın stratejisinedir.
1.Türkiye'ye geç gelmesi. 2. Az üretimden dolayı piyasada çok az bulunup yüksek fiyattan satılmak istenmesi. 3. Aradan bir yıl geçmesine rağmen ve bir üst modeli çıkmasına rağmen fiyatının düşmemesi. 4. 16GB ve 32 GB olmasına rağmen 32 GB istediğimde hiç bulamayacak kadar ümitsiz olmam. 5.Türkiye'ye değer vermemesi. 6. Android gibi widget desteği olmaması. 7. Çok pahalı ve aşırı kaliteli üreterek zengin kesime hitap etmesi. 8. Az üretip sanki altın kumaş misali peşinden koşturması. 9. Haber sitelerine para veriliyormuş gibi hergün apple reklamları yapılması. 10. Almamamız için elinden geleni yapması olarak yorumluyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: tritone
1-2 dolar mı bi navigasyon 100 dolar iphone da 20 oyun var tanesini 5 dolartan hesaplarsak 100 dolar yapar ki cydiadaki eşsiz uygulamaları söylemiyorum bile.
quote:
Orijinalden alıntı: Okaliptys
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.
Aslında bu konuda yazılıp çizilecek çok şey var ama arkadaşlar çoğu şeyi yazmışlar tekrara düşmeyim kısaca fikrimi söyleyim. Daha apple'ın hiçbir ürününe dokunmamışken apple'ı sevmiyodum iphone alanlara enayi gözüyle bakıyodum sen 1000 tl ver BT , video çekimi , flaşı , radyosu olmasın kim alır bunu diyodum. Bu arada 5-6 ayda bir telefon değiştiriyodum o nokia senin bu nokia benim zararlardan zarar beğeniyodum hepsinde aynı stabilite sorunu vardı symbianla uğraşıp duruyodum. Bir yaz yakınımızın iphonunu gördüm inceledim hayran kaldım meğer apple gibi kaliteli bir marka dururken ben nokia gibi bitik bir firmanın dandik telefonlarıyla cebelleşiyomuşum. Hemen bir iphone 2G aldım 5-6 ay sonra kırıldı 2Glerde pahalıydı o zaman gittim nokia N95 8 gb aldım biraz mecburiyetten birazda hevesten ama hayattımda yaptığım en büyük hata oldu benimle aynı zamanlarda babamda N82 aldı ailecek nokianın ne mal olduğunu gördük neyse N95 8gbtı satıp samsungun 8 mpli dokunmatik bir telefonunu aldım sırf iphone gibi olsun diye ama tabiki olmadı dokunmatik ekranı beni canımdan bezdirdi ve güç bela tekrar iphone 2G aldım bu seferde 9 ay dayanabildi wifisi bozuldu yazılımsal kafayı yedi defalarca JB yaptım restore ettim düzelmedi onuda sattım sıfır iphona gücüm yetmedi sıfır samsung s5253 aldım oda canımda bezdirdi sonunda iphondan başka telefon kullanamadığımı birkez daha anlamış oldum ailemde anlamış olmalı ki doğum günümde babam sıfır 3Gs aldı 2 aydır kullanıyorum hayat iphone ile gerçekten daha kolay. Galaxy s2 lg optimus bilmem ne boş gerçekten hayat yeterince zor zaten birde telefonla cebelleşmek iyice sinir bozucu oluyo ama iphone gerçekten bambaşka fanboy demeyin sgs2 de olmayıpda iphoneda olan birçok kullanışlı şey sayabilirim. Neyse kısadanhisse apple kullanmayan kalitesini bilemez anca konuşur durur...
Sgs2 de olmayıp iphone 3gs de olan şeyleri say bakalım :)
Tasarım? :)
Tabikide tasarım ve İOS bunlar SGS2 de yok dermişim :) Bunlarda var tabi ama sgs2 kullanıcılarını tatmin etmiceği gibi android ve sgs2 tasarımıda iphoneda yok derler haklı olarak. Neyse baştan söyleyim herkesin tuttuğu kendine kişisel bir yorum yapıcam ben iphone tercih ettim çokda memnunum işte iphonu diğer telefonlardan ayıran sgs2 de olmayan özellikler ;
-İphonda bilindiği üzere iletim raporu yok iyikide yok bana göre çok gereksiz kuru kalabalık yapan bir özellikti ama mecburen kullanıyodum mesaj gittimi gitmedimi emin olamamak daha kötü bir duygu ama iphone bunun yerine iletim raporu görevi gören sesli uyarı icat etmiş iphonun en sevdiğim en kullanışlı özelliğidir bana göre.Mesajı yazıp gönderdikten kısa bir süre sonra telefonu kitlesek bile "wuuu" gibilerinden hoş bir ses çıkıyo mesajın gittiğinden emin oluyoruz.
-Gelen mesajı iphonda hiçbirşeye basmadan , dokunmadan ekrandan okuyabiliyorken androidde dahil olmak üzere bütün cihazlarda okuyabilmek için mutlaka bir yerlere basmak dokunmak gerekir. Bu daha iyi gelen mesajı herkes ekrandan gözünü kaydırıp okuyamaz falan diyenler olabilir onlarda haklılar ama ben böyle seviyorum bana çok kullanışlı geliyor. Örneğin genelde okula geç kalırım apar topar hazırlanıp yetişmeye çalışırım zaten telaşlı sinirli olurum birde telefona gelen mesajı okumak için uğraşmam beklemem iyici uyuz eder beni ama iphonda gelir gelmez bakıyorum ekrana okuyorum. Yada gel git gibilerinden arkadaşlardan haber bekliyosam mesaj gelir gelmez hiçbir işlem yapmadan hızlıca okuyorum kalkıp gidiyorum geliyorum vs.
-İphonedaki kolay ve görsel arayüz bırakın sgs2yi hiçbir telefonda yok bana göre herşey olması gerektiği gibi sade ve şık geçişler vs oldukça estetik ve göze hitap ediyor androiddeki gibi kalas gibi börtü böcekli ikonlar ve geçişler yok. En önemli etkenlerden biride bu bana göre.
Unutmayın ki güzellikler ince ayrıntılarda saklıdır ...
@.:: NEJ@T ::. Kardeşim
Eline android li bir telefonu alıp incelemedigin çok belli...
-iphone da mesaj direk ekrana geliyor android de üst barda şerit halinde kayan yazı olarak geçiyor mesaj..He oldu ya bunu beğenmedin ufak bir app ile mesajlar direk ekrana geliyor..
-arayüz olayına gelirsek te iphone da başka şansın yok zaten..android de ise herşey kullanıcının elinde..istersem ekranı iphone dan bile daha sade ve kullanışlı hale getirebilirim yada widget larla doldurup çöplüğe de cevirebilirim..Hatta istediğim geçiş efektlerini verip daha cazip hale de getirebilirim..Yada senin hatırın için birebir iphone arayüzü de yaparım :))
en azından bütün kontrolün benim elimde olması bile super birşey..keşke iphone 5 te bu özellikler gelse isteyen faydalansa istemeyen sade arayüz kullansa..
apple ile bi alıp veremediğim yok hatta ticari zekaları insanda hayranlık uyandırıyor sözüm meclisten dışarı ama sırf iphone kullanan bazı tipler yüzünden galaxy s almıştım o zamanlar.
quote:
-iphone da mesaj direk ekrana geliyor android de üst barda şerit halinde kayan yazı olarak geçiyor mesaj..He oldu ya bunu beğenmedin ufak bir app ile mesajlar direk ekrana geliyor..
-arayüz olayına gelirsek te iphone da başka şansın yok zaten..android de ise herşey kullanıcının elinde..istersem ekranı iphone dan bile daha sade ve kullanışlı hale getirebilirim yada widget larla doldurup çöplüğe de cevirebilirim..Hatta istediğim geçiş efektlerini verip daha cazip hale de getirebilirim..Yada senin hatırın için birebir iphone arayüzü de yaparım :))
en azından bütün kontrolün benim elimde olması bile super birşey..keşke iphone 5 te bu özellikler gelse isteyen faydalansa istemeyen sade arayüz kullansa..
Benim incelediğim androidli cihazda mesaj olayı olmuyodu vodafonun bir cihazıydı modelini bilmiyorum. Ayrıca JB ile iphonun ekranınıda çöplüğe çevirebiliyorsun bir sürü widget var. Baştan söyledim zaten herkesin tuttuğu kendine sen androidden memnunsundur bende iosdan memnunum.JB ile iphonun kontrolüde tamamen kullanıcının elinde bu arada.
quote:
Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.
quote:
Benim incelediğim androidli cihazda mesaj olayı olmuyodu vodafonun bir cihazıydı modelini bilmiyorum. Ayrıca JB ile iphonun ekranınıda çöplüğe çevirebiliyorsun bir sürü widget var. Baştan söyledim zaten herkesin tuttuğu kendine sen androidden memnunsundur bende iosdan memnunum.JB ile iphonun kontrolüde tamamen kullanıcının elinde bu arada.
Her ne kadar jb li iphone bi nebze daha iyi olsada kesinlikle androide yaklaşamaz..
Iphone un jb siyle olan özgürlük ev hapsine mahkum olmuş bir suçlu kadar olur ancak..