Şimdi Ara

İnsanlardan Nefret Etmek ( Lütfen Yorumunuzu Esirgemeyin)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. 22 yaşındayım türkiyenin sayılı devlet üniversitelerinden birinde mühendislik okuyorum. Çevremdekiler genel olarak zeki ve espri anlayışı olan biri olduğumu söylüyor.

Yaklaşık 6-7 senedir insanlardan nefret etmeye başladım. Burada "insanlar" derken tüm insan ırkını kastediyorum sadece bizim ülkemiz değil. Gerek yapılan iki yüzlülükler gerek insanların birbirine yok yere zulm etmesi gerek ego tatmini için yapılan saçmalıklar ve yapmacık hareketler beni bu hale getirdi sanırım ve gün geçtikçe bunun arttığını hissediyorum. İnsanlara zarar vermek istemiyorum hatta yaklaşık bi son 10 senedir bir kavgam bile olmadı diyebilirim. Ama gerçekten tiksinir hale geldim insanlardan buna ben de dahilim. Belki yukarıda söylediğim şeyleri arasıra ben de yapıyorumdur. İnsan ırkının dünya gibi güzel bi gezegende yaşamayı haketmediğini düşünüyorum. Öyle ki eğer elimde dünya üzerindeki tüm insan nüfusunu dünyaya zarar vermeden eksiksiz olarak tek seferde yok etmeye yarayacak bir düğme olsaydı basardım diye düşünüyorum.

Önceden böyle değildim beni ne bu ruh haline soktu bilmiyorum ama memnun değilim ve eski ruh halime dönmek istiyorum. Psikolog veya antidepresan önerisi istemiyorum sizden. Bana beni bu ruh haline sokan şeyin sebebi lazım. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Not: Madem insanlardan tiksiniyorsun neden onlardan yardım istiyorsun diyenler çıkabilir. En çok nefret ettiğim şey de bu kadar aciz basit ve yardıma muhtaç olmamıza rağmen egolarımızdan ve gururumuzdan ödün vermeyişimiz zaten.

• sana katılıyorum.
  • turkiyede boyle yurt disi miss gibin insanlar on numara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usain Bolt

turkiyede boyle yurt disi miss gibin insanlar on numara

Biraz ergence gelebilir ama kafamda yurt dışı var gerçekten insan kalitesi çok değişiyor. Dinle imanla falan bir ilgisi yok bu olayın insan olmakla alakalı birşey bence. Ülkemizde de insan gibi insanlar var ama avrupa ülkelerine göre sayıları çok az maalesef.
  • Eğer kendini felsefi ve dini bilgilere verdiysen ya da insanların gerçekten amacını anladıysan bu hale gelmenin sebebi bunlar olabilir.
  • Bende nefret ediyorum çünkü insan gibi insan kalmadı.

• yabanci ulkeleri bilmiyorum ama bu ulkede insan sayisi cevremdekilerde %10 ancak cikiyor ben de onlarla arkadaslik yapiyorum . Piyasa adi insan kayniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Redmi Pil Sağlığı Öğrenme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düşündüğün kadar kötü insan yok Türkiyede.

• Herkez oyle sende dahil ama kabullenemiyorsun

• Hayattan zevk almaya bak, kendiliğinden geçer. Gördüklerinin olumsuz yanlarını düşünmemeye çalış.
  • Benim yaşadıklarımın aynısı.
  • Kendini seversen yavaştan insanları da sevmeye başlarsın.İnsan toplu yaşayan bir varlık olduğu için bu durumu yenmeni öneririm.Yine de sen bilirsin.
  • Schwarmer S kullanıcısına yanıt
    Ben de katylyyorum dü?üncelerinize. Özellikle de ikiyüzlülük konusunda.

Hem düzene isyan edip hem de düzene uyanlaryn sürüsüdür artyk Türkiye.

"Ynsan" olanlar var ancak azynly?yz bu ülkede.

Bu ülkedeki kadar dy?aryda rahat ya?ayabilir miyim, orasy endi?elendiriyor beni.

Dy?aryya gitsem kalite yükselecek ama bir ?eyler eksik kalacak gibi.

Burada az da olsa bulabilece?im ?eyler.

Ve insanyn böyle ?eyler hissetmesi biraz kendini e?itmesiyle ilgili bence.

Cahil cesaretinden çok akylly endi?esi var bizde.
  • Normal ... Benim çevremde fazla insan olmaz. Kafama göre bi arkadaş yada bi sevgili bulamayacağımı düşünürüm. Etrafımdaki insanları pek beğenmem (kendimi üstün görmüyorum yanlış anlaşılmasın) , insan konusunda aşırı mükemmelliyetciyim. Yani herkesin kafasında hemen hemen aynı düşünceler vardır. Ve yine hemen hemen herkes duruma alışmıştır. Sende zamanla alışırsın. İnsanlar böyle dostum değiştiremezsin iyi insanlarda yok değil ama... Onları bulmaya çalış , hayatta başarılar.
    bu tam aksini doğurur, şeylerin hakikatini anlama çabası olan felsefede tiksiniyorsan kendini kandırıyorsundur, gerçekten çok uzaksındır bütün örnekler de bunu gösterir.
    zaten, dini bilgiler de aynı şekildedir.

Benim insanlardan ve dünyadan nefret etmememi etsem de buna karşı koymamı ve savaşmamı sağlayan Allah'a olan inancımdır. Ben dünyanın ve yaratılışın-varlığın anlamını bunları aramakta olduğunu, gerçekten bunları anlamak peşinde olduğuna inanıyorum ayrıca, pekçok değişken, bilgi ve tecrübe bir araya gelerek bunları tamamlıyorlar. Aksine bunlardan uzakta olan insan çeşitli şekillerde boşluğa düşer buradaki boşluk farklı farklı tezahür edebilir, bazılarına bakarsın psikopatça davranışlar sergiler başkalarını önemsez hale gelir bazılarına bakarsın bir grubun bir ideolojinin fanatiği olur bazıları ise bireysel olarak karanlık-umutsuz düşüncelere düşer, bunların hepsi dünyanın heryerinde görülen şeylerdir, önce varlığın hakkında düşün diyeceğim doğru bunu yap ama düşünce üzerinde düşün, başkaları neden öyle yada böyle düşünüyor, hissettiklerine bak, doğru ve yanlış bilginin nereden geldiğine bak, neye göre yaşıyorsun diye bir sor kendine, sebeb bulamıyorsan Allah'a dua et, seni yaratan seni varedene sor, eğer sebeb istemeden yaşamaya devam etmek istiyorsan tadını çıkar ölene kadar, bu dünya sana pek çok profil çizer yaşaman için, zengin olursun, güzel bir eş, çoluk çocuk, araba, değer verdiğin şeyleri sen yönlendirebilirsin,

bu tarz bir sorunun yoksa anti-depresana da ihtiyacın yoktur. Cevabı bulmak için başka soruları da sorman gerektiğinin farkında değil misin ?

"İnsanlardan neden nefret ediyorum ?" -ben neyim, etrafımdakiler ne, insan nedir, nefret nedir, herşeyin bir nedeni var mıdır ? insanın zıttı var mıdır, nefretin zıttı var mıdır ? duygular neye göre şekillenir ? bunlar sadece örnekler, ben seni tanımıyorum, bundan dolayı da doğru bir tespit yapamam yine de bir olasılık ile bu yazdıklarımdan birisi senin durumunla alakalı olabilir olmayabilir de tabi.

@Schwarmer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nymus93 -- 19 Ocak 2015; 10:00:05 >

Aynısını bir filmde görmüştüm sadece insanları öldüren bir roket yapılıyor durdurma tuşunun yanına bir mektup bırakılıyor.İnsanlar bana kötü diyecek belki sana göre de öyledir sonra altında dünyanın kaç yılda tekrar toparlanıcağı falan yazıyor sonra ana karakter roketi durduyor.Ama aklında tek düşünce kalıyor peki ya haklıysa.Senin sorunun biraz insan kalitesinden kaynaklı ve gayet haklı bir problem.İnsan nüfusu eskiden bu kadar fazla değildi ve teknoloji bu kadar ileri değildi mesela araplar gene insan öldürse onları görmezdik o dönemde.Nefret etme sebeplerinden biride televizyondur genelde şiddet içerikli şeyler başı çekiyor televizyonu baştan kaldırmak gerekiyor.İnsan diğer insanlardan farklı olursa görüşleri onlarla örtüşmezse insanlardan nefret eder.Hangi üniversiteye gittiğinin çok bir önemi yok çevrenle görüşlerinin uyuşmadığı belli.Özürlü insanlar mesela insanları ne kadar seviyor olsa hayatlarının emin ol belli döneminde insanlardan nefret etmişlerdir.Sebepsiz acınmak kötü şey kimse bu duruma düşüpte insanları sevemez.Oysaki yabancılarda özürlü bile olsan insanlar sana acımıyor buda kalite göstergesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lynxou

Eğer kendini felsefi ve dini bilgilere verdiysen ya da insanların gerçekten amacını anladıysan bu hale gelmenin sebebi bunlar olabilir.

Çok düşünürüm genel olarak ve çevremdeki olayları çok detaylı gözlemlerim. Ben de seninle aynı fikirdeyim. Gerçekleri gördüğümü düşünüyorum. Keşke aptal kalsaydım en azından mutlu olurdum. Şuan dünya üzerindeki nüfusun büyük çoğunluğundan tiksiniyorum insanın köpek pisliğinden tiksindiği gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Düşündüğün kadar kötü insan yok Türkiyede.

Gerçekten inanıyor musun bu söylediğine hocam? Senin kadınlarla iligli bir konunu okudum. O gözlemleri yapan biri bu mesajı yazamaz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phunk

Herkez oyle sende dahil ama kabullenemiyorsun

Ben değilim demiyorum hocam zaten ilk mesajımda dikkat edersen kendimden de bu sebeple tiksiniyorum.
    Aynıyız. Bazen bende keşke onlar gibi kalsaydım diyorum. Eğer kalsaydım dediğin gibi mutlu olabilirdim.
    Ama bazen de hayatın gerçeklerini bilmedikleri için acıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.