Şimdi Ara

İnsanların Bakışları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiyede araç sayısının yaklaşık 7 milyon adet olduğunu söylüyorlar.Buda demektirki Türkiyede araç sahibi insan sayısı %10.Geriye kalan %90 'nın aracı yok(Alamıyor).Eğer türkiyede bir sosyal patlama olursa,bu gün senin fiesta'na bakanların,bakmakla kalmayacaklarını anlamışssındır umarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spiritchaser

quote:

Orjinalden alıntı: uazro
    ....................

belki onların, biz yaşlarda sahip olmadıklarına sahip olduğumuz için kıskanıyorlar. insanlar garip...

Belli ki tam kıl bir tipsin (E aynen öyle tarif ettin kendini napim? )

Ne yalan söylüyeyim, biraz öyleyim
    Ama varoş bir mahallede, sokağa dikkat çekici bir şekilde giriyorsun... Kızlar dahil bir çok kişi dönüp sana bakıyor... Yaşıtlarım, hatta daha büyüklerim bana kıskançlıkla bakıyor.. sadece kıskansalar yine iyi, kendilerince üste çıkmaya çalışmazlar mı...
    Hemen hergün yaşadığım bir olay;
    Sokağa girdiğimde müziğin sesini kısarım, gözüklerimi çıkarırım bu şekilde devam ederim. yeterince göze batıyoruz bari biraz efendi görünelim diyorum.
    gençler arabanın önünden çekilmiyor..
    aynı istikamette gidiyoruz, onlar önümde yürüyor, arkasındayım, korna çalıyorum ve çekilmiyor..
    siz olsanız ne yaparsınız?

sizi bilmem ama birine 30km ile vurdum, yere düştü, kalkınca 3 kişi saldırdı. biber spreyini suratlarına yiyince "boku çıkmış karafatma misali" yere serildiler.

Birkaç gündür göremiyorum gençleri ama eminimki karşı saldırı hazırlığındalar, yaparız onada bi model tabi..

quote:

Orjinalden alıntı: berk984
    ...

Sonra astram oldu. Panoromik tavanı açıyorum, baya dikkat çekici oluyor. Yine de kimseden öyle bir bakış hissetmedim. Hele aracın önünü kesip tartışma falan bana çok garip geldi. Belki de oturulan mahalle ile de ilgilidir. Ya da ben etrafıma hiç bakmıyorda olabilirim araba kullanırken.

Halkalının en pislik yerindeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 12 Haziran 2009; 11:32:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CiGa95

Türkiyede araç sayısının yaklaşık 7 milyon adet olduğunu söylüyorlar.Buda demektirki Türkiyede araç sahibi insan sayısı %10.Geriye kalan %90 'nın aracı yok(Alamıyor).Eğer türkiyede bir sosyal patlama olursa,bu gün senin fiesta'na bakanların,bakmakla kalmayacaklarını anlamışssındır umarım.

35 milyon kişi 18 yaş altında olsa
    kalan 35 milyonun 15-20 milyonunun ehliyeti olmasa ya da araç kullanmak istemese
    arabası olmasını isteyen-olsa kullanacak kişilere oranladığında %50'ye yakın çıkar bu oran

1i yer 1i bakar muhabbeti var araba olayında bence(tam 1 ve 1 olarak). kendimden biliyorum, alamadım gitti kaç aydır ucuz yollu bi araba
    bu orandan fazlası sosyal patlama yaşatır o yüzden %50 oran sağlam diye düşünüyorum.

• Maalesef o sorun bendede vardı.. Üniversite yıllarında modifiyeli olan grande puntomla geçerken caddeden gaza basmaya korkardım egzoz filtre sesi çıkmasın diye.. Bir gün kalktım boydan boya çizmişler bir gün kalktım spoileri kırmışlar... İnsanları anlamak güç.
  • bende 23 yaşındayım 2006 model avensis 1.6 elegant var bendede(babamdan kaldı) insanlar çok acaip bakıyorlar hatta sırf bu yüzden arabadan bile soğudum 3 sende arabanın başına gelmeyen kalmadı çizmeler vurmalar... bu ülkede kötü niyetli ve kıskanç insanlar oldukça iyi arabaya binmek zor...
  • Balıkesir gibi küçük bir şehirde Punto gibi vasat bir arabayla çok dolaştım.

Dediklerinizin hiç biri başıma gelmedi. Belki bana da ters ters bakmışlardır ama ben fark etmemişimdir.
  • Bırakın hüsnü kuruntuları da yola bakın siz
  • arkadaşlar siz nerde yaşıyorsunuz bir anlam veremedim söylediklerinize benim ve etrafımdakilerin hiç bu tarz şeyler başına gelmez kimse bakmaz kimin nesine gerek. bence siz kendinize baktıracak hareketlerde bulunduğunuz için olabilir
  • Siz, size bakıyorlar mı diye dışarıdaki insanlara baktığınız için göz göze geliyorsunuz.
    Onlarda sizin için aynı şeyi düşünüyorlardır muhtemelen.
    Bu arabanın içindeki niye bize bakıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Siz, size bakıyorlar mı diye dışarıdaki insanlara baktığınız için göz göze geliyorsunuz.
    Onlarda sizin için aynı şeyi düşünüyorlardır muhtemelen.
    Bu arabanın içindeki niye bize bakıyor?

küçük bakışmalar için söylediğiniz doğru, ama bir değil iki değil.. ayrıca göz ucuyla bakmak var içine düşüp bakmak var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

eski oturduğum yerde, (ki 21 yıl oturmuşum boru değil!) ilk aracımı aldığımda 16 yaşındaydım ve herkes ulan bu yaşta bu çocuğa araba verdiler acayip acayip bakıyordu.
    ---------------
    kesinlikle yanlıs anlamayın. sadece 16 yaşında araba sahibi oldum ama babam yanımda olmadan alamıyordum. 13 yaşından beri araba sürüyorum, babam eline para geçtiğinde iyice acemiliğimi atmam için bir r9 fairway almıştı. yani öyle iyi bir arabada değildi..
    ---------------
    yeni taşındığımız yere (2 ay oldu) arabayla geldim. 2 aydır bütün gözler üzerimde. gencim, hızlı sürüyorum, hava atmayıda seviyorum (yumurta kasa accentin nesiyle hava atıyorsam) sokağa girdiğim andan itibaren herkes bakıyor.. mahallenin gençleriyle tartışıyorum sürekli, beni havalı gibi görüp, aracın önünü kesmeye çalışıyorlar.. 30 yaş üstü herkes dönüp beni izliyor...

belki onların, biz yaşlarda sahip olmadıklarına sahip olduğumuz için kıskanıyorlar. insanlar garip...

Bence sorununuz bakış açınızla ilgili "ilk aracımı aldığımda 16 yaşındaydım" diyecek kadar megaloman olabiliyorsanız çevrenizdeki insanları horgörüp belkide günlük herhangi bakışıda yanlış yorumlamış olabilirsiniz. Veya sizin hız ve hava atma merakınız yüzünden insanlar kendisini korumak için sizi takip ediyor olamazlarmı? Forumda son dönemlerde sıklıkla görüyorum x marka araba aldım 40000€,y marka araç aldım 50000€ diyen çok genç arkadaşlar var acaba bu arabaların parasını kendileri çalışıpmı veriyorlar yoksa babalarının kaç yıllık çalışması sonucu (kolay-zor,haram-helal ayrımını kastetmiyorum) elde edilen paranın bir kısmıylamı alıyorlar. Benim yorumuma göre bir malı aldım benimn diyebilmek için parası kuruşuna kadar cebinden çıkmalı ve bu parayıda ama öyle ama böyle kendin kazanmış olmalısın. Bende senelerce babamın aldığı arabaları kullandım ama hiçbir zaman benim olmadılar. Ne zaman gözümü karartıp bilmem kaç ay krediyle araba alıp, çalılıp didinip kazandığımın çoğunu buna verip borcunu ödedim ozaman araba sahibi oldum. İşte ozaman anladım gençlikte yapılan hatta dönem dönem kendiminde yaptığı caka satma için yapılan artislik hareketlerin ne kadar anlamsız olduğunu. Sizde gün gelip BENİM arabam diyebileceğiniz arabaya bindiğinizde insanların bakışlarını daha doğru idrak edebilir belkide yanlış anlamaları farkedebilirsiniz.

• bakıyorlar abıcım bakıyorlar hemde yıyecek gibi bakıyorlar.. valla arabaya bır sey yaparlar dıye evın onunde bırakmıyorum arabayı ... allahtan iş ev arası yakın işyerınde bırakıyorum arabayı yurume gidip geliyorum işe
    ..

gecen gunde bıraderın arabanın lastıklerı şişlemiş serefsızler . cok gözü acık olmak lazım bu ülkede
  • Bizde İçerenköy'den geçerken bizim arabaya çok kötü baktıklarını biliyorum. Mersin'dede aynısı oluyordu hemen her yerde.
  • abicim dogru bakıolar yeni mercedes c180k beyaz fascination paketi teslim aldım..alısverise felan gittim işte araba bembeyaz bide mercede logosu essek kadar onde herkesin ilgisini cekiyor bakıolar..normal bu seyler..ama bnm dediğim kıskanclık seklinde bakıs değil ilgi cekmesi..
  • Çok fazla takmayacaksın güzel kardeşim bu mantıkla ferrari sahipleri ne yapsın hergün ana avrat dümdüz gidiyolar adamlara
  • quote:

Orjinalden alıntı: herby

Maalesef o sorun bendede vardı.. Üniversite yıllarında modifiyeli olan grande puntomla geçerken caddeden gaza basmaya korkardım egzoz filtre sesi çıkmasın diye.. Bir gün kalktım boydan boya çizmişler bir gün kalktım spoileri kırmışlar... İnsanları anlamak güç.

Mahalle baskısı denilen şey bu olsa gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 12 Haziran 2009; 15:38:50 >
  • sana bakanların senden farkı yok...

sen niye araç kullanırken millete bakıyorsun ayni mantık

sen hava atmak için bana bakıyorlarmı acaba?

düşüncesiyle o bakışları görüyorsun

sende altında ferrari olana bakıyorsun bence.
  • güzel bir noktaya değinilmş aynı durumları bende yaşıyorum insanlar genç yaştaki sürücüleri pek hoş karşılmıyor nedense
  • Evet maalesef kuruntu kardeşim hatta bilimsel olarak adı bile var ergen benmerkezciliği.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Çok fazla takmayacaksın güzel kardeşim bu mantıkla ferrari sahipleri ne yapsın hergün ana avrat dümdüz gidiyolar adamlara

bu mantik seni goturmez, salla demeye girmistim; benden once yazilmis.

universiteyi kazandigim sene ibiza alindi, 3 ay sonra abim kaza yapip aracini pert edince ona verdim.
    ikinci senemde ford fusion verdi babam, oturdugum mahallede(koca mustafa pasa) kaportasina civi caktilar, on kaputa kocaman pasa yazdilar, tavanina cuma yazdilar, boydan boya karoyla cizip karoyu da on cama dayadilar. ikinci senenin sonunda anladim ki boyle olmayacak, arabalardan da iyice sogudum fordu verdim
    fiat siena aldim, yikatmiyorum bile, 2 kez camini kirdilar, mahallenin adolesan gencligi alarmiyla pek ilgili bir de cuma denen serseri kopek askere gitti artik rahatim :)

arabaya binerken ve inerken Allah'in kuluna bakmam cunku bakarsaniz, gorursunuz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.