insanlarla iletişim ciddi manada zorlaştı. artık oturup iki kelime dahi edilmiyor kimseyle. birine bir olay anlatınca veya ilginç bir bilgi paylaşınca insanlarda genel olarak karşındakini yalancı çıkarmaya çalışma huyu başgösterdi. misal geçen arkadaşla konuşurken aramızda şöyle bir diyalog geçti -abd'de havaalanlarında güvenlik kontrolünde yolculara ayakkabını bile çıkarttırıyorlar (abd'de bir süre orada kaldım oradan biliyorum) +yok ya bi tek sana denk gelmiştir -hayır ben dahil tüm yolculara çıkarttırdılar +sadece yabancılara çıkarttırıyorlardır ya -hayır herkese çıkarttırıyorlar yahu +öyle bişey yoktur ya sana öyle gelmiştir -nerden biliyorsun gördün mü +(omuz silker) geçen de babamla ilginç bir bilgiyi paylaştım "yok yaaa yalandır o yoktur öyle bir şey" diye ağzını yaya yaya cevap verdi. ki ben bir bilgiye körü körüne inanmam, birçok kaynaktan teyit ederim. sonra bir de niye yanımıza gelip konuşmuyosun diyorlar. e ne söylesem bozuyorsun be kardeşim. millet cidden manyak olmuş ya. kimseyle sağlıklı iletişim kurulmuyor. yalnızım arkadaşım yok vs diye üzülenlere sözüm şudur ki gidin kendinize sağlam bir hobi ya da ilgi alanı bulun, insanlarla özel hayatınızda muhatap olamadığınız için üzülmeyin, bir şey kaybetmiyorsunuz aksine kazanıyorsunuz. |
Bildirim