Şimdi Ara

insanlik bitmis (Hayvani bile bile ezmek) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: elephone

quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Ne insanlarsiniz be!

Adamin biri bilerek motorlulara carpip canlarina kast eder motorlulara soylenmedik sey birakmazsiniz. Simdi soz konusu kopek olunca hepiniz hayvan sever kesildiniz.

Verdiginiz tum tepkiler yalan be utanin

Motorlular konusunda haklısınız ama İstanbul'da yaşıyorsanız zaten motorluların trafikte neler yaptığını biliyorsunuzdur, İstanbul'da yaşamıyorsanız gelip bir görün neler yaptıklarını. Arabada ailem varken kaç kez motorlular önüme kırdı, sağdan soldan sıkıştırdı, kazaya sebebiyet verecek birçok hareket yapıyorlar özellikle motorlu kuryeler.

Tabi kimse ölsün gitsin demek doğru değil, insan hayatı en değerli olanı. İnsanlar motorlulara neden tepki veriyor çünkü kendilerini trafiğin kıralı zannedip her türlü kuralı çiğnedikleri ve arabaları kazalara sürükledikleri için. Yoksa trafik kurallarına uyup giden motorluya kimsenin bir lafı olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca hayvan ile insanı bir tutmayın. Hayvanın aklı ancak kendini hayatta tutabilecek kadar ve korunma ihtiyaçları var. Büyük araçlar geçerken köpeklerin ve özellikle kedilerin nasıl korktuğunu sokakta görebilirsiniz. Azıcık sevin nasıl mutlu oluyorlar, azıcık sırtlarını okşayın köpekler havlamaya kediler titremeye başlıyor.

İnsana biraz merhamet edin hemen sırtınıza çıkıyor, elinizi verince kolunuzu istiyorlar. Yolda dilenci görsem hiç boş geçmem mutlaka 1-2 lira veririm ama civardaki polislere denk geldiğimde vermeyin bunlar çete diyorlar. İnsan sizin merhamet duynuzu sömürüyor, vicdanınızı sömürüyor, kendi kişisel zevkleri için her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmiyor ama hayvanın yalanla, sahtekarlıkla, merhametinizi sömürme ile işi yok onlar sadece biraz sevgi istiyorlar.

Benim hayvan sevgim belki sizinkinden cok degildir fakat forumdaki busahtekarlarin bir cigundan daha fazla severim. İmkanim olsa evde de beslerim, besledim de.

İstanbul trafiginde 4 senedir surekli araba suruyorum. Fakat motorculardan cok araba soforlerinden cekiyorum ben. Cunku tehlikeli suren motorlar bana zarar veremez. Ben kendim de onlara zarar verebilecek hareketler yapmadigim icin cok da tinmiyorum sahsen.

Ama her tekirdag istanbul yaptigimda avcilarda okadar cok araba onume makas atiyorki, eminim 1 sn gec bassam frene ya ben metrobus yoluna atlicam ya da o. Arabadan cektigim kadar cekmedim motorlardan.

Kaldi ki kurallara uyuyorsaniz motorlar sizin caniniza kast edemez ama hergun 10 larca, 100 lerce kamyon, otobus, dolmus, taksi otomobil canimiza kastediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ne insanlarsiniz be!

Adamin biri bilerek motorlulara carpip canlarina kast eder motorlulara soylenmedik sey birakmazsiniz. Simdi soz konusu kopek olunca hepiniz hayvan sever kesildiniz.

Motorlular konusunda haklısınız ama İstanbul'da yaşıyorsanız zaten motorluların trafikte neler yaptığını biliyorsunuzdur, İstanbul'da yaşamıyorsanız gelip bir görün neler yaptıklarını. Arabada ailem varken kaç kez motorlular önüme kırdı, sağdan soldan sıkıştırdı, kazaya sebebiyet verecek birçok hareket yapıyorlar özellikle motorlu kuryeler.

Tabi kimse ölsün gitsin demek doğru değil, insan hayatı en değerli olanı. İnsanlar motorlulara neden tepki veriyor çünkü kendilerini trafiğin kıralı zannedip her türlü kuralı çiğnedikleri ve arabaları kazalara sürükledikleri için. Yoksa trafik kurallarına uyup giden motorluya kimsenin bir lafı olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca hayvan ile insanı bir tutmayın. Hayvanın aklı ancak kendini hayatta tutabilecek kadar ve korunma ihtiyaçları var. Büyük araçlar geçerken köpeklerin ve özellikle kedilerin nasıl korktuğunu sokakta görebilirsiniz. Azıcık sevin nasıl mutlu oluyorlar, azıcık sırtlarını okşayın köpekler havlamaya kediler titremeye başlıyor.

İnsana biraz merhamet edin hemen sırtınıza çıkıyor, elinizi verince kolunuzu istiyorlar. Yolda dilenci görsem hiç boş geçmem mutlaka 1-2 lira veririm ama civardaki polislere denk geldiğimde vermeyin bunlar çete diyorlar. İnsan sizin merhamet duynuzu sömürüyor, vicdanınızı sömürüyor, kendi kişisel zevkleri için her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmiyor ama hayvanın yalanla, sahtekarlıkla, merhametinizi sömürme ile işi yok onlar sadece biraz sevgi istiyorlar.

Benim hayvan sevgim belki sizinkinden cok degildir fakat forumdaki busahtekarlarin bir cigundan daha fazla severim. İmkanim olsa evde de beslerim, besledim de.

İstanbul trafiginde 4 senedir surekli araba suruyorum. Fakat motorculardan cok araba soforlerinden cekiyorum ben. Cunku tehlikeli suren motorlar bana zarar veremez. Ben kendim de onlara zarar verebilecek hareketler yapmadigim icin cok da tinmiyorum sahsen.

Ama her tekirdag istanbul yaptigimda avcilarda okadar cok araba onume makas atiyorki, eminim 1 sn gec bassam frene ya ben metrobus yoluna atlicam ya da o. Arabadan cektigim kadar cekmedim motorlardan.

Kaldi ki kurallara uyuyorsaniz motorlar sizin caniniza kast edemez ama hergun 10 larca, 100 lerce kamyon, otobus, dolmus, taksi otomobil canimiza kastediyor.

Eleştirilerinizin tamamına katılıyorum ve destekliyorum. Motorlular dikkat çekiyor bu sebeple tepki alıyor yoksa sizinde dediğiniz gibi trafik kurallarını yok sayan birçok araç sürücüsü var. Bunlar benimde canımı sıkıyor.

Değerlendirme yaparken yine de hayvanlar ile karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. İkisi çok ayrı konu, hayvanlar bizim korumamıza muhtaçlar insanlar gibi kötülük düşünemiyorlar. Bu aracıyla köpeği altına alan kişinin tepki alması da çok doğal hayvan seven herkesin tepkisini göstermesi gerekiyor.

Motorluları asalım keselim ama hayvanları çok sevelim diyenlere tepki göstermenizi de anlıyorum. Böyle bir düşünceninde kimseye faydası yok, herkes trafikte birbirine saygılı olsun, motor, araba fark etmeden herkes trafik kurallarına uysun aynı zamanda hayvan canınına da dikkat edelim.

Vesile oldu bir konusu geçti madem herkese bir çağrıda yapalım. Sokakta ve bu soğukta aç olan, üşüyen hayvan çok. Mama, yemek koyamıyorsanız bile 5 litrelik pet şişelerin dibini keselim ve içine su koyup sokaktaki kaldırımlara belli aralıklarla yerleştirelim. Aç olan hayvan kolay kolay ölmüyor ama susuzluktan birçok hayvan telef oluyor.

Bim, Şok gibi marketlerden de ücretsiz karton koli alabilirsiniz. Bu kolilerin kısa bölümlerine bir hayvanın girebileceği kadarıyla delik açalım ve içlerine kullanmadığımız eski birkaç giysiyi koyalım. Dışını da poşetle kaplayabilirsiniz, ağaç altlarına koyacağınız bu koliler sayesinde birçok hayvanı telef olmaktan kurtabilirsiniz. Özellikle mart ayı kedilerin doğruma ayıdır kediler doğurmak için bu tip yerler arıyorlar ufak bir uğraş ile bir kedi yavrusunun veya küçük köpek yavrularının hayatını kurtarabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne insanlarsiniz be!

Eleştirilerinizin tamamına katılıyorum ve destekliyorum. Motorlular dikkat çekiyor bu sebeple tepki alıyor yoksa sizinde dediğiniz gibi trafik kurallarını yok sayan birçok araç sürücüsü var. Bunlar benimde canımı sıkıyor.

Değerlendirme yaparken yine de hayvanlar ile karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. İkisi çok ayrı konu, hayvanlar bizim korumamıza muhtaçlar insanlar gibi kötülük düşünemiyorlar. Bu aracıyla köpeği altına alan kişinin tepki alması da çok doğal hayvan seven herkesin tepkisini göstermesi gerekiyor.

Motorluları asalım keselim ama hayvanları çok sevelim diyenlere tepki göstermenizi de anlıyorum. Böyle bir düşünceninde kimseye faydası yok, herkes trafikte birbirine saygılı olsun, motor, araba fark etmeden herkes trafik kurallarına uysun aynı zamanda hayvan canınına da dikkat edelim.

Vesile oldu bir konusu geçti madem herkese bir çağrıda yapalım. Sokakta ve bu soğukta aç olan, üşüyen hayvan çok. Mama, yemek koyamıyorsanız bile 5 litrelik pet şişelerin dibini keselim ve içine su koyup sokaktaki kaldırımlara belli aralıklarla yerleştirelim. Aç olan hayvan kolay kolay ölmüyor ama susuzluktan birçok hayvan telef oluyor.

Bim, Şok gibi marketlerden de ücretsiz karton koli alabilirsiniz. Bu kolilerin kısa bölümlerine bir hayvanın girebileceği kadarıyla delik açalım ve içlerine kullanmadığımız eski birkaç giysiyi koyalım. Dışını da poşetle kaplayabilirsiniz, ağaç altlarına koyacağınız bu koliler sayesinde birçok hayvanı telef olmaktan kurtabilirsiniz. Özellikle mart ayı kedilerin doğruma ayıdır kediler doğurmak için bu tip yerler arıyorlar ufak bir uğraş ile bir kedi yavrusunun veya küçük köpek yavrularının hayatını kurtarabilirsiniz.

Hocam yasadigim muhitte ve okulumda hayvanlari yeterince besliyoruz hepsi turp gibi aslinda. Acaba istanbulda gidip hayvanlari secebilecegimiz belki yardim edebilecegimiz barinaklar hakkinda bir fikriniz var mi? Ben insanlardan cokca sikildigim zamanlarda eve gelip yalniz kaliyorum ve bu zamanlarda hep bir kedim kopegim olsa da ona faydam dokunsa diyorum aslinda. Avrupa yakasinda boyle bir yer/yerler hakkinda bir fikriniz varmidir

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bizde yolda durup milletin çarptığı köpekleri aracımızı alalım.

Acilen devletin ucretsiz veteriner hizmeti vermesi gerekli.

Bizim topladığımız tedavi için getirdiğimiz sakat hayvanları öldürüyorlar.

İstanbul'da yaşıyorsanız İstanbul'da bu hizmet ücretsiz olarak veriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı tüm hayvan hastaneleri sokak hayvanlarına ücretsiz bakıyor. Yolda gördüğünüz bir sokak hayvanını buralara götürdüğünüzde sizden hiçbir ücret talep edilmiyor.

Maltepe'deki E-5 üstünde olduğu için ulaşımı oldukça kolaydır. Kadıköy'deki ulaşım fena değildir. Beyaz masa (153) mesai saatleri dışında gelişen olaylarda 7/24 veteriner bulundurduğu için Avrupa yakasında Fatih'e Anadolu yakasında Maltepe'ye yönlendirir.

Fatih için telefon: 0212 453 73 71
    Eyüp için telefon: 0212 453 73 07
    Sultangazi için telefon: 0212 453 73 72
    Pendik için telefon: 0216 586 55 21
    Ümraniye için telefon: 0 216 630 20 06
    Maltepe için telefon: 0216 458 99 99
    Tuzla için telefon: 0216 586 55 20
    Kadıköy için telefon: 0216 499 83 90

Kadıköy ilçesinde işlemler Gönüllüler, Kadıköy belediyesi ve İBB ile ortak olarak yürütülmektedir. Maltepe ilçesinde işlemler Maltepe belediyesi ve İBB ile ortak olarak yürütülmektedir. Ümraniye ilçesinde işlemler Ümraniye belediyesi ve İBB ile ortak olarak yürütülmektedir. Fatih, Eyüp, Sultangazi, Pendik ve Tuzla ilçelerinde işlemler İBB tarafından yürütülmektedir.

Diğer ilçelerdeki hizmetler içinde 153 numaralı beyaz masa telefonundan destek alınabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne insanlarsiniz be!

Hocam yasadigim muhitte ve okulumda hayvanlari yeterince besliyoruz hepsi turp gibi aslinda. Acaba istanbulda gidip hayvanlari secebilecegimiz belki yardim edebilecegimiz barinaklar hakkinda bir fikriniz var mi? Ben insanlardan cokca sikildigim zamanlarda eve gelip yalniz kaliyorum ve bu zamanlarda hep bir kedim kopegim olsa da ona faydam dokunsa diyorum aslinda. Avrupa yakasinda boyle bir yer/yerler hakkinda bir fikriniz varmidir

Bir üstteki mesajıma bakarsanız belediyenin ücretsiz veteriner hizmetlerini paylaştım. Bu kurumlar aynı zamanda ücretsiz sahiplendirme de yapmaktadır. Buralara hasta olarak getirilip tedavi edilen hayvanlar sahiplendirilmektedir.

Çok hayvan özellikle kedi arıyorsanız Kadıköy Belediyesi Hayvan Barınağı en iyisidir.

Destek olmak ve barınaklardaki hayvanlardan birini sahiplenmek isterseniz aşağıdaki sayfadan bilgi alabilirsiniz.

Kadıköy için Anadolu yakası:http://www.kadikoyunkopekleri.org

Fatih için Avrupa yakası:http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com

Avrupa yakası içinde Fatih önerilir. Anadolu yakasında oturduğum için bizim taraftaki barınaklar hakkında bilgim var ama Fatih'i de çoğu kişi beğeniyor. Web sitelerinden gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

Türkiye'deki barınaklara online bağış yapmak isteyen herkes Temiz Mama ve Barınakların işbirliği sayesinde yerinden kalkmadan online olarak mama bağışı yapabilir.

https://www.temizmama.com/barinaklara-bagis

• elephone E kullanıcısına yanıt
    2 defa hayvan götürdüm dediğin yere ikisindede öldürdüler.

Her ne hikmetse ikiside kanlı isalden gitti.

ibb nin hayvan hastanesi hiçbir işe yaramıyor.

şikayet var da bir sürü şikayet var.
  • quote:

2 defa hayvan götürdüm dediğin yere ikisindede öldürdüler.

Her ne hikmetse ikiside kanlı isalden gitti.

ibb nin hayvan hastanesi hiçbir işe yaramıyor.

şikayet var da bir sürü şikayet var.

Hangisine götürdünüz? Ben Kadıköy ve Maltepe'yi kullanıyorum oldukça da memnunum. Götürdüğüm hiçbir hayvanda ölmedi. Hangisini kullanıyorsanız ve şikayetiniz varsa birlikte hareket edebiliriz. Sosyal medya bu konuda etkin oluyor. Öldürdükleri kesinse bunu iletebileceğim etkili birkaç yer bulunuyor. Ne zaman nereye götürdüğünüzü bana PM ile gönderebilirsiniz.
  • elephone E kullanıcısına yanıt
    hocam çok oluyor ikiside inan biri 1 sene digeri 2 sene once bıraktım. Kartal yakacık a...

Buradan ibb nin avrupa yakasında ki hastanesine göndermişlerdi ağır vaka diye. İki hayvanda da kalça kırığı vardı.

Defalarca aradım uyutuluyor dediler sonra öldü dendi. her ikisinde de ...

bir daha ama asla bırakmayacağım götürürüm özel veterinere daha iyi.
  • Dostlar forumdaslar, bekledigimden iyi tepkiler aldim bu konuyu actigimdan beri. goruyorum ki bazen fikir ayriligina dustugumuz uyeler bile bu konu da duyarli ve hemfikirler hayvanlara karsi yapilan bu zulme. ben oturdugum mahalle de hic bir kopek, kedi insanlardan kacmaz. abartmiyorum belki 10-15-20 apartman vardir bu mahallede, hemen hemen tum apartmanlarin daireleri ellerinden geldikce sokaktaki canlara en azindan yemek yardimi yapiyorlar. ne demisler, bir mahallenin insanini tanimak istiyosaniz oranin hayvanina yaklasmaya calisin. urkekse bellidir kalitesi. degilse de belli.

Uzun lafin kisasi bizim burda da cok oluyor hayvanlarimizi ezip gecmeleri. hizli gelip gecen araclar, maalesef evimiz bir cadde ustunde oldugundan sadece mahallleli tarafindan kullanilmiyor. cok yabanci arac da geciyor. bir kac kez belediyenin veterinerligi kullanmak istedik fakat cok gec geldiler olay yerine. 1 kere geldiler araba carpmis kediyi aldilar goturduler, numarami adimi soyadimi aldilar bilgi vermek icin , ne arayan oldu ne soran ben de ulasamadim kendilerine. etraftaki tanimadigimiz veterinerlere goturelim dedik onlarda ilac verip bekleyecez dediler. ucretini biz odeyecez dememize ragmen hic bir sey yapmadilar. kisacasi bu veteriner olayi araba icin USTA bulmak gibidir. simdilerde forumda sozu geciyor ya, diyorlar yakit alirken PO,SHELL vs fark etmiyor, onemli olan ISTASYON diye. o misal. veteriner var veteriner var. benim en az 10 yildir hasbelkader tanidigim bir veterinerim var (kopegim ve kedim oldugundan dolayi) hep kendisine gideriz. 2 kez hayvanlarimi olumden kurtardi kendisi. genclik hastalik (yani kanli ishal) den ki bilenler bilir, genclik hastaligi cok tehlikeli ve genellikle maalesef olumle sonuclanan bir hastalik.

Sozun ozu veterinere goturup birakmakta yetmiyor bu durumlarda guvendiginiz veterinere goturmeniz gerekiyor ve ucretini de kendinizin odemesi gerekiyor. ben hala turkiye de isini hakkiyla yapan hic bir sektorun hic bir calisanina denk gelmedigim icin, oyle "sigortan bedava karsilar gotur birak, yok ara belediye gelsin" laflarina inanmiyorum inanmak da istemiyorum cunku CAN bu CAN. bakalimla deneyelimle olmaz. bu isin tek cozumu HEKIM ve ya USTA diyebilecegimiz VETERINERLERE emanet edip, tedavi ucretini de cepten karsilamak. ancak o zaman yasam icin tek bir sans daha tanimis oluyoruz bu canlara.

• quote:

hocam çok oluyor ikiside inan biri 1 sene digeri 2 sene once bıraktım. Kartal yakacık a...

Buradan ibb nin avrupa yakasında ki hastanesine göndermişlerdi ağır vaka diye. İki hayvanda da kalça kırığı vardı.

Defalarca aradım uyutuluyor dediler sonra öldü dendi. her ikisinde de ...

bir daha ama asla bırakmayacağım götürürüm özel veterinere daha iyi.

Maalesef insan hatası bu konulardaki en büyük sıkıntı. Ülkemizde işini hakkıyla yapmayan fazlasıyla insan var. Kartal'da ikamet ediyorsanız Maltepe'deki belediyenin veterinerine gitmenizi tavsiye ederim. Oldukça ilgililer ve ilgilenmemezlik asla yapmıyorlar.

Özel veteriner bile olsa hakkıyla işini yapanı bulmak kolay değil. Bazende belediyenin tesislerindeki ilaçlar yetersiz gelebiliyor belediyenin veterinerlerinde yerli ilaçlar kullanılıyor ama bazı havyanlar için bu ilaçlar yetersiz gelebiliyor. Örnek vereyim hasta bir kediyi götürdüğümde veteriner durumu kötü elimizdeki ilaçları sizde biliyorsunuz eğer bu ilaçlarla tedavi etmeye çalışırsak yeterli gelmeyebilir bu sebeple şu ilaçları almalı dediğinde ben dışarıdan temin etmiştim. Maalesef bizim yerli hayvan ilaçlarımız Avrupa'dan ABD'den gelenler kadar iyi değil.

Özel veterinerin iyisini bulmakta kolay değil. İşini sevmeyen ve hayvanlara özen göstermeyen veterinerler var. Ben evde baktıklarım için çok veteriner değiştirdim çok pahalı olan markalı bir veterinere gidiyordum doğru düzgün hiç ilgilenmiyordu. Şimdi yabancı bir veteriner buldum sonradan Türkiye'ye yerleşmiş adam sağ olsun kendi hayvanı gibi ilgileniyor ve paragöz bir insan değil. Aşı zamanlarda hayvanları sakinleştirmek için 1 saat zamanını ayırıp hayvanları önce sakinleştirmeyi tercih ediyor.

• Çocuğu ezipte, tekerin altındayken bekleyip.arabadan bile inmeyen hayvanlar gördü bu gözler.

Hayvanlarla bu yaratıkları bi anıpta, hayvanlara hakaret etmeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Allah'ın ayetlerini ucundan başından kırpıp buraya yapıştırıyor daha da ahlaksızlaşıyorsun, o ayet müşriklerle yapılan savaşlar esnasında inmiştir senin gibi ahlaksızlar çarpıtarak işine geldiği gibi kullansın diye değil.

Madem ayetleri çarpıtarak islamı değersizleştirmeye çalışıyorsun dilerim ki Allah'ın laneti senin üzerine olsun.

müşrik dediğiniz barış dinini kabul etmeyenler, cezaları ise ölüm bayılıyorum sorgulamayan beyinlere, dümdüzler. ebu lehebi günde 5 defa lanetliyosunuz da ne oluyor? israile milyon tane beddua gönderdiniz ne oldu? ben söyleyeyim hiç birşey! şimdi sen lanetlemişsin falan ya :) takip et beni 10 sene sonra yine burada olacağım yine bunları söyleyeceğim. barış hoşgörü dininin fanboyları işlerine gelmediği anda hakaret, beddua, küfür ve şiddet eğiliminde. bunu tüm dünya görüyor ama bir bizimkiler görmüyor. ömürlerinde bir kez bile kuran okumamışlar ama ona buna kitapsız dinsiz derler. böyle olmak sanki suçmuş ayıpmış gibi birde pişmiş kelle bir ifade takınırlar. bence inançlı olmak ayıplanması aşağı görülmesi gereken bir durum. nitekim bokoharamlar, işidler, müslüm gündüzler, ensar tecavüzcüleri hep bu barış hoşgörü dini mensuplarından çıkıyor.

ahlak demişken, 6 yaşında aişe ile evlenmiş bir çobanı örnek alanın, ahlak kelimesini kullanması bile komediden ibarettir!

• Köpeğin durumu nasıl acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.